درمان دیابت

انواع دیابت | علت، علائم، تشخیص، پیشگیری و درمان در منزل

فهرست مطالب

دیابت، (diabetes) یک بیماری مزمن است که بدن از توانایی استفاده از گلوکز یا ذخیره آن محروم می‌شود. گلوکز، نوعی قند است که در صورت تجمع در خون، باعث افزایش قند خون می‌شود. دیابت زمانی ایجاد می‌شود که لوزالمعده ناتوان در تولید انسولین یا بدن ناتوان در بهره‌گیری از انسولین تولید شده، به‌خوبی عمل نکند.

استفاده صحیح از انسولین، منجر به افزایش سطح گلوکز خون می‌شود که این پدیده به نام هایپرگلیسمی شناخته می‌شود. این وضعیت در طولانی‌مدت با آسیب به بدن و نقص در اندام‌ها و بافت‌ها همراه است. به همین دلیل، باید با جدیت به این بیماری نگریسته شود، زیرا در غیر این صورت ممکن است فرد مبتلا به مشکلات متعددی برخورد کند. برای کسب اطلاعات بیشتر، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

 

دیابت چیست؟

دیابت به‌عنوان یک اختلال مزمن می‌تواند به‌سادگی توضیح داده شود. در این بیماری، بدن افراد نمی‌تواند به‌اندازه کافی انسولین تولید یا از آن استفاده کند. اگر انسولین به مقدار کافی در بدن موجود نباشد، قند خون به مقدار زیادی افزایش پیدا می‌کند و این ممکن است در طولانی‌مدت منجر به مشکلات جدی سلامتی مثل بیماری‌های قلبی و کلیوی شود.

افراد مبتلا به این بیماری با اختلال در مصرف گلوکز روبرو می‌شوند. گلوکز، یک ماده انرژی‌زا است که از غذاها جذب می‌شود و به سلول‌های بدن انرژی می دهد. این بیماری در افرادی رخ می‌دهد که بدن آن‌ها قادر به جذب و ذخیره گلوکز نیست. گلوکز به‌عنوان یک نوع از قندها از طریق تغذیه به بدن وارد شده و در خون تجمع می‌کند که این موضوع باعث افزایش قند خون می‌شود.

 

برای مشاوره و درخواست خدمات پزشکی و پرستاری در منزل با کارشناسان آرین طب تماس بگیرید.

رزرو نوبت و هماهنگی: ۰۹۱۲۰۴۴۶۳۰۸
آرین طب ارائه ارائه‌دهنده انواع خدمات پزشکی از جمله پزشک متخصص در منزل (قلب، ریه، داخلی و…) و انواع خدمات پرستاری و تزریقات در منزل

 

خدمات مرتبط

پزشک متخصص غدد در منزل
پزشک متخصص غدد در منزل

 

علائم ديابت

یک نکته اساسی در مورد دیابت این است که این بیماری معمولاً خاموش عمل می‌کند، به این معنا که افراد آگاهی کافی از وجود آن در بدن خود ندارند تا زمانی که علایم دیابت بسیار شدید ظاهر شود و بیماری به طور جدی بر زندگی شخص تأثیر می‌گذارد. هر دو نوع دیابت، علائم تقریباً یکسانی از خود نشان می‌دهند.

  • ادرار زیاد و تکراری: به‌ طور طبیعی هر فرد در طول روز بین ۴ تا ۷ بار نیاز به دفع ادرار دارد. افراد مبتلا به دیابت ممکن است تعداد دفعات دفع ادرارشان بسیار بیشتر از این باشد؛ این امر به دلیل عدم جذب گلوکز از کلیه‌ها است. هنگامی که کلیه نمی‌تواند تمام گلوکز را جذب کند، ادرار بیشتری تولید می‌شود و فرد تشنگی دائمی را تجربه می‌کند.
  • احساس خستگی شدید: بدن انرژی خود را از احتراق قند و گلوکز به‌دست می‌آورد. اگر لوزالمعده توانایی تولید انسولین را نداشته باشد، سلول‌ها نمی‌توانند گلوکز را جذب کنند و این امر باعث احساس خستگی مداوم می‌شود.
  • احساس گرسنگی زیاد: کمبود انرژی و عدم جذب قند، حالت گرسنگی مداوم را برای فرد ایجاد می‌کند.
  • خشکی دهان و پوست: دفع زیاد آب هنگام ادرار، باعث احساس تشنگی و خشکی دهان می‌شود. این خشکی با خوردن آب حتی برطرف نمی‌شود و باعث خشک شدن پوست و خارش آن می‌گردد.
  • کاهش وزن: هنگامی که بدن نمی‌تواند به اندازه کافی قند تولید کند، به چربی‌ها متوجه می‌شود و آن‌ها را سوزانده و از این راه وزن افراد کاهش می‌یابد، حتی با وجود مصرف غذا به مقدار زیاد.
  • تاری دید: برخی از افراد مبتلا به دیابت ممکن است مشکلات تاری دید را تجربه کنند، که این مشکلات اغلب به کمبود مایعات در بدن مرتبط است.
  • اختلال در روند بهبود زخم‌ها: افزایش قند خون می‌تواند بر عملکرد اعصاب پوست تأثیر بگذارد و باعث تأخیر در بهبود زخم‌ها شود.

در دیابت نوع ۱، علاوه بر موارد فوق، افراد ممکن است احساس تهوع و استفراغ کنند که ناشی از کمبود انرژی در بدن و احتراق چربی‌هاست. در دیابت نوع ۲، علاوه بر علاییم دیابت که ذکر شده، برخی افراد ممکن است با عفونت‌های قارچی در مناطق مرطوب بدن مثل زیر سینه‌ها، بین انگشتان دست و پا یا در مناطق آلت تناسلی مواجه شوند. همچنین، افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ ممکن است از احساس سوزن سوزن شدن در دست و پا شکایت کنند. تاری دید نیز در این بیماران ممکن است تا حدی کاهش یابد و در برخی موارد به تشدید کاهش حس بینایی منجر شود.

 

دیابت چگونه بروز می‌دهد؟

دیابت زمانی بروز می‌کند که سلول‌های عضلانی، کبدی و چربی در برابر انسولین حساسیت خود را ازدست‌داده و به آن تجاوز کنند. این موجب می‌شود انسولین به مقدار کافی گلوکز را به داخل سلول‌ها منتقل نکند و نیاز به انسولین بیشتری برای تأثیرگذاری در سلول‌ها پیدا کند.

به طور خاص، چاقی یکی از دلایل اصلی مقاومت به انسولین است. این مقاومت به انسولین با افزایش چاقی تشدید می‌شود و هنگامی که انسولین قادر به انجام کار خود نیست، سطح قند خون افزایش پیدا کرده و به دیابت در مردان منتهی می‌شود.

درمان دیابت

علت دیابت

به طور کلی، بیماری دیابت در نتیجه‌ مشکلات متابولیکی در استفاده از هورمون انسولین در بدن به وجود می‌آید. پانکراس که در پشت معده واقع شده است، در حالت عادی هورمون انسولین را برای ذخیره‌سازی و مصرف قند و چربی در بدن از طریق خوردن غذا و تبدیل آن به انرژی مورد نیاز سلول‌ها، ترشح می‌کند. بیماری دیابت در صورتی رخ می‌دهد که پانکراس اولاً به میزان کم یا اصلاً انسولین تولید نکند و یا بدن به دلایل مختلف به انسولین تولید شده پاسخ ندهد.

علل دیابت در افراد شامل عوامل ژنتیکی، چاقی، عدم تحرک و سبک زندگی و تغذیه هستند. همچنین، بعضی عوامل دیگر نیز در بروز انواع مختلف افزایش قند خون موثر هستند، از جمله:

  • علت بروز پیش دیابت: این مرحله نشانگر میزان قند خون بیش از حد نرمال، اما هنوز به میزان دیابت نوع ۱ یا ۲ نرسیده است. پیش دیابت ممکن است در اثر اضافه وزن، عدم تحرک، پرخوری، سوابق ژنتیکی و وراثت بروز یابد.
  • علل بروز دیابت در بارداری: این نوع دیابت در زنان باردار ایجاد می‌شود و بعد از زایمان اغلب از بین می‌رود. عواملی مثل زایمان نوزاد با وزن بالا، سابقه دیابت در خانواده، ابتلا به سندروم تخمدان پلی‌کیستیک و تأثیر هورمون‌های جفت مادر بر مقاومت به انسولین مادر در بروز دیابت بارداری نقش دارند.
  • علت بیماری دیابت نوع: یک ناشی از کمبود تولید انسولین در بدن است، که حاصل از حمله سیستم ایمنی به سلول‌های ترشح کننده انسولین در لوزالمعده می‌شود. علل این نوع دیابت شامل سابقه بیماری‌های خود ایمنی در سنین پایین، ژنتیک (رایج‌ترین علت)، آلودگی به برخی ویروس‌ها و عدم بهبود دیابت بارداری هستند.
  • علل در دیابت نوع دو: بدن افراد قادر به استفاده مناسب از تزریق انسولین نیست، که معمولاً به مقاومت انسولینی و مانع از مصرف این هورمون در بدن منجر می‌شود. علل ایجاد دیابت نوع دو شامل سن بالای ۴۵ سال، سابقه خانوادگی، نژاد (که در دورگه‌های افریقایی امریکایی، امریکایی هندی و امریکایی اسیایی شایع‌تر است)، میزان پایین HDL یا چربی خوب و میزان بالا کلسترول یا تری‌گلیسرید و عدم درمان دیابت بارداری هستند.
  • در دیابت مونوژنیک، جهش‌های ژنتیکی اصلی عامل ایجاد اختلال در کنترل قند خون می‌شوند و می‌توانند در ژن‌های مرتبط با متابولیسم، تولید انسولین یا کنترل قند خون رخ دهند.
بخوانید  سوزش ادراری | علت ها، علائم همراه، تشخیص، پیشگیری و درمان در منزل

همچنین، بیماری دیابت شیرخوارگان و دیابت بلوغ نیز به ترتیب در اطفال حدوداً تا سن ۲ سالگی و در دوران بلوغ یا پیش از بزرگسالی ایجاد می‌شوند. در دیابت شیرخوارگان، پانکراس کودکان از بدو تولد توانایی تولید انسولین کافی را ندارد و این بیماری معمولاً با دیابت نوع ۱ اشتباه گرفته می‌شود. در دیابت بلوغ، جهش‌های ژنتیکی می‌توانند باعث محدودیت تولید انسولین توسط پانکراس و افزایش قند خون گردند.

همچنین، در بیماران مبتلا به سیستیک فیبروزیس، جهش‌های ژنتیکی اصلی عامل بیماری دیابت هستند که باعث ایجاد زخم در لوزالمعده و کاهش یا جلوگیری از تولید انسولین می‌شوند. حدود ۳۵ درصد افراد مبتلا به فیبروز سیستیک دیابت ناشی از این بیماری را تجربه می‌کنند.

 

 

انواع دیابت

دیابت نوع یک

افراد مبتلا به دیابت نوع یک تولید هرگونه انسولین در بدنشان کاملاً متوقف شده است. انسولین، هورمون ضروری برای تبدیل گلوکز به انرژی، به طور طبیعی در بدن ترشح می‌شود. متأسفانه، افراد مبتلا به دیابت نوع یک باید در طول روز انسولین را تزریق کنند.

 

دیابت نوع دو

دیابت نوع دو کمی از نوع یک خفیف‌تر است و بیمار تحت درمان دارویی قرار می‌گیرد. اگر رعایت دارویی و رژیم غذایی انجام نشود، ممکن است به نوع یک تبدیل شود. افراد مبتلا به دیابت نوع دو، به حد کافی انسولین تولید نمی‌کنند و سابقه خانوادگی، چاقی و عدم تغذیه سالم از عوامل بروز آن هستند.

 

پیش دیابت

پیش دیابت هنگامی رخ می‌دهد که قند خون از حالت نرمال خارج شده و افزایش پیدا کرده است. این وضعیت نشان‌دهنده افزایش خطر ابتلا به دیابت است. سبک زندگی ناسالم، رژیم غذایی نادرست، عدم تحرک و مصرف دخانیات از جمله دلایل این افزایش قند خون هستند.

 

دیابت بارداری

در دیابت بارداری، قند خون در دوران بارداری افزایش می‌یابد و ممکن است بر روی سلامت جنین تأثیرگذار باشد. کنترل قند خون با تغییرات در رژیم غذایی یا در مواردی تزریق انسولین ضروری است. عدم کنترل مؤثر این اختلال به عوارض جدی منجر می‌شود.

 

تفاوت دیابت نوع یک و نوع دو

ماهیت مرض قند نوع اول و دوم، اگرچه در وجود اختلال در انسولین یکسان هستند، اما اختلافات قابل توجهی در فاکتورهای مختلفی مثل عوامل ایجاد‌کننده بیماری، افراد مبتلا و شیوه درمان دارند. در نوع اول، بدن تماماً قادر به تولید انسولین نیست، در حالی که در نوع دوم، بدن می‌تواند انسولین تولید کند اما با مقاومت در برابر آن مواجه است؛ به عبارت دیگر، این هورمون نمی‌تواند به‌ طور موثر عمل کند. این بیماری هر فردی را ممکن است درگیر کند و هرچند راهی برای درمان قطعی آن وجود ندارد، اما با رعایت رژیم غذایی و ایجاد یک سبک زندگی سالم، می‌توان این بیماری را کنترل کرد.

از دیگر تفاوت‌ها بین این دو می‌توان به سرعت و شدت بروز علائم اشاره کرد. افراد مبتلا به نوع اول با سرعت و شدت بیشتری علائم را تجربه می‌کنند، در حالی‌ که علائم نوع دوم به آرامی و در طول چندین سال ظاهر می‌شوند.

 

دیابت در کودکان

دیابت‌در کودکان به دو نوع ۱ و ۲ تقسیم می‌شود و احتمال ابتلای کودکان به دیابت نوع ۱ بیشتر است.

دیابت نوع ۱ در کودکان:

احتمال ابتلا به دیابت نوع ۱ در هر سنی وجود دارد، اوج آن در سنین ۵ تا ۶ و ۱۱ تا ۱۳ سالگی است. علائم این نوع شامل افزایش دفعات ادرار، تشنگی، خستگی زیاد، کاهش وزن و افزایش اشتها هستند. شناختن این علائم و تشخیص زودهنگام اهمیت دارد، زیرا عدم درمان ممکن است به سطح بالای قند خون و کم‌آبی ناشی از آن منجر شود که خطرناک و باعث عوارض جدی می‌شود.

دیابت نوع ۲ در کودکان:

با افزایش چاقی در کودکان، این بیماری در این گروه نیز افزایش‌یافته است. مشکلات وزنی و عوامل خطر مانند سابقه خانوادگی به دیابت و تولد از مادر مبتلا به دیابت بارداری، از عوامل مستعدکننده کودکان به دیابت نوع ۲ محسوب می‌شوند.

 

تشخیص دیابت

پزشک در فرایند تشخیص دیابت از مراحل مختلفی استفاده می‌کند. معمولاً مراحل اصلی به شرح زیر هستند:

  • آزمایش FBS(قند خون ناشتا): مهم‌ترین ازمایش دیابت برای سنجش سطح قند خون
  • تست Hemoglobin A1c: ارزیابی میانگین سطح قند خون در سه ماه گذشته
  • آزمایش OGTT (تحمل گلوکز): سنجش سطح قند خون قبل و بعد از نوشیدن مایع حاوی گلوکز
  • آزمایش تصادفی قند خون: سنجش سطح قند خون در هر زمان

تشخیص خانگی دیابت نیاز به هماهنگی اطلاعات این تست‌ها و نظارت دقیق پزشک دارد. در صورت تشخیص دیابت نوع ۱، آزمایش دیابت جهت ارزیابی آنتی‌بادی‌ها و تجزیه‌وتحلیل ادرار جهت بررسی کتون‌ها نیز انجام می‌شوند.

بخوانید  انسولین لانتوس lantus: نحوه تزریق، عوارض، تداخلات دارویی

درمان دیابت

درمان دیابت

درمان دیابت نوع 1 بدون تزریق انسولین,

رغم اینکه اجرای درمان دیابت نوع یک بدون تزریق انسولین به نظر خطرناک می‌آید، اما استفاده از روش‌های درمان خانگی، از جمله حفظ هیدراتاسیون بدن و مدیریت مناسب مصرف کربوهیدرات، به عنوان یک روش موثر مورد استفاده قرار می‌گیرد. هرچند که این راه حل‌ها در کنترل قند خون موثر هستند، اما انجام آن‌ها بدون مشورت با پزشک ممکن است خطراتی داشته باشد، زیرا عدم توجه به نکات اساسی می‌تواند منجر به وخیم‌تر شدن وضعیت بیمار شود.

 

جدیدترین درمان دیابت نوع 1 در کودکان

در این رویکرد درمانی جدید، از بتادرمانی و سلول‌های بنیادی بهره گرفته شده است، که باعث از بین رفتن نیاز به تزریق مداوم انسولین می‌شود. سلول‌های بنیادی بدن بیمار به کار می‌روند و هورمون‌هایی را به‌ طور طبیعی تولید می‌کنند که به درمان دیابت تیپ ۱ کمک می‌کند. به عبارت دیگر، این سلول‌ها انسولین تولید می‌کنند و نیاز به تزریق انسولین به‌صورت دستی کاهش می‌یابد.

هرچند که دیابت نوع ۱ هنوز به درمان قطعی نرسیده است، اما با استفاده از انسولین، داروهای دیگر، پیوند پانکراس، رعایت رژیم غذایی، فعالیت ورزشی، کنترل وزن و روش‌های طب سنتی، می‌توان قند خون را کنترل کرد.

 

درمان دیابت نوع دو

تغییر الگوی زندگی و تغذیه: اقدام به اصلاح الگوی غذایی و در موارد خاص، حذف یا کاهش کلیه مصرف مواد قندی، اولین گام برای کنترل دیابت نوع ۲ است. درمان دیابت بدون دارو مثل رژیم غذایی متناسب با دیابت نوع ۲، حاوی مقدار زیادی سبزیجات و پروتئین با کمترین مقدار ممکن از قند و کربوهیدرات است. پیش بینی و رعایت منظم این برنامه غذایی به افراد کمک می‌نماید تا این بیماری خاموش و خطرناک را مدیریت نمایند.

ورزش: همراه با رژیم غذایی، فعالیت و تحرک بیشتر نیز از جمله راهکارهای موثر در درمان دیابت در 30 روز است.

دارو درمانی: در صورتی که با اجرای رژیم غذایی و ورزش، کنترل بیماری دیابت نوع ۲ ممکن نباشد، استفاده از داروی جدید درمان قطعی دیابت و متنوع از جمله انسولین و دیگر داروهایی که توسط پزشک تجویز می‌شوند، به روش درمانی افزوده می‌شوند. افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ باید به صورت منظم سطح قند خون خود را کنترل نمایند، که معمولاً به دو صورت انجام می‌پذیرد: اندازه‌گیری سطح قند خون پس از وعده شام و یا دو ساعت پس از مصرف غذا و نیز در حالت ناشتا.

جدیدترین روش درمان دیابت نوع 2

دانشمندان راهکاری را برای درون‌رفتن نانوذرات پلاتینیوم به کبد ارائه داده‌اند. آن‌ها از نانوپوسته‌های سیلیکا به عنوان حامل استفاده کرده‌اند تا پس از انجام وظایف خود در کبد، تجزیه شوند. این نانوپوسته‌ها به عنوان لاشه‌خوار فعال اکسیژن (ROS) عمل کرده و می‌توانند ذرات نانو را حمل کنند.

 

اسامی قرص قند

انواع قرص قند شامل مواده زیر می‌شوند:

  • پیوگلیتازون
  • آماریل
  • گلی کلازید
  • روزیگلیتازون
  • گلوکترول
  • میگلیتول
  • گلوکوفاژ

قرص قند باید حتما تحت نظر پزشک مصرف شود.

 

 

بهترین زمان مصرف قرص دیابتون

مصرف بهینه قرص دیابتون همراه با وعده غذایی و مقدار کافی آب توصیه می‌شود. افراد مبتلا به دیابت روزانه مکمل را در همراهی با غذا و با نوشیدن آب کافی مصرف نمایند.

 

درمان دیابت در منزل

برخلاف تصمیم‌گیری خودسرانه، درمان دیابت در خانه باید با مشاوره پزشک انجام شود. موارد زیر ممکن است به کنترل دیابت در سالمندان کمک کنند:

  • سرکه سیب: اسید موجود در سرکه سیب ممکن است در کاهش قند خون تأثیرگذار باشد. مصرف آن به‌صورت همراه با غذا یا در سالاد توصیه می‌شود.
  • مواد غذایی فیبردار: فیبر غذایی به‌عنوان یک عامل مهم در کاهش قند خون شناخته می‌شود. مصرف مواد غذایی حاوی فیبر مانند میوه‌ها، سبزیجات، غلات سبوس‌دار و حبوبات توصیه می‌شود.
  • آلوئه‌ورا: ممکن است آلوئه‌ورا در کنترل دیابت مؤثر باشد.
  • دارچین: دم‌نوش دارچین ممکن است منجر به کاهش قند و کلسترول خون شود.

مهم‌ترین نکته این است که هر تغییری در رژیم و درمان خانگی تنها با مشورت پزشک اعمال شود تا از تداخل با درمان اصلی جلوگیری شود.

 

برای مشاوره و درخواست خدمات پزشکی و پرستاری در منزل با کارشناسان آرین طب تماس بگیرید.

رزرو نوبت و هماهنگی: ۰۹۱۲۰۴۴۶۳۰۸
آرین طب ارائه ارائه‌دهنده انواع خدمات پزشکی از جمله پزشک متخصص در منزل (قلب، ریه، داخلی و…) و انواع خدمات پرستاری و تزریقات در منزل

 

بهترین نان برای دیابت

نان سبوس‌دار به دلیل دارابودن مقادیر بالای فیبر و کمترین میزان ترکیبات قندی، به‌عنوان یک گزینه مناسب برای افراد مبتلا به این بیماری شناخته می‌شود. تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف نان سبوس‌دار می‌تواند در کنترل سطح قند خون افراد دیابتی نقش مؤثری ایجاد کند.

 

آثار و عوارض دیابت

دیابت نوع 1 و نوع 2 می‌توانند به طور جدی بر سلامت فرد تأثیر بگذارند و منجر به مشکلات زیادی در ارگان‌ها و سیستم‌های مختلف بدن شوند. این بیماری در صورت عدم کنترل می‌تواند عوارض جدی و طولانی‌مدت ایجاد کند. در زیر به برخی از مهم‌ترین آثار و عوارض دیابت اشاره می‌کنم:

مشکلات قلبی و عروقی:

دیابت می‌تواند باعث افزایش فشار خون و افزایش میزان چربی خون شود که این عوامل می‌توانند منجر به بروز بیماری‌های قلبی و عروقی مانند حمله قلبی، سکته مغزی و تصلب شرایین شوند.

آسیب به کلیه‌ها (نفروپاتی دیابتی):

دیابت کنترل نشده می‌تواند به کلیه‌ها آسیب رسانده و باعث اختلال در عملکرد آن‌ها شود. در موارد شدید، این آسیب‌ها می‌توانند به نارسایی کلیه منجر شوند و فرد نیاز به دیالیز پیدا کند.

آسیب به چشم‌ها (رتینوپاتی دیابتی):

دیابت می‌تواند به عروق خونی موجود در شبکیه چشم آسیب بزند، که این آسیب‌ها می‌تواند به کاهش بینایی یا حتی نابینایی منجر شود.

آسیب به اعصاب (neuropathy):

افزایش طولانی‌مدت قند خون می‌تواند به اعصاب آسیب بزند که منجر به درد، سوزش، بی‌حسی یا ضعف در اندام‌ها، به ویژه در دست‌ها و پاها می‌شود.

بخوانید  پرگابالین (لیریکا، گاباپرل، لایریور، کوئیژل، گاباترانس، پرلینکا)
مشکلات پوستی:

دیابت می‌تواند مشکلات پوستی مختلفی ایجاد کند، از جمله عفونت‌های پوستی، خشکی پوست و افزایش احتمال ابتلا به قارچ‌ها و بیماری‌های پوستی دیگر.

بیماری‌های لثه و دندان‌ها:

دیابت می‌تواند موجب خشک شدن دهان، عفونت‌های لثه و التهاب آن‌ها شود، که ممکن است به تخریب دندان‌ها و لثه‌ها منجر گردد.

کاهش سیستم ایمنی بدن:

دیابت می‌تواند سیستم ایمنی بدن را ضعیف کند، بنابراین فرد بیشتر در معرض عفونت‌ها قرار می‌گیرد و مدت زمان بهبودی از بیماری‌ها طولانی‌تر می‌شود.

مشکلات روانی:

زندگی با دیابت می‌تواند فشار روانی زیادی به فرد وارد کند، که ممکن است منجر به اضطراب، افسردگی و استرس شود.

مشکلات گوارشی:

افراد دیابتی ممکن است مشکلات گوارشی مانند اسهال، یبوست و اختلالات هضمی دیگر را تجربه کنند.

اختلال در گردش خون و بهبود زخم‌ها:

دیابت می‌تواند جریان خون را کاهش داده و فرآیند بهبود زخم‌ها را کند کند. به ویژه زخم‌های پا می‌توانند در افراد دیابتی به عفونت‌های جدی تبدیل شوند.

این عوارض معمولاً زمانی رخ می‌دهند که قند خون به مدت طولانی کنترل نشده باقی بماند، بنابراین کنترل منظم قند خون و پیگیری درمانی می‌تواند از بسیاری از این مشکلات جلوگیری کند.

 

راهنمای کامل برای درک عوارض و علائم دیابت در زنان

دیابت در زنان باعث افزایش چندبرابری خطر بروز بیماری‌های قلبی می‌شود که این افزایش در مقایسه با سایر افراد تا ۴ برابر افزایش می‌یابد. علائم این بیماری در زنان به شکل‌های مختلفی ظاهر می‌شود که شامل عفونت‌های قارچی واژن و برفک واژن، خارش واژن، ادرار دردناک و عفونت‌های ادراری، اختلالات جنسی و سندرم تخمدان پلی کیستیک می‌شوند.

علاوه بر این عوارض، بروز مشکلات ناشی از دیابت، مانند اختلال عملکرد جنسی و سندرم تخمدان پلی‌کیستیک، به تأخیر اقدامات پیشگیرانه و درمانی توسط زنان نیازمند است. برای کاهش خطر عفونت‌ها و بهبود کیفیت زندگی زنان دیابتی، نظارت مداوم بر سطح قند خون و مشاوره پزشکی در زمینه تغذیه و فعالیت‌های ورزشی توصیه می‌شود.

 

راهکارهای سلامتی برای پیشگیری از ابتلا به دیابت

برای پیشگیری از ابتلا به دیابت، تغییرات در سبک زندگی از اهمیت بالایی برخوردار است. اصلاح برنامه غذایی با کاهش مصرف کالری و پرهیز از پرخوری، یک گام مهم در کنترل وزن و پیشگیری از چاقی است. همچنین، تنظیم فشارخون و کلسترول از طریق ورزش و تغذیه مناسب، نقش حیاتی در پیشگیری از اختلالات متابولیسمی و افزایش قند خون دارد.

ورزش و تحرک بدنی نیز در پیشگیری از دیابت دارای اهمیت بالایی است. برنامه‌ریزی برای انجام ورزش‌های هوازی و استقامتی به همراه پایبندی به آن، می‌تواند در کاهش قند خون و بهبود سلامت عمومی بسیار مؤثر باشد.

 

در آخر…

دیابت نیاز به مدیریت دقیق و شخصی‌سازی درمان دارد. درمان‌های مختلف از انسولین تا تغییرات در سبک زندگی و درمان‌های خانگی برای کنترل گلوکز خون مورداستفاده قرار می‌گیرند. عوارض جدی مانند آسیب به ارگان‌ها نیازمند پیشگیری و مدیریت دقیق هستند. در زنان، نشانه‌هایی از عفونت‌های واژن، خارش، عفونت‌های ادراری و اختلالات جنسی ممکن است ظاهر شوند. پیشگیری از این بیماری نیز از اهمیت زیادی برخوردار است و اصولی مانند تغییر در سبک زندگی، کنترل استرس و تحرک بدنی ممکن است به جلوگیری از این بیماری کمک کند.

 

سوالات متداول

درمان دیابت بارداری با داروهای گیاهی ممکن است؟ (درمان خانگی دیابت بارداری چیست؟)

درمان‌دیابت بارداری معمولاً با تغییرات در سبک زندگی و تغذیه آغاز می‌شود، از جمله مصرف رژیم غذایی با کمترین تأثیر بر قند خون، فعالیت بدنی منظم و حفظ وزن مناسب. استفاده از داروهای گیاهی نیز ممکن است مفید باشد، اما نیاز به مشاوره پزشکی دارد. هر تصمیمی باید با مشاوره تیم درمانی انجام شود.

چرا دیابت می گیریم؟

ابتلا به دیابت به دلیل عوامل ژنتیکی، سابقه خانوادگی، چاقی، نقص فعالیت بدنی، سن، مقاومت به انسولین، عوامل محیطی و رژیم غذایی ناسالم امکان پذیر است.

 

چند نوع دیابت داریم؟

دیابت دو نوع اصلی داره: نوع 1 که بدن انسولین کم می‌سازه و نوع 2 که بدن به انسولین مقاوم میشه و پیش دیابت و دیابت بارداری هم از انواع دیابت هستند.

 

آیا کودکان دیابت می گیرند؟

بله، کودکان نیز ممکن است به دیابت منجر شوند. دیابت نوع 1 کودکان و نوجوانان را متأثر می‌کند و به طور معمول در سنین جوانی تشخیص داده می‌شود.

 

ديابت چيست؟

دیابت یک بیماری مزمن است که ناشی از اختلال در تولید یا استفاده از انسولین (هورمون مسئول کنترل قند خون) در بدن است. این اختلال باعث افزایش میزان قند خون می‌شود و مشکلاتی برای سلامتی ایجاد می‌کند.

 

آیا قهوه برای دیابتی ها مفید است؟

قهوه برای افراد دیابتی ممکن است مفید باشد، اما توصیه می‌شود که هر فرد با دیابت با پزشک خود مشورت کند تا بهترین تصمیمات مربوط به میزان و نوع مصرف قهوه برای وی اتخاذ شود.

 

آیا سیب درختی برای دیابتی ها مفید است؟

بله، سیب درختی می‌تواند برای افراد دیابتی مفید باشد. سیب درختی حاوی فیبرها، ویتامین‌ها و مواد معدنی مفیدی است. همچنین، فیبر موجود در سیب می‌تواند به کنترل قند خون کمک کند. با این حال، همواره مهم است که افراد با دیابت مقدار مصرف میوه‌ها و مواد غذایی را با پزشک خود مشاوره کنند تا بهترین تصمیمات را برای رژیم غذایی خود اتخاذ کنند.

 

آیا موز برای دیابت مفید است؟

موز ممکن است برای افراد دیابتی مناسب باشد، اما توصیه می‌شود کمیت مصرف آن را با پزشک یا متخصص تغذیه مطرح کنید.

 

شما می‌توانید در آرین طب خدمات پزشکی و پرستاری در منزل دریافت کنید.

برخی از خدمات ما شامل ویزیت پزشک متخصص در منزل، سونوگرافی در منزل، رادیولوژی در منزل، طب سوزنی در منزل، مشاوره روانشاسی و تغذیه در منزل است.

برای مشاهده همه سرویس های ما به صفحه خدمات مراجعه کنید.

رزرو نوبت و هماهنگی: ۰۹۱۲۰۴۴۶۳۰۸

 

برای رزرو خدمات پزشکی یا پرستاری در منزل فرم زیر را پر کنید:

Loading...

آخرین مقالات

چک لیست کمک های اولیه پزشکی در زمان جنگ و بحران

در دنیای پرچالش و ناامنی‌های ناشی از جنگ و بحران‌های ناگهانی، آمادگی و داشتن دانش کافی درباره کمک‌های اولیه می‌تواند جان انسان‌ها را نجات دهد و آسیب‌های جسمی و روانی را به حداقل برساند. فراهم کردن جعبه کمک‌های اولیه استاندارد و شخصی‌سازی شده برای هر عضو خانواده، آموزش مهارت‌های حیاتی

بیشتر بخوانید »
ویزیت متخصص عفونی در منزل فرشته

ویزیت متخصص عفونی در منزل فرشته [تشخیص و درمان]

ویزیت متخصص عفونی در منزل فرشته یکی از خدمات تخصصی پزشکی است که امکان دریافت مراقبت‌های حرفه‌ای در زمینه بیماری‌های عفونی را بدون نیاز به مراجعه حضوری به مراکز درمانی فراهم می‌کند. این خدمت به ویژه برای افرادی که به دلیل سن، شرایط جسمانی یا محدودیت‌های دسترسی نمی‌توانند به راحتی

بیشتر بخوانید »
سکته هموراژیک

سکته هموراژیک (خونریزی مغزی) | علت، علائم، تشخیص، پیشگیری و درمان در منزل

سکته هموراژیک یکی از انواع شدید سکته‌های مغزی است که به دلیل پارگی ناگهانی رگ‌های خونی در مغز و خونریزی داخلی ایجاد می‌شود. این نوع سکته معمولاً پیامدهای جدی‌تر و خطرناک‌تری نسبت به سکته ایسکمیک دارد و نیازمند تشخیص و درمان فوری است. شناخت علل، علائم و راه‌های پیشگیری از

بیشتر بخوانید »
سکته ایسکمیک

سکته ایسکمیک (خونریزی مغزی) | علت، علائم، تشخیص، پیشگیری و درمان در منزل

سکته ایسکمیک یکی از رایج‌ترین انواع سکته مغزی است که به دلیل کاهش یا قطع ناگهانی جریان خون به بخشی از مغز رخ می‌دهد. این اختلال باعث می‌شود سلول‌های مغزی از اکسیژن و مواد مغذی محروم شده و به سرعت آسیب ببینند. شناخت علل، علائم و راهکارهای درمانی سکته ایسکمیک

بیشتر بخوانید »
تزریقات در منزل دزاشیب

تزریقات در منزل دزاشیب: تزریق انواع سرم و آمپول درمانی و تقویتی در خانه

تزریقات در منزل دزاشیب یکی از خدمات حیاتی و پرتقاضا در حوزه مراقبت‌های پزشکی خانگی است که با هدف فراهم آوردن درمان سریع، ایمن و راحت برای بیماران ارائه می‌شود. بسیاری از افراد، به ویژه سالمندان، بیماران مزمن و کسانی که توانایی مراجعه مکرر به مراکز درمانی را ندارند، ترجیح

بیشتر بخوانید »
بیماری قلبی ناشی از چاقی

بیماری قلبی ناشی از چاقی | علت، علائم، تشخیص، پیشگیری و درمان در منزل

بیماری قلبی ناشی از چاقی یکی از چالش‌های مهم سلامت جامعه امروز است که به دلیل افزایش روزافزون اضافه وزن و سبک زندگی کم‌تحرک، روز به روز فراگیرتر می‌شود. چاقی فشار زیادی بر قلب وارد می‌کند و با ایجاد تغییرات ساختاری و عملکردی در عضله قلب و رگ‌ها، زمینه بروز

بیشتر بخوانید »

خدمات ما

برای رزرو نوبت خدمات پزشکی و پرستاری در منزل آرین طب با شماره زیر تماس بگیرید.

وبلاگ‌های مشابه

وبلاگ‌های رندوم

کمبود ویتامین b12

کمبود ویتامین b12 (علت، علائم و درمان در منزل)

ویتامین vitamin b12 deficiency ) ، b12 ) معروف به کوبالامین ، یکی از ویتامین‌ های ضروری برای سلامتی بدن است که در محیط‌ های آبی حل می‌شود ( محلول در می باشد ) . این ویتامین از طریق تغذیه جذب می‌ شود و به دلیل عدم تولید طبیعی آن

بیشتر بخوانید »
بیماری copd

بیماری copd ( آمفیزم و برونشیت مزمن) درمان در منزل

بیماری مزمن انسدادی ریه یا بیماری (COPD disease) ، یک گروه از بیماری‌ های ریه است که به طور معمول با آمفیزم ریوی و برونشیت مزمن همراه است . آمفیزم ریوی با تورم و خرابی ساختار ریه‌ ها همراه است ، درحالی‌ که برونشیت مزمن با التهاب دائمی لوله‌ های

بیشتر بخوانید »
همه جنس گرا

همه جنس گرا | ویژگی ها و تفاوت ها با دیگر هویت های جنسی

همه جنس‌گرایی یا پان‌سکشوالیته به معنای جذب فرد به دیگران بدون توجه به جنسیت یا هویت جنسی آن‌ها است. افراد پان‌سکشوال به ویژگی‌های فردی و شخصیتی افراد جذب می‌شوند، نه صرفاً به جنسیت. این نوع جذب جنسی ممکن است شامل مردان، زنان، افراد ترنس، غیر دودویی و هر هویت جنسی

بیشتر بخوانید »

دسته‌ها