عفونت ریه (پنومونی) (درمان در منزل)

عفونت ریه

برای رزرو نوبت خدمات پزشکی و پرستاری در منزل آرین طب با شماره زیر تماس بگیرید.

فهرست مطالب

عفونت‌های ریه (Lung infections) می‌توانند بر اجزاء مختلف دستگاه تنفسی اثر بگذارند. به‌عنوان‌مثال، ذات‌الریه بر کیسه‌های هوایی درون ریه‌ها تأثیر گذاشته و برونشیت می‌تواند مجاری هوایی بزرگ‌تر را تحت‌تأثیر قرار دهد. درمان عفونت ریه یکی از مسائل بسیار مهم در این زمینه است که باید به آن توجه کنید.

علائم شایع این عفونت‌ها شامل سرفه، لرز، خس‌خس سینه و تب می‌شوند. عفونت ریه ممکن است ناشی از ویروس‌ها، باکتری‌ها یا قارچ‌ها باشد. در این مقاله، دلایل، علائم و زمان مناسب برای مراجعه به پزشک در خصوص عفونت ریه را بررسی می‌کنیم.

 

عفونت ریه چیست؟

عفونت ریه وقتی ایجاد می‌شود که بخشی از بافت ریه و کیسه‌های هوایی التهاب می‌کنند که باعث بسته‌شدن مسیرهای تنفسی و مشکلات در تنفس می‌شود. این عفونت می‌تواند ناشی از ویروس‌ها، انگل‌ها یا باکتری‌ها باشد و به‌ویژه در کودکان و افراد مسن خطرناک است.

در اثر عفونت، کیسه‌های هوایی ریه بیشتر درگیر می‌شوند و مجاری هوایی کمتر هوا را به ریه‌ها منتقل می‌کنند. این عفونت باعث پر شدن بخشی از ریه شده که حاوی گلبول‌های سفید برای مقابله با عفونت تولید شده‌اند. شیوع این عفونت بسیار بالاست و هر سال حدود یک درصد از افراد بالغ مبتلا به این بیماری می‌شوند که برخی از آن‌ها به دلیل این عفونت جان خود را از دست می‌دهند.

 

آرین طب

 

برای مشاوره و درخواست خدمات پزشکی و پرستاری در منزل با کارشناسان آرین طب تماس بگیرید.

رزرو نوبت و هماهنگی: ۰۹۱۲۰۴۴۶۳۰۸
آرین طب ارائه ارائه‌دهنده انواع خدمات پزشکی از جمله پزشک متخصص در منزل (قلب، ریه، داخلی و…) و انواع خدمات پرستاری و تزریقات در منزل

 

خدمات مرتبط

پزشک متخصص ریه در منزل
پزشک متخصص ریه در منزل

 

علت عفونت ریه

عفونت ریه، که به آن پنومونی نیز گفته می‌شود، زمانی اتفاق می‌افتد که ریه‌ها به دلیل باکتری، ویروس یا قارچ ملتهب و عفونی می‌شوند.

علل شایع عفونت ریه عبارتند از:
  • باکتری: باکتری‌ها شایع‌ترین علت عفونت ریه هستند.
  • استرپتوکوک پنومونیه: این باکتری شایع‌ترین علت ذات الریه باکتریایی در بزرگسالان است.
  • هموفیلوس آنفولانزا نوع b (Hib): این باکتری می‌تواند باعث ذات الریه در کودکان شود.
  • مایکوباکتریوم توبرکولوزیس: این باکتری باعث بیماری سل می‌شود که نوعی عفونت ریه جدی و مسری است.
  • ویروس: ویروس‌ها دومین علت شایع عفونت ریه هستند.
  • ویروس آنفولانزا: این ویروس باعث آنفولانزا می‌شود که یک بیماری تنفسی شایع است.
  • ویروس سینسیتیال تنفسی (RSV): این ویروس می‌تواند باعث عفونت‌های تنفسی در کودکان و بزرگسالان شود.
  • آدنوویروس: این ویروس می‌تواند باعث عفونت‌های تنفسی، از جمله ذات الریه شود.
  • قارچ: قارچ‌ها می‌توانند باعث عفونت ریه در افرادی شوند که سیستم ایمنی ضعیف دارند.
  • هیستوپلاسما کپسولاتوم: این قارچ در خاک یافت می‌شود و می‌تواند باعث عفونت ریه به نام هیستوپلاسموز شود.
  • پنوموسیستیس جیرووی: این قارچ می‌تواند باعث عفونت ریه در افرادی شود که سیستم ایمنی ضعیف دارند، مانند افراد مبتلا به HIV/AIDS.
عوامل خطر ابتلا به عفونت ریه:
  • سن: افراد مسن، نوزادان و کودکان خردسال بیشتر در معرض خطر عفونت ریه هستند.
  • بیماری‌های زمینه‌ای: افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای مانند بیماری قلبی، بیماری ریوی یا دیابت بیشتر در معرض خطر عفونت ریه هستند.
  • سیستم ایمنی ضعیف: افراد با سیستم ایمنی ضعیف، مانند افراد مبتلا به HIV/AIDS یا کسانی که تحت درمان با داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی هستند، بیشتر در معرض خطر عفونت ریه هستند.
  • سیگار کشیدن: سیگار کشیدن به ریه‌ها آسیب می‌رساند و شما را در برابر عفونت آسیب‌پذیرتر می‌کند.
  • قرار گرفتن در معرض دود دست دوم: دود دست دوم می‌تواند به ریه‌ها آسیب برساند و شما را در برابر عفونت آسیب‌پذیرتر کند.
  • بیماری‌های مزمن ریوی: بیماری‌هایی مانند بیماری انسدادی مزمن ریوی (COPD) و آسم می‌توانند شما را در معرض خطر عفونت ریه قرار دهند.

 

التهاب ریه چیست؟

التهاب ریه به تجمع عفونت در یک یا هر دو ریه گفته می‌شود که ناشی از فعالیت باکتری‌ها، ویروس‌ها یا قارچ‌هاست. این وضعیت که به نام پنومونی هم شناخته می‌شود، جزو خطرناک‌ترین بیماری‌های ریه است. روش درمان التهاب ریه باتوجه‌به نوع عامل ایجادکننده آن و نوع التهاب، مشخص می‌شود.

التهاب ریه گاهی به نام ذات‌الریه نیز شناخته می‌شود و در شرایط مختلف به وجود می‌آید. در زیر به برخی انواع ذات‌الریه و ویژگی‌های آن اشاره می‌شود:

  • التهاب ریه اکتسابی بیمارستانی (HAP): التهاب ریه اکتسابی بیمارستانی که در هنگام بستری‌شدن ایجاد می‌شود، ناشی از هجوم باکتری‌هاست و معمولاً به آنتی‌بیوتیک‌های معمول مقاوم بوده و برای فرد می‌تواند موقعیت وخیمی ایجاد کند.
  • التهاب ریه اکتسابی از جامعه (CAP): التهاب ریه اکتسابی از جامعه که در مکان‌های غیربیمارستانی ایجاد می‌شود.
  • التهاب ریه استفاده از ونتیلاتور (VAP): التهاب ریه ناشی از استفاده از ونتیلاتور که در افراد با مشکلات تنفسی یا بیماری‌های ریه به وجود می‌آید و به آن VAP گفته می‌شود.
  • التهاب ریه آسپیراسیون: التهاب ریه آسپیراسیون که با ورود باکتری به ریه‌ها از طریق تنفس یا مصرف آلوده‌ها ایجاد می‌شود و برای افراد با مشکلات بلع، اعتیاد به الکل یا مصرف داروهای آرام‌بخش محتمل‌تر است.
  • التهاب ریه ناشی از راه‌رفتن: التهاب ریه ناشی از راه‌رفتن که باعث ایجاد ذات‌الریه به دلیل راه‌رفتن می‌شود و ممکن است به‌صورت خفیف ایجاد شود؛ در این شرایط امکان دارد فرد خود علائم خفیف عفونت تنفسی را تجربه کند، اما برای درمان کامل این نوع التهاب نیازمند زمان طولانی باشد.

 

عفونت ریه

 

علائم التهاب ریه کدام‌اند؟

علائم معمول التهاب ریه شامل تب و لرز، ضعف عمومی، سرفه با خلط، تنگی نفس، تنفس سریع و نبض سریع هستند. در برخی موارد، این علائم به‌صورت هم‌زمان ظاهر نمی‌شوند و در کودکان و افراد مسن ممکن است برخی از این علائم حاضر نباشند یا علائم غیرمعمول مانند اسهال یا درد شکم نیز مشاهده شود.

چگونگی راه تشخیص التهاب ریه

تشخیص ذات‌الریه اغلب از طریق معاینه فیزیکی و استفاده از گوشی پزشکی بر روی ریه‌ها، اندازه‌گیری نبض و فشارخون و انجام رادیوگرافی ایکس – ری صورت می‌گیرد. سی‌تی‌اسکن و سونوگرافی نیز در برخی موارد مورداستفاده قرار می‌گیرند. آزمایش خون نیز انجام می‌شود و اندازه‌گیری سطح اکسیژن با پالس اکسی‌متر و بررسی مخاط سرفه نیز به تشخیص کمک می‌کنند.

 

علائم عفونت ریه

علائم عفونت ریه بسته به نوع عفونت و شدت آن می‌تواند متفاوت باشد. برخی از علائم شایع عبارتند از:

  • سرفه: این شایع‌ترین علامت عفونت ریه است. سرفه ممکن است خلط‌دار یا بدون خلط باشد. خلط ممکن است شفاف، سفید، زرد، سبز یا حتی خونی باشد.
  • تنگی نفس: تنگی نفس ممکن است به صورت احساس کمبود هوا یا دشواری در تنفس عمیق ظاهر شود.
  • تب: تب نشانه‌ای است که بدن شما در حال مبارزه با عفونت است. تب عفونت ریه ممکن است خفیف یا بالا باشد.
  • درد قفسه سینه: درد قفسه سینه ممکن است تیز، سوزاننده یا دردناک باشد. ممکن است هنگام سرفه یا تنفس عمیق بدتر شود.
  • خستگی: احساس خستگی و ضعف یکی از علائم شایع عفونت ریه است.
  • لرز: لرز ممکن است با تب همراه باشد.
  • افزایش ضربان قلب: اگر عفونت شما شدید باشد، ممکن است ضربان قلب شما تندتر از حد معمول باشد.
  • تنفس سریع: ممکن است تنفس شما سریع‌تر و کم‌عمق‌تر از حد معمول باشد.

در برخی موارد، عفونت ریه ممکن است باعث علائم دیگری مانند:

  • آبریزش بینی: این علامت بیشتر در عفونت‌های ویروسی مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا دیده می‌شود.
  • گلودرد: این علامت بیشتر در عفونت‌های ویروسی دیده می‌شود.
  • درد عضلانی: این علامت بیشتر در عفونت‌های ویروسی مانند آنفولانزا دیده می‌شود.
  • حالت تهوع و استفراغ: این علائم بیشتر در کودکان دیده می‌شود.

اگر فکر می‌کنید که ممکن است عفونت ریه داشته باشید، مهم است که به پزشک متخصص در منزل مراجعه کنید. پزشک می‌تواند با معاینه شما و انجام آزمایش‌هایی مانند عکس‌برداری ریه، نوع عفونت را تشخیص دهد. درمان عفونت ریه به نوع عفونت و شدت آن بستگی دارد. عفونت‌های باکتریایی معمولاً با آنتی‌بیوتیک‌ها درمان می‌شوند. عفونت‌ ویروسی معمولاً خود به خود از بین می‌روند، اما ممکن است برای تسکین علائم داروهایی تجویز شود. عفونت‌های قارچی با داروهای ضد قارچ درمان می‌شوند.

 

 

علائمی که نشانگر نیاز به مراقبت پزشکی در عفونت ریه هستند

اگر با علائمی نظیر تب بالا، سرفه خونی یا خلط قهوه‌ای مایل به قرمز، تنگی نفس، درد قفسه سینه، نبض سریع یا تپش قلب، سبکی سر، گیجی یا تهوع و استفراغ مواجه شدید و این علائم پس از دو هفته بهبود نیافتند، حتماً به پزشک مراجعه کنید. همچنین، در صورت تغذیه ضعیف، علائم کم‌آبی بدن در نوزادان یا هر نشانه دیگری که نگرانی ایجاد کند، نیاز به توجه پزشکی فوری دارد تا احتمال عفونت ریه و مشکلات مرتبط با آن را بررسی کند.

 

تقسیم‌بندی و انواع عفونت‌های ریه

عفونت‌های ریه به دلیل تأثیر بر راه‌های هوایی و ریه‌ها به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند.

برونشیت که معمولاً ناشی از عفونت ویروسی است، مجاری هوایی بزرگ را درگیر می‌کند، اما در برخی موارد نیز ممکن است عفونت باکتریایی باعث شود. برونشیولیت که در کودکان زیر دو سال شایع است، راه‌های هوایی کوچک‌تر را درگیر می‌کند و ممکن است در طول زمان به خس‌خس مداوم یا آسم منجر شود.

سرماخوردگی، یکی از شایع‌ترین علل غیبت‌های مدرسه و کاهش فعالیت کاری در بزرگسالان است. ویروس‌های کرونا، ازجمله SARS-CoV-2، تنها یک بخش از این گروه هستند که عفونت ریه را ایجاد می‌کنند. انتروویروس‌ها نیز می‌توانند عفونت‌های ریوی ایجاد کنند و سایر عفونت‌های مانند خروسک، آنفلوانزا و آنفلوانزای فصلی نیز از دیگر نوع‌های این عفونت‌ها هستند.

 

تشخیص عفونت ریه

تشخیص دقیق عفونت ریه توسط پزشک متخصص انجام می‌شود و شامل بررسی سابقه پزشکی، معاینه فیزیکی و انجام برخی آزمایشات می‌شود.

در اینجا چند روش برای تشخیص دقیق عفونت ریه آورده شده است:

سابقه پزشکی:

پزشک شما سوالاتی در مورد علائم شما، مانند زمان شروع، شدت و نوع علائم، از شما می‌پرسد. همچنین ممکن است در مورد سابقه پزشکی شما، از جمله هر گونه بیماری زمینه‌ای یا بستری شدن اخیر در بیمارستان، سوال کند.

معاینه فیزیکی:

پزشک شما با گوش دادن به ریه‌های شما با استفاده از گوشی پزشکی، به دنبال صداهای غیرطبیعی مانند خس خس یا ترک خوردگی می‌گردد. همچنین ممکن است قفسه سینه شما را معاینه کند تا ببیند آیا دردناک یا حساس است یا خیر.

آزمایشات:

  • آزمایش اشعه ایکس قفسه سینه: این آزمایش تصویری از ریه‌های شما ایجاد می‌کند که می‌تواند به پزشک شما در تشخیص عفونت ریه و همچنین در تعیین محل و شدت عفونت کمک کند.
  • سی تی اسکن قفسه سینه: این آزمایش تصاویری با جزئیات بیشتر از ریه‌ها و سایر اندام‌های قفسه سینه شما ارائه می‌دهد.
  • آزمایش خلط: از شما خواسته می‌شود تا خلط (مخاط) سرفه کنید که سپس برای بررسی وجود باکتری، ویروس یا قارچ که ممکن است باعث عفونت شده باشد، آزمایش می‌شود.
  • آزمایش خون: آزمایش خون می‌تواند به تشخیص نوع عفونت و همچنین بررسی اینکه آیا عفونت به سایر قسمت‌های بدن شما گسترش یافته است یا خیر، کمک کند.

در برخی موارد، ممکن است آزمایشات دیگری نیز انجام شود، مانند:

  • پالس اکسیمتری: این آزمایش میزان اکسیژن موجود در خون شما را اندازه می‌گیرد.
  • آزمایش عملکرد ریوی: این آزمایشات توانایی ریه‌های شما را برای تنفس اندازه‌گیری می‌کنند.

بر اساس نتایج این آزمایشات، پزشک متخصص داخلی در منزل می‌تواند نوع عفونت ریه شما را تشخیص دهد و درمان مناسب را تجویز کند.

 

عفونت ریه

 

درمان عفونت ریه

درمان عفونت ریه سرکار به نوع عفونت و شدت آن بستگی دارد. در اینجا مروری بر درمان‌های رایج آورده شده است:

آنتی‌بیوتیک‌ها: عفونت‌های باکتریایی ریه، مانند ذات الریه، معمولاً با آنتی‌بیوتیک‌ها درمان می‌شوند. نوع آنتی‌بیوتیک تجویز شده توسط پزشک به نوع باکتری که باعث عفونت می‌شود بستگی دارد. آنتی‌بیوتیک‌ها را باید دقیقاً طبق دستور پزشک مصرف کنید، حتی اگر علائم شما بعد از چند روز شروع به بهبودی کرد.

داروهای ضد ویروسی: عفونت‌های ویروسی ریه، مانند آنفولانزا، معمولاً با داروهای ضد ویروسی درمان می‌شوند. این داروها می‌توانند به کاهش مدت زمان بیماری و شدت علائم کمک کنند. با این حال، داروهای ضد ویروسی فقط در برابر عفونت‌های ویروسی مؤثر هستند و برای عفونت‌های باکتریایی کار نمی‌کنند.

داروهای ضد قارچی: عفونت‌های قارچی ریه، مانند آسپرژیلوز، با داروهای ضد قارچی درمان می‌شوند. این داروها می‌توانند به صورت خوراکی یا داخل وریدی تجویز شوند. مدت زمان درمان عفونت قارچی ریه بسته به نوع قارچ و شدت عفونت می‌تواند متفاوت باشد.

داروهای بدون نسخه: برخی از داروهای بدون نسخه می‌توانند به تسکین علائم عفونت ریه مانند سرفه، درد و تب کمک کنند. داروهای رایج بدون نسخه عبارتند از:

  • مسکن‌ها: مانند ایبوپروفن یا استامینوفن می‌توانند به تسکین درد قفسه سینه کمک کنند.
  • داروهای ضد سرفه: می‌توانند به کاهش سرفه کمک کنند.
  • خلط آور: می‌توانند به شل شدن و دفع خلط کمک کنند.

 

درمان عفونت ریه در منزل

در اینجا چند درمان خانگی عفونت ریه برای تسکین علائم در صورت مشورت با پزشک و تأیید وی برای انجام آن‌ها آورده شده است:

استراحت: بدن شما برای مبارزه با عفونت به استراحت نیاز دارد. تا حد امکان بخوابید و از فعالیت‌های شدید خودداری کنید.

نوشیدن مایعات فراوان: مایعات به شل شدن خلط و جلوگیری از کم‌آبی بدن کمک می‌کنند. آب، آبمیوه، سوپ و چای گرم گزینه‌های خوبی هستند.

استفاده از بخور: استنشاق بخار آب مرطوب می‌تواند به شل شدن مجاری تنفسی و تسکین سرفه کمک کند. می‌توانید از یک دستگاه بخور یا حمام گرم با بخار استفاده کنید.

غرغره کردن با آب نمک: غرغره کردن با آب نمک گرم می‌تواند به تسکین گلودرد کمک کند. یک قاشق چایخوری نمک را در یک فنجان آب گرم حل کرده و چند بار در روز غرغره کنید.

استفاده از مسکن‌های بدون نسخه: داروهایی مانند ایبوپروفن یا استامینوفن می‌توانند به تسکین درد قفسه سینه و تب کمک کنند.

افزایش رطوبت هوا: هوای خشک می‌تواند ریه‌ها را تحریک کند و سرفه را بدتر کند. استفاده از دستگاه بخور یا قرار دادن یک ظرف آب گرم در اتاق می‌تواند به مرطوب کردن هوا کمک کند.

مصرف غذاهای مقوی: خوردن غذاهای سالم و مغذی به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک می‌کند تا با عفونت مبارزه کند. غذاهایی سرشار از ویتامین C، مانند مرکبات و غذاهایی با خاصیت ضد التهابی، مانند زنجبیل و زردچوبه، مفید هستند.

از سیگار کشیدن و دود دست دوم خودداری کنید: سیگار کشیدن و دود دست دوم می‌تواند ریه‌ها را تحریک کند و علائم عفونت را بدتر کند.

 

عفونت ریه

 

روش‌های درمانی و دارو برای عفونت ریه

درمان عفونت ریه معمولاً با مصرف آنتی‌بیوتیک، ضدویروس یا ضدقارچ خوراکی آغاز می‌شود. در برخی موارد، پزشک متخصص ریه در منزل ممکن است داروهایی از جمله کوآموکسی کلاو، سفکسیم، آزیترومایسین، داکسی‌سیکلین، لووفلوکساسین، اسلتامیویر و آموکسی‌سیلین را تجویز کند. همچنین، ساشه‌هایی نظیر روتارین نیز ممکن است در درمان التهاب ریه و سینه‌پهلو مؤثر باشند. پودر روتارین می‌تواند به بهبود اختلالات تنفسی و کاهش گرفتگی صدا در مناطق تنفسی کمک کنند.

 

پاکسازی ریه از عفونت با روش‌های طبیعی

روش‌هایی که می‌توانند به بهبود تنفس و حفظ سلامت ریه کمک کنند:

  • بخار درمانی: جهت تسهیل تخلیه مخاط و بهبود تنفس، از بخار آب برای افزایش رطوبت و گرمای هوا استفاده شود.
  • سرفه کنترل‌شده: سرفه به‌عنوان وسیله‌ای برای دفع سموم موجود در مخاط با کنترل مؤثر توسط بدن است.
  • تخلیه مخاط: تمرینات مختلف جهت تسهیل در تخلیه مخاط از ریه‌ها و پیشگیری از عفونت‌های ریوی لازم است.
  • ورزش: ورزش منظم در بهبود تنفس، افزایش گردش خون و کاهش خطر بیماری‌های مختلف اهمیت دارد.
  • کوبه‌های قفسه سینه: استفاده از حجامت و تمرینات کوبه‌ای برای حذف مخاط و بهبود وضعیت تنفسی لازم است.

 

نقش داروی آمینوفیلین در بهبود تنفس و مشکلات ریه

قرص یا آمپول آمینوفیلین به‌عنوان یک گشادکننده راه‌های هوایی مورداستفاده قرار می‌گیرد. این دارو با گشودن مجاری تنفسی، جریان هوا به ریه را افزایش می‌دهد و در درمان تنگی نفس ناگهانی و خس‌خس سینه در مشکلات ریه نظیر آسم و بیماری COPD مؤثر است.

استفاده از آمپول این دارو در درمان عفونت ریه در تهران نه‌تنها باعث گشایش مجاری تنفسی می‌شود؛ بلکه علائم مزمن مانند سرفه، خس‌خس سینه و تنگی نفس را نیز تسکین می‌دهد. آمپول عفونت ریه، به‌عنوان یک راهکار کارآمد در بهبود تنفس و کاهش عوارض مشکلات ریه در مواجهه با عفونت ریه، برجسته می‌شود.

 

پنومونی آسپیراسیون:

عفونت ریه که در افراد دارای بیماری های مغذی شامل سکته های مغذی، آلزایمر شدید، ام اس شدید پشرفته و … که رفلکس بلع (GAG) که راه هوایی را از راه غذایی توسط اپیگلوت جدا میکنند مختل میشود را شامل میشود به نحوی که غذا به جای رفتن در راه غذایی که شامل مری و معده میباشد وارد حنجره و نای و ریه و به دنبال آن عفونت ریه در اثر آسپیره شدن غذا یا همان پنومونی آسپیراسیون ایجاد میشود که باکتری های گرم مثبت، گرم منفی و بی هوازی در ایجاد آن دخیل است و در اکثر موارد نیاز به آنتی بیوتیک تزریقی و بستری در بیمارستان را دارد که تیم آرین طب امکان درمان این مورد در منزل را فراهم نموده است.

 

عفونت ریه

 

رژیم غذایی برای عفونت ریه

در اینجا چند نکته کلی برای رژیم غذایی در درمان عفونت ریه در خانه آورده شده است:

مایعات فراوان بنوشید:

  • هیدراته ماندن بدن برای کمک به ریه‌ها در دفع مخاط و سموم از طریق سرفه مهم است.
  • آب، آبمیوه‌های طبیعی، چای‌های گیاهی گرم (مانند چای نعناع یا چای زنجبیل) و سوپ گزینه‌های مناسبی هستند.

غذاهای ضد التهابی مصرف کنید:

  • غذاهای سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و خواص ضد التهابی می‌توانند به تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با عفونت کمک کنند.
  • میوه‌ها و سبزیجات رنگی، به خصوص مرکبات، زنجبیل، سیر، زردچوبه و قارچ‌ها مفید هستند.

غذاهای غنی از پروتئین و فیبر مصرف کنید:

  • پروتئین به ترمیم بافت‌ها کمک می‌کند و فیبر به حرکت منظم روده‌ها کمک می‌کند که می‌تواند به جلوگیری از یبوست و نفخ کمک کند.
  • منابع خوب پروتئین شامل مرغ، ماهی، لوبیا، عدس و آجیل است.
  • منابع خوب فیبر شامل میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات است.

از مصرف غذاهای فرآوری شده، چرب و پر شکر خودداری کنید:

  • این غذاها می‌توانند التهاب را در بدن افزایش دهند و سیستم ایمنی بدن را ضعیف کنند.

وعده‌های غذایی کوچک و مکرر بخورید:

  • هضم وعده‌های غذایی بزرگتر در هنگام عفونت ریه می‌تواند دشوار باشد.
  • خوردن وعده‌های غذایی کوچک و مکرر به شما کمک می‌کند تا مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت کنید بدون اینکه احساس سیری کنید.

به بدن خود گوش دهید:

  • اگر اشتهای شما کم است، خود را مجبور به غذا خوردن نکنید.
  • به بدن خود گوش دهید و زمانی که احساس گرسنگی می‌کنید غذا بخورید.

 

برای مشاوره و درخواست خدمات پزشکی و پرستاری در منزل با کارشناسان آرین طب تماس بگیرید.

رزرو نوبت و هماهنگی: ۰۹۱۲۰۴۴۶۳۰۸
آرین طب ارائه ارائه‌دهنده انواع خدمات پزشکی از جمله پزشک متخصص در منزل (قلب، ریه، داخلی و…) و انواع خدمات پرستاری و تزریقات در منزل

 

 

پیشگیری از عفونت ریه

راه‌های مختلفی برای جلوگیری از عفونت ریه وجود دارد، از جمله:

واکسیناسیون:
  • واکسن آنفولانزا: هر ساله واکسن آنفولانزا بزنید. آنفولانزا یکی از شایع‌ترین علل عفونت ریه است.
  • واکسن پنوموکوکی: اگر 65 ساله یا بیشتر هستید یا بیماری مزمن سلامتی دارید، واکسن پنوموکوکی را بزنید. این واکسن از شما در برابر عفونت ناشی از باکتری پنوموکوک محافظت می‌کند.
شستشوی مرتب دست‌ها:
  • دست‌های خود را به طور مرتب با آب و صابون به مدت حداقل 20 ثانیه بشویید. این کار به جلوگیری از انتشار میکروب‌هایی که می‌توانند باعث عفونت ریه شوند کمک می‌کند.
  • از ضدعفونی‌کننده‌های دست مبتنی بر الکل استفاده کنید، به خصوص زمانی که به آب و صابون دسترسی ندارید.
اجتناب از تماس با افراد بیمار:
  • تا حد امکان از تماس نزدیک با افرادی که بیمار هستند خودداری کنید.
  • اگر بیمار هستید، در خانه بمانید تا از انتشار بیماری به دیگران جلوگیری کنید.
پوشاندن دهان و بینی هنگام سرفه یا عطسه:
  • دهان و بینی خود را با دستمال کاغذی یا آرنج خود هنگام سرفه یا عطسه بپوشانید.
  • دستمال‌های استفاده شده را بلافاصله دور بیندازید.
سیگار نکشیدن:
  • سیگار کشیدن به ریه‌ها آسیب می‌رساند و شما را در برابر عفونت آسیب‌پذیرتر می‌کند.
  • اگر سیگار می‌کشید، برای ترک آن با پزشک خود صحبت کنید.
حفظ یک رژیم غذایی سالم:
  • یک رژیم غذایی سالم و متعادل سرشار از میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن شما و مبارزه با عفونت کمک کند.
ورزش منظم:
  • ورزش منظم می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن شما و مبارزه با عفونت کمک کند.
  • حداقل 150 دقیقه در هفته فعالیت هوازی با شدت متوسط ​​داشته باشید.
خواب کافی:
  • خواب کافی به بدن شما کمک می‌کند تا با عفونت مبارزه کند.
  • هر شب 7 تا 8 ساعت بخوابید.
مرطوب نگه داشتن هوا:
  • هوای خشک می‌تواند ریه‌ها را تحریک کند و شما را در برابر عفونت آسیب‌پذیرتر کند.
  • از یک مرطوب کننده برای افزودن رطوبت به هوا در خانه خود استفاده کنید.
مدیریت بیماری‌های زمینه‌ای:
  • اگر بیماری‌های زمینه‌ای مانند بیماری قلبی، بیماری ریوی یا دیابت دارید، آن‌ها را به درستی مدیریت کنید.
  • این به کاهش خطر ابتلا به عفونت ریه کمک می‌کند.
مصرف داروهای تجویز شده:
  • اگر پزشک برای شما دارو تجویز کرده است، حتماً طبق دستور مصرف کنید.
  • این به جلوگیری از عفونت ریه یا درمان آن در صورت ابتلا کمک می‌کند.

 

عوارض عفونت ریه

عفونت ریه، در صورت عدم درمان مناسب، می‌تواند عوارض جدی و حتی تهدید کننده زندگی به دنبال داشته باشد.

برخی از عوارض شایع عفونت ریه عبارتند از:

  • پنومونی مزمن: این بیماری زمانی رخ می‌دهد که التهاب ریه‌ها به مرور زمان ادامه یابد یا به طور مکرر عود کند.
  • آبسه ریه: این تجمع چرک در داخل ریه است که می‌تواند ناشی از عفونت باشد.
  • ناتوانی تنفسی: عفونت ریه می‌تواند به ریه‌ها آسیب برساند و تنفس را دشوار کند.
  • سپسیس: این یک واکنش التهابی شدید بدن به عفونت است که می‌تواند منجر به نارسایی ارگان و مرگ شود.
  • پلورزی: التهاب غشای نازکی که ریه‌ها و قفسه سینه را می‌پوشاند.
  • فیبروز ریوی: این بیماری زمانی رخ می‌دهد که بافت ریه‌ها به جای زخم ایجاد می‌کند و تنفس را دشوار می‌کند.
  • نارسایی قلبی: عفونت ریه می‌تواند به قلب فشار وارد کند و منجر به نارسایی قلبی شود.
  • گسترش عفونت به سایر قسمت‌های بدن: در برخی موارد، عفونت ریه می‌تواند به سایر قسمت‌های بدن مانند مغز یا جریان خون گسترش یابد.

عوامل خطر ابتلا به عوارض عفونت ریه:

  • سن: افراد مسن، نوزادان و کودکان خردسال بیشتر در معرض خطر عوارض عفونت ریه هستند.
  • بیماری‌های زمینه‌ای: افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای مانند بیماری قلبی، بیماری ریوی یا دیابت بیشتر در معرض خطر عوارض عفونت ریه هستند.
  • سیستم ایمنی ضعیف: افراد با سیستم ایمنی ضعیف، مانند افراد مبتلا به HIV/AIDS یا کسانی که تحت درمان با داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی هستند، بیشتر در معرض خطر عوارض عفونت ریه هستند.
  • عدم درمان مناسب: عدم درمان مناسب عفونت ریه می‌تواند خطر ابتلا به عوارض را افزایش دهد.

 

در آخر…

عفونت‌های ریه اغلب ناشی از ویروس‌ها و باکتری‌ها هستند، اما ممکن است به عفونت ریه ناشی از قارچ‌ها یا انگل‌ها نیز برخورد کنید، هرچند که این حالت‌ها کمتر شایع هستند. عفونت ریه می‌تواند بخش‌های گوناگون دستگاه تنفسی را تحت‌تأثیر قرار داده و این عارضه‌ها می‌توانند از خفیف تا شدید و متنوع باشند. افراد در گروه‌های خاصی مانند نوزادان، کودکان، سالمندان و افراد با بیماری‌های مزمن در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

علائم عفونت ریه، از جمله مشکلات تنفسی، ممکن است فوراً پس از ابتلا ظاهر شده و نیاز به مراقبت پزشکی فوری داشته باشد. عوارضی نظیر آسم یا بیماری انسدادی مزمن ریه ممکن است به طور مستمر پیش بیاید.

استراحت، مصرف مایعات، داروهای بدون نسخه و درمان‌های خانگی ممکن است به کنترل بیماری کمک کنند، اما در صورت لزوم، پزشک ممکن است درمان‌هایی از قبیل آنتی‌بیوتیک را تجویز کند.

 

شما می‌توانید در آرین طب خدمات پزشکی و پرستاری در منزل دریافت کنید.

برخی از خدمات ما شامل ویزیت پزشک متخصص در منزل، سونوگرافی در منزل، رادیولوژی در منزل، طب سوزنی در منزل، مشاوره روانشاسی و تغذیه در منزل است.

برای مشاهده همه سرویس های ما به صفحه خدمات مراجعه کنید.

رزرو نوبت و هماهنگی: ۰۹۱۲۰۴۴۶۳۰۸

 

برای رزرو خدمات پزشکی یا پرستاری در منزل فرم زیر را پر کنید:

Loading...

آخرین مقالات

ویزیت پزشک در منزل یوسف آباد

ویزیت پزشک در منزل یوسف آباد

با پیشرفت تکنولوژی و افزایش نیاز به خدمات بهداشتی و درمانی در محیط‌های شخصی، ویزیت پزشک در منزل به یکی از خدمات مهم و ضروری تبدیل شده است. یوسف آباد، به عنوان یکی از مناطق پرجمعیت و پرجنب و جوش، نیز از این خدمات بهره‌مند است. ویزیت پزشک در منزل

بیشتر بخوانید »
ویزیت پزشک در منزل امیرآباد

ویزیت پزشک در منزل امیرآباد

ویزیت پزشک در منزل امیرآباد، یکی از خدمات پزشکی است که با هدف ارتقاء کیفیت زندگی و بهبود دسترسی به خدمات درمانی برای ساکنان این منطقه ارائه می‌شود. این خدمت، امکانات لازم برای معاینه و درمان بیماران را در محیط آرام و راحت خانه فراهم می‌کند، به طوری که نیازی

بیشتر بخوانید »
ویزیت پزشک در منزل جردن

ویزیت پزشک در منزل جردن

ویزیت پزشک در منزل جردن به بیماران این امکان را می‌دهد که بدون نیاز به خروج از خانه و تحمل مشکلاتی نظیر ترافیک، صف‌های طولانی و محیط‌های پرازدحام بیمارستان‌ها، از خدمات پزشکی بهره‌مند شوند. این نوع خدمات پزشکی شامل مشاوره‌های تخصصی، ویزیت عمومی، معاینات فیزیکی، تجویز دارو و پیگیری‌های درمانی

بیشتر بخوانید »
ویزیت پزشک در منزل ظفر

ویزیت پزشک در منزل ظفر

در دنیای پرشتاب امروز، خدمات پزشکی نیز به منظور راحتی بیشتر بیماران و افزایش دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی، تغییرات چشمگیری داشته‌اند. یکی از این تغییرات قابل توجه، ارائه خدمات ویزیت پزشک در منزل است. ویزیت پزشک در منزل ظفر یکی از این خدمات است که توسط برخی از مراکز درمانی

بیشتر بخوانید »
ویزیت پزشک در منزل لویزان

ویزیت پزشک در منزل لویزان

ویزیت پزشک در منزل لویزان، شامل حضور متخصصان مجرب و حرفه‌ای از رشته‌های مختلف پزشکی مانند داخلی، ارتوپدی، پوست، جراحی عمومی و گوش و حلق و بینی است که با تجهیزات لازم به خانه بیمار می‌آیند. این خدمات برای افرادی که به علت بیماری‌های مزمن، مشکلات حرکتی، سن بالا یا

بیشتر بخوانید »
ویزیت پزشک در منزل اقدسیه

ویزیت پزشک در منزل اقدسیه

ویزیت پزشک در منزل در اقدسیه برای افرادی که به دلایل مختلف نیاز به مراقبت‌های پزشکی دارند، اما قادر به مراجعه به مطب یا بیمارستان نیستند، یک گزینه بسیار مناسب و راحت است. این خدمات به ویژه برای افرادی که دارای شرایط خاص پزشکی، مشکلات حرکتی یا نیاز به مراقبت‌های

بیشتر بخوانید »

خدمات ما

برای رزرو نوبت خدمات پزشکی و پرستاری در منزل آرین طب با شماره زیر تماس بگیرید.

وبلاگ‌های مشابه

وبلاگ‌های رندوم

Hgb در آزمایش خون چیست؟ + تفسیر نتایج آزمایش هموگلوبین (hgb)

هموگلوبین (Hgb) یکی از مؤلفه‌های مهمی است که در آزمایش خون اندازه‌گیری می‌شود. این آزمایش به اندازه‌گیری میزان هموگلوبین موجود در گلبول‌های قرمز خون می‌پردازد. مقدار هموگلوبین معمولاً به گرم بر دسی‌لیتر خون اندازه گرفته می‌شود. اندازه‌گیری هموگلوبین می‌تواند به تشخیص اختلالات مرتبط با خون مانند کم‌خونی یا اضافه بودن

بیشتر بخوانید »
پرستاری در منزل

مراقبت در منزل شمال تهران

اهمیت خدمات مراقبت در منزل مزایای زیادی برای داشتن خدمات مراقبت در منزل برای عزیزان سالمند وجود دارد. با ما به صورت آنلاین تماس بگیرید یا با شماره ۰۹۱۲۰۴۴۶۳۰۸ تماس بگیرید تا در مورد خدمات مراقبت در منزل و کارهایی که ما می توانیم برای شما انجام دهیم مطلع شوید. به

بیشتر بخوانید »
گاباپنتین

گاباپنتین (اکتوپنتین، گرالیس، نورونتین، هوریزانت) ۱۰۰، ۳۰۰، ۴۰۰، ۶۰۰ میلی گرم

گاباپنتین (Gabapentin) یک داروی مؤثر در دسته‌ی آنتی‌اپیلپتیک‌ها است که به عنوان یک مهارکننده گیرنده‌های نورونال در سیستم عصبی مرکزی عمل می‌کند. این دارو اصلاح‌کننده فعالیت نورون‌ها است و به ویژه در کنترل دردهای نوروپاتیک، که ناشی از آسیب به سیستم عصبی هستند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دارو ابتدا

بیشتر بخوانید »

دسته‌ها