حساسیت فصلی (آلرژی) | علائم، علت، تشخیص، پیشگیری و درمان در منزل

حساسیت فصلی

برای رزرو نوبت خدمات پزشکی و پرستاری در منزل آرین طب با شماره زیر تماس بگیرید.

فهرست مطالب

حساسیت فصلی(seasonal allergy) یک واکنش ایمنی بدن به گرده‌ها و هیستامین‌ها است که در فصل‌های مختلف سال رخ می‌دهد و برای افرادی که سیستم ایمنی‌شان حساسیت دارد، مشکل‌ساز است. علائم آن از عطسه و سرفه تا تنگی نفس متنوع است و در افراد مختلف با شدت و زمان‌بندی متفاوتی رخ می‌دهد. با مشاوره تخصصی و استفاده از روش‌های درمانی مناسب می‌توان کیفیت زندگی را بهبود بخشید و علایم حساسیت فصلی را کاهش داد. در این مقاله، سعی می‌کنیم به شما اطلاعات جامعی درباره حساسیت فصلی ارائه دهیم و به شما کمک کنیم این مسئله را بهتر درک کنید و راه‌های مؤثری برای مدیریت آن را پیدا کنید.

 

حساسیت فصلی چیست؟

حساسیت فصلی، به‌عنوان یک پدیده رایج و زنده بدن، نشان‌دهنده واکنش غیرطبیعی سیستم ایمنی بدن به مواد موجود در محیط است. این واکنش معمولاً در یک فصل خاص از سال، همچون بهار یا پاییز، بروز می‌کند. علائم حساسیت فصلی شامل خارش و تورم گلو، سوزش و ورم چشم، سرفه و عطسه‌های متوالی، آبریزش و گرفتگی بینی و گاهی اوقات حتی تنگی نفس و استفراغ می‌شوند.

عامل اصلی این واکنش‌ها، آلرژن‌ها هستند که در محیط زندگی ما وجود دارند. مانند گرده گل، قارچ، پوشش گیاهان و مواد دیگری که در هوا حضور دارند. سیستم ایمنی بدن، به طور ناخودآگاه این مواد را به‌عنوان تهدید می‌شناسد و به آن‌ها واکنش نشان می‌دهد. این واکنش‌ها باعث علائم ناخوشایندی می‌شوند که با مدیریت مناسب و درمان‌های مختلف، می‌توان آن‌ها را کاهش داد و کیفیت زندگی را بهبود بخشید.

 

برای مشاوره و درخواست خدمات پزشکی و پرستاری در منزل با کارشناسان آرین طب تماس بگیرید.

رزرو نوبت و هماهنگی: ۰۹۱۲۰۴۴۶۳۰۸
آرین طب ارائه ارائه‌دهنده انواع خدمات پزشکی از جمله پزشک متخصص در منزل (قلب، ریه، داخلی و…) و انواع خدمات پرستاری و تزریقات در منزل

 

علائم حساسیت فصلی

شناسایی علائم حساسیت فصلی از بیماری‌های دیگر مانند تب یونجه و سرماخوردگی می‌تواند چالشی باشد، اما علائم خاصی وجود دارند که معمولاً به آلرژی فصلی اشاره دارند. برخی از این علائم شامل عطسه‌های مکرر، خارش در گلو، آبریزش بینی، گرفتگی صدا، خارش چشم، پف شدن پلک‌ها، گرفتگی بینی و سینه و گرفتگی گوش‌ها می‌شوند.

علایم حساسیت فصلی ممکن است به شکل خفیف و گذرا یا به‌شدت شدیدی بروز کنند. در موارد خفیف، فرد ممکن است با عطسه‌های کوتاه و ممتد، خارش سینوس‌ها، احساس خارش در گلو، گوش یا چشم‌ها و آبریزش بینی مواجه شود. اما در موارد شدیدتر، علائم می‌تواند شامل گرفتگی گوش، احساس خارش شدید در سینوس‌ها و گلو و آبریزش بینی با احتقان بینی شود.

شناسایی و درمان به‌موقع این علائم می‌تواند به فرد کمک کند تا از اثرات ناخوشایند آلرژی فصلی کاسته و کیفیت زندگی خود را بهبود بخشد.

علت حساسیت فصلی

علت حساسیت فصلی

حساسیت فصلی ناشی از واکنش غیرطبیعی سیستم ایمنی بدن به آلرژن‌های موجود در محیط است. زمانی که سیستم ایمنی بدن به اشتباه به یک آلرژن که به طور معمول خطرزا نیست، واکنش نشان می‌دهد و سعی در دفاع از بدن می‌کند، حساسیت ایجاد می‌شود. در شرایط طبیعی، سیستم ایمنی بدن وارد عمل می‌شود تنها زمانی که باکتری‌ها یا ویروس‌ها وارد بدن می‌شوند.

هنگامی که فرد به آلرژی مبتلا می‌شود یا سیستم ایمنی به یک آلرژن خاص با واکنش ناگهانی و شدید واکنش نشان می‌دهد، هر زمان که آلرژن مورد هدف قرار بگیرد و بدن با آن در تماس باشد، واکنش سریعی رخ می‌دهد و سعی در مبارزه با آن دارد.

مهم‌تر اینکه هر آلرژن ممکن است متفاوت باشد و آنچه که در یک فرد حساسیت ایجاد می‌کند، در فرد دیگری این تأثیر را نداشته باشد. آلرژن می‌تواند موادی مانند گرده‌های گیاهان، قارچ‌ها یا حتی دانه‌های درختان باشد. علائم حساسیت می‌تواند شامل کوفتگی بینی، سرفه‌های متوالی، عطسه‌های پی‌درپی و آلرژی بینی باشد که به طور طبیعی بسیار آسان برطرف نمی‌شوند.

 

عوامل حساسیت در فصول سال

حساسیت فصلی می‌تواند در فصل‌های مختلف سال بروز کند و عوامل مختلفی ممکن است این حساسیت را تحریک کنند:

حساسیت فصلی بهار:

در فصل بهار، عواملی مانند گرده‌های گل‌ها و درختان، از جمله درختان بلوط، صنوبر، بید و سرو، به‌عنوان عوامل اصلی آلرژی فصلی شناخته می‌شوند. این گرده‌ها و آلرژن‌ها باعث تحریک سیستم ایمنی بدن می‌شوند و علائمی مانند سرفه، عطسه، خارش چشم و بینی و در برخی موارد، مشکلات تنفسی را ایجاد می‌کنند. همچنین، در فصل بهار، شرایط جوی ممکن است باعث رشد قارچ‌ها و کپک‌ها شود که نیز می‌توانند عوامل حساسیتی باشند.

 

حساسیت فصلی تابستان:

در تابستان، علف‌های هرز مانند علف تیموتی ممکن است منابعی برای آلرژی باشند. همچنین، تب یونجه که معمولاً در این فصل برش یونجه پدیدار می‌شود، می‌تواند منجر به علائم آلرژیک شود. این علائم می‌تواند شامل عطسه، سرفه، خارش و آبریزش بینی باشد.

 

حساسیت فصلی پاییز:

در فصل پاییز، بیشترین حساسیت به گل‌ها، به‌خصوص گل میخک، مرتبط است. گل میخک به‌عنوان یک آلرژن معروف، ممکن است باعث آلرژی به گرده میخک شود که علائمی مانند سرفه، خارش چشم و بینی، عطسه و سرفه ممکن است ایجاد کند.

 

حساسیت فصلی زمستان:

در فصل زمستان، معمولاً آلرژن‌ها کمترین تأثیر را دارند. اما باتوجه‌به اینکه بیشتر وقت را در داخل منازل می‌گذرانیم، احتمال بروز حساسیت به آلرژن‌های داخلی مانند کنه‌های گردوغبار، پوست حیوانات، موی حیوانات، کپک و حشرات افزایش می‌یابد.

 

آلرژی فصلی: علائم مشترک و افزایش آلرژی در سال‌های اخیر

محققان به این نتیجه رسیده‌اند که علائم آلرژی فصلی در ۳۰ سال اخیر بدتر شده و حساسیت‌های آلرژیک به گرده، کپک قارچ و برخی از غذاها در حال افزایش است. بر اساس گزارش سازمان درمان و آلرژی فصلی، در چهار سال گذشته، میزان کلی حساسیت‌های آلرژیک با ۶ درصد افزایش روبه‌رو شده و حساسیت به راگوید یا پیر گیاه نیز با ۱۵ درصد افزایش‌یافته است.

بخوانید  بیزاکودیل (شیاف و قرص) | خواص، کاربرد، نحوه مصرف، عوارض

علائم آلرژی فصلی، اغلب با عفونت‌های سرماخوردگی و سینوس شباهت دارند، اما در مقایسه با آن‌ها، آلرژی‌ها زمان بیشتری برای بهبودی نیاز دارند و تا زمانی که آلرژن در محیط حضور داشته باشد، علائم ادامه دارند. همچنین، آلرژی‌های غذایی معمولاً بر روی دستگاه گوارش تأثیر می‌گذارند و ممکن است باعث خارش پوستی شوند.

علائم آلرژی فصلی می‌تواند شامل مواردی مانند تولید بیش از حد موکوس، عطسه کردن، آبریزش بینی، آبریزش چشمی، سوزش گلو، تحریک در گوش، کاهش تمرکز و تصمیم‌گیری، اختلالات جسمی و احساس خستگی، نوسانات خلقی، تحریک‌پذیری، فشارخون پایین، آسم، اگزما و عفونت گوش میانی باشد.

درمان خانگی حساسیت فصلی

تشخیص حساسیت فصلی

تشخیص حساسیت فصلی یک فرایند پیچیده است که نیازمند معاینه دقیق و تجزیه و تحلیل موارد مختلف است. پزشک ابتدا با مطرح کردن سؤالات مربوط به زمان و شدت علائم، درک بهتری از وضعیت بیمار به دست می‌آورد. سپس با بررسی تاریخچه‌ خانوادگی و پزشکی، اطلاعات بیشتری در مورد احتمال وجود حساسیت در خانواده یا بیمار به دست می‌آورد. معاینه فیزیکی نیز از طریق بررسی مخاط بینی و گلو، سیستم تنفسی و پوست، امکان تشخیص علائم التهاب یا آلرژی را فراهم می‌کند. در صورت لزوم، آزمایشات تشخیصی از جمله آزمایش‌های خون و پوستی نیز ممکن است برای تشخیص دقیق‌تر به کار گرفته شود. این رویکردها در کنار هم، به پزشک کمک می‌کنند تا تشخیص صحیحی از حساسیت فصلی برای بیمار قائل شده و درمان مناسبی را تجویز کند.

 

روش‌های درمان حساسیت فصلی

استفاده از آنتی‌هیستامین‌ها با دستور پزشک:

درمان آلرژی فصلی اغلب با مصرف داروهای آنتی‌هیستامین آغاز می‌شود. قرص حساسیت فصلی مانند لوراتادین، سیتریزین و دیگر آنتی‌هیستامین‌ها معمولاً برای کنترل علائم آلرژی فصلی تجویز می‌شوند. این داروها می‌توانند علائم و عوارض بیماری را بهبود بخشند و برطرف کنند.

 

مصرف آمپول بتامتازون:

آمپول بتامتازون معمولاً برای افرادی که به دنبال روش‌های درمانی تزریقی هستند، تجویز می‌شود. این آمپول می‌تواند واکنش‌های التهابی سیستم ایمنی بدن را کاهش داده و بهبود بخشد. این دارو ممکن است عوارض جانبی مانند ناراحتی بدن، سرگیجه و سردرد داشته باشد.

 

استفاده از داروهای بدون نسخه برای احتقان بینی:

برای کنترل گرفتگی بینی در افراد مبتلا به حساسیت‌های فصلی، می‌توان از داروهای بدون نسخه مانند سودافدرین، فنیل آفرین و اکسیمترازولین استفاده کرد. این داروها می‌توانند علائم گرفتگی بینی را بهبود بخشند و راحتی بیشتری به بیمار بخشند.

با اطلاع از راهکارهای درمانی موجود و مشاوره پزشک، می‌توانید بهترین راهکار برای کنترل و درمان حساسیت فصلی خود را انتخاب کنید.

 

نقش هیستامین در آلرژی فصلی

هیستامین یک ماده شیمیایی است که به‌وسیله برخی از سلول‌های ایمنی بدن، به نام سلول‌های آستروسایت‌ها و ماست‌سل‌ها، ترشح می‌شود. این ماده در واقع به‌عنوان یک عامل فراوانی در واکنش‌های التهابی و حساسیتی عمل می‌کند. ترشح هیستامین به‌عنوان یک پاسخ سریع بدن به وجود آلرژن‌ها و مواد تحریک‌کننده، نقش مهمی در فرایند آلرژی فصلی ایفا می‌کند.

وقتی هیستامین ترشح می‌شود، به ناحیه مورد تحریک می‌رود و باعث افزایش نفوذپذیری مویرگ‌های خونی می‌شود که این امر به سیستم دفاعی بدن کمک می‌کند تا به‌درستی به مواد خارجی واکنش نشان دهد. اما، ترشح هیستامین همچنین باعث بروز علائم ناخوشایندی مانند قرمزی، تورم، خارش و خلط می‌شود که این علائم ممکن است برای افراد مبتلا به آلرژی یا حساسیت فصلی بسیار ناراحت‌کننده باشد.

به دلیل تأثیرات نامطلوبی که ترشح هیستامین بر بدن دارد، افراد معمولاً از داروهای آنتی‌هیستامین برای مدیریت علائم آلرژی فصلی استفاده می‌کنند. این داروها با مهار عملکرد هیستامین و جلوگیری از اثرات آن، به کاهش علائم ناراحت‌کننده مرتبط با آلرژی کمک می‌کنند و از تأثیرات منفی آن جلوگیری می‌کنند.

 

برای مشاوره و درخواست خدمات پزشکی و پرستاری در منزل با کارشناسان آرین طب تماس بگیرید.

رزرو نوبت و هماهنگی: ۰۹۱۲۰۴۴۶۳۰۸
آرین طب ارائه ارائه‌دهنده انواع خدمات پزشکی از جمله پزشک متخصص در منزل (قلب، ریه، داخلی و…) و انواع خدمات پرستاری و تزریقات در منزل

 

درمان حساسیت فصلی در منزل

درمان خانگی حساسیت فصلی می‌توانند به شما کمک کنند تا علائم حساسیت را کاهش دهید و به‌راحتی با فصل‌های آلرژی‌زا مقابله کنید. این روش‌ها نیازمند مداومت در مصرف هستند و می‌توانند به‌طورکلی بدون هیچ‌گونه ضرری برای سلامتی انجام شوند روش‌های درمان حساسیت فصلی در خانه عبارت‌اند از:

استفاده از عسل: عسل به‌عنوان یک روش مؤثر برای درمان آلرژی فصلی شناخته شده است. عسل حاوی مقدار کمی از آلرژن‌های گرده است که می‌تواند بدن را به‌مرورزمان به این آلرژن‌ها عادت دهد و سیستم ایمنی را تقویت کند.

بستن پنجره‌ها: در فصل بهار، گل‌ها و درختان بیشترین میزان گرده را منتشر می‌کنند. بستن پنجره‌ها می‌تواند به شما کمک کند تا ورود آلرژن‌ها به داخل منزل شما را به حداقل برسانید.

کاهش زمان در فضای باز: کاهش زمانی که در فضای باز سپری می‌کنید، مخصوصاً در روزهایی که آلرژن‌ها در هوا پراکنده هستند، می‌تواند به کاهش علائم آلرژی کمک کند.

استفاده از محصولات حاوی پروبیوتیک: محصولات حاوی پروبیوتیک می‌توانند به بهبود و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و علائم آلرژی فصلی را کاهش دهند.

مصرف مواد غذایی حاوی امگا ۳: مصرف مواد غذایی حاوی امگا ۳ مانند ماهی، تخم‌مرغ و روغن‌های گیاهی می‌تواند به کاهش علائم آلرژی فصلی کمک کند.

بخوانید  آمپول زولدرونیک اسید Zoledronic acid (زومتا، زولنا، آکلاستا) تزریق در منزل

کاهش استرس: استرس می‌تواند علائم آلرژی را تشدید کند، بنابراین انجام تکنیک‌های مدیتیشن و ورزش می‌تواند به کاهش استرس و بهبود علائم آلرژی کمک کند.

 دیگر موارد شامل:

توجه به الیاف تشک و بالش: استفاده از تشک و بالشی که با الیاف مصنوعی پر شده باشند می‌تواند جلوی تجمع آلرژن‌ها را بگیرد و علائم آلرژی فصلی را کاهش دهد.

مصرف میوه و سبزیجات: میوه و سبزیجات حاوی ویتامین C و آنتی اکسیدان‌ها هستند که به کاهش علائم آلرژی فصلی کمک می‌کنند.

استفاده از مایعات: مصرف زیاد آب می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند و علائم آلرژی را کاهش دهد.

کاهش مصرف مواد آلرژی‌زا: از مصرف موادی مانند خربزه، پرتقال، هلو و موز که ممکن است حساسیت را افزایش دهند، خودداری کنید.

استفاده کمتر از استخرها: استفاده از استخرهای حاوی کلر می‌تواند علائم آلرژی را تشدید کند، بنابراین کمتر به استخرها بروید.

با رعایت این روش‌ها و توصیه‌ها، می‌توانید بهبود قابل‌توجهی در علائم آلرژی فصلی خود داشته باشید و به‌طورکلی با راحتی در فصل‌های آلرژی‌زا مقابله کنید.

درمان حساسیت فصلی

راهکارهای طب سنتی برای مقابله با حساسیت فصلی

در طب سنتی برای مقابله با آلرژی فصلی، روش‌های متعددی وجود دارد که می‌توانند به تسکین علائم کمک کنند:

مخلوط عسل و آب‌لیمو: عسل خواص ضدمیکروبی دارد و در درمان حساسیت فصلی عطسه و آبریزش بینی مؤثر است.

مصرف سیر: سیر دارای خواص ضدالتهابی و آلسین است که می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و علائم التهابی حساسیت فصلی را کاهش دهد.

استفاده از نمک: از نمک برای پاک‌سازی آلرژن‌ها و گردوغبار موجود در دهان و بینی استفاده می‌شود، مثلاً با آماده‌سازی محلول غلیظ از آب‌نمک برای غرغره کردن دهان یا شستشوی بینی.

مصرف جوشانده گل بنفشه و شکرتیغال: ترکیبی از گل بنفشه و شکرتیغال می‌تواند خارش گلو را کاهش داده و راحتی را برای فرد افزایش دهد.

استفاده از روغن بنفشه: این روغن می‌تواند علائم آلرژی را مثلاً با قطره زدن آن در بینی یا ماساژدادن به شقیقه‌ها کاهش دهد.

بهره‌گیری از این روش‌ها در کنار توصیه‌های پزشک می‌تواند به بهبود علائم حساسیت فصلی کمک کند.

 

غذاهای مفید برای مقابله با حساسیت فصلی و تسکین علائم

برای مقابله با آلرژی فصلی، انتخاب غذاهای مناسب می‌تواند تأثیر بسزایی داشته باشد. در این راستا، می‌توانید از روش‌های زیر برای کاهش علائم حساسیت فصلی بهره ببرید:

  • مصرف عسل محلی: عسل طبیعی حاوی مقدار کمتری گرده است و می‌تواند مقاومت بدن در برابر دانه‌های گرده را افزایش داده و علائم آلرژی را کاهش دهد. همچنین، عسل دارای خواص ضدالتهابی است که می‌تواند به بهبود وضعیت آلرژی‌ای کمک کند.

 

  • مصرف سبزیجات و میوه‌های حاوی ویتامین C و آنتی‌اکسیدان: سبزیجات و میوه‌هایی مانند گلرنگ، پرتقال، توت فرنگی و برگ‌های سبز دارای خواص آنتی‌اکسیدانی هستند که می‌توانند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و به کاهش علائم آلرژی کمک کنند.

 

  • مصرف چربی امگا ۳: امگا ۳، به‌عنوان یک چربی سالم، می‌تواند به بهبود وضعیت آلرژی کمک کند. می‌توانید امگا ۳ را از منابعی مانند تخم کدو، تخم کتان، کنجد، فندق، گردو، تخم‌مرغ و ماهی تازه دریافت کنید.

 

  • مصرف محصولات پروبیوتیک: باکتری‌های پروبیوتیک، مانند لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریا، می‌توانند به بهبود وضعیت میکروبیوم روده و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنند.

در کنار این‌ها، از غذاهای گرم و تند، آب استخوان، آناناس، سرکه سیب، سبزیجات تازه، گوشت خام ارگانیک، ماهی تازه و مواد غذایی غنی از پروبیوتیک نیز می‌توانید بهره ببرید تا بهبود علائم حساسیت فصلی خود را تجربه کنید.

 

غذاهایی که ممکن است حساسیت‌های شما را تشدید کنند

درصورتی‌که دارای آلرژی هستید، مصرف برخی غذاها می‌تواند علائم آلرژی شما را تشدید کند. این غذاها شامل:

  • الکل: مصرف الکل می‌تواند باعث واکنش‌های آلرژیک شما شود یا علائم را تشدید کند.
  • کافئین: مصرف کافئین ممکن است سبب تحریک سیستم ایمنی بدن شما شود و علائم آلرژی را افزایش دهد.
  • لبنیات: مصرف محصولات لبنی می‌تواند باعث واکنش‌های آلرژیک شما شود یا علائم آلرژی را تشدید کند، به‌خصوص اگر دارای حساسیت نسبت به پروتئین‌های لبنی باشید.
  • شکلات، قند و شیرین کننده‌های مصنوعی: مصرف این موارد ممکن است عوارض آلرژیک شما را افزایش دهد.
  • بادام زمینی: بادام زمینی یکی از غذاهایی است که می‌تواند واکنش‌های آلرژیک شدیدی ایجاد کند، به‌ویژه در افرادی که حساسیت نسبت به آن دارند.
  • غذاهای فراوری شده: مواد افزودنی و شیمیایی موجود در غذاهای فراوری شده ممکن است علائم آلرژی را تشدید کنند.
  • خربزه، موز و خیارها: این میوه‌ها ممکن است در برخی افراد واکنش‌های آلرژیک ایجاد کنند یا علائم را تشدید کنند.
  • دانه‌های آفتاب‌گردان: مصرف دانه‌های آفتاب‌گردان می‌تواند واکنش‌های آلرژیک شما را تشدید کند.
  • حلزون صدف‌دار: حلزون صدف‌دار یک غذای دریایی است که ممکن است در افراد حساس، واکنش‌های آلرژیک ایجاد کند.
  • آب‌میوه بطری و بابونه: مصرف آب‌میوه بطری و بابونه ممکن است باعث واکنش‌های آلرژیک شما شود یا علائم را تشدید کند.
  • گندم و سویا: برخی افراد ممکن است حساسیت نسبت به گندم یا سویا داشته باشند و مصرف آن‌ها باعث افزایش علائم آلرژی شود.

با اجتناب از مصرف این غذاها می‌توانید به کاهش علائم آلرژی خود کمک کنید و وضعیت سلامتی خود را بهبود بخشید.

 

تفاوت بین حساسیت فصلی، سرماخوردگی، آنفولانزا و کرونا

تفاوت‌های مهمی بین حساسیت فصلی و سرماخوردگی، آنفولانزا و کرونا وجود دارد. هر یک از این بیماری‌ها دارای علائم مشترکی هستند که تشخیص آن‌ها را دشوار می‌کند. علائم مانند سرفه، خس‌خس سینه و سردرد در هر یک از این بیماری‌ها مشاهده می‌شود، اما عوارض دیگر نیز وجود دارد که تفاوت را ایجاد می‌کند.

بخوانید  ویزیت سالمند در منزل

سرماخوردگی عمدتاً با علائمی مانند درد بدن، ضعف و خستگی و سردرد شدید همراه است. آنفولانزا علاوه بر این علائم، دارای دردهای عضلانی، اسهال و استفراغ ممکن است. اما کرونا، با علائمی همچون بی‌حالی شدید، ازدست‌دادن حس بویایی و چشایی و تب و لرز شدید تمایز می‌یابد.

یک تفاوت دیگر بین حساسیت فصلی و سرماخوردگی این است که علائم سرماخوردگی معمولاً پس از ۷ الی ۱۰ روز بهبود می‌یابد، درحالی‌که علائم آلرژی فصلی تا زمان درمان یا رفع محرک‌ها باقی می‌ماند و حتی ممکن است تا چند ماه ادامه داشته باشد.

 

عوارض بی‌توجهی به علائم آلرژی فصلی

بی‌توجهی به علائم آلرژی فصلی ممکن است به بدتر شدن این علائم و اختلال در فعالیت‌های روزمره منجر شود، همچنین ممکن است باعث تحریک حملات آسم شود. در حقیقت، تقریباً ۸۰ درصد افراد مبتلا به آسم از آلرژی فصلی رنج می‌برند. آلرژن‌هایی که علائم آلرژی فصلی را ایجاد می‌کنند، می‌توانند حملات آسم را فراخوانی کنند، باعث خس‌خس، تنگی نفس و مشکلات تنفسی می‌شوند. این وضعیت به‌عنوان آسم آلرژیک شناخته می‌شود. تغییرات در رژیم غذایی، استفاده از مکمل‌های طبیعی، استفاده از روغن‌های ضروری و تغییرات در شیوه زندگی می‌تواند در مدیریت این عوارض مؤثر باشد.

پیشگیری حساسیت فصلی

پیشگیری حساسیت فصلی

برای پیشگیری از حساسیت فصلی، این موارد را در نظر بگیرید:

شناسایی عامل اصلی حساسیت: اگر مطمئن نیستید کدام عوامل باعث ایجاد آلرژی فصلی شما می‌شوند، سعی کنید با مشاهده و ثبت تجربیات خود، عواملی که در زمان‌های مختلف باعث علائم آلرژیک می‌شوند را شناسایی کنید. ممکن است این عوامل شامل گرده گیاهان، قارچ‌ها، شن و غبار و… باشند.

خروج در زمان‌های مناسب: معمولاً در ساعات صبحگاهی، غلظت گرده در هوا بیشتر است؛ بنابراین، اگر می‌توانید، سعی کنید در این ساعات از خروج از منزل خودداری کنید و کارهای خارجی را در ساعات بعدازظهر یا شب انجام دهید.

مشاهده اخبار و شرایط هوایی: پیش از خروج از منزل، اخبار و شرایط هوایی را مشاهده کنید. اگر مشاهده می‌کنید که غلظت مواد آلاینده در هوا بالاست، بهتر است در خانه بمانید و از استفاده از ماسک نیز در صورت نیاز، استفاده کنید.

تمیزی و آب‌کاری منزل: در مواقعی که غلظت شن و غبار در هوا بیشتر است، سعی کنید منزل خود را بیشتر تمیز کنید و از آب‌کاری منظم استفاده کنید تا از ورود ذرات معلق به داخل منزل جلوگیری کنید.

استفاده از داروها و ماسک: اگر پزشک شما توصیه کرده است، می‌توانید از داروهای ضد آلرژیک استفاده کنید. همچنین، در صورت نیاز، از ماسک‌های ضد آلرژیک و محافظتی استفاده کنید تا از ورود ذرات آلرژنی به دستگاه تنفسی جلوگیری کنید.

این اقدامات می‌توانند به شما کمک کنند تا از بروز حساسیت فصلی جلوگیری کرده و راحت‌تر زندگی کنید.

 

در آخر

حساسیت فصلی، بیماری پرکاربردی است که در همه فصل‌ها ظاهر می‌شود و علائم متنوعی از جمله عطسه، سرفه، آب‌ریزش بینی و اشک‌ریزش را به همراه دارد. اغلب این حساسیت به علت گرده‌افشانی گیاهان رخ می‌دهد و با درمان‌های خانگی و یا مشاوره پزشک قابل‌مدیریت است. اما در صورت عدم کنترل علائم و تشدید حساسیت، مشاوره با پزشک و استفاده از داروهای ضد آلرژیک نیز توصیه می‌شود.

 

سؤالات متداول
 حساسیت فصلی چیست؟

پاسخ:

حساسیت فصلی یا رینیت آلرژیک یا همان تب یونجه، از جمله انواع آلرژی‌هاست که معمولاً در یک یا چند فصل خاص از سال ایجاد می‌شود. این بیماری می‌تواند در اثر واکنش بدن به آلرژن‌های هوایی مانند گرده گیاهان، قطره‌های محیطی و مواد شیمیایی رخ دهد. برآورده شده است که حداقل ۸ درصد از جمعیت جهان از این مشکل رنج می‌برند.

 

چرا حساسیت فصلی می‌گیریم؟

پاسخ:

حساسیت فصلی ناشی از واکنش غیرطبیعی سیستم ایمنی بدن به آلرژن‌های محیطی است که معمولاً در فصول خاصی از سال ایجاد می‌شود. وقتی سیستم ایمنی بدن به طور نادرست به آلرژن‌هایی مانند گرده گیاهان یا قارچ‌ها واکنش نشان می‌دهد، آلرژی فصلی ایجاد می‌شود. هر آلرژن می‌تواند متفاوت باشد و در فردی حساسیت ایجاد کند درحالی‌که در فرد دیگر اثر نداشته باشد. علائم حساسیت شامل کوفتگی بینی، سرفه‌های متوالی، عطسه‌های پی‌درپی و آلرژی بینی است که معمولاً با درمان‌هایی مانند آنتی‌هیستامین‌ها و داروهای ضدالتهاب قابل مدیریت است.

 

حساسیت فصلی چه عوارضی دارد؟

پاسخ:

بی‌توجهی به علائم آلرژی فصلی می‌تواند منجر به بدتر شدن علائم، اختلال در فعالیت‌های روزمره و افزایش حملات آسم شود. تقریباً ۸۰ درصد افراد مبتلا به آسم از آلرژی فصلی رنج می‌برند، زیرا آلرژن‌هایی که علائم آلرژی فصلی را ایجاد می‌کنند، می‌توانند حملات آسم را تحریک کنند، باعث خس‌خس، تنگی نفس و مشکلات تنفسی می‌شوند. این وضعیت به‌عنوان آسم آلرژیک شناخته می‌شود. تغییرات در رژیم غذایی، استفاده از مکمل‌های طبیعی، استفاده از روغن‌های ضروری و تغییرات در شیوه زندگی می‌تواند در مدیریت این عوارض مفید باشد.

 

شما می‌توانید در آرین طب خدمات پزشکی و پرستاری در منزل دریافت کنید.

برخی از خدمات ما شامل ویزیت پزشک متخصص در منزل، سونوگرافی در منزل، رادیولوژی در منزل، طب سوزنی در منزل، مشاوره روانشاسی و تغذیه در منزل است.

برای مشاهده همه سرویس های ما به صفحه خدمات مراجعه کنید.

رزرو نوبت و هماهنگی: ۰۹۱۲۰۴۴۶۳۰۸

 

برای رزرو خدمات پزشکی یا پرستاری در منزل فرم زیر را پر کنید:

Loading...

آخرین مقالات

پودر انترامیل

پودر انترامیل entra meal (خواص، کاربرد، نحوه مصرف، عوارض)

پودر انترامیل یک مکمل غذایی پرکالری و پرپروتئین است که معمولاً برای افرادی که به دلایل مختلف قادر به دریافت کالری کافی از طریق غذاهای معمولی نیستند، تجویز می‌شود. این پودر حاوی ترکیبی از کربوهیدرات‌ها، پروتئین‌ها، چربی‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی است که به بدن انرژی و مواد مغذی مورد

بیشتر بخوانید »
پودر مکمل غذایی انشور

پودر مکمل غذایی انشور ensur (کاربرد، نحوه مصرف، عوارض)

پودر مکمل غذایی انشور (ensur) یک محصول تغذیه‌ای کامل و متعادل است که برای تامین نیازهای تغذیه‌ای افراد در شرایط مختلف، از جمله بیماری، دوران نقاهت، سالمندی و ورزشکاران طراحی شده است. این مکمل حاوی طیف وسیعی از مواد مغذی ضروری مانند پروتئین‌ها، کربوهیدرات‌ها، چربی‌های سالم، ویتامین‌ها و مواد معدنی

بیشتر بخوانید »
آمپول ملیتاید

آمپول ملیتاید | معجزه لاغری و کاهش وزن + [مزایا و عوارض]

آمپول ملیتاید، دارویی است که در سال‌های اخیر به عنوان یک گزینه درمانی مؤثر برای کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ و همچنین برای کاهش وزن در افراد چاق مورد توجه قرار گرفته است. این دارو با تقلید از هورمونی به نام GLP-1 عمل می‌کند که

بیشتر بخوانید »
اسپری بینی آزانیز

اسپری بینی آزانیز asanase | عوارض، کاربرد، موارد مصرف

آزانیز یکی از داروهای پرکاربرد برای درمان علائم آلرژی بینی است. این دارو با ترکیبی از دو ماده مؤثر، آزلاستین و فلوتیکازون، به طور همزمان التهاب را کاهش داده و از آزاد شدن هیستامین جلوگیری می‌کند. در نتیجه، علائم آلرژی مانند آبریزش بینی، خارش، عطسه و گرفتگی بینی به طور

بیشتر بخوانید »
اسپری بینی دس ویوا

اسپری بینی دس ویوا desviva | عوارض، کاربرد، موارد مصرف

اسپری بینی دس ویوا (desviva) یک محصول دارویی است که برای مرطوب کردن مخاط بینی و تسکین التهاب و خشکی آن استفاده می‌شود. این اسپری حاوی دکسپانتنول است که یک ماده مشتق شده از ویتامین B5 بوده و به بهبود بافت‌های آسیب‌دیده کمک می‌کند. دس ویوا به ویژه برای افرادی

بیشتر بخوانید »
منیزیم

منیزیم (قرص، ساشه، ویال تزریقی، آمپول) عوارض، کاربرد، موارد مصرف

منیزیم، یکی از مواد معدنی ضروری برای بدن انسان است که نقش بسیار مهمی در عملکرد صحیح بسیاری از سیستم‌های بدن ایجاد می‌کند. این ماده معدنی در بیش از 300 واکنش آنزیمی بدن نقش دارد و برای حفظ سلامت استخوان‌ها، عضلات، قلب، سیستم عصبی و بسیاری از عملکردهای دیگر بدن

بیشتر بخوانید »

خدمات ما

برای رزرو نوبت خدمات پزشکی و پرستاری در منزل آرین طب با شماره زیر تماس بگیرید.

وبلاگ‌های مشابه

وبلاگ‌های رندوم

کمبود ویتامین b6

کمبود ویتامین B6 (علت، علائم و درمان در منزل)

کمبود ویتامین vitamin b6 deficiency ) b6 ) یک وضعیت ناراحت‌ کننده است که می‌ تواند تأثیرات منفی بسیاری بر روی سلامت عمومی فرد داشته باشد . ویتامین B6 یکی از ویتامین‌ های گروه B است که نقش مهمی در عملکرد سلول‌ ها ، سیستم عصبی و سایر فرآیند های

بیشتر بخوانید »
سرم هاف سالین

سرم هاف سالین (سدیم کلراید ۰/۴۵) | سرم نمکی تزریقی

درمان با استفاده از انواع سرم‌ها یک روش مؤثر برای بهبودی سریع و کامل بیمار است که توسط پزشکان متخصص مورد تجویز قرار می‌گیرد. انواع سرم‌ها دارای ترکیبات متفاوتی مانند کربوهیدرات‌ها، آمینواسیدها، الکترولیت‌ها و غیره هستند که به‌منظور رفع نیازهای مختلف بدن به‎کار می‌روند. یکی از انواع مهم سرم‌ها، سرم

بیشتر بخوانید »
بی اشتهایی عصبی

بی اشتهایی عصبی یا آنورکسیا چیست؟ + علائم و درمان در منزل

بی‌اشتهایی عصبی(anorexia nervosa)، یکی از اختلالات روانی پیچیده است که ارتباط مستقیمی با تغذیه و سلامتی فرد دارد. افراد مبتلا به این اختلال، قادر به مصرف غذا به میزان کافی نیستند و اغلب از غذاهای مختلف اجتناب می‌کنند، که این ممکن است به آسیب‌های جبران‌ناپذیری به بدن آن‌ها منجر شود.

بیشتر بخوانید »

دسته‌ها