وارفارین

وارفارین (ریفانا، وارکلات، وارفاگر)

فهرست مطالب

وارفارین (Warfarin) یک داروی ضد انعقاد است که به طور گسترده برای پیشگیری از تشکیل لخته‌های خونی و کاهش خطر خونریزی استفاده می‌شود. این دارو از خانواده آنتی‌کومولان‌هاست و با مهار فعالیت ویتامین K، که در فرایند تشکیل لخته خون نقش دارد، عمل می‌کند. وارفارین معمولاً به عنوان درمان پیشگیرانه در بیماران با افرادی که دچار فرآیندهای لخته‌ای غیرطبیعی مانند فیبریلاسیون دهلیزی، درمان پروتز درونی (مانند پروتز های کلیه یا قلب)، عمل جراحی ستون فقرات، وضعیت‌های وراثتی مرتبط با اختلالات لخته‌ای یا اختلالات خونی و میانسالان با خطر بالا برای تشکیل لخته استفاده می‌شود. این دارو همچنین در درمان و پیشگیری از ایجاد لخته در عروق خونی (ترومبوز) نیز موثر است.

 

وارفارین چیست؟

وارفارین یک داروی ضد انعقاد است که زمان لازم برای تشکیل لخته خون را طولانی می کند، اثری که با کاهش اثرات ویتامین کا در فرآیند انعقاد خون حاصل می‌شود. این دارو در شرایطی که ریسک تشکیل لخته خون بالاست، مانند برخی بیماری‌های قلبی و عروقی، تجویز می‌شود. همچنین، در پیشگیری از تشکیل یا بزرگ شدن لخته خون در عروق پا، شش یا قلب در شرایط خطر، کاربرد دارد. با اینکه وارفارین به عنوان یک داروی ضد انعقاد معتبر و با قیمت مناسب شناخته می‌شود، امروزه داروهای ضد انعقاد جدیدی در بازار دارویی معرفی شده‌اند.

 

برای مشاوره و درخواست خدمات پزشکی و پرستاری در منزل با کارشناسان آرین طب تماس بگیرید.

رزرو نوبت و هماهنگی: ۰۹۱۲۰۴۴۶۳۰۸
آرین طب ارائه ارائه‌دهنده انواع خدمات پزشکی از جمله پزشک متخصص در منزل (قلب، ریه، داخلی و…) و انواع خدمات پرستاری و تزریقات در منزل

 

خدمات مرتبط

پزشک متخصص قلب و عروق در منزل
پزشک متخصص قلب و عروق در منزل

 

نحوه عملکرد وارفارین و موارد مصرف

در حالت طبیعی برای فعال شدن فاکتور های انعقادی در بدن نیاز به پروتئین های خاصی است ، این واکنش‌ ها به واسطه ویتامین K انجام می شود؛ وارفارین با اثر بر روی آنزیمی باعث غیر فعال شدن ویتامین K می شود. بعضی از افراد از نظر ژنتیکی در مقابل مصرف وارفارین مقاوم هستند که علت آن تغییرات جهشی در آنزیم های آن ها می باشد که مسئول اثر وارفارین باشد.

اثرات ضد انقعادی وارفارین در طول 24 ساعت پس از مصرف خوراکی دارو آشکار می شود .

این دارو به سرعت و به طور کامل از دستگاه گوارش جذب می شود، این دارو قادر از جفت عبور کند و منجر به اثرات تراتوژن زایی بیماری های خون ریزی دهنده شدید در نوزادان شود. (در صورتی بارداری حتما به پزشک معالج خود درباره مصرف این دارو سوال کنید.)

زمان شروع اثر دارو طولانی و بین 8 تا 12 ساعت است و علت وجود آن ویتامین K فعال در بدن است. دوز بارگیری وارفارین حدود 10 تا 15 میلی گرم در روز می باشد و دوز نگهدارنده آن حدود 5 تا 7 میلی گرم در روز است البته دوز درمانی هر فرد با توجه به علائم بالینی و آزمایشات توسط پزشک معالج تعیین می شود و با از مصرف بی دلیل و بدون تجویز هر دارویی خودداری کرد و تنها کسی که صلاحیت بالینی تجویز دارو را دارد پزشک است.

متابولیسم وارفارین در کبد انجام می شود و از راه ادرار دفع می شود . دوز دارو باید بر اساس زمان پروترومبین PT تنظیم گردد . همچنین محدوده غلظت درمانی وارفارین را می‌ توان بر اساس INR مشخص نمود . میزان INR توصیه شده برای پیشگیری و درمان ترومبوز 2 تا 3 می باشد.

کاربرد بالینی وارفارین شامل پیشگیری و درمان ترومبوز وریدی، آمبولی ریوی است؛ کاربرد یک دوز آن در روز است.

این دارو همچنین جهت پیشگیری در بیماران دارای دریچه های قلبی مصنوعی و در درمان فیبریلاسیون دهلیزی (نوعی آریتمی است که خطر تشکیل لخته خون در قلب وجود دارد)، آمبولی ریوی و به عنوان داروی کمکی در درمان انسداد عروق کرونر مورد استفاده قرار می گیرد.

یکی از مزایای این دارو مصرف آن به صورت خوراکی است. این دارو توسط متخصص قلب تجویز می شود.

 

مکانیسم اثر وارفارین

وارفارین یک داروی ضد انعقاد است که به طور گسترده برای پیشگیری از تشکیل لخته‌های خون استفاده می‌شود. این دارو با تداخل در فرآیند طبیعی لخته شدن خون عمل می‌کند.

فرآیند طبیعی لخته شدن خون

برای درک بهتر مکانیسم اثر وارفارین، ابتدا باید فرآیند طبیعی لخته شدن خون را شناخت. تصور کنید لخته شدن خون مانند ساختن یک پازل است. هر تکه از این پازل یک فاکتور انعقادی نام دارد. این فاکتورها پروتئین‌هایی هستند که در خون وجود دارند و برای تشکیل لخته به هم می‌چسبند. ویتامین K مانند چسبی عمل می‌کند که این تکه‌ها را به هم متصل می‌کند.

مکانیسم اثر وارفارین

وارفارین با تداخل در این فرآیند، از تشکیل لخته جلوگیری می‌کند. به طور دقیق‌تر:

  • مهار ویتامین K: وارفارین با مهار آنزیمی که ویتامین K را فعال می‌کند، عمل می‌کند. در نتیجه، ویتامین K نمی‌تواند به عنوان چسب عمل کند و فاکتورهای انعقادی نمی‌توانند به هم بچسبند.
  • کاهش تولید فاکتورهای انعقادی: با کاهش فعالیت ویتامین K، تولید فاکتورهای انعقادی در کبد نیز کاهش می‌یابد.
  • تاخیر در تشکیل لخته: در نتیجه این تغییرات، فرآیند لخته شدن خون کند می‌شود و احتمال تشکیل لخته کاهش می‌یابد.

 

فارماکوکینتیک وارفارین

جذب: وارفارین پس از مصرف خوراکی به خوبی از دستگاه گوارش جذب می‌شود و حداکثر غلظت پلاسمایی آن در عرض 3 تا 12 ساعت می‌رسد.

توزیع: در خون، وارفارین به پروتئین، عمدتاً به آلبومین، بسیار متصل است.

متابولیسم: این دارو به صورت گسترده در کبد، عمدتاً توسط سیستم آنزیمی سیتوکروم P450، به ویژه CYP2C9، متابولیزه می‌شود.

دفع: نیمه‌عمر نسبتاً طولانی (حدودا 40 ساعت) دارد و متابولیت‌های آن از طریق ادرار و مدفوع دفع می‌شود. فارماکوکینتیک افراد می‌تواند خیلی زیاد تفاوت داشته باشد و عواملی مثل ژنتیک، سن و داروهای همزمان می‌توانند بر متابولیسم و پاکسازی این دارو تأثیر بگذارند و نیاز به نظارت دقیق و تنظیم مقدار مصرف دارند.

 

وارفارین

 

مزایای وارفارین

وارفارین، دارویی است که به عنوان رقیق‌کننده خون شناخته می‌شود و نقش بسیار مهمی در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری‌های قلبی عروقی دارد. این دارو با کاهش سرعت لخته شدن خون، از تشکیل لخته‌های خطرناک در رگ‌ها جلوگیری می‌کند.

مزایای اصلی وارفارین:

  • پیشگیری از سکته مغزی: یکی از مهم‌ترین مزایای وارفارین، کاهش خطر سکته مغزی است. به خصوص در افرادی که دچار فیبریلاسیون دهلیزی هستند (نوعی اختلال ریتم قلب) و در معرض خطر لخته شدن خون هستند، وارفارین بسیار موثر است.
  • کاهش خطر حمله قلبی: وارفارین با جلوگیری از تشکیل لخته در رگ‌های کرونر قلب، خطر حمله قلبی را نیز کاهش می‌دهد.
  • پیشگیری از آمبولی ریه: آمبولی ریه زمانی رخ می‌دهد که لخته‌ای از وریدهای عمقی پا جدا شده و به ریه‌ها منتقل شود. وارفارین با کاهش خطر تشکیل لخته، از این عارضه خطرناک نیز پیشگیری می‌کند.
  • بهبود کیفیت زندگی: با کاهش خطر بروز حوادث قلبی عروقی، وارفارین به بیماران کمک می‌کند تا فعالیت‌های روزمره خود را به راحتی انجام دهند و کیفیت زندگی بهتری داشته باشند.
  • کاربرد در جراحی‌های قلب: وارفارین در پیشگیری از تشکیل لخته خون پس از جراحی‌های قلب، به ویژه تعویض دریچه قلب، بسیار موثر است.
بخوانید  سرطان خون | علائم، علت، پیشگیری، تشخیص و درمان منزل

 

نحوه صحیح مصرف وارفارین

وارفارین را دقیقاً طبق دستور پزشک و به مقدار مشخصی که توصیه شده است مصرف کنید. بهتر است هر روز در ساعت مشخصی از شبانه‌روز این دارو را مصرف کنید تا سطح آن در خون شما ثابت باشد و اثربخشی آن بهبود یابد. معمولاً توصیه می‌شود وارفارین را در عصرها (حدود ساعت ۶ عصر) مصرف کنید.

قرص وارفارین با مقادیر مختلف تولید می‌شود و به بیماران با دزهای متفاوت تجویز می‌شود. هنگام دریافت دارو، به دقت به دوز دارو (قرص وارفارین با مقادیر ۰.۵، ۱، ۲، ۲.۵، ۳، ۴، ۵، ۶ میلی‌گرم) و روش مصرف توصیه شده توجه کنید و سوالات خود را از داروساز خود بپرسید.

در صورتی که یک نوبت مصرف دارو را فراموش کردید، به محض به یادآوری، دارو را مصرف کنید. اگر تا پایان روز به یادآوری نرسیدید، از مصرف داروی فراموش شده خودداری کنید و تعداد نوبت‌هایی که از دست رفته را به پزشک خود در زمان آزمایش خون بعدی اطلاع دهید.

 

مقدار مصرف داروی وارفارین

مقدار مصرف داروی وارفارین (Warfarin) برای هر فرد متفاوت است و توسط پزشک متخصص تعیین می‌شود. این دارو به عنوان یک رقیق‌کننده خون، برای پیشگیری از لخته شدن خون در رگ‌ها استفاده می‌شود. اما به دلیل حساسیت بالای این دارو و تأثیر آن بر زمان لخته شدن خون، تعیین دوز دقیق و مناسب از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

عوامل موثر بر مقدار مصرف وارفارین

  • سن: سن بیمار یکی از عواملی است که بر مقدار مصرف وارفارین تأثیر می‌گذارد.
  • وزن: وزن بیمار نیز در تعیین دوز موثر است.
  • بیماری‌های زمینه ای: بیماری‌های دیگری که بیمار به آن‌ها مبتلا است (مانند بیماری‌های کبدی یا کلیوی) می‌توانند بر مقدار مصرف وارفارین تأثیر بگذارند.
  • داروهای دیگر: داروهای دیگری که بیمار مصرف می‌کند، ممکن است با وارفارین تداخل داشته باشند و نیاز به تنظیم دوز این دارو باشد.
  • رژیم غذایی: مصرف برخی غذاها، به ویژه غذاهایی که حاوی ویتامین K هستند (مانند اسفناج، کلم بروکلی و کلم پیچ)، می‌تواند بر اثر وارفارین تأثیر بگذارد.

نحوه تعیین دوز وارفارین

پزشک برای تعیین دوز مناسب وارفارین، از آزمایش خون استفاده می‌کند. این آزمایش به نام INR (International Normalized Ratio) شناخته می‌شود و زمان لخته شدن خون را اندازه‌گیری می‌کند. هدف از این آزمایش، رساندن مقدار INR به محدوده درمانی است. محدوده درمانی INR برای هر فرد متفاوت است و توسط پزشک تعیین می‌شود.

 

زمان مصرف قرص وارفارین

بهترین است که داروی وارفارین را طبق دستور پزشک مصرف کنید تا از بیشترین مزایای آن بهره‌مند شوید. حین مصرف وارفارین، رژیم غذایی متعادل و ثابتی را رعایت کنید، زیرا برخی از غذاها ممکن است بر نحوه عملکرد این دارو در بدن تأثیر بگذارند. برای جلوگیری از تغییرات ناگهانی در عملکرد وارفارین، از مصرف غذاهای غنی از ویتامین K (مانند کلم بروکلی، گل کلم، کلم، کلم بروکسل، کلم پیچ، اسفناج و دیگر سبزیجات برگ سبز، جگر، چای سبز و برخی مکمل‌های ویتامین) خودداری کنید. اگر قصد کاهش وزن دارید، قبل از شروع رژیم، با پزشک خود مشورت کنید. همچنین، باید به‌یاد داشته باشید که این دارو ممکن است از طریق پوست و ریه‌ها جذب شود و در صورت بارداری، ممکن است برای جنین مضر باشد.

 

پیش از مصرف وارفارین

  • در صورت بارداری یا اقدام به بارداری و شیردهی، پزشک خود را مطلع نمایید.
  • در صورت داشتن هرنوع زخم یا بریدن، دکتر خود را مطلع کنید.
  • اگر در شرایطی هستید که به هر دلیلی مستعد خونریزی می‌باشید، مانند مبتلا به زخم گوارشی، انجام جراحی اخیر یا سابقه سکته قلبی یا مغزی در چند ماه گذشته، پزشک خود را آگاه کنید.
  • در صورت مبتلا به فشار خون بالا، به پزشک خود اطلاع دهید.
  • اگر به شما گفته شده مبتلا به نوعی عفونت قلبی به نام اندوکاردیت باکتریایی شده‌اید، حتماً پزشک خود را آگاه کنید.
  • در صورت مصرف هرگونه دارو یا مکمل غذایی و دارویی، به خصوص داروهای ضد قارچ مانند میکونازول، حتماً لیست داروهای خود را به پزشک و داروساز خود ارائه دهید

 

وارفارین

 

مصرف وارفارین در بارداری

استفاده از این دارو در دوران بارداری، به خصوص در سه ماهه اول، به دلیل عوارض احتمالی برای جنین در حال رشد، به صورت کلی توصیه نمی‌شود. اگر این دارو برای زنان باردار با شرایط پزشکی خاص ضروری باشد، امکان دارد نیاز به نظارت دقیق و تنظیم دوز باشد. بیماران باردار باید با دکتر خود درباره عوارض و مزایای استفاده از وارفارین صحبت کرده و در صورت امکان گزینه‌های جایگزین ضد انعقاد را در نظر بگیرند.

 

مصرف وارفارین در شیردهی

شیر مادر می‌تواند وارفارین را به نوزاد منتقل کند و سیستم انعقادی آن را تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین، در صورت مصرف وارفارین، شیردهی باید با یک ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی مشورت شود، که ممکن است داروهای جایگزین یا تغذیه با شیر خشک را توصیه کند. اگر شیردهی در حین مصرف وارفارین ادامه یابد، نظارت دقیق بر نوزاد برای علائم خونریزی یا کبودی غیرمعمول ضروری است.

 

موارد احتیاط وارفارین

قبل از شروع مصرف وارفارین، در صورت داشتن حساسیت به این دارو یا هر یک از مواد موجود در آن، به پزشک مراجعه کنید. این دارو ممکن است شامل مواد غیرفعالی باشد که ممکن است باعث واکنش‌های آلرژیک یا مشکلات دیگر شود. همچنین، در صورت داشتن سابقه‌های پزشکی مانند اختلالات خونی، مشکلات خونریزی، اختلالات عروق خونی، بیماری کلیوی، بیماری کبد، مصرف الکل، اختلالات روانی یا خلقی، زمین خوردن یا آسیب مکرر، با پزشک خود در مورد خطرات احتمالی این دارو مشورت کنید.

  • در صورت مصرف مداوم غذاهای حاوی ویتامین K، حفظ کنید. مصرف زیاد این ویتامین ممکن است اثر این دارو را کاهش دهد.
  • نارسایی کبدی می‌تواند سنتز فاکتورهای انعقادی را مختل کند و متابولیسم وارفارین را کاهش دهد، بنابراین نظارت مکرر برای خونریزی لازم است.
  • در بیماران مسن تحت درمان، در هر شرایطی، نظارت مکرر برای خونریزی انجام شود.
  • ترومبوسیتوپنی ناشی از هپارین و DVT گزارش شده است. در بیمارانی که وارفارین مصرف می‌کنند، توصیه می‌شود که اخطاریه مربوط به درمان ضد انعقاد را همراه داشته باشند.
  • وارفارین در برخی موارد می‌تواند سنتز فاکتورهای انعقادی را مختل کند، منجر به افزایش حساسیت به این دارو شود.
  • کلسی فیلاکسی یا آرتریولوپاتی کلسیم اورمیک در بیماران مبتلا به بیماری کلیوی در مرحله پایانی گزارش شده است. قطع وارفارین و درمان کلسی فیلاکسی در صورت لزوم و درمان جایگزین ضد انعقاد مدنظر قرار گیرد.
  • در بیماران مبتلا به عفونت حاد یا سل فعال یا در شرایطی که ممکن است فلور دستگاه گوارش تغییر کند، احتیاط لازم است. آنتی‌بیوتیک‌ها و تب امکان دارد پاسخ به این دارو را تغییر دهند.
  • این دارو آمبولی پلاک آتروماتوز را آزاد می‌کند و می‌تواند منجر به نکروز یا مرگ شود، بسته به محل آمبولیزاسیون.
  • دوزهای کمتر در افراد مسن، بیماران ناتوان، سوء تغذیه، CHF یا بیماری کبد ضروری می‌باشد و هیچ اثر مستقیمی بر ترومبوز ایجاد نمی‌کند.
بخوانید  متوپرولول (متورال، آنژیپول، متولوپرس، متوتار)

 

موارد منع مصرف وارفارین

وارفارین دارویی بسیار موثر برای پیشگیری از لخته شدن خون است، اما مانند هر داروی دیگری، مواردی وجود دارد که مصرف آن توصیه نمی‌شود. در ادامه، موارد منع مصرف وارفارین را به طور مفصل‌تری بررسی خواهیم کرد:

چرا برخی افراد نمی‌توانند وارفارین مصرف کنند؟
  • حساسیت به دارو: اگر به این دارو یا هر یک از اجزای تشکیل‌دهنده آن حساسیت دارید، نباید از این دارو استفاده کنید. واکنش‌های آلرژیک به وارفارین می‌تواند بسیار جدی باشد.
  • بارداری و شیردهی: این دارو می‌تواند به جنین در حال رشد آسیب برساند و وارد شیر مادر شود. بنابراین، مصرف این دارو در دوران بارداری و شیردهی ممنوع است.
  • اختلالات خونریزی: افرادی که اختلالات خونریزی دارند، مانند هموفیلی، به دلیل افزایش خطر خونریزی، نباید این دارو مصرف کنند.
  • زخم‌های فعال: وجود زخم‌های فعال در دستگاه گوارش یا سایر قسمت‌های بدن، خطر خونریزی را افزایش می‌دهد و مصرف وارفارین در این شرایط توصیه نمی‌شود.
  • جراحی‌های اخیر: بلافاصله پس از برخی جراحی‌ها، به ویژه جراحی‌های مغز، ستون فقرات یا چشم، مصرف این دارو ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد.
  • بیماری‌های کبدی شدید: کبد نقش مهمی در متابولیسم وارفارین دارد. بیماری‌های کبدی شدید می‌توانند بر نحوه عملکرد وارفارین در بدن تأثیر بگذارند و خطر عوارض جانبی را افزایش دهند.
  • بیماری‌های کلیوی شدید: کلیه‌ها نیز در دفع وارفارین نقش دارند. بیماری‌های کلیوی شدید می‌توانند باعث تجمع این دارو در بدن شده و خطر خونریزی را افزایش دهند.
  • فشار خون بالا: فشار خون بالا می‌تواند خطر خونریزی را افزایش دهد، به خصوص اگر با مصرف این دارو همراه باشد.
  • مصرف همزمان برخی داروها: وارفارین با بسیاری از داروهای دیگر تداخل دارد. برخی داروها می‌توانند اثر وارفارین را افزایش داده و خطر خونریزی را بالا ببرند. بنابراین، قبل از مصرف هر داروی جدید، حتماً به پزشک خود اطلاع دهید.
چه عوارضی ممکن است در اثر مصرف وارفارین رخ دهد؟
  • خونریزی: شایع‌ترین عارضه جانبی وارفارین، خونریزی است که ممکن است در هر قسمتی از بدن رخ دهد.
  • کبودی آسان: پوست افرادی که وارفارین مصرف می‌کنند، به راحتی کبود می‌شود.
  • خونریزی داخلی: خونریزی داخلی در دستگاه گوارش، مغز یا سایر اندام‌ها نیز ممکن است رخ دهد.

 

عوارض داروی وارفارین

در مدت درمان با این دارو، در صورت بروز هرگونه خونریزی غیر معمول، خونریزی لثه یا وجود خون در ادرار یا مدفوع، باید سریعاً به پزشک مراجعه کنید، زیرا ممکن است نیاز به تنظیم مجدد دوز داروی شما باشد.

اسهال یکی از عوارض مصرف این دارو است که معمولاً خود به خود رفع می‌شود. در صورت بروز این عارضه، باید آب و مایعات به مقدار کافی مصرف کنید.

در صورت بروز لکه‌های پوستی، تغییر رنگ، کبودی و یا احساس درد در ناحیه پاها، باید به پزشک خود اطلاع دهید.

ریزش مو ممکن است در زمان مصرف این دارو رخ دهد و در صورت ادامه آن، باید با پزشک مشورت کنید.

در صورت احساس تهوع و استفراغ، تا حد امکان از غذاهای سبک و ساده استفاده کنید تا علائم بهبود یابد.

در صورت احساس درد یا ناراحتی در ناحیه شکم، زردی پوست یا چشم، حتماً به پزشک خود اطلاع دهید.

 

تداخلات دارویی وارفارین

تداخلات دارویی وارفارین (پرهیز): میفپریستون، اوماستاکسین، اوکساتومید، استرپتوکیناز، تاموکسیفن، اوروکیناز، ووراپاکسار.

کاهش اثرات وارفارین توسط داروها: منادیول دی فسفات، مناتترنون، مرکاپتوپورین، متفورمین، مترلپتین، مولتی‌ ویتامین/ مینرال‌ها (حاوی ویتامین‌های آ، دی، ای، کا و فولات و آهن)، نفسیلین، نلفیناویر، نویراپین، اوبتیکولیک اسید، اوریتاوانسین، فیتونادیون، پروژستین ها، پروژستین ها (فراورده‌های ضدبارداری)، رواپرازان، ریباویرین (سیستمیک)، مشتقات ریفامایسین، ریتوناویر، گیاه علف چای، سوکرالفیت، تلاوانسین، تری‌فلونامید، تنباکو (دود کردن)، آلپلیزیب، داروهای ضد تیروئید، آپالوتامید، اپرپیتانت، آزاتیوپورین، باربیتورات‌ها، بوسنتان، رزین‌های کلستیرامین، بوسنتان، کاربامازپین، کلوگزاسیلین، کوآنزیم Q10، کولسولام، القاکننده‌های ضعیف CYP2C9، داروناویر، دی کلوگزاسیلین، داروهای ضدویروسی با اثر مستقیم (HCV)، افاویرنز، انزالوتامید و…

افزایش اثرات داروها توسط وارفارین: کلاژناز (سیستمیک)، دفراسیروکس، دئوکسی کولیک اسید، دسیرودین، اتوتیون، فوس فنی‌توئین، ایبریتومومب تیوکستان، نینتدانیب، اوبینوتوزومب، اوماستاکسین، فنی‌توئین، رگورافنیب، سولفونیل اوره‌ها.

افزایش اثرات وارفارین توسط داروها: داساتینیب، دس‌ونلافاکسین، دکس‌متیل‌فنیدات، دی سولفیرام، درونابینول، دروندارون، اکونازول، افاویرنز، الکساکافتور/ تزاکافتور و ایواکافتور، ارلوتینیب، اریترومایسین (چشمی)، اس‌امپرازول، اتاکرینیک اسید، اتوتیون، اتوپوزاید، اتوپوزاید فسفات، اکسناتید، امولسیون‌های چرب (بر پایه روغن ماهی)، فنوفیبرات و مشتقات آن، شنبلیله، مشتقات فیبریک اسید، فلوکونازول، فلوراوراسیل (موضعی)، محصولات حاوی فلوراوراسیل، فوسامپرناویر، فوس‌فنی‌توئین، کندر هندی، فوزیدیک اسید (سیستمیک)، جفیتینیب، جمسیتابین، گیاه جینکوبیلوبا، گلوکاگون و…

 

وارفارین

 

برای مشاوره و درخواست خدمات پزشکی و پرستاری در منزل با کارشناسان آرین طب تماس بگیرید.

رزرو نوبت و هماهنگی: ۰۹۱۲۰۴۴۶۳۰۸
آرین طب ارائه ارائه‌دهنده انواع خدمات پزشکی از جمله پزشک متخصص در منزل (قلب، ریه، داخلی و…) و انواع خدمات پرستاری و تزریقات در منزل

 

هشدار ها وارفارین

وارفارین سدیم می‌تواند باعث خونریزی شدید یا حتی کشنده شود، به خصوص در طول دوره شروع و با دوزهای بالاتر که منجر به افزایش INR می‌شود. عوامل خطر برای خونریزی شامل شدت بالای ضدانعقاد (INR بیشتر از 4)، سن 65 سال یا بیشتر، تغییرات قابل توجه INR، سابقه خونریزی گوارشی، فشار خون بالا، بیماری عروق مغزی، بیماری قلبی جدی، کم‌ خونی، بدخیمی، تروما، نارسایی کلیوی، همراهی با داروهای دیگر و مدت طولانی درمان با وارفارین است. نظارت منظم بر INR باید در تمام بیماران تحت درمان انجام شود و افرادی که در معرض خطر خونریزی قرار دارند ممکن است از نظارت بیشتر بر INR، تنظیم دقیق دوز به INR مورد نظر و مدت کوتاه‌تر درمان بهره‌مند شوند. بیماران باید آموزش داده شوند که چگونه اقدامات پیشگیرانه برای به حداقل رساندن خطر خونریزی انجام دهند و هرگونه علائم یا عوارض خونریزی را فوراً به پزشک خود گزارش دهند.

بخوانید  اکو قلب و نوار قلب در منزل ولنجک: توسط متخصص قلب + هزینه‌ ها

 

توصیه های دارویی وارفارین

توصیه می‌شود که در صورت تجویز وارفارین توسط پزشک، مصرف آن را بر طبق دستورات پزشکی ادامه دهید. زمانی که درمان با این دارو آغاز می‌شود، ممکن است دوره درمانی تا ۶ هفته یا حتی چندین ماه طول بکشد و در برخی موارد نیاز به مصرف طولانی‌مدت وارفارین وجود داشته باشد.

قبل از شروع مصرف این دارو، حتماً دفترچه‌ی راهنمای مرتبط با این دارو را از پزشک دریافت کرده و با دقت مطالعه کنید.

پیش از انجام هرگونه درمان یا آزمایش، ضروری است که درمانگر شما در جریان مصرف این دارو قرار بگیرد.

به منظور داشتن اطلاعات دقیق درباره مصرف وارفارین، توصیه می‌شود یک کارت راهنما را در کیف پول یا وسایل شخصی خود قرار داده و جزئیات مصرف دارو را در آن ثبت کنید.

آزمایش خون روتین در طول درمان با این دارو بسیار اهمیت دارد و باید به صورت منظم و دوره‌ای انجام شود. این آزمایش خون به مدتی که خون شما به خون لخته‌ای تبدیل می‌شود را ارزیابی می‌کند. این آزمایش در زمان شروع درمان به فواصل کوتاه انجام می‌شود و ممکن است در ادامه فواصل آن بیشتر شود.

آزمایش خون با نام علمی INR، PT به انجام می‌رسد و برای بررسی اثر وارفارین، جلوگیری از خطرات وارفارین که ممکن است باعث خونریزی شوند و در نهایت تنظیم مقدار مصرف دارو لازم است.

پزشک، با توجه به نتایج آزمایشات، مقدار مصرف وارفارین شما را تنظیم می‌کند.

مابقی توصیه‌ ها

در طول درمان با وارفارین، رعایت یک رژیم غذایی ثابت از اهمیت بسزایی برخوردار است. هرگونه تغییرات ناگهانی در رژیم غذایی، مانند کاهش یا افزایش مصرف سبزیجات پرفیبر، می‌تواند بر عملکرد وارفارین و تعادل انعقاد خون تأثیر بگذارد و حتی خطر خونریزی را افزایش دهد. بنابراین، توصیه می‌شود که رژیم غذایی خود را ثابت نگه دارید و قبل از هرگونه تغییرات، با پزشک خود یا یک متخصص تغذیه مشورت کنید.

مصرف الکل و فرآورده‌های الکلی در طول مدت مصرف وارفارین باید به حداقل ممکن محدود شود.

برخی مواد غذایی مانند سیر، کاهو، اسفناج و… می‌توانند بر انعقاد خون تأثیر داشته باشند. لذا مصرف همزمان این مواد غذایی با این دارو باید محدود و همواره با مقدار کم و ثابتی در روز انجام شود.

در صورت بروز علائم خونریزی غیرمعمول مانند خونریزی لثه، زخم یا بریدگی، لک‌های کبودی در نقاط مختلف بدن، حتماً به پزشک خود اطلاع دهید.

بانوان قبل از برنامه‌ریزی بارداری، باید با پزشک خود مشورت کنند. مصرف وارفارین در دوران بارداری مجاز نمی‌باشد. همچنین، در طول مدت درمان با وارفارین، بهتر است از روش‌های پیشگیری از بارداری مناسب به‌همراه مشورت پزشک استفاده شود.

 

در آخر…

وارفارین یک داروی ضد انعقاد است که برای پیشگیری از تشکیل لخته‌های خونی در سیستم عروقی بدن استفاده می‌شود. این دارو با کاهش فعالیت عوامل انعقاد خون، از جمله ویتامین K، از تشکیل لخته‌های خونی جلوگیری می‌کند. استفاده از این دارو برای درمان و پیشگیری از بیماری‌هایی مانند انسداد عروقی، سکته‌های قلبی و عروقی، ورم مغزی و ترومبوز وریدی توصیه می‌شود. این دارو نیازمند نظارت دقیق پزشک بر فعالیت خون و آزمایشات منظم است تا مقدار مناسب دارو برای هر بیمار تعیین شود و خطر خونریزی یا لخته شدن نادرست خون به حداقل رسانده شود.

 

سوالات متداول

وارفارین با وارفارین سدیم تفاوتی دارند؟

وارفارین (Warfarin) و وارفارین سدیم دو داروی ضد انعقاد خون هستند که از طریق مهار آنزیم ویتامین K-epoxide reductase (VKORC1) عمل می‌کنند، که مسئول تولید پروتئین‌های لخته شدن خون است. با مهار VKORC1، وارفارین و وارفارین سدیم تولید پروتئین‌های لخته شدن خون را کم می‌کنند و خطر تشکیل لخته‌های خون را کم می‌کنند. اصلی‌ترین تفاوت بین این دو دارو، در این است که وارفارین سدیم فرم نمکی وارفارین است، به این معنا که حاوی یک یون سدیم است که به آن کمک می‌کند تا در آب حل و جذب شود.

 

وارفارین چه عوارضی دارد؟

وارفارین ممکن است عوارض جانبی شامل خونریزی، افزایش خطر لخته‌های خونی، خطر خونریزی در مغز، راش‌های پوستی، عوارض معده‌ای، عوارض کبدی، خستگی، سردرد، سرگیجه، تهوع و استفراغ، ادرار غامق یا قرمز، خون در مدفوع و ادرار و تغییرات در رنگ پوست (زردی) داشته باشد. در صورت تجربه هرگونه عارضه جانبی یا ناراحتی غیرمعمول هنگام مصرف وارفارین، باید به پزشک مراجعه کرد.

 

وارفارین

 

اشکال دارویی وارفارین

داروی warfarin در اشکال مختلف عرضه می‌شود، شامل پودر برای تزریق 5 میلی گرم در ویال (که قطع شده است)، قرص‌های 1 میلی گرم، 2 میلی گرم، 2.5 میلی گرم، 3 میلی گرم، 4 میلی گرم، 5 میلی گرم، 6 میلی گرم، 7.5 میلی گرم و 10 میلی گرم.

 

اسامی تجاری موجود در ایران

  • قرص وارفارین ایپکا 3 میلی گرم
  • قرص آپو وارفارین 1 میلی گرم
  • قرص آپو وارفارین 5 میلی گرم
  • قرص وارفارین اریان فارما 5 میلی گرم
  • قرص وارفارین کرسنت 5 میلی گرم
  • قرص ریفانا 5 میلی گرم
  • قرص وارکلات 5 میلی گرم
  • قرص وارفاگر 5 میلی گرم

 

خدمات ما:

 

شما می‌توانید در آرین طب خدمات پزشکی و پرستاری در منزل دریافت کنید.

برخی از خدمات ما شامل ویزیت پزشک متخصص در منزل، سونوگرافی در منزل، رادیولوژی در منزل، طب سوزنی در منزل، مشاوره روانشاسی و تغذیه در منزل است.

برای مشاهده همه سرویس های ما به صفحه خدمات مراجعه کنید.

رزرو نوبت و هماهنگی: ۰۹۱۲۰۴۴۶۳۰۸

 

برای رزرو خدمات پزشکی یا پرستاری در منزل فرم زیر را پر کنید:

Loading...

آخرین مقالات

آلودگی هوا

تاثیر آلودگی هوا بر سلامتی انسان: راه های پیشگیری، محافظت و درمان در منزل

آلودگی هوا، یکی از بزرگترین چالش‌های زیست‌محیطی عصر حاضر است که به طور مستقیم بر سلامت انسان تاثیر می‌گذارد. ذرات ریز، گازهای سمی و آلاینده‌های مختلف موجود در هوا، به طرق مختلف به بدن ما آسیب می‌رسانند و باعث بروز طیف وسیعی از بیماری‌ها می‌شوند. از مشکلات تنفسی ساده گرفته

بیشتر بخوانید »
اکو قلب و نوار قلب در منزل نیاوران

اکو قلب و نوار قلب در منزل نیاوران: توسط متخصص قلب + تفسیر (هزینه‌ها)

اکو قلب و نوار قلب دو آزمون بسیار مهم برای ارزیابی سلامت قلب هستند که می‌توانند به تشخیص مشکلات قلبی کمک کنند. انجام این تست‌ها در منزل به ویژه برای افرادی که مشکلات حرکتی دارند یا توانایی رفتن به مراکز پزشکی را ندارند، گزینه‌ای مناسب و راحت به شمار می‌آید.

بیشتر بخوانید »
التهاب کیسه صفرا

التهاب کیسه صفرا: کوله سیستیت حاد درمان، علت، علائم و تشخیص در منزل

التهاب کیسه صفرا یا کله‌سیستیت، یک بیماری است که با التهاب کیسه صفرا مشخص می‌شود. کیسه صفرا اندامی کوچک و گلابی شکل در زیر کبد است که صفرا را ذخیره می‌کند. صفرا مایعی است که به هضم چربی‌ها کمک می‌کند. زمانی که مجاری صفراوی مسدود شود یا کیسه صفرا ملتهب

بیشتر بخوانید »
تزریقات در منزل قلهک

تزریقات در منزل قلهک توسط پرستار مجرب: تزریق انواع آمپول و سرم درمانی و تقویتی

تزریقات در منزل قلهک یک گزینه مناسب و راحت برای افرادی است که نیاز به دریافت خدمات درمانی در محیطی آرام و بدون نیاز به مراجعه به مراکز درمانی دارند. این خدمات به‌ویژه برای بیماران ناتوان، سالمندان، کودکان و افرادی که به دلایل مختلف قادر به خروج از منزل نیستند،

بیشتر بخوانید »
مسمومیت با گاز مونوکسید کربن

مسمومیت با گاز مونوکسید کربن | علت، علائم، تشخیص و درمان در منزل

گاز مونوکسید کربن به عنوان قاتل خاموش شناخته می‌شود؛ گازی بی‌رنگ، بی‌بو و بدون طعم که از احتراق ناقص سوخت‌های فسیلی تولید می‌شود. این گاز با ورود به بدن جای اکسیژن را در خون گرفته و با مختل کردن اکسیژن‌رسانی به سلول‌ها، سلامت و حیات فرد را به خطر می‌اندازد.

بیشتر بخوانید »
آزمایش در منزل اقدسیه

آزمایش در منزل اقدسیه: آزمایشگاه آنلاین + تحلیل توسط متخصص | هزینه‌ها

آزمایش در منزل اقدسیه خدمتی است که به افراد این امکان را می‌دهد تا بدون نیاز به مراجعه به مراکز شلوغ درمانی، انواع آزمایش‌های تشخیصی و پزشکی را در محیط آرام و امن خانه خود انجام دهند. این روش که توسط مجموعه‌هایی مانند آرین طب ارائه می‌شود، برای افرادی که

بیشتر بخوانید »

خدمات ما

برای رزرو نوبت خدمات پزشکی و پرستاری در منزل آرین طب با شماره زیر تماس بگیرید.

وبلاگ‌های مشابه

وبلاگ‌های رندوم

ویزیت پزشک در منزل جماران

ویزیت پزشک در منزل جماران [تشخیص و درمان] – اعزام فوری پزشکان متخصص

با رشد روزافزون نیازهای پزشکی و اهمیت دسترسی سریع به خدمات بهداشتی، ویزیت پزشک در منزل جماران به یک گزینه محبوب و کارآمد تبدیل شده است. در جماران، این خدمات توسط تیم‌ حرفه‌ای و متخصص آرین طب ارائه می‌شود و امکان دریافت مراقبت‌های پزشکی را بدون نیاز به ترک خانه

بیشتر بخوانید »
اکو قلب و نوار قلب در منزل کامرانیه

اکو قلب و نوار قلب در منزل کامرانیه: توسط متخصص قلب + تفسیر (هزینه‌ها)

در دنیای پرسرعت و پرتلاطم امروزی، وقت و آرامش خاطر دو عامل بسیار مهم در حفظ سلامت فردی به‌شمار می‌روند. انجام آزمایش‌های قلبی، به‌ویژه نوار قلب یا الکتروکاردیوگرام (ECG)، یکی از خدمات ضروری برای مراقبت از سلامت قلب است. در این میان، خدمات نوار قلب در منزل کامرانیه گزینه‌ای ایده‌آل

بیشتر بخوانید »
ویزیت پزشک در منزل دهکده المپیک

ویزیت پزشک در منزل دهکده المپیک [تشخیص و درمان] – اعزام فوری پزشکان متخصص

ویزیت پزشک در منزل دهکده المپیک یک خدمت پزشکی حرفه‌ای و موثر است که به افراد این امکان را می‌دهد تا بدون نیاز به ترک خانه، از مراقبت‌های پزشکی تخصصی بهره‌مند شوند. این خدمات به ویژه برای بیمارانی که به دلایل مختلفی مانند شرایط جسمی، بیماری‌های مزمن یا سن بالا

بیشتر بخوانید »

دسته‌ها