فنوباربیتال

برای رزرو نوبت خدمات پزشکی و پرستاری در منزل آرین طب با شماره زیر تماس بگیرید.

فهرست مطالب

تشنج، یکی از اختلالات الکتریکی ناگهانی در مغز است که می‌تواند به تغییرات در رفتار، حرکات یا حتی سطح هوشیاری فرد منجر شود. اگر دو یا چند تشنج در کمتر از ۲۴ ساعت اتفاق بیفتد، ممکن است به‌عنوان صرع در نظر گرفته شود. اکثر اختلالات تشنج با استفاده از داروها قابل‌کنترل و پیشگیری هستند. یکی از این داروها، فنوباربیتال (Phenobarbital) نام دارد که در ایران هم با همین نام تجاری موجود است. این دارو به‌صورت قرص، محلول خوراکی و آمپول تهیه می‌شود. همچنین، فنوباربیتال در کاهش اضطراب و کمک به جلوگیری از علائم ترک اعتیاد در افراد معتاد به مواد مخدر نیز مؤثر است. در ادامه، به جزئیات بیشتر از این دارو پرداخته خواهد شد.

 

قرص فنوباربیتال چیست؟

قرص فنوباربیتال (Phenobarbital) از دسته داروهای باربیتورات است که برای کنترل و پیشگیری از تشنج‌ها و برخی اختلالات عصبی استفاده می‌شود. این دارو اثر خود را با مهار عملکرد سلول‌های عصبی مرتبط با تشنج‌ها به نمایش می‌گذارد، کاهش علائم صرع را در بزرگسالان و کودکان فراهم می‌کند.

علاوه بر اثرات ضدتشنج، فنوباربیتال می‌تواند به‌عنوان مهارکننده اعصاب و ضداضطراب نیز عمل کند. این دارو در درمان بی‌خوابی، تشنج‌های تنبیهی در اپیلپسی رفتاری، تشنج‌های حمله‌ای در میگرن و حتی درمان برخی اختلالات خواب کودکان نیز مورداستفاده قرار می‌گیرد.

 

برای مشاوره و درخواست خدمات پزشکی و پرستاری در منزل با کارشناسان آرین طب تماس بگیرید.

رزرو نوبت و هماهنگی: ۰۹۱۲۰۴۴۶۳۰۸
آرین طب ارائه ارائه‌دهنده انواع خدمات پزشکی از جمله پزشک متخصص در منزل (قلب، ریه، داخلی و…) و انواع خدمات پرستاری و تزریقات در منزل

 

خدمات مرتبط

پزشک متخصص داخلی در منزل
پزشک متخصص داخلی در منزل

 

پزشک متخصص اعصاب در منزل
پزشک متخصص اعصاب در منزل

 

اطلاعات دارویی و کاربرد فنوباربیتال

فنوباربیتال، عضوی از گروه باربیتورات، از طریق کاهش فعالیت سیستم عصبی مرکزی در مغز، تشنج‌ها را کنترل می‌کند. این دارو به‌صورت قرص معمولاً برای درمان و پیشگیری از تشنج، آرام‌بخشی، خواب‌آوری و کنترل علائم صرع به کار می‌رود.

فنوباربیتال می‌تواند به‌تنهایی یا در ترکیب با سایر داروها مصرف شود. علاوه بر استفاده در صرع، این دارو ممکن است برای مدت محدودی به‌عنوان راهکاری درمانی برای بی‌خوابی مورداستفاده قرار گیرد و اثرات مفید خود را به طور معمول پس از ۲ هفته از شروع درمان از دست می‌دهد.

فنوباربیتال همچنین در کنترل تشنج‌های مرتبط با وبا، اکلامپسی، مننژیت، کزاز و واکنش‌های سمی به استریکنین، بنیادی بر اثرات آنتی‌توکسین و همچنین برای بی‌حسی‌های موضعی نیز استفاده می‌شود.

 

مقدار و نحوه مصرف فنوباربیتال برای سنین مختلف

درمان تشنج‌ها و علائم صرع امری حیاتی برای بسیاری از افراد است. در این زمینه، داروی فنوباربیتال به‌عنوان یک باربیتورات با کاربردهای گسترده، ابزاری مؤثر در کنترل تشنج‌ها و بهبود کیفیت زندگی بسیاری از بیماران صرعی محسوب می‌شود. مصرف این دارو به شکل قرص یا محلول صورت می‌گیرد و مقدار تجویزی بسته به نوع درمان و وضعیت بیماران متفاوت است.

در بزرگسالان، فنوباربیتال به‌عنوان آرام‌بخش، خواب‌آور یا ضدتشنج تجویز می‌شود و مقادیر مصرف آن باتوجه‌به هدف درمانی تعیین می‌شود. در کودکان مبتلا به صرع، مقدار مصرف به‌ازای هر کیلوگرم وزن تعیین می‌شود. همچنین، برای اطمینان از اثربخشی و کاهش ریسک عوارض جانبی، راهنمای داخل بسته و مشاوره پزشکی از اهمیت ویژه برخوردارند. برخوردهای درست با دارو و اطلاعات دقیق از سوی بیماران، ارتقا اثربخشی درمان و حفظ سلامتی را تضمین می‌کند.

 

موارد مصرف قرص فنوباربیتال

فنوباربیتال، که با نام لومینال نیز شناخته می شود، یک داروی ضد تشنج است که برای درمان طیف وسیعی از اختلالات تشنجی استفاده می شود. این دارو با کاهش فعالیت الکتریکی مغز عمل می کند و به این ترتیب از بروز تشنج جلوگیری می کند.

موارد مصرف اصلی فنوباربیتال:

  • تشنج های بزرگ: فنوباربیتال بسیار موثر در درمان تشنج های بزرگ است و اغلب به عنوان داروی خط اول برای این نوع تشنج تجویز می شود.
  • تشنج های کانونی: فنوباربیتال می تواند برای درمان انواع مختلف تشنج های کانونی، از جمله تشنج های ساده، پیچیده و ثانویه استفاده شود.
  • تشنج های میوکلونیک: فنوباربیتال یکی از داروهای انتخابی برای درمان تشنج های میوکلونیک است.
  • تشنج های تونیک-کلونیک: فنوباربیتال می تواند به عنوان بخشی از درمان ترکیبی برای تشنج های تونیک-کلونیک استفاده شود.

سایر موارد مصرف فنوباربیتال:

  • اضطراب: فنوباربیتال می تواند برای درمان اضطراب شدید، به ویژه در مواردی که به سایر درمان ها پاسخ نداده باشد، استفاده شود.
  • بی خوابی: فنوباربیتال می تواند برای درمان بی خوابی کوتاه مدت استفاده شود، اما به دلیل خطر وابستگی، معمولاً برای این منظور تجویز نمی شود.
  • ترک اعتیاد: فنوباربیتال می تواند برای کمک به پیشگیری از علائم ترک در افراد معتاد به الکل یا سایر داروها استفاده شود.
  • جراحی: فنوباربیتال گاهی اوقات قبل از جراحی برای کمک به آرامش بیمار و جلوگیری از تشنج استفاده می شود.

فنوباربیتال

 

مکانیسم عملکرد داروی فنوباربیتال

فنوباربیتال با تأثیرگذاری بر مغز و سیستم گاما – آمینوبوتیریک اسید (GABA)، به تغییر عملکرد عصبی می‌پردازد. در حال حاضر، جزئیات دقیق مکانیسم عمل این دارو مشخص نشده است. بااین‌وجود، احتمالاً با افزایش فعالیت گیرنده‌های GABA در مغز، به افزایش انتقال پتانسیل عملی گاما – آمینوبوتیریک اسید در سیناپس‌های عصبی منجر می‌شود.

این افزایش پتانسیل عملی GABA باعث کاهش فعالیت عصبی می‌شود و تأثیرات آرامش‌بخش و ضدتشنجی ایجاد می‌کند. همچنین، فنوباربیتال به‌عنوان یک داروی آرامش‌بخش و خواب‌آور نیز شناخته شده است. این دارو با این اثرات، به درمان برخی از اختلالات اعصاب و روان کمک می‌کند.

بخوانید  داروی سماگلوتاید: اوزمپیک، ویگووی | درمان چاقی، کاربرد، نحوه استفاده، عوارض

 

قبل از مصرف فنوباربیتال

ملاحظات مهم:

  • فنوباربیتال فقط باید با نسخه پزشک مصرف شود.
  • فنوباربیتال می تواند اعتیاد آور باشد، بنابراین مهم است که آن را دقیقاً طبق دستور پزشک مصرف کنید و مصرف آن را ناگهانی قطع نکنید.
  • فنوباربیتال می تواند با سایر داروها، از جمله الکل، بنزودیازپین ها و داروهای ضد افسردگی، تداخل داشته باشد. مهم است که قبل از مصرف فنوباربیتال تمام داروهایی را که مصرف می کنید به پزشک خود اطلاع دهید.
  • فنوباربیتال می تواند عوارض جانبی متعددی ایجاد کند، از جمله خواب آلودگی، سرگیجه، عدم تعادل، گیجی، تحریک، بثورات پوستی، تهوع، استفراغ و یبوست. در صورت بروز هر گونه عوارض جانبی، حتماً با پزشک خود صحبت کنید.

گروه های خاص:

  • زنان باردار و شیرده: فنوباربیتال می تواند از طریق جفت به جنین منتقل شود و همچنین می تواند از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل شود. اگر باردار هستید یا شیرده هستید، قبل از مصرف فنوباربیتال با پزشک خود در مورد خطرات و مزایای آن صحبت کنید.
  • کودکان: فنوباربیتال می تواند برای درمان تشنج در کودکان استفاده شود، اما باید با احتیاط و تحت نظارت دقیق پزشک مصرف شود.
  • سالمندان: سالمندان ممکن است نسبت به عوارض جانبی فنوباربیتال حساس تر باشند و ممکن است نیاز به دوز کمتری از دارو داشته باشند.

 

مکانیسم اثر

فنوباربیتال با تعدادی از مکانیسم ها اثر می کند که شامل موارد زیر است:

  • کاهش فعالیت الکتریکی مغز: فنوباربیتال با افزایش نفوذ یون های کلرید به داخل سلول های عصبی، فعالیت الکتریکی مغز را کاهش می دهد. این امر باعث تثبیت غشاء سلولی عصبی و کاهش احتمال شلیک شدن نورون ها می شود.
  • افزایش فعالیت اسید گاما آمینوبوتیریک (GABA): GABA یک انتقال دهنده عصبی مهاری در مغز است که به کاهش تحریک عصبی کمک می کند. فنوباربیتال با افزایش اتصال GABA به گیرنده های آن، فعالیت این انتقال دهنده عصبی را تقویت می کند.
  • کاهش انتقال گلوتامات: گلوتامات یک انتقال دهنده عصبی تحریکی در مغز است که نقش مهمی در تحریک عصبی دارد. فنوباربیتال با کاهش آزادسازی و اتصال گلوتامات، فعالیت این انتقال دهنده عصبی را مهار می کند.
  • تاثیر بر کانال های کلسیم: فنوباربیتال با انسداد کانال های کلسیم در سلول های عصبی، از ورود کلسیم به داخل سلول ها جلوگیری می کند. کلسیم نقش مهمی در تحریک عصبی دارد و انسداد کانال های کلسیم می تواند به کاهش فعالیت الکتریکی مغز کمک کند.
  • تاثیرات دیگر: فنوباربیتال ممکن است اثرات دیگری نیز داشته باشد که به طور کامل شناخته نشده است. این اثرات ممکن است شامل افزایش تولید سروتونین، یک انتقال دهنده عصبی مهاری و کاهش متابولیسم مغز باشد.

در مجموع، فنوباربیتال با تعدادی از مکانیسم ها اثر می کند که به کاهش فعالیت الکتریکی مغز و جلوگیری از تشنج کمک می کند.

قرص فنوباربیتال ۱۰۰برای چیست؟

قرص فنوباربیتال با دوز ۱۰۰ میلی‌گرم به‌عنوان یک داروی مؤثر برای کنترل تشنج‌های متنوع از جمله تشنج‌های جزئی، تونیک – کلونیک و تشنج‌های مختلط مورداستفاده قرار می‌گیرد. همچنین، این دارو به‌عنوان درمانی برخی اختلالات روانی نیز توسط پزشکان تجویز می‌شود.

 

متیل فنوباربیتال

متیل‌فنوباربیتال یک دارو از خانواده باربیتورات است که به‌عنوان یک داروی ضدتشنج و آرام‌بخش استفاده می‌شود. این ترکیب به‌صورت مشتقه‌ای از فنوباربیتال تولید می‌شود. عمدتاً با افزایش فعالیت گیرنده‌های GABA در مغز، به تغییر در انتقال پتانسیل عملی GABA و افزایش اثر آن می‌پردازد. مصرف متیل‌فنوباربیتال باید تحت‌نظر پزشک و با رعایت دقیق دستورات و توصیه‌های ایشان باشد.

 

موارد احتیاط و هشدار حین مصرف داروی فنوباربیتال

در صورت حساسیت به باربیتورات دیگر مانند آموباربیتال، بوتاباربیتال، پنتوباربیتال و سکوباربیتال، احتمالاً حساسیت به فنوباربیتال نیز وجود دارد.

همچنین اگر از داروهای ضدانعقاد خون مثل وارفارین، داروهای دی سولفیرام و داکسی سایکلین، داروهای بازدارنده مونوآمین اکسیداز مانند ایزوکاربوکسازید، هورمون‌درمانی، داروهای ضداضطراب، ضدافسردگی، درد، آسم، سرماخوردگی یا آلرژی، داروهای تشنجی مانند فنی‌توئین و والپروات و استروئیدهای خوراکی مثل دگزامتازون استفاده می‌کنید، به پزشک متخصص مغز و اعصاب در منزل اطلاع دهید؛ زیرا احتمال تداخل دارویی وجود دارد.

 

فنوباربیتال

 

مصرف قرص فنوباربیتال در دوران بارداری

مصرف فنوباربیتال در بارداری ممکن است به رشد نوروسیکتوبلاست جنین آسیب بزند و خطراتی برای رشد سیستم عصبی مرکزی نوزاد ایجاد کند. این دارو از مانع جفت عبور کرده و در بافت‌های جنینی از جمله جفت، مغز و کبد منتشر می‌شود. به همین دلیل، مصرف آن در دوران بارداری باید بااحتیاط و تحت‌نظر پزشک باشد.

 

جایگزین قرص فنی توئین فنوباربیتال

فنی توئین و فنوباربیتال دو داروی متفاوت هستند. فنی توئین (Phenytoin) یک داروی ضدتشنج است که برای کنترل تشنج‌ها و اختلالات عصبی مورداستفاده قرار می‌گیرد. فنوباربیتال (Phenobarbital) نیز یک داروی ضدتشنج است که برای کنترل تشنج‌ها و برخی اختلالات عصبی استفاده می‌شود. این دو دارو از نظر شیمیایی و مکانیسم عمل ممکن است متفاوت باشند.

پیشنهاد می‌شود هرگز تغییر یا تعویض داروها بدون مشورت با پزشک انجام نشود و اطمینان حاصل شود که هر تغییری به همراه نظر پزشک صورت‌گرفته باشد. جایگزین قرص فنی توئین (Phenytoin) ممکن است بستگی به وضعیت بالینی فرد، نوع تشنج و ویژگی‌های جسمی و پزشکی او داشته باشد. میزان و نوع تشنج، سابقه پزشکی، واکنش به داروهای مختلف و دیگر عوامل متغیر بر انتخاب جایگزین تأثیر دارند.

بخوانید  تبخال تناسلی | علت، علائم، پیشگیری، تشخیص و درمان در منزل

بعضی از جایگزین‌های ممکن می‌توانند شامل داروهای ضدتشنج مانند کاربامازپین، والپروات سدیم، لموترژین، توپیرامات و گاباپنتین باشند. هر گزینه‌ای نیاز به توجه و مشورت با پزشک متخصص در منزل دارد تا انتخاب مناسب و بازدهی مطلوب صورت گیرد.

 

هشدارها در استفاده از داروی فنوباربیتال

فنوباربیتال، که با نام لومینال نیز شناخته می شود، یک داروی ضد تشنج است که می تواند عوارض جانبی جدی و بالقوه خطرناکی ایجاد کند. قبل از شروع مصرف این دارو، آگاهی از این هشدارها بسیار مهم است.

موارد منع مصرف:
  • آلرژی: اگر به فنوباربیتال یا هر یک از مواد تشکیل دهنده آن آلرژی دارید، نباید از این دارو استفاده کنید.
  • پورفیری: پورفیری یک اختلال ژنتیکی نادر است که می تواند باعث مشکلات عصبی، گوارشی و پوستی شود. اگر پورفیری دارید، نباید از فنوباربیتال استفاده کنید.
  • نارسایی کبدی شدید: فنوباربیتال می تواند توسط کبد متابولیزه شود. اگر نارسایی کبدی شدید دارید، ممکن است این دارو به درستی از بدن شما دفع نشود و می تواند منجر به تجمع دارو در بدن و سمیت شود.
  • نارسایی کلیوی شدید: فنوباربیتال همچنین از طریق کلیه ها دفع می شود. اگر نارسایی کلیوی شدید دارید، ممکن است این دارو به درستی از بدن شما دفع نشود و می تواند منجر به تجمع دارو در بدن و سمیت شود.
  • بارداری: فنوباربیتال می تواند از طریق جفت به جنین منتقل شود و ممکن است باعث نقص مادرزادی شود. اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، نباید از فنوباربیتال استفاده کنید.
  • شیردهی: فنوباربیتال می تواند از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل شود و ممکن است باعث خواب آلودگی، مشکلات تنفسی و سایر عوارض جانبی در نوزاد شود. اگر شیرده هستید، نباید از فنوباربیتال استفاده کنید.
  • اعتیاد آور: فنوباربیتال می تواند اعتیاد آور باشد، به خصوص اگر برای مدت طولانی مصرف شود. اگر سابقه سوء مصرف مواد یا اعتیاد به الکل دارید، خطر سوء مصرف فنوباربیتال شما بیشتر است.
  • تداخلات دارویی: فنوباربیتال می تواند با سایر داروها، از جمله الکل، بنزودیازپین ها، داروهای ضد افسردگی، داروهای ضد درد و رقیق کننده های خون تداخل داشته باشد. قبل از مصرف فنوباربیتال، تمام داروهایی را که مصرف می کنید به پزشک خود اطلاع دهید.
  • مشکلات تنفسی: در موارد نادر، فنوباربیتال می تواند باعث مشکلات تنفسی شود. اگر در هنگام مصرف این دارو دچار تنفس دشوار یا کمبود نفس شدید، فوراً به دنبال کمک پزشکی باشید.

عوارض فنوباربیتال

فنوباربیتال، که به عنوان لومینال نیز شناخته می شود، یک داروی ضد تشنج است که می تواند عوارض جانبی متعددی ایجاد کند. این عوارض جانبی را می توان به دو دسته کلی تقسیم کرد: عوارض جانبی شایع و عوارض جانبی جدی.

عوارض جانبی شایع:
  • خواب آلودگی: این شایع ترین عارضه جانبی فنوباربیتال است و می تواند شدید باشد. تا زمانی که متوجه نشدید که این دارو چه تأثیری بر شما می گذارد، از رانندگی، کار با ماشین آلات یا انجام فعالیت های خطرناک دیگر خودداری کنید.
  • سرگیجه و عدم تعادل: این عوارض جانبی نیز شایع هستند و معمولاً با گذشت زمان از بین می روند.
  • گیجی: فنوباربیتال می تواند باعث گیجی و مشکل در تمرکز شود.
  • تحریک: برخی از افراد در هنگام مصرف فنوباربیتال تحریک پذیر، بی قرار یا پرخاشگر می شوند.
  • بثورات پوستی: بثورات پوستی، از جمله خارش و قرمزی، می تواند از عوارض جانبی فنوباربیتال باشد.
  • تهوع و استفراغ: تهوع و استفراغ نیز از عوارض جانبی شایع این دارو هستند.
  • یبوست: فنوباربیتال می تواند باعث یبوست شود. برای کمک به جلوگیری از یبوست، مایعات فراوان بنوشید و فیبر کافی در رژیم غذایی خود داشته باشید.
عوارض جانبی جدی:
  • مشکلات تنفسی: فنوباربیتال می تواند باعث کند شدن تنفس شود. اگر در هنگام مصرف این دارو دچار تنفس دشوار یا کمبود نفس شدید، فوراً به دنبال کمک پزشکی باشید.
  • کما: کما یک وضعیت بی حسی عمیق است که در آن فرد قادر به پاسخگویی به محرک ها نیست. اگر در هنگام مصرف فنوباربیتال دچار کما شدید، فوراً به دنبال کمک پزشکی باشید.
  • مرگ: در موارد نادری، فنوباربیتال می تواند کشنده باشد. این معمولاً به دلیل مشکلات تنفسی یا سایر عوارض جانبی جدی رخ می دهد.
عوارض جانبی دیگر:

فنوباربیتال می تواند عوارض جانبی دیگری نیز ایجاد کند که در اینجا ذکر نشده است. اگر در مورد هر گونه عوارض جانبی که تجربه می کنید سوالی دارید، حتماً با پزشک متخصص داخلی در منزل صحبت کنید.

برای مشاوره و درخواست خدمات پزشکی و پرستاری در منزل با کارشناسان آرین طب تماس بگیرید.

رزرو نوبت و هماهنگی: ۰۹۱۲۰۴۴۶۳۰۸
آرین طب ارائه ارائه‌دهنده انواع خدمات پزشکی از جمله پزشک متخصص در منزل (قلب، ریه، داخلی و…) و انواع خدمات پرستاری و تزریقات در منزل

 

تداخلات دارویی فنوباربیتال

مهم است که قبل از مصرف فنوباربیتال، تمام داروهایی را که مصرف می کنید، به پزشک خود اطلاع دهید، به خصوص:

  • الکل: مصرف الکل در حین مصرف فنوباربیتال می تواند اثرات این دارو را افزایش دهد و خطر عوارض جانبی جدی، از جمله خواب آلودگی، سرگیجه، عدم تعادل، مشکلات تنفسی و حتی مرگ را افزایش دهد.
  • بنزودیازپین ها: بنزودیازپین ها دسته ای از داروها هستند که برای درمان اضطراب و بی خوابی استفاده می شوند. مصرف بنزودیازپین ها همراه با فنوباربیتال می تواند اثرات این داروها را به شدت افزایش دهد و خطر عوارض جانبی جدی، از جمله خواب آلودگی، سرگیجه، عدم تعادل، مشکلات تنفسی و حتی مرگ را افزایش دهد.
  • داروهای ضد افسردگی: برخی از داروهای ضد افسردگی، مانند داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای (TCAs) و مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs)، می توانند با فنوباربیتال تداخل داشته باشند و خطر عوارض جانبی جدی، مانند خواب آلودگی، سرگیجه، عدم تعادل و مشکلات تنفسی را افزایش دهند.
  • داروهای ضد درد: برخی از داروهای ضد درد، مانند داروهای مخدر، می توانند با فنوباربیتال تداخل داشته باشند و خطر عوارض جانبی جدی، مانند خواب آلودگی، سرگیجه، عدم تعادل و مشکلات تنفسی را افزایش دهند.
  • رقیق کننده های خون: فنوباربیتال می تواند با اثرات رقیق کننده های خون، مانند وارفارین، تداخل داشته باشد و خطر خونریزی را افزایش دهد.
  • سایر داروها: فنوباربیتال می تواند با سایر داروها، از جمله داروهای ضد تشنج، داروهای ضد قارچ، داروهای قلبی و داروهای تیروئید تداخل داشته باشد.
بخوانید  ویتامین کا (k) (علت، علائم و درمان در منزل)
علاوه بر داروها، فنوباربیتال می تواند با موارد زیر نیز تداخل داشته باشد:
  • آب گریپ فروت: آب گریپ فروت می تواند سطح فنوباربیتال را در خون افزایش دهد و خطر عوارض جانبی را افزایش دهد.
  • گیاهان و مکمل ها: برخی از گیاهان و مکمل ها، مانند کava، والرین و گل محمدی، می توانند با اثرات فنوباربیتال تداخل داشته باشند و خطر عوارض جانبی را افزایش دهند.

اگر در مورد تداخلات دارویی فنوباربیتال سوالی دارید، حتماً با پزشک خود صحبت کنید.

 

فنوباربیتال

 

موارد منع مصرف و توصیه‌ها برای داروی فنوباربیتال

مصرف داروی فنوباربیتال در شرایط زیر توصیه نمی‌شود:

  • واکنش‌های آلرژیک به این دارو
  • ابتلا به پورفیریا (یک گروه از بیماری‌های ژنتیکی که با اختلال در تولید هم‌گروبین مرتبط است)
  • اختلال شدید کبدی
  • بیماری‌های کلیوی
  • تنگی نفس یا انسداد راه هوایی
  • سابقه اعتیاد به داروهای خواب‌آور یا آرام‌بخش
  • بارداری و شیردهی

اطمینان حاصل کنید که هرگونه تصمیم مبنی بر مصرف این دارو توسط پزشک شما گرفته شود. همچنین، تزریق این دارو به‌صورت داخل شریانی یا زیرجلدی توصیه نمی‌شود و مصرف بیش از دوز تجویزشده نه‌تنها موثریت درمان را افزایش نمی‌دهد؛ بلکه ممکن است عوارض جانبی را افزایش دهد.

 

در آخر…

قرص فنوباربیتال با مکانیسم عملکردی که بر اساس افزایش فعالیت گیرنده‌های GABA در مغز است، جهت کنترل تشنج و برخی اختلالات عصبی و روانی مورداستفاده قرار می‌گیرد. بااین‌حال، مصرف هم‌زمان با داروهای دیگر ممکن است تداخلات دارویی و عوارض جانبی ایجاد کند؛ بنابراین، مشورت با پزشک قبل از شروع مصرف الزامی است تا تداخلات دارویی احتمالی بررسی شود.

 

اشکال دارویی فنوباربیتال

فنوباربیتال به صورت خوراکی، مقعدی و تزریقی (عضلانی و داخل وریدی) موجود است.

  • اشکال خوراکی: شایع ترین شکل فنوباربیتال قرص یا کپسول است. این قرص ها در دوزهای مختلف از 15 تا 100 میلی گرم وجود دارد. همچنین یک محلول خوراکی وجود دارد که می تواند برای کودکانی که بلع قرص برای آن‌ها دشوار است استفاده شود.
  • اشکال مقعدی: فنوباربیتال همچنین به صورت شیاف مقعدی موجود است. این شیاف ها برای افرادی که نمی توانند دارو را از راه خوراکی مصرف کنند مفید است.
  • اشکال تزریقی: فنوباربیتال را می توان به صورت عضلانی یا داخل وریدی نیز تجویز کرد. این اشکال دارو برای افرادی که نمی توانند دارو را از راه خوراکی یا مقعدی مصرف کنند یا برای درمان تشنج شدید استفاده می شود.

 

اسامی تجاری موجود در ایران

  • قرص فنوباربیتال امین 15 میلی گرم
  • قرص فنوباربیتال پارس دارو 15 میلی گرم
  • شربت سیروبیتال 15 میلی گرم/5 میلی لیتر 60 میلی لیتر
  • شربت فنوباربیتال کیدامین 15 میلی گرم/5 میلی لیتر 60 میلی لیتر
  • قرص فنوباربیتال ام دی 15 میلی گرم
  • قرص فنوباربیتال ام دی 60 میلی گرم
  • قرص فنوباربیتال داروپخش 60 میلی گرم
  • قرص آمی-فنوباربیتال 60 میلی گرم
  • قرص فنوباربیتال-خوارزمی 60 میلی گرم
  • قرص فنوباربیتال ام دی 100 میلی گرم
  • قرص فنوباربیتال داروپخش 100 میلی گرم
  • قرص فنوباربیتال-خوارزمی 100 میلی گرم
  • قرص فنوباربیتال امین 100 میلی گرم
  • آمپول فنوباربیتال سی دی 200 میلی گرم/1 میلی لیتر
  • آمپول لومینال 200 میلی گرم/میلی لیتر

 

دارو های هم گروه فنوباربیتال

  • متیل فنوباربیتال
  • پنتوباربیتال
  • آموباربیتال
  • سیکلوباربیتال
  • بنزوباربیتال
  • آپروباربیتال
  • برالوباربیتال
  • باربیتال
  • بوتوباربیتال
  • هگزوباربیتال

 

شما می‌توانید در آرین طب خدمات پزشکی و پرستاری در منزل دریافت کنید.

برخی از خدمات ما شامل ویزیت پزشک متخصص در منزل، سونوگرافی در منزل، رادیولوژی در منزل، طب سوزنی در منزل، مشاوره روانشاسی و تغذیه در منزل است.

برای مشاهده همه سرویس های ما به صفحه خدمات مراجعه کنید.

رزرو نوبت و هماهنگی: ۰۹۱۲۰۴۴۶۳۰۸

 

برای رزرو خدمات پزشکی یا پرستاری در منزل فرم زیر را پر کنید:

Loading...

آخرین مقالات

قرص ایربسال

قرص ایربسال: ایربسارتان | کاربرد، موارد مصرف، عوارض، تداخلات

ایربسارتان یا همان قرص ایربسال IRBESAL، یک داروی موثر در درمان فشار خون بالا است. این دارو با مکانیزمی خاص در بدن عمل می‌کند و باعث گشاد شدن رگ‌های خونی و کاهش فشار خون می‌شود. ایربسال علاوه بر کنترل فشار خون، در محافظت از کلیه‌ها در بیماران دیابتی نیز نقش

بیشتر بخوانید »
سونوگرافی در منزل جردن

سونوگرافی در منزل جردن: توسط متخصص رادیولوژی + تفسیر (هزینه ها)

سونوگرافی در منزل، به ویژه در منطقه جردن، به عنوان یک خدمت کاربردی، به سرعت در حال گسترش است. با توجه به مشغله زندگی شهری و نیاز افراد به دریافت خدمات پزشکی در محیطی راحت و بدون دغدغه، این روش تصویربرداری توانسته است جایگاه ویژه‌ای در بین مردم پیدا کند.

بیشتر بخوانید »
قرص امپاور پلاس

قرص امپاور پلاس | کاربرد، موارد مصرف، عوارض، تداخلات

امپاور پلاس EMPAVER PLUS یک داروی ترکیبی است که برای کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ استفاده می‌شود. این دارو با مکانیسم‌های مختلفی به کاهش قند خون کمک می‌کند. یکی از اجزای اصلی امپاور پلاس، امپاگلیفلوزین است که باعث افزایش دفع گلوکز از طریق ادرار می‌شود.

بیشتر بخوانید »
اکو قلب و نوار قلب در منزل ازگل

اکو قلب و نوار قلب در منزل ازگل: توسط متخصص قلب + تفسیر (هزینه‌ها)

با پیشرفت تکنولوژی و افزایش نیاز به خدمات پزشکی در منزل، انجام آزمایش‌های حیاتی مانند اکو قلب و نوار قلب نیز در منزل امکان‌پذیر شده است. این خدمات به ویژه برای افرادی که دارای محدودیت‌های حرکتی، بیماری‌های زمینه‌ای یا ترجیح می‌دهند در محیطی آرام و آشنا آزمایش دهند، بسیار مناسب

بیشتر بخوانید »
قرص اكتولوكاست

قرص اكتولوكاست: مونته لوکاست ۵، ۱۰ | کاربرد، موارد مصرف، عوارض، تداخلات

قرص اکتولوکاست actolukast، دارویی است که برای درمان و پیشگیری از بیماری‌های آلرژیک مانند آسم و رینیت آلرژیک (تب یونجه) استفاده می‌شود. این دارو با مسدود کردن اثر برخی مواد شیمیایی در بدن که باعث التهاب و انقباض راه‌های هوایی می‌شوند، عمل می‌کند. به عبارت ساده‌تر، اکتولوکاست به بدن کمک

بیشتر بخوانید »
تزریقات در منزل جردن

تزریقات در منزل جردن توسط پرستار مجرب: تزریق انواع آمپول و سرم درمانی و تقویتی

تزریقات در منزل، به ویژه در منطقه جردن، به عنوان یک خدمت پزشکی پرطرفدار و کاربردی شناخته شده است. این خدمات به بیماران این امکان را می‌دهد تا در محیطی آرام و آشنا، بدون نیاز به مراجعه به مراکز درمانی، تزریقات مورد نیاز خود را دریافت کنند. با توجه به

بیشتر بخوانید »

خدمات ما

برای رزرو نوبت خدمات پزشکی و پرستاری در منزل آرین طب با شماره زیر تماس بگیرید.

وبلاگ‌های مشابه

وبلاگ‌های رندوم

درمان دیابت

انواع دیابت | علت، علائم، تشخیص، پیشگیری و درمان در منزل

دیابت، (diabetes) یک بیماری مزمن است که بدن از توانایی استفاده از گلوکز یا ذخیره آن محروم می‌شود. گلوکز، نوعی قند است که در صورت تجمع در خون، باعث افزایش قند خون می‌شود. دیابت زمانی ایجاد می‌شود که لوزالمعده ناتوان در تولید انسولین یا بدن ناتوان در بهره‌گیری از انسولین

بیشتر بخوانید »
آزمایش در منزل سعادت آباد

آزمایش در منزل سعادت آباد: آزمایشگاه آنلاین + تحلیل توسط متخصص | هزینه‌ها

امروزه با توجه به تغییرات سبک زندگی و نیاز به خدمات سریع و ایمن، انجام آزمایش‌های پزشکی در منزل به یکی از گزینه‌های محبوب تبدیل شده است. در محله سعادت آباد نیز این امکان فراهم شده که افراد بدون نیاز به مراجعه به آزمایشگاه، آزمایش‌های خود را در خانه انجام

بیشتر بخوانید »
پارکینسون

پارکینسون | علائم، علت، تشخیص، پیشگیری و درمان در منزل

بیماری پارکینسون، (Parkinson) یکی از اختلالات عصبی است که تأثیرات چشم‌گیری بر حرکت و کیفیت زندگی فرد دارد. در این اختلال، سلول‌های عصبی مغزی که مسئول کنترل حرکت هستند، به شکل تدریجی آسیب می‌بینند، که منجر به مشکلات مختلف در کنترل حرکت و عملکرد عصبی می‌شود. علائم این بیماری به

بیشتر بخوانید »

دسته‌ها