سرطان پوست (Skin Cancer) یا رشد غیر عادی سلولهای پوست بیشتر در پوستهایی که در معرض نور خورشید هستند رخ میدهد. اما این شکل رایج از این نوع سرطان میتواند در مناطقی از پوست که در معرض نور خورشید نیستند نیز رخ دهد. کانسر پوست سه نوع عمده دارد که شامل کارسینوم سلول بازال، کارسینوم سلول سنگفرشی و ملانوم است. سرطان زمانی اتفاق میافتد که سلولهای عادی تحت تغییر شکلی قرار میگیرند و طی آن تغییر شکل به صورت غیر طبیعی رشد کرده و بدون کنترل طبیعی و عادی تکثیر میشوند. با تکثیر این سلولها، تودهای به نام تومور تشکیل میشود. تومورهای پوستی بیشتر به عنوان ضایعات پوستی شناخته میشوند. گفته میشود تومورها در صورتی سرطانی هستند که از سلولهای بدخیم درست شده باشند. این موضوع به این شکل است که آنها به دلیل رشد کنترل نشده به بافتهای کناری و مجاور تجاوز کرده و به آنها حمله میکنند. همچنین ممکن است تومورها از طریق خون یا سیستم لنفاوی به اندامهای دور دست بروند.
سرطان پوست چیست؟
سرطان پوست نوعی بیماری است که در آن سلولهای پوستی به طور غیرعادی و کنترلنشده رشد میکنند و معمولاً در اثر قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید ایجاد میشود. این بیماری شامل انواع مختلفی است، از جمله کارسینوم سلول بازال، کارسینوم سلول سنگفرشی و ملانوما، که هر کدام ویژگیها و شدتهای مختلفی دارند.
با آرین طب میتوانید برای مشاوره و یا رزرو نوبت با پزشک متخصص پوست در منزل تماس بگیرید. این امر میتواند برای افرادی که به دلایل مختلفی نمیتوانند به صورت حضوری به مطب مراجعه کنند، بسیار مفید باشد. آرین طب به شما امکان میدهد تا با یکی از پزشکان ماجرب و متخصص در زمینه پوست ارتباط برقرار کنید و نوبت مشاوره و درمان را برای خودتان رزرو کنید. این روش میتواند به شما در دریافت مشاورههای لازم، تجویز داروها و برنامههای درمانی، و حتی انجام بررسیهای اولیه از راه دور کمک کند. با این کار، میتوانید مراقبتهای پزشکی لازم را در منزل بدون نیاز به حضور حضوری در مطب داشته باشید.
برای مشاوره و درخواست خدمات پزشکی و پرستاری در منزل با کارشناسان آرین طب تماس بگیرید.
رزرو نوبت و هماهنگی: ۰۹۱۲۰۴۴۶۳۰۸
آرین طب ارائه ارائهدهنده انواع خدمات پزشکی از جمله پزشک متخصص در منزل (قلب، ریه، داخلی و…) و انواع خدمات پرستاری و تزریقات در منزل
خدمات مرتبط
انواع سرطان پوست
سرطان پوست به پنج دسته اصلی تقسیم میشود:
کارسینوم سلول بازال
سولولهای بازال، سلولهای گرد مانندی هستند که در اپیدرم تحتانی پیدا میشوند. تقریبا 80 درصد سرطانهای پوست از این نوع سلولها ایجاد میشود. این نوع سرطان به عنوان کارسینوم سلول بازال شناخته میشود. کارسینوم سلول بازال بیشتر در سر و گردن ایجاد میشود ولی میتوانیم آنها را در هر نقطهای از بدن پیدا کنیم. این عارضه بیشتر در اثر قرار گرفتن در معرض نور خورشید یا در افرادی که در نوزادی تحت پرتودرمانی قرار گرفتهاند ایجاد میشود. این مدل از سرطان پوست معمولا به کندی رشد میکند و به ندرت به سایر نقاط بدن سرایط میکند.
سرطان سلول سنگفرشی
بخش بیشتر اپیدرم از سلولهای مسطح و فلس مانند به نام سلولهای سنگفرشی تشکیل شده است. تقریبا حدود 20 درصد از سرطانهای پوست از این سلولها تشکیل میشوند، این نوع سرطان کارسینوم سلول سنگفرشی نامیده میشود. همچنین کارسینوم سلول سنگفرشی نیز در اثر قرار گرفتن در معرض نور خورشید ایجاد میشود، به همین دلیل ممکن است در اکثر نقاط پوست تشخیص داده شود. همچنین میتواند بر روی پوست سوخته، آسیب دیده، توسط مواد شیمیایی یا در معرض اشعه ایکس ایجاد شود. کارسینوم سلول سنگفرشی در بیشتر مواقع روی لبها دیده میشود.
سرطان سلول مرکل
سرطان سلول مرکل، یک سرطان نادر اما با رشد بسیارسریع و تهاجمی است. در سلولهای تولید کننده، هورمون درست در زیر پوست و در فولیکولهای مو شروع میشود. معمولا در نقاط سر و گردن ایجاد میشود. سرطان سلول مرکل را میتوانیم کارسینوم نورواندوکرین پوست بنامیم.
ملانوما
سلولهای پراکندهای به نام ملانوسیت در بدن وجود دارد که در آن اپیدرم به درم میرسد. وظیفه این سلولها تولید رنگدانه ملانین است که به پوست رنگ میدهند. ملانوما در ملانوسیت شروع میشوند که جدیترین نوع سرطان پوستی است. اما فقط 1 درصد از سرطانهای پوستی را تشکیل میدهد.
کارسینوم سلول بازال و کارسینوم سلول سنگفرشی
این دو مورد گاهی باهم ترکیب میشوند و کارسینوم کراتینوسیت نامیده میشود. و این به این دلیل است که آنها در سلولهایی به نام کراتینوسیت شروع میشوند.
تشخیص سرطان پوست در منزل دقیق نیست و باید به پزشک متخصص مراجعه کرد.
علائم سرطان پوست چیست؟
عوارض سرطان پوست در درجه اول در نقاطی از پوست که بیشتر در معرض تابش نور خورشید قرار دارند مانند پوست سر، صورت، لبها، گوشها، گردن، قفسه سینه، بازوها، دستها و پاها بروز پیدا کند. با این وجود ممکن است خال های سرطانی در نقاطی از بدن که به ندرت در معرض تابش نور خورشید قرار میگیرند مثل کف دست، زیر ناخنهای دست یا پا و ناحیه تناسلی ایجاد شود. همچنین تابش زیاد نور خورشید به سر میتواند باعث ایجاد سرطان پوست سر شود. بعضی از افراد فکر میکنند که خارش بدن و سرطان به یکدیگر ارتباط مستقیم دارد اما خیر خارش بدن میتواند به موارد دیگری مثل حساسیت ربط داشته باشد.
علایم سرطان پوست میتواند موارد زیر باشد:
- ضایعات پوستی: به وجود آمدن خال جدید، تغیر اندازه غیر معمولی، برآمدگی، لکه زخم، پوسته پوسته یا لکه تیره ایجاد شده، و از بین نمیرود.
- عدم تقارن: دو نیمه خال یا ضایعه باهم یکسان نیستند.
- حاشیه: ضایعات دارای لبههای ناهموار و نامنظم هستند.
- رنگ: ایجاد لکه پوستی با رنگ غیر معمولی مانند سفید، صورتی، آبی، سیاه یا قرمز بر روی پوست.
- اندازه: اندازه بزرگتر از یک چهارم اینچ لکه بر روی پوست.
- تغییرات پیوسته: شما میتوانید تشخیص دهید که اندازه ضایعه در حال تغییر است یا خیر.
برای تشخیص سرطان پوست در خانه میتوانید از موارد بالا کمک بگیرد و برای تشخیص دقیقتر میتوانید به پزشک متخصص در منزل مراجعه کنید.
دلایل ایجاد سرطان پوست
مهمترین عامل ایجاد سرطان پوست، قرار گرفتن در معرض نور خورشید، به خصوص اشعه ماوراء بنفش (UV) است.
نور خورشید دو نوع اشعه UV ساطع میکند: UVA و UVB.
- اشعه UVA به اعماق پوست نفوذ میکند و میتواند باعث پیری زودرس و چین و چروک شود. همچنین میتواند به DNA سلولهای پوست آسیب برساند و خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش دهد.
- اشعه UVB به لایههای بالایی پوست نفوذ میکند و میتواند باعث آفتاب سوختگی شود. همچنین میتواند به DNA سلولهای پوست آسیب برساند و خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش دهد.
عواملی دیگر نیز میتوانند در خطر ابتلا به سرطان پوست نقش داشته باشند، از جمله:
- پوست روشن: افراد با پوست روشن، موهای بور یا قرمز و چشمان آبی یا سبز بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پوست هستند.
- خالهای زیاد: افرادی که خالهای زیاد دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به ملانوما هستند.
- سابقه خانوادگی: اگر سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان پوست دارید، خطر ابتلا به این بیماری در شما بیشتر است.
- سیستم ایمنی ضعیف: افراد با سیستم ایمنی ضعیف، مانند افراد مبتلا به ایدز یا کسانی که داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مصرف میکنند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پوست هستند.
عوامل افزایش دهنده خطر ابتلا به سرطان پوست
عوامل دیگری میتواند خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش دهد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
سابقه آفتاب سوختگی:
داشتن سابقه تاول بر اثر آفتاب سوختگی در دوران نوجوانی یا کودکی، احتمال ابتلای شخص در بزرگسالی به سرطان پوست را افزایش میدهد.
خالهای غیر طبیعی:
در صورت داشتن خالهای غیر طبیعی دیسپلاستیک، یا داشتن خال با تعداد بسیار زیاد در معرض خطر ابتلا به سرطان پوست هستید. خالهای دیسپلاستیک، که ظاهری غیر معمول داشته و از خالهای عادی بزرگتر هستند، در مقایسه با خالهای دیگر به احتمال زیاد سرطانی خواهند شد. اگر در گذشته خالهای غیر طبیعی داشتهاید به طور مداوم و منظم تغییراتشان را بررسی کنید.
ضایعات پوستی پیش سرطانی:
داشتن ضایعات پوستی کراتوز اکتینیک، خطر دچار شدن به سرطان پوست را بالا میبرد. اینضایعات پوستی پیش سرطانی، در اکثر اوقات به شکل لکههای سفت و پوسته پوسته دیده میشوند و رنگ آنها از صورتی تا قهوهای متغیر است. این ضایعات معمولا در افرادی که دارای پوست روشنی هستند که در اثر سوختگی آفتاب آسیب دیده، مشاهده میشود. این ضایعاتپوستی معمولا در صورت و دستهای فرد بیمار ایجاد میشود.
سیستم ایمنی ضعیف:
اشخاصی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، مثل افراد مبتلا به ایدز و همچنین افرادی برای دریافت عضو پیوندی، که از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی استفاده میکنند، احتمال بیشتری دارد که به سرطان پوست مبتلا شوند.
زیاد قرار گرفتن درمعرض نور خوشید:
قرار گرفتن طولانی مدت در زیر نور خورشید، مخصوصا بدون ضد آفتاب و لباس محافظ، ممکن است سرطان پوستی ایجاد کند. برنزه کردن پوست از طریق لوازم برنزه کننده نیز خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش میدهد.
تشخیص سرطان پوست
تشخیص سرطان پوست شامل معاینه پوست توسط پزشک متخصص عفونی در منزل و در صورت لزوم انجام آزمایشات بیشتر است.
در اینجا مراحلی که پزشک برای تشخیص سرطان پوست انجام میدهد، آورده شده است:
معاینه پوست:
- پزشک پوست شما را از نظر وجود هرگونه تغییر در خالها یا ضایعات جدید بررسی میکند.
- آنها به دنبال تغییراتی در اندازه، شکل، رنگ یا خونریزی خالها خواهند بود.
- پزشک همچنین ممکن است پوست شما را از نظر وجود ضایعات مشکوک دیگر، مانند لکههای قرمز، پوسته پوسته شدن یا زخمهایی که خوب نمیشوند، بررسی کند.
بیوپسی:
اگر پزشک شما ناحیهای مشکوک در پوست شما را مشاهده کند، ممکن است بیوپسی را برای تشخیص سرطان انجام دهد.
در بیوپسی، نمونه کوچکی از پوست از ناحیه مشکوک برداشته میشود و برای بررسی بیشتر به آزمایشگاه فرستاده میشود.
انواع مختلفی از بیوپسی وجود دارد، از جمله:
- بیوپسی پانچ: در این روش، پزشک از یک ابزار مخصوص برای برداشتن نمونه پوست به شکل دایرهای کوچک استفاده میکند.
- بیوپسی بیسکن: در این روش، پزشک با استفاده از چاقو نمونهای از پوست را به صورت بیضی شکل میبردارد.
- بیوپسی برش انجماد: در این روش، پزشک ناحیه مشکوک را با نیتروژن مایع منجمد میکند و سپس نمونهای از پوست را میبردارد.
آزمایشهای دیگر:
در برخی موارد، پزشک ممکن است آزمایشات دیگری را برای کمک به تشخیص بدخیمی پوست انجام دهد، مانند:
- آزمایش خون: این آزمایش میتواند برای بررسی وجود سلولهای سرطانی در خون استفاده شود.
- آزمایشات تصویربرداری: این آزمایشات میتوانند برای بررسی اینکه آیا سرطان به سایر قسمتهای بدن سرایت کرده است یا خیر، استفاده شوند.
درمان سرطان پوست
اگر سرطان پوست در شما تشخیص داده شد، مراقبتهای پزشکی الزامی است. راههای درمانی میتوانند سرطان را درمان کرده و از پیشرفت آن جلوگیری کنند. راههای درمانی شما بستگی به شدت و نوع سرطان پوست شما دارد. درمان سرطان پوست باید تحت نظر پزشک متخصص باشد و درمان سرطان پوست در منزل ممکن نیست.
جراحی جهت درمان سرطان پوست
برای درمان سرطان پوست در تهران، متخصصان یک روش جراحی اصلاح شده را برای درمان ملانوما انجام میدهند. این روش طی یک نوبت با بی حسی موضعی انجام میشود. تومور سرطانی به همراه بافتی از لایه برداشته میشود. پس آزامایشات لازم اگر سرطان بازهم در بدن وجود داشت، شروع به برداشت لایه میکنند تا زمانی که دیگر هیچ اثری از سرطان در بدن نباشد.
کورتاژ و الکترودیکاسیون
کورتاژ یعنی خراش دادن بافت سرطانی با استفاده از ابزاری به نام کورت است. سپس پزشک متخصص با استفاده از یک سوزن الکترونیکی برای گرم کردن و از بین بردن سلولهای سرطانی استفاده میکند. درصورت ابتلا به سرطان سلول بازال یا سنگفرشی سطحی، ممکن است که پزشک شما این روش را پیشنهاد کند تا باعث خرابی نشود.
شیمی درمانی موضعی
کرمهای شیمی درمانی موضعی، سرطان سلولهای بازال و سنگفرشی را درمان میکند. سطحی به این معنی است که سرطان پیشرفت نکرده و به لایه بالایی پوست ختم میشود.
لایه برداری پوست با لیزر
افرادی که نمیتوانند تحت عمل جراحی قرار بگیرند، ممکن است که با پرتو درمانی سرطان آنها درمان شود. پرتو درمانی استفاده از پرتو کوچکی از اشعه است که هدف آن ضایعه پوستی است. اشعه سلولهای غیر طبیعی را نابود میکند و ضایعه را از بین میبرد. پرتو درمانی میتواند باعث سوزش پوستهای اطراف محل هدف گیری شده شود.
میتوانید با آرین طب تماس بگیرید و برای دریافت تزریقات در منزل نوبت رزرو کنید. آرین طب امکان ارسال پرستار به منزل شما را برای انجام تزریقات و خدمات پرستاری دیگر فراهم میکند. این خدمات شامل تزریقات دارویی، تزریقات ویتامین، تزریقات آنتی بیوتیک، تزریقات ضد التهاب و سایر تزریقات پزشکی مورد نیاز میباشد. با تماس با آرین طب، شما میتوانید توافقات لازم را برای اعزام پرستار و انجام خدمات پزشکی در منزل خودتان صورت دهید، و این به شما امکان میدهد تا بدون نیاز به مراجعه به مراکز درمانی، خدمات پزشکی مورد نیاز خود را در محیط آرام و راحت منزل دریافت کنید.
درمان سرطان پوست در منزل
در حال حاضر هیچ درمان قطعی خانگی برای سرطان پوست وجود ندارد. با این حال، اقداماتی وجود دارد که میتوانید برای کمک به مدیریت علائم و بهبودی خود در کنار درمانهای پزشکی انجام دهید.
مهم است که قبل از امتحان هر درمان خانگی با پزشک خود صحبت کنید، زیرا برخی از آنها ممکن است با درمانهای پزشکی شما تداخل داشته باشند یا برای همه افراد مناسب نباشند.
در اینجا چند نمونه از درمانهای خانگی بالقوه برای کانسر پوست آورده شده است:
مراقبت از زخم:
- محل زخم را تمیز و خشک نگه دارید.
- از پماد یا کرم آنتیبیوتیک طبق دستور پزشک استفاده کنید.
- از پانسمان استریل استفاده کنید و به طور مرتب آن را عوض کنید.
- از خارش یا کندن زخم خودداری کنید.
کنترل درد:
- میتوانید از داروهای مسکن بدون نسخه مانند استامینوفن یا ایبوپروفن برای تسکین درد استفاده کنید.
- اگر درد شما شدید است، پزشک شما ممکن است داروهای مسکن قویتر تجویز کند.
مدیریت عوارض جانبی:
- برخی از درمانهای سرطان پوست میتوانند عوارض جانبی مانند خستگی، حالت تهوع و ریزش مو داشته باشند.
- پزشک شما میتواند به شما در مدیریت این عوارض جانبی کمک کند.
محافظت از پوست در برابر آفتاب:
- مهم است که از پوست خود در برابر نور خورشید محافظت کنید، حتی اگر در حال درمان سرطان پوست هستید.
- این به این معنی است که باید از ضد آفتاب با SPF 30 یا بالاتر استفاده کنید، لباسهای محافظ بپوشید و از قرار گرفتن در معرض نور خورشید در شدیدترین ساعات روز خودداری کنید.
پیشگیری از سرطان پوست
پیشگیری از سرطان پوست بهترین راه برای مقابله با این بیماری است. با انجام اقدامات سادهای میتوانید خطر ابتلا به سرطان پوست را به طور قابل توجهی کاهش دهید.
مهمترین اقدامات پیشگیرانه عبارتند از:
محدود کردن قرار گرفتن در معرض نور خورشید:
- اشعه ماوراء بنفش (UV) خورشید مهمترین عامل خطر ابتلا به سرطان پوست است.
- از قرار گرفتن در معرض نور خورشید، به خصوص بین ساعت 10 صبح تا 4 بعد از ظهر که اشعه UV قویتر است، خودداری کنید.
- در سایه بمانید، از کلاه لبه پهن، عینک آفتابی و لباسهای محافظ استفاده کنید.
استفاده از ضد آفتاب:
- از ضد آفتاب با SPF 30 یا بالاتر به طور روزانه استفاده کنید، حتی در روزهای ابری.
- هر دو ساعت یکبار و بعد از شنا یا تعریق دوباره ضد آفتاب را استفاده کنید.
- از ضد آفتابی استفاده کنید که طیف وسیعی را پوشش میدهد و از پوست شما در برابر اشعه UVA و UVB محافظت میکند.
بررسی پوست خود:
- پوست خود را به طور مرتب از نظر وجود هرگونه تغییر در خالها یا ضایعات جدید بررسی کنید.
- به دنبال تغییراتی در اندازه، شکل، رنگ یا خونریزی خالها باشید.
- در صورت مشاهده هرگونه تغییر مشکوک، به پزشک مراجعه کنید.
سایر اقدامات پیشگیرانه:
- اگر سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان پوست دارید، با پزشک خود در مورد خطر ابتلا و اقدامات پیشگیرانه اضافی صحبت کنید.
- اگر سیستم ایمنی ضعیفی دارید، از اقدامات احتیاطی بیشتری برای محافظت از پوست خود در برابر نور خورشید استفاده کنید.
- از تختهای آفتابگیر و لامپهای UV خودداری کنید.
برای مشاوره و درخواست خدمات پزشکی و پرستاری در منزل با کارشناسان آرین طب تماس بگیرید.
رزرو نوبت و هماهنگی: ۰۹۱۲۰۴۴۶۳۰۸
آرین طب ارائه ارائهدهنده انواع خدمات پزشکی از جمله پزشک متخصص در منزل (قلب، ریه، داخلی و…) و انواع خدمات پرستاری و تزریقات در منزل
عوارض سرطان پوست
عوارض سرطان پوست به نوع و مرحله سرطان و همچنین درمانهای انجام شده بستگی دارد.
برخی از عوارض شایع سرطان پوست عبارتند از:
- محل زخم: همه درمانهای سرطان پوست، به جز ملانوم موضعی، شامل برداشتن ضایعه سرطانی است. این امر میتواند منجر به ایجاد اسکار شود.
- عفونت: هر زخمی، از جمله زخمهای ناشی از درمان سرطان پوست، در معرض خطر عفونت است.
- خونریزی: خونریزی از محل زخم پس از جراحی شایع است، اما معمولاً با گذشت زمان متوقف میشود.
- درد: درد در محل زخم یا اطراف آن شایع است و معمولاً با داروهای مسکن قابل کنترل است.
- بیحسی یا سوزن سوزن شدن: در برخی موارد، درمان سرطان پوست میتواند به اعصابی که در محل ضایعه سرطانی قرار دارند آسیب برساند و منجر به بیحسی یا سوزن سوزن شدن در آن ناحیه شود.
- تغییرات رنگ پوست: برخی از درمانهای سرطان پوست، مانند پرتودرمانی، میتوانند باعث ایجاد لکههای قهوهای یا تیره شدن پوست در ناحیه تحت درمان شوند. این تغییرات رنگ پوست معمولاً موقتی هستند.
- ریزش مو: پرتودرمانی به سر میتواند منجر به ریزش مو در آن ناحیه شود. این ریزش مو معمولاً موقتی است و موها پس از اتمام درمان دوباره رشد میکنند.
- خستگی: خستگی یک عارضه جانبی شایع درمانهای سرطان، از جمله جراحی، شیمیدرمانی و پرتودرمانی است.
- حالت تهوع و استفراغ: حالت تهوع و استفراغ از عوارض جانبی شایع شیمیدرمانی هستند.
- کاهش اشتها: کاهش اشتها یک عارضه جانبی شایع درمانهای سرطان، از جمله جراحی، شیمیدرمانی و پرتودرمانی است.
- ضعف: ضعف یک عارضه جانبی شایع درمانهای سرطان، از جمله جراحی، شیمیدرمانی و پرتودرمانی است.
- افزایش خطر ابتلا به سایر سرطانها: افراد مبتلا به یک نوع سرطان، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به انواع دیگر سرطان هستند.
در آخر…
سرطان پوست به عنوان یکی از پرشیوعترین انواع سرطان، اغلب به دلیل تعرض بیش از حد به اشعه ماوراء بنفش (UV) نور خورشید ایجاد میشود. این اشعه میتواند سلولهای پوستی را تغییر شکل داده و سبب بروز تومورهای خطرناکی شود. تشخیص زودهنگام و درمان به موقع میتواند بسیار مؤثر باشد و از پیشرفت بیماری جلوگیری کند. درمان ممکن است شامل جراحی برای برداشتن تومور، شیمیدرمانی موضعی و یا پرتو درمانی باشد، که همگی به شدت و نوع سرطان بستگی دارد. برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، استفاده از محافظتهایی مانند ضدآفتاب با SPF مناسب، پوشیدن لباسهای محافظ و اجتناب از قرار گرفتن در معرض نور خورشید در ساعات پرشدت روز ضروری است.
شما میتوانید در آرین طب خدمات پزشکی و پرستاری در منزل دریافت کنید.
برخی از خدمات ما شامل ویزیت پزشک متخصص در منزل، سونوگرافی در منزل، رادیولوژی در منزل، طب سوزنی در منزل، مشاوره روانشاسی و تغذیه در منزل است.
برای مشاهده همه سرویس های ما به صفحه خدمات مراجعه کنید.
رزرو نوبت و هماهنگی: ۰۹۱۲۰۴۴۶۳۰۸
برای رزرو خدمات پزشکی یا پرستاری در منزل فرم زیر را پر کنید: