توسعه پزشکی و داروسازی در حال حاضر در سطحی است که امکان ارائه داروهای مؤثر و با اثربخشی بالا را فراهم میکند. یکی از این داروها، سفوروکسیم است که بهعنوان یکی از جدیدترین آنتیبیوتیکها به شمار میرود و در مبارزه با عفونتها نقش مهمی ایفا میکند. این آنتیبیوتیک از گروه سفالوسپورینهاست و توسط تیم داروسازان با توانایی مقابله با گونههای مختلف باکتری تولید شده است. در ادامه، موارد مصرف، طریقه مصرف، عوارض و موارد احتیاط قرص سفوروکسیم(Cefuroxime tablets) را بررسی خواهیم کرد.
قرص سفوروکسیم چیست؟
قرص سفوروکسیم بهعنوان یک آنتیبیوتیک از سومین نسل سفالوسپورینها با ویژگیهای بهبودیافته نسبت به نسلهای قبلی این گروه شناخته میشود. این قرص معمولاً با دوز 500 میلیگرم برای درمان عفونتهای باکتریایی متوسط تا شدید مورداستفاده قرار میگیرد، از جمله درمان سینوزیت که یکی از عفونتهای حاد پاراناسال محسوب میشود. همچنین، درمان هر نوع عفونت باید توسط پزشک تجویز و نظارت شود و مصرف دقیق دارو بر اساس دستور الزامی است تا از اثربخشی و کاهش خطرات ناشی از مقاومت به آنتیبیوتیکها اطمینان حاصل گردد.
کاربرد داروی سفوروکسیم
سفوروکسیم ۲۵۰ قرص یک داروی آنتیبیوتیک است که درمان عفونتهای مختلف را، از جمله التهاب گلو، حلق، دستگاه تنفسی و ادراری، فراهم میکند. این دارو بهواسطه تأثیرات گستردهای که بر روی باکتریهای مثبت و منفی دارد، بهویژه در مورد کودکان، توصیه میشود.
سفوروکسیم عملکرد خود را از طریق مهار سنتز دیواره سلولی باکتری انجام میدهد که باعث کاهش رشد و تکثیر آنها میشود. این دارو با دارا بودن عوارض جانبی کمتر، بهویژه در کودکان، موردتوجه قرار میگیرد.
علاوه بر این، سفوروکسیم میتواند در درمان عفونتهای پوستی، جراحیهای ارتودنسی و آسیبهای باکتریایی دیگر نیز مؤثر باشد. اما توصیه میشود قبل از استفاده از این دارو، مشاوره با پزشک صورت گیرد، بهویژه در موارد خاص مانند آلرژی یا حساسیتهای دیگر، این اقدام باعث میشود تا مصرف دارو بادقت و بدون احتمالی از عوارض جانبی غیرمطلوب انجام شود و بهبودی سریعتر حاصل شود.
برای مشاوره و درخواست خدمات پزشکی و پرستاری در منزل با کارشناسان آرین طب تماس بگیرید.
رزرو نوبت و هماهنگی: ۰۹۱۲۰۴۴۶۳۰۸
آرین طب ارائه ارائهدهنده انواع خدمات پزشکی از جمله پزشک متخصص در منزل (قلب، ریه، داخلی و…) و انواع خدمات پرستاری و تزریقات در منزل
مکانیسم اثر و فارماکوکینتیک داروی سفوروکسیم
مکانیسم اثر سفوروکسیم بر اساس مانع شدن از تشکیل دیواره سلولی در باکتریها است. دیواره سلولی باعث حفاظت سلول در برابر عوامل محیطی میشود و درصورتیکه به طور کامل تشکیل نشود، سلول باکتری در محیط آبکی با جذب آب میترکد. در این مرحله، سفوروکسیم جایگزین عوامل تشکیلدهنده پپتیدوگلیکان در مرحله آخر تشکیل پپتیدوگلیکان میشود و باعث تشکیل دیوار سلولی ناقص میشود.
درباره فارماکوکینتیک سفوروکسیم، این دارو از مسیر گوارشی جذب شده و بهسرعت در مخاط روده و در خون به سفوروکسیم هیدرولیز میشود. میزان جذب آن با همراهی غذا بیشتر میشود. اوج غلظت پلاسمایی آن در طی 2 تا 3 ساعت بعد از مصرف دارو ایجاد میشود. این دارو بهصورت نمک سدیم از طریق تزریق داخل عضلانی یا داخل وریدی تجویز میشود. نیمهعمر پلاسمایی حدود 70 دقیقه است و در اختلالات کلیوی و نوزادان افزایش مییابد.
سفوروکسیم بهصورت وسیع در بدن توزیع میشود، از جمله در مایعات مختلف بدن مانند پلورال، خلط، استخوان و مایع سنوویال، اما تنها در حالت التهاب پردههای مننژ به حد غلظتهای درمانی در مایع مغزی نخاعی میرسد. این دارو از طریق فیلتراسیون گلومرولی و ترشح توبولی دفع میشود و غلظتهای بالایی از آن در ادرار یافت میشود. تقریباً اکثر دوز تجویزی طی 24 ساعت دفع میشود، اما بیشترین میزان آن طی 6 ساعت اول اتفاق میافتد. دیالیز باعث کاهش غلظتهای پلاسمایی میشود.
موارد مصرف، دوزدهی و راههای تجویز داروی سفوروکسیم
موارد مصرف سفوروکسیم در انواع مختلف عفونتها شامل استفاده در عفونتهای استخوان و مفاصل، برونشیت، عفونتهای راه تنفسی تحتانی، گونوره آ، مننژیت، اوتیت مدیا، پرتیونیت، فارنژیت، سینوزیت، عفونتهای پوستی، عفونتهای بافت نرم و عفونتهای راه ادراری است. همچنین، این دارو بهعنوان پروفیلاکسی عفونتهای جراحی نیز مورداستفاده قرار میگیرد.
سفوروکسیم به صورت خوراکی بهصورت استراستوکسی اتیل وانکستیل در قرص یا سوسپانسیون تجویز میشود و پس از مصرف غذا تجویز میشود. همچنین میتواند بهصورت نمک سدیم از طریق تزریق عمیق داخل عضلانی یا تزریق داخل وریدی آهسته تجویز شود.
دوزهای معمول، برای بالغین در صورت عفونت راه ادراری دوز 125 میلیگرم و 2 بار در روز بدون عوارض است و برای عفونتهای راه تنفسی دوز 250 تا 500 میلیگرم، 2 بار در روز تجویز میشود. در رابطه با کودکان بالای 3 ماه نیز دوزهای مشابهی به کار میروند.
کودکان بالای دو سال مبتلا به اوتیت مدیا، دوز 250 میلیگرم 2 بار در روز تجویز میگردد. در موارد عفونتهای شدیدتر، دوزهای بالاتر نیز تجویز میشود.
دوزهای تزریقی، دوز معمول 750 میلیگرم هر 8 ساعت است، اما در موارد شدیدتر ممکن است دوزهای بیشتر تجویز شود.
بهطورکلی، تجویز دقیق دارو و دوز مناسب باید توسط پزشک متخصص انجام شود و احتیاط لازم در موارد مختلف مانند بارداری، شیردهی و افراد مسن رعایت شود.
راهنمای مصرف قرص سفوروکسیم در بزرگسالان و کودکان: دوزها و شیوههای مصرف برای عفونتهای مختلف
زمان مصرف قرص یا کپسول سفوروکسیم برای بزرگسالان و کودکان مختلف است و بسته به نوع عفونت و وزن بدن بیمار متغیر است. برای مواردی مانند فارنژیت، التهاب لوزه، سینوزیت حاد باکتریایی فک بالا و تشدید باکتریایی حاد برونشیت مزمن، دوز استاندارد معمولاً ۲۵۰ میلی گرم بهصورت خوراکی هر ۱۲ ساعت برای ۵ تا ۱۰ روز تجویز میشود. در برخی موارد، مانند تشدید باکتریایی حاد برونشیت مزمن، ممکن است دوز تزریقی وریدی باشد که معمولاً بین ۵۰۰ تا ۷۵۰ میلی گرم در ۸ ساعت است.
برای عفونتهای باکتریایی ثانویه برونشیت حاد، معمولاً ۲۵۰ الی ۵۰۰ میلی گرم قرص بهصورت خوراکی هر ۱۲ ساعت برای ۵ تا ۱۰ روز توصیه میشود. در صورت پنومونی بدون عارضه، دوز تزریقی وریدی پیشنهادی ۷۵۰ میلی گرم در ۸ ساعت است. برای عفونتهای بدون عارضه پوست و ساختار پوست، دوز خوراکی معمولاً ۲۵۰ الی ۵۰۰ میلی گرم هر ۱۲ ساعت برای ۱۰ روز توصیه میشود، اما در موارد شدیدتر ممکن است دوز تزریقی وریدی ۷۵۰ میلی گرم نیز استفاده شود.
برای عفونتهای مجاری ادراری بدون عارضه، دوز خوراکی معمولاً ۱۲۵ الی ۲۵۰ میلی گرم هر ۱۲ ساعت برای ۷ تا ۱۰ روز است. در صورت نیاز، دوز تزریقی وریدی ممکن است به میزان ۷۵۰ میلی گرم در ۸ ساعت تجویز شود.
برای درمان سوزاک، معمولاً ۱ گرم سفوروکسیم بهصورت خوراکی یا ۱.۵ میلی گرم به صورت تزریق ماهیچهای یک بار همراه با ۱ گرم پروبنسید بهصورت خوراکی تجویز میشود. درمان بیماری لایم اولیه نیز معمولاً با دوز ۵۰۰ میلی گرم سفوروکسیم بهصورت خوراکی هر ۱۲ ساعت به مدت ۲۰ روز صورت میپذیرد.
در موارد عفونتهای شدید یا پیچیده، ممکن است دوزهای بالاتری از ۵ گرم بهصورت تزریق داخل وریدی و ماهیچهای در ۸ ساعت تجویز شود، حتی ممکن است در موارد تهدیدکننده زندگی دوزها در فواصل زمانی کوتاهتری تجویز شود. در کودکان نیز، دوزها بسته به نوع عفونت و وزن بدن آنها متغیر است و باید توسط پزشک متخصص تعیین شود.
احتیاطات مرتبط با مصرف سفوروکسیم
قبل از مصرف داروی سفوروکسیم، در صورت وجود حساسیت به آن یا به پنیسیلینها و سایر آنتیبیوتیکهای سفالوسپورینی (مانند سفالکسین)، از مصرف خودداری کنید. همچنین، به دلیل ممکن بودن حاوی مواد غیرفعالی که میتواند باعث واکنشهای آلرژیک یا مشکلات دیگر شود، با پزشک خود مشورت کنید. در صورت داشتن سوابق پزشکی مانند بیماری کلیوی، بیماری روده (کولیت)، بیماری کبد، تغذیه نامناسب یا حساسیت به آنتیبیوتیک، با پزشک خود در مورد خطرات و عوارض مشورت کنید. همچنین، قبل از انجام هرگونه ایمنسازی یا واکسیناسیون، پزشک خود را مطلع کنید.
در بیماران کمبود تغذیه، درمان طولانیمدت و بیماری کبدی و کلیوی، ممکن است INR طولانیمدت گزارش شود. قرص را نباید خرد یا جویده شود، بلکه بهصورت کامل قورت داده شود تا بهخوبی جذب شود.
باتوجهبه سوابق مربوطه مانند کولیت، نارسایی کلیوی یا اختلالات تشنج، احتیاط لازم است. همچنین، در صورت حساسیت به پنیسیلین، مصرف سفوروکسیم بااحتیاط انجام شود.
درصورتیکه نرخ تصفیه کراتینین (CrCl) بین 10 تا 30 میلی لیتر در دقیقه باشد، دوز باید به میزان 50٪ کاهش یابد و اگر کمتر از 10 میلی لیتر در دقیقه باشد، دوز باید تا 75٪ کاهش یابد، زیرا دوزهای بالا ممکن است سمیت مرکزی عصبی (CNS) را افزایش دهند، همچنین، مصرف سفوروکسیم ممکن است در برخی بیماران باعث خوابآلودگی و گیجی شود، بنابراین پس از مصرف از انجام کارهایی که نیاز به هوشیاری بالایی دارند، پرهیز کنید.
مصرف قرص سفوروکسیم در بارداری
مطابق با دادههای اپیدمیولوژیک و مطالعات حیوانی، مصرف سفوروکسیم در زمان بارداری تا کنون با هیچ خطر مرتبط با نقایص مادرزادی، سقطجنین یا پیامدهای نامطلوب برای مادر یا جنین ثابت نشده است. اگر زن بارداری نیاز به درمان با این دارو دارد، تصمیم در مورد مصرف باید با مشورت پزشک با درنظرگرفتن مزایا و معایب مصرف دارو در هر مورد خاص اتخاذ شود.
مصرف قرص سفوروکسیم در شیردهی
اطلاعات موجود نشان میدهد که سفوروکسیم پس از مصرف به روشهای مختلف مانند وریدی، عضلانی و خوراکی، در شیر انسان دفع میشود. بااینحال، با درنظرگرفتن میزان مصرف شیر نوزاد و توصیههای مربوط به مصرف دارو، مصرف سفوروکسیم در دوران شیردهی به نظر میرسد که به نوزاد خطری نداشته باشد. بااینحال، تصمیم در مورد مصرف دارو باید با مشورت پزشک و با درنظرگرفتن وضعیت بالینی مادر و نوزاد اتخاذ شود.
مصرف قرص سفوروکسیم در باروری
استفاده از سفوروکسیم در دوران باروری باید بادقت و با مشورت پزشک انجام شود، بهویژه درصورتیکه زن باروری مشکلاتی دارد یا نیاز به درمان با آنتیبیوتیکهای سفالوسپورینی دارد. درهرصورت، تصمیم در مورد مصرف باید با درنظرگرفتن مزایا و معایب دارو و وضعیت بالینی خاص زن اتخاذ شود.
عوارض سفوروکسیم در بارداری
باتوجهبه دادههای موجود، عوارض جدی ناشی از مصرف سفوروکسیم در دوران بارداری ثابت نشده است. بااینحال، همیشه احتمال وجود عوارض جانبی یا ناخواسته را در نظر داشته باشید. مصرف هر گونه دارویی در دوران بارداری باید با مشورت پزشک انجام شود و مزایا و معایب آن برای مادر و جنین بررسی شود.
عوارض سفوروکسیم در شیردهی
باتوجهبه اطلاعات موجود، عوارض جدی ناشی از مصرف سفوروکسیم در دوران شیردهی گزارش نشده است. بااینحال، همیشه ممکن است مقدار کمی از داروها به طور غیرقابلتوجه در شیر مادر دفع شوند. درصورتیکه نیاز به مصرف سفوروکسیم در دوران شیردهی وجود دارد، مشورت با پزشک و درنظرگرفتن مزایا و معایب مصرف دارو مهم است.
برای مشاوره و درخواست خدمات پزشکی و پرستاری در منزل با کارشناسان آرین طب تماس بگیرید.
رزرو نوبت و هماهنگی: ۰۹۱۲۰۴۴۶۳۰۸
آرین طب ارائه ارائهدهنده انواع خدمات پزشکی از جمله پزشک متخصص در منزل (قلب، ریه، داخلی و…) و انواع خدمات پرستاری و تزریقات در منزل
هشدارهای مصرف قرص سفوروکسیم
حساسیت به داروهای مشابه: افرادی که در گذشته به داروهایی مانند پنیسیلین، مشتقات آن، سفالوسپورینها یا پنیسیلامینها حساسیت نشان دادهاند، ممکن است نسبت به سفوروکسیم نیز حساس باشند. در صورت وجود حساسیت یا واکنشهای آلرژیک به داروهای مشابه، استفاده از سفوروکسیم بااحتیاط شدیدی صورت بگیرد و در صورت نیاز، ممکن است پزشک مشاورهای دقیقتر ارائه دهد.
تأثیر بر آزمونهای پزشکی: قبل از آغاز مصرف سفوروکسیم، بهتر است پزشک در جریان قرار گیرد، زیرا دارو ممکن است در برخی آزمونهای پزشکی نظیر آزمونهای کومبس (برای تشخیص کلامیدیا) و قند ادرار (برای تشخیص دیابت)، پاسخهای مثبت کاذب ایجاد کند. این موضوع میتواند در تشخیص بیماریها مشکل ایجاد کند، بنابراین اطلاع پزشک از مصرف دارو ضروری است.
مشکلات کلیوی: افرادی که مشکلات کلیوی دارند، نیاز دارند که مقدار مصرف دارو را بادقت تنظیم کنند، زیرا قرص سفوروکسیم ممکن است در صورت ناتوانی کلیوی باعث تجمع دارو در بدن شود و مشکلات بیشتری ایجاد کند.
خطر کولیت پسودوممبرانی: استفاده از داروهایی مانند سفوروکسیم میتواند باعث بروز عفونتهای دستگاه گوارشی مانند کولیت پسودوممبرانی شود که ممکن است وخیم باشد. در صورت ظهور علائمی نظیر اسهال شدید، درد شکمی شدید یا خونریزی روزهای پس از شروع مصرف دارو، به پزشک مراجعه شود.
نوزادان کمتر از ۳ ماه: مصرف سفوروکسیم در این گروه سنی تأیید نشده است، بنابراین استفاده از آن باید تحتنظر پزشک باشد.
واکسیناسیون: در طول مصرف سفوروکسیم، بهتر است انجام واکسیناسیونها را به تأخیراندازید یا با پزشک مشورت کنید، زیرا ممکن است دارو باعث کاهش اثربخشی واکسینها شود.
اثر بر روشهای جلوگیری از بارداری: برخی آنتیبیوتیکها میتوانند اثربخشی قرصهای ضد بارداری را کاهش دهند؛ بنابراین در صورت استفاده همزمان از قرصهای ضد بارداری و سفوروکسیم، بهتر است با پزشک مشورت شود تا راهکارهای مناسبی برای جلوگیری از بارداری پیدا شود.
در کل، این هشدارها و توصیهها بهمنظور اطمینان از ایمنی و بهرهوری بیشتر در استفاده از داروهای ضدباکتری ارائه شدهاند.
عوارض قرص سفوروکسیم (Cefuroxime)
عوارض جانبی داروی سفوروکسیم شامل موارد زیر میشود:
- کاهش هموگلوبین یا هماتوکریت
- اسهال
- کمخونی
- واژینیت
- افزایش آلکالین فسفاتاز
- حالت تهوع و استفراغ
- ائوزینوفیلی
- راش پوستی
- افزایش گذرا در ترانس آمینازهای کبدی
- ترومبوفلبیت
- افزایش لاکتات دهیدروژناز
اکثر کسانی که از این دارو استفاده میکنند، عوارض جانبی جدی برایشان اتفاق نیفتاده است. بااینحال، در صورت بروز علائمی مانند خستگی و ضعف غیرمعمول، علائم مشکلات کبدی (استفراغی که قطع نمیشود، درد شکم، زردی چشم و پوست)، علائم مشکلات کلیوی (تغییر در مقدار ادرار)، علائم عفونت جدید (گلودردی مزمن، تب)، کبودی و خونریزی آسان، حرکات تند، تغییرات ذهنی و خلقتی (گیجی) و… به پزشک خود مشورت کنید.
تداخلات قرص سفوروکسیم
تداخلات دارویی میتوانند عملکرد و تأثیر داروها را تغییر داده و باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آنها شوند؛ بنابراین، پیش از شروع مصرف سفوروکسیم، به پزشک خود اطلاع دهید که کدام داروها را در حال حاضر مصرف میکنید، شامل داروهای تجویزی و غیرتجویزی مانند داروهای گیاهی، مکملها و غیره. همچنین، در صورت نیاز به مصرف هر گونه داروی دیگر در طول درمان با سفوروکسیم، با پزشک خود مشورت کنید تا از تداخلات دارویی ممکن پیشگیری شود و همچنین در صورت نیاز اقدامات لازم انجام شود.
تداخلات دارویی شامل:
- دیگر آنتیبیوتیکهای سفالوسپورین: مصرف همزمان سفوروکسیم با دیگر آنتیبیوتیکهای سفالوسپورین مانند توبرامایسین و جنتامایسین میتواند تداخلات جدی در عملکرد داروها ایجاد کند و باعث افزایش ریسک عوارض جانبی شود.
- داروهای کاهنده اسید معده: داروهایی مانند فاموتیدین و اسامپرازول میتوانند با سفوروکسیم تعامل کنند و تأثیرات آن را تغییر دهند.
- دیورتیکها یا قرصهای آب: مصرف همزمان سفوروکسیم با دیورتیکها یا قرصهای آب ممکن است تداخلات مختلفی در سطح مایعات بدن ایجاد کند و عملکرد کلیه را تحتتأثیر قرار دهد.
- رقیقکنندههای خون: مصرف همزمان سفوروکسیم با داروهای رقیقکننده خون مانند وارفارین و کومادین میتواند خطرات خونریزی ناشی از افزایش اثر داروها را افزایش دهد.
- پروبنسید و کلرامفنیکل: این داروها نیز میتوانند با سفوروکسیم تعامل کنند و تداخلاتی را در عملکرد آن ایجاد کنند.
موارد منع مصرف سفوروکسیم:
حساسیت شدید: در صورت وجود حساسیت شدید نسبت به پنیسیلین یا داروهای دیگری از خانواده سفالوسپورینها، استفاده از سفوروکسیم منع شده است. اگر تاریخچهای از واکنشهای حساسیتی مانند آنافیلاکسی، آنژیوادما یا آلرژی به داروهای مشابه داشتهاید، حتماً پیش از مصرف سفوروکسیم به پزشک خود اطلاع دهید.
عدم تأیید ایمنی در نوزادان کمتر از ۳ ماه: استفاده از سفوروکسیم در نوزادان کمتر از ۳ ماه تأیید نشده است و بنابراین در این گروه سنی استفاده از آن منع شده است.
تداخلات شدید با داروهای دیگر: در صورت مصرف همزمان سفوروکسیم با داروهای خاصی مانند دیگر آنتیبیوتیکهای سفالوسپورین، داروهای کاهنده اسید معده، دیورتیکها یا قرصهای آب، رقیقکنندههای خون، پروبنسید یا کلرامفنیکل، ممکن است تداخلات جدی ایجاد شود که مصرف سفوروکسیم در این موارد منع میشود.
حساسیت شدید نسبت به سفوروکسیم: اگر در گذشته به سفوروکسیم یا سایر داروهای از خانواده سفالوسپورینها حساسیت نشان دادهاید و واکنشهای جدی مانند آلرژی، آنافیلاکسی یا آنژیوادما را تجربه کردهاید، استفاده از این دارو برای شما منع میشود.
موارد دیگر: در صورت داشتن شرایطی مانند عدم توانایی کلیوی، تغییرات زیستی خون یا مشکلات جدی کبدی، قبل از شروع مصرف سفوروکسیم باید با پزشک خود مشورت کنید.
خرید سفوروکسیم
برای خرید سفوروکسیم، ابتدا به داروخانه معتبر مراجعه کنید و از داروساز یا فروشنده مشاوره بگیرید. قبل از خرید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا اطمینان حاصل کنید که نیاز به این دارو دارید و چگونه باید استفاده کنید. در مورد قیمت قرص سفوروکسیم، قیمت آن ممکن است متغیر باشد و به عواملی مانند نوع داروخانه، نوع بیمه و نوع دارو (نسخهای یا بدون نسخه) بستگی داشته باشد. بهتر است قبل از خرید، قیمتها را در داروخانههای مختلف مقایسه کنید تا بهترین قیمت را بیابید.
شرایط نگهداری داروی سفوروکسیم
برای نگهداری داروی سفوروکسیم، بهتر است آن را در محیطی با دمای اتاق و دور از نور و رطوبت نگهداری کنید. همچنین، این دارو را حتماً از دسترس حیوانات و کودکان دور نگه دارید.
در آخر
سفوروکسیم به علت مکانیسم منحصربهفردش که به بازداری سنتز پوستهی سلولی باکتریها مرتبط است، سفوروکسیم بهعنوان یک آنتیبیوتیک از گروه سفالوسپورینها، بهعنوان یک گزینه موثر در درمان عفونتهای مختلف مانند عفونتهای تنفسی، ادراری، پوستی و… شناخته شده است. قرص سفوروکسیم یکی از آنتیبیوتیکهای با اثرات گسترده و قابلیت استفاده در درمان متنوعی از عفونتهای باکتریایی، سفوروکسیم جایگاه ویژهای در علاج این نوع عفونتها دارد و بهعنوان یک گزینه مؤثر و معمولاً اولیه برای درمان اینگونه عفونتها مورداستفاده قرار میگیرد.
سؤالات متداول
قرص سفوروکسیم چیست؟
پاسخ:
قرص سفوروکسیم یک آنتیبیوتیک از سومین نسل سفالوسپورینها است که با ویژگیهای بهبودیافته نسبت به نسلهای قبلی این گروه شناخته میشود. این قرص معمولاً با دوز 500 میلیگرم برای درمان عفونتهای باکتریایی متوسط تا شدید استفاده میشود، از جمله درمان سینوزیت که یکی از عفونتهای حاد پاراناسال است. اما، هرگونه مصرف دارو باید توسط پزشک تجویز و نظارت شود و باید بهدقت دستورات مصرف دارو را دنبال کرد تا از اثربخشی درمانی و جلوگیری از مقاومت به آنتیبیوتیکها اطمینان حاصل شود.
قرص سفوروکسیم چه عوارضی دارد؟
پاسخ:
عوارض جانبی سفوروکسیم شامل کاهش هموگلوبین یا هماتوکریت، اسهال، کمخونی، واژینیت، افزایش آلکالین فسفاتاز، حالت تهوع و استفراغ، ائوزینوفیلی، راش پوستی، افزایش گذرا در ترانس آمینازهای کبدی و ترومبوفلبیت است. بسیاری از افرادی که از این دارو استفاده میکنند، عوارض جانبی جدی ندارند، اما در صورت بروز علائمی نظیر خستگی و ضعف غیرمعمول یا علائمی مانند استفراغی که قطع نمیشود، زردی چشم و پوست، تغییرات در مقدار ادرار، گلودردی مزمن، حرکات تند یا گیجی، به پزشک مشورت کنید.
اشکال دارویی سفوروکسیم
- قرص سفوروکسیم 125 میلی گرم
- سوسپانسیون سفوروکسیم 125 میلی گرم در هر 5 میلی لیتر
- قرص سفوروکسیم 250 میلی گرم
- قرص سفوروکسیم 500 میلی گرم
- سوسپانسیون سفوروکسیم 250 میلی گرم در هر 5 میلی لیتر
- ویال سفوروکسیم سدیم 1.5 گرم
- ویال سفوروکسیم سدیم 250 میلی گرم
- ویال سفوروکسیم سدیم 750 میلی گرم
داروهای هم گروه
داروهای هم گروه سفوروکسیم عبارتند از:
- سفاکلر
- سفپروزیل
نامهای تجاری موجود در ایران
- ویال اکسی روکسیم 750 میلی گرم – داروسازی اکسیر
- ویال سفوروکسیل 750 میلی گرم – داروسازی جابربن حیان
- ویال سفوروکسیل 1500 میلی گرم – داروسازی جابربن حیان
- ویال اکسیروکسیم 1.5 گرم – داروسازی اکسیر
- قرص فارینات 500 میلی گرم – داروسازی فارابی
- ویال سفوروکسیم لقمان 750 میلی گرم – داروسازی لقمان
- قرص فارینات 250 میلی گرم – داروسازی فارابی
- قرص سفوروکسیل 500 میلی گرم – داروسازی جابربن حیان
- قرص اکسیروکسیم 125 میلی گرم – داروسازی اکسیر
- قرص اکسیروکسیم 250 میلی گرم – داروسازی اکسیر
- قرص فارینات 125 میلی گرم – داروسازی فارابی
- قرص سفوروکسیم پارس دارو 500 میلی گرم – داروسازی پارس دارو
- قرص اکسی روکسیم 500 میلی گرم – داروسازی اکسیر
- قرص الوباکت 125 میلی گرم – بازرگانی سها کیش
- قرص سفوروکسیم تهران شیمی 500 میلی گرم – داروسازی تهران شیمی
- قرص سفوروکسیم تهران شیمی 250 میلی گرم – داروسازی تهران شیمی
شما میتوانید در آرین طب خدمات پزشکی و پرستاری در منزل دریافت کنید.
برخی از خدمات ما شامل ویزیت پزشک متخصص در منزل، سونوگرافی در منزل، رادیولوژی در منزل، طب سوزنی در منزل، مشاوره روانشاسی و تغذیه در منزل است.
برای مشاهده همه سرویس های ما به صفحه خدمات مراجعه کنید.
رزرو نوبت و هماهنگی: ۰۹۱۲۰۴۴۶۳۰۸