زود انزالی

زود انزالی

زود انزالی یا انزال زودرس، (Premature Ejaculation)  یکی از مسائل شایعی در زندگی جنسی آقایان است که ممکن است بر تجربه و رضایت آن‌ها اثر گذار باشد. این وضعیت در مواجهه با تحریک جنسی، با ایجاد انزال به صورت ناگهانی و به سرعت اتفاق می‌افتد، که میانگین زمان انجام فعالیت جنسی را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد.

از آنجایی که روابط جنسی پیچیده‌ترین و مهم‌ترین جنبه‌های روابط انسانی را شکل می‌دهند، زود انزالی ممکن است به عنوان یک موضوع مهم در سلامت جنسی و روابط عاطفی مورد بحران قرار گیرد. این اختلال ممکن است منجر به ناراحتی‌ها، عدم اعتماد به نفس و حتی مشکلات روانی و اجتماعی شود.

 

زود انزالی چیست؟

در حال حاضر، موضوع روش‌های درمان زود انزالی در اقایان یکی از پرطرفدارترین مسائل جامعه است و بسیاری از افراد با این موضوع درگیر شده‌اند. زود انزالی به عنوان یک مشکل شایع در آقایان شناخته می‌شود که به راحتی می‌تواند تأثیر منفی بر کیفیت زندگی جنسی و روابط عاطفی آن‌ها بگذارد.

بر اساس مطالعات، حدود یک سوم آقایان با عوارض انزال زودرس مواجه هستند. این مشکل می‌تواند تبعات روانی و عاطفی زیادی از جمله اضطراب، ناامیدی و کاهش رضایت در روابط عاطفی با همسران خود را به همراه داشته باشد.

بسیاری از آقایان به دلیل شرم و استیجار، از برقراری روابط جنسی با این مشکل اجتناب می‌کنند. خوشبختانه، امروزه روش‌های متنوعی برای درمان این مسأله وجود دارد که به بهبود وضعیت افراد کمک می‌کنند.

 

زود انزالی

 

برای مشاوره و درخواست خدمات پزشکی، پرستاری و زیبایی در منزل با کارشناسان آرین طب تماس بگیرید.

رزرو نوبت و هماهنگی: ۰۹۱۲۰۴۴۶۳۰۸

 

چه عواملی باعث زود انزالی در مردان می‌شود؟

بر اساس تحقیقات، عوامل روانشناختی متنوعی از جمله اضطراب، نگرانی و استرس به شدت می‌توانند بر بروز اختلال انزال زودرس (PE) تأثیرگذار باشند. در این راستا، بسیاری از افراد با این مشکل در تجارب جنسی ابتدایی خود مواجه می‌شوند و از اینرو، کم‌تجربگی نیز می‌تواند به عنوان یکی از عوامل مؤثر در ایجاد این اختلال مدنظر قرار گیرد.

اهمیت این نکته است که عوامل روانشناختی تا حدودی متغیر و دینامیک هستند و ممکن است با گذشت زمان و به تدریج تغییر کنند. همچنین، با پیشرفت سن و افزایش تجربه، افراد می‌توانند راه‌حل‌های مؤثری را برای بهبود وضعیت انزال زودرسی یاد بگیرند. به طور کلی، دلایل موثر بر زود انزالی اقایان می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

  • عدم اعتماد به‌نفس
  • افسردگی
  • سابقه سوء استفاده جنسی، چه به عنوان قربانی و چه به عنوان متجاوز
  • احساس گناه
  • اضطراب
  • نگرانی از انزال زودرس
  • استرس مرتبط با تجربیات جنسی محدود
  • مشکلات عاطفی با همسر یا ناکامی در روابط فعلی
  • ابتلا به بیماری‌ها یا شرایط جسمانی
  • تغییرات ناپایدار در سطوح هورمون تستوسترون
  • التهاب پروستات یا مجرای ادرار

انواع زود انزالی

تقسیم بندی زود انزالی به دو دسته‌ی مادام العمر و اکتسابی به شرح زیر است:

زود انزالی مادام العمر (اولیه): در این نوع، عارضه زود انزالی از ابتدای تجربیات جنسی فرد با او همراه بوده و از اولین روابط جنسی ایشان شروع شده است.

زود انزالی اکتسابی (ثانویه): زود انزالی اکتسابی یا ثانویه به این معنا است که فرد تا زمانی مشکلی در روابط جنسی نداشته ولی به مرور زمان این مشکل در او پدیدار شده و برخی از تجربیات جنسی را تحت تأثیر قرار داده است.

 

تشخیص زود انزالی در آقایان

روند تشخیص و درمان زود انزالی در اقایان معمولا با مراجعه به پزشک داخلی و انجام مراقبت‌های اولیه آغاز می‌شود. با این حال، در ادامه توصیه می‌شود که فرآیند تشخیص توسط  متخصص اورولوژی و همچنین مشارکت یک روانشناس پیگیری گردد. اورولوژیست، یک پزشک تخصصی در زمینه سلامت سیستم ادراری و عملکرد جنسی مردان، مسئول تشخیص و درمان این مسائل است.

برای دستیابی به موفقیت در فرآیند درمان زود انزالی، پاسخ دقیق به سوالاتی که پزشک متخصص در مورد سابقه پزشکی و زندگی جنسی می‌پرسد، بسیار حائز اهمیت است. معمولاً سوالاتی از قبیل:

  • چه مدت است که فعالیت جنسی دارید؟
  • از چه زمانی احساس کردید ممکن است به زود انزالی مبتلا شده باشید؟
  • چند بار انزال زودرس تجربه کرده‌اید؟
  • مدت زمان انزال شما چقدر است؟
  • آیا داروی خاصی مصرف می‌کنید؟
  • آیا تاکنون انزال استاندارد و طبیعی را تجربه کرده‌اید؟

به علاوه، احتمالاً اجرای آزمایش های هورمونی خون برای اندازه‌گیری سطح تستوسترون در بدن پیشنهاد می‌شود.

در برخی موارد، پزشک شما ممکن است به شما پیشنهاد کند که به یک متخصص اورولوژی مراجعه کنید.که میتوانید از متخصصین اورولوژی ما در مجموعه آرین طب کمک بگیرید.

 

علائم زود انزالی

آقایان در زندگی خود ممکن است در مراحل مختلف با چالش انزال زودرس مواجه شوند. حتی برخی افراد این تجربه را گاه به گاه دارند و این مسئله تا زمانی که به صورت مداوم و یا به مدت طولانی ایجاد مشکل کند، نگران‌کننده خوانده می‌شود.

یکی از ویژگی‌های بارز این اختلال، کوتاه بودن زمان مقاربت جنسی است. به عبارت دیگر، این وضعیت معمولاً با آغاز روابط جنسی و تا لحظه انجام انزال همراه است و مدت آن ممکن است یک تا سه دقیقه یا حتی کمتر باشد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که میانگین زمان استاندارد انزال در آقایان حدود ۵.۵ دقیقه است، اما در برخی موارد ممکن است این زمان به مدت بیشتر نیز ادامه یابد.

اهمیت دارد به خاطر داشته باشید که این مسئله تا زمانی که اثر مخربی بر روابط و زندگی جنسی نداشته باشد، به عنوان یک اختلال مرتبط با زمان گاهی و بدون نیاز به درمان معمولاً در نظر گرفته نمی‌شود.

 

زود انزالی

 

مکانیسم انزال چگونه است؟

وقتی که مردان جنسی تحریک می‌شوند، سیستم عصبی مرکزی درگیر می‌شود و از طریق ارسال سیگنال‌ها به نخاع و مغز، فرآیند انزال آغاز می‌شود. با رسیدن به سطح خاصی از هیجان و لذت جنسی، مغز سیگنال‌هایی را به اندام‌های تولید مثل می‌فرستد. این تعامل نتیجه می‌دهد که منی از طریق آلت تناسلی خارج شده و انزال اتفاق بیفتد. اگرچه این فرآیند به طور طبیعی و بدون مشکل اتفاق می‌افتد، اما هر گونه اختلال در این مسیر می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی از جمله زود انزالی شود.

 

زودانزالی در چه صورتی خطرناک است؟

تجربه دوره‌های گاه به گاه انزال زودرس بطور طبیعی اتفاق می‌افتد و اغلب نیاز به نگرانی ندارد. با این حال، اگر متوجه شدید که حدود نیمی از تلاش‌های شما برای برقراری رابطه جنسی به انزال زودرس منجر می‌شود یا این موضوع باعث کاهش لذت جنسی و تحت تاثیر قرار گرفتن روابط شما می‌شود، ممکن است به درمان نیاز داشته باشید. برای این منظور، می‌توانید به متخصص اورولوژی و متخصص روانپزشک مراجعه کنید.

 

درمان زود انزالی

گزینه های درمانی رایج برای انزال زودرس شامل تکنیک های رفتاری، داروها و مشاوره است. یافتن درمان یا ترکیبی از درمان‌هایی که برای شما مؤثر است ممکن است زمان ببرد. درمان رفتاری به همراه دارودرمانی ممکن است مؤثرتر باشد.

تکنیک‌های رفتاری

در برخی موارد، درمان انزال زودرس شامل مراحل ساده ای است. آن‌ها ممکن است شامل خودارضایی یک یا دو ساعت قبل از مقاربت باشند. این ممکن است به شما این امکان را بدهد که هنگام رابطه جنسی با شریک زندگی خود انزال را به تعویق بیندازید.

پزشک شما ممکن است توصیه کند برای مدتی از مقاربت اجتناب کنید.

ضعف عضلات کف لگن ممکن است دلیل زود انزالی باشد. تمرینات کف لگن (تمرینات کگل) می تواند به تقویت این عضلات کمک کند.

 

تمرینات کف لگن

برای تقویت عضلات کف لگن خود، ادرار را در وسط جریان خود متوقف کنید. یا ماهیچه هایی را سفت کنید که از دفع گاز جلوگیری می کنید. هر دو حرکت از عضلات کف لگن شما استفاده می کنند. هنگامی که عضلات کف لگن خود را شناسایی کردید، می توانید آن‌ها را در هر موقعیتی تمرین دهید. با این حال، ممکن است در ابتدا انجام آن‌ها در حالت دراز کشیده آسان تر باشد.

عضلات کف لگن خود را سفت کنید، سه ثانیه نگه دارید و سپس سه ثانیه استراحت کنید. آن را چند بار پشت سر هم امتحان کنید. وقتی عضلات شما قوی تر می شوند، تمرینات کگل را در حالت نشسته، ایستاده یا در حال راه رفتن انجام دهید.

متمرکز بمانید: برای بهترین نتیجه، فقط روی سفت کردن عضلات کف لگن تمرکز کنید. مراقب باشید که عضلات شکم، ران یا باسن خود را سفت نکنید. از حبس نفس خودداری کنید. در طول تمرینات آزادانه نفس بکشید.

سعی کنید حداقل سه ست 10 تکراری در روز انجام دهید.

 

تکنیک مکث و فشار

پزشک شما ممکن است به شما و همسرتان پیشنهاد کند که از تکنیک مکث و فشار استفاده کنید. این روش به صورت زیر عمل می کند:

فعالیت جنسی از جمله تحریک آلت تناسلی را شروع کنید تا زمانی که تقریباً برای انزال آماده باشید.

سپس شما یا همسرتان می توانید انتهای آلت تناسلی خود را در جایی که سر به شفت می پیوندد فشار دهید. فشار دادن را برای چند ثانیه ادامه دهید تا میل به انزال برطرف شود.

در صورت نیاز فرآیند فشار دادن را تکرار کنید تا کم کم زود انزالی بر طرف شود.

پس از مدتی تمرین، تاخیر در انزال ممکن است به عادتی تبدیل شود که دیگر نیازی به تکنیک مکث-فشردگی ندارد.

اگر تکنیک مکث-فشار باعث درد یا ناراحتی می شود، می توانید تکنیک توقف-شروع را امتحان کنید. این شامل توقف تحریک جنسی درست قبل از انزال است. سپس منتظر بمانید تا سطح برانگیختگی کاهش یابد و دوباره شروع کنید.

 

کاندوم

کاندوم ممکن است آلت تناسلی را کمتر حساس کند، که می تواند به تاخیر در انزال کمک کند. کاندوم‌های ویژه طراحی شده تاخیری بدون نسخه در دسترس هستند. این کاندوم ها حاوی مواد بی حس کننده مانند بنزوکائین یا لیدوکائین برای به تاخیر انداختن انزال هستند. آن‌ها همچنین ممکن است از لاتکس ضخیم تر ساخته شوند.

 

داروها

عوامل بی حس کننده موضعی

گاهی اوقات از کرم ها، ژل ها و اسپری هایی که حاوی یک عامل بی حس کننده هستند – مانند بنزوکائین، لیدوکائین یا پریلوکائین – برای درمان زود انزالی استفاده می شود. آن‌ها 10 تا 15 دقیقه قبل از رابطه جنسی روی آلت تناسلی قرار می گیرند تا حس را کاهش دهند و به تاخیر در انزال کمک کنند. این موارد بدون نسخه در دسترس هستند. با این حال، کرم حاوی لیدوکائین و پریلوکائین EMLA با نسخه در دسترس است.

اگرچه داروهای بی حس کننده موضعی موثر و به خوبی قابل تحمل هستند، اما دارای عوارض جانبی بالقوه هستند. آن‌ها ممکن است باعث کاهش احساس و لذت جنسی در هر دو طرف شوند.

 

داروهای خوراکی

بسیاری از داروها ممکن است ارگاسم را به تاخیر بیندازند. این داروها توسط سازمان غذا و داروی آمریکا برای درمان زود انزالی تایید نشده اند، اما برخی برای این منظور استفاده می شوند. آن‌ها شامل داروهای ضد افسردگی، مسکن ها و داروهای اختلال نعوظ هستند.

این داروها ممکن است برای مصرف روزانه یا بر حسب تقاضا تجویز شوند. همچنین، آن‌ها ممکن است به تنهایی یا همراه با سایر درمان ها تجویز شوند.

 

داروهای ضد افسردگی برا زود انزالی

یکی از عوارض جانبی برخی از داروهای ضد افسردگی، تاخیر در ارگاسم است. به همین دلیل، از مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین برای درمان زود انزالی استفاده می شود. SSRI ها شامل پاروکستین، اسیتالوپرام، سیتالوپرام ، سرترالین یا فلوکستین هستند.

از بین داروهایی که برای استفاده در ایالات متحده تایید شده اند، به نظر می‌رسد پاروکستین موثرترین آن‌ها باشد. این داروها معمولاً 5 تا 10 روز طول می کشد تا شروع به کار کنند. اما ممکن است 2 تا 3 هفته درمان طول بکشد تا اثر کامل را ببینید.

اگر SSRI ها زمان انزال شما را بهبود نبخشند، ممکن است پزشک شما کلومیپرامین ضد افسردگی سه حلقه ای را تجویز کند. عوارض جانبی داروهای ضد افسردگی ممکن است شامل حالت تهوع، تعریق، خواب آلودگی و کاهش میل جنسی باشد.

 

مسکن‌ها

ترامادول دارویی است که برای درمان درد استفاده می شود. همچنین دارای عوارضی است که انزال را به تاخیر می اندازد. ترامادول ممکن است زمانی تجویز شود که SSRI ها موثر نبوده باشند. ترامادول را نمی توان در ترکیب با SSRI استفاده کرد.

عوارض جانبی ممکن است شامل حالت تهوع، سردرد، خواب آلودگی و سرگیجه باشد. ترامادول در صورت مصرف طولانی مدت می تواند باعث ایجاد اعتیاد شود.

 

زود انزالی

 

درمان‌های آینده برای زود انزالی

تحقیقات نشان می‌دهد که چندین دارو ممکن است در درمان زود انزالی مفید باشند. اما مطالعه بیشتری لازم است. این داروها عبارتند از:

مودافینیل:  این یک درمان برای اختلال خواب نارکولپسی است.

سیلودوسین (راپافلو): این دارو بزرگ شدن غده پروستات را درمان می کند.

بوتاکس: محققان در حال بررسی این موضوع هستند که آیا تزریق بوتاکس به ماهیچه هایی که به انزال کمک می کنند می تواند انزال زودرس را درمان کند یا خیر.

 

زود انزالی و بارداری

در دوره‌ی بارداری، تغییرات هورمونی به زیادی افزایش می‌یابند، به ویژه در سه ماهه‌ دوم. این تغییرات باعث افزایش محسوس میل جنسی در زنان می‌شود و تحریک آن‌ها را تسریع می‌بخشد. حساسیت زیاد زنان به اثرات هورمونی در این دوره، باعث می‌شود که تحریک جنسی آن‌ها به سرعت افزایش یابد، اما زمان دستیابی به ارگاسم در این مدت کاهش می‌یابد. برخی زنان حتی برای اولین بار در دوران بارداری تجربه ارگاسم را می‌کنند.

 

درمان زود انزالی در طب سنتی

روش‌های درمانی زود انزالی در طب سنتی عبارتند از:

  • مصرف کندر: قطعه کوچکی کندر را همچون آدامس مدتی جویده و پس از خروج عصاره، تفاله را دور بریزید. این فرآیند را چندین ماه تکرار کنید.
  • ترکیب کندر، سیاهدانه، مصطکی و عسل: دو قاشق غذاخوری کندر، دو قاشق غذاخوری سیاهدانه و یک قاشق غذاخوری مصطکی را با هم آسیاب کرده و مقداری عسل افزوده، سپس مخلوط را در ظرف مناسبی قرار دهید. روزانه، سه قاشق چای‌خوری از این معجون را مصرف کنید.
  • دمنوش گل میخک: گل میخک خشک شده را در آب جوش ریخته و ۵ دقیقه صبر کنید. این دم‌نوش را می‌توانید با افزودن عسل یا نبات نوش جان کنید.
  • دمنوش زنجبیل و عسل: زنجبیل تازه یا پودر زنجبیل را در آب جوش ریخته و صبر کرده، سپس با عسل مخلوط نوش جان کنید.
  • دمنوش گل‌گاوزبان و سنبل‌الطیب: گل‌گاوزبان و سنبل‌الطیب را با لیموعمانی یا عناب در آب ریخته و با عسل شیرین کرده، روزانه یک فنجان از این دمنوش را مصرف نمایید.

 

زود انزالی باعث نازایی میشود؟

ممکن است سوال این باشد که آیا زود انزالی می‌تواند منجر به نازایی شود؟ بدون شک، عدم داشتن پاسخ به این سوال می‌تواند برای مردان و زنان نگرانی‌هایی ایجاد کند، به ویژه اگر هر دو طرف جوان باشند.

باید توجه داشت که زود انزالی به صورت مستقیم عاملی در ایجاد نازایی ندارد. با این حال، در صورتی که زود انزالی ناشی از اختلالات هورمونی باشد، امکان دارد با نازایی همراه باشد. با این وجود، ادعا کردن که زود انزالی می‌تواند علت نازایی باشد یا برعکس، صحیح نیست.

 

مدت زمان استاندارد و طبیعی انزال آقایان چند دقیقه است؟

رابطه جنسی یک ارتباط دوجانبه است و از نظر مدت و تکنیک باید به نحوی انجام گیرد که بتواند تطابق با رضایت هر دو طرف را ایجاد کند. بنابراین، تعیین یک مدت زمان قطعی و استاندارد برای انجام انزال امری کاملا ممکن نیست. در واقع، مدت زمان انزال متفاوت است و به طیف گسترده‌ای از متغیرها بستگی دارد.

بر اساس مطالعات انجام شده توسط سازمان بهداشت بریتانیا و بررسی‌های انجام گرفته بر روی ۵۰۰ زوج از ۵ کشور مختلف، میانگین زمان استاندارد انزال آقایان حدود ۵.۵ دقیقه است. اگرچه در برخی موارد ممکن است مدت انزال تا ۱۰ دقیقه یا بیشتر نیز ادامه پیدا کند.

 

چه زمانی برای زود انزالی به پزشک مراجعه کنیم؟

زود انزالی در شرایط حاد می‌تواند به آسیب روابط عاطفی و خانوادگی افراد بیانجامد و ممکن است منجر به بروز مشکلات روحی و روانی گوناگون شود. بنابراین، درصورت تشخیص هر یک از نشانه‌های زیر، ضروری است که هر چه سریع‌تر به پزشک متخصص مراجعه نمایید:

  • ایجاد عدم اعتماد به‌نفس، نگرانی و اضطراب
  • تردید درباره توانایی در برقراری یک رابطه جنسی لذت‌بخش
  • عدم برقراری روابط صمیمانه با شریک جنسی
  • انزوای جنسی
  • تجربه مداوم انزال زودرس در یک بازه زمانی نسبتاً کوتاه

 

زود انزالی

در آخر…

زود انزالی می‌تواند بر تجربه جنسی و روابط عاطفی مردان تأثیرگذار باشد. در صورتی که زود انزالی به اندازه‌ای شدید باشد که به عنوان یک اختلال مطرح گردد، ممکن است منجر به مشکلات روانی و اجتماعی شود. عوارض احتمالی این مسأله شامل عدم اعتماد به نفس، نگرانی‌های مرتبط با عملکرد جنسی و حتی مشکلات در روابط عاطفی و جنسی با شریک زندگی می‌شوند.

در صورتی که زود انزالی موقتی باشد و به عنوان یک واکنش طبیعی در برخورد با عواملی مثل استرس یا اضطراب اتفاق بیافتد، معمولاً به مشکلی تبدیل نمی‌شود. اما زمانی که این وضعیت به صورت مستمر و به نحوی مشکل‌آور تجربه شود، تحقیق و مشاوره پزشکی ممکن است لازم باشد.

تشخیص و درمان مناسب زود انزالی می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی جنسی فرد کمک کند و از احتمال وقوع مشکلات روانی و اجتماعی به دنبال آن جلوگیری نماید.

سوالات متداول

درمان زود انزالی به روش خانگی امکان پذیر است؟

برای مداوا و کاهش زود انزالی، می‌توان از روش‌های خانگی نظیر اتخاذ پوزیشن‌های مناسب، اجرای تمرینات کگل و مصرف داروهای گیاهی مطابق توصیه‌های طب سنتی استفاده نمود. لازم به ذکر است که این راهکارها بهتر است تحت نظر یک متخصص قرار گیرند تا علت اصلی زود انزالی شناسایی شده و برنامه درمانی مناسب اعمال گردد.

زود انزالی مردان دلیلش چیست؟

زود انزالی یک اختلال جنسی است که به انجام فعالیت جنسی و انزال پیش از زمان مطلوب یا مطمئن شده اشاره دارد. علل آن می‌توانند متنوع باشند، از عوامل روانشناختی گرفته تا مسائل فیزیکی مانند التهاب پروستات یا اختلالات هورمونی. درمان این مشکل نیاز به مشاوره پزشکی دارد تا علت اصلی تعیین شود و راهکارهای مناسب اتخاذ شود.

 

قرص زود انزالی برای مردان کاربرد دارد؟

برخی قرص‌ها و داروهای مختلف برای درمان زود انزالی در مردان توسط متخصصین پزشکی تجویز می‌شوند. این داروها ممکن است شامل موادی مانند داپوکستین، سرترالین، پاروکستین و داروهای دیگر باشند که به‌عنوان SSRIs شناخته می‌شوند. استفاده از این داروها به منظور کنترل هیجانات و تأخیر انزال می‌تواند تحت نظر پزشک انجام شود. هرگز بدون مشاوره و تجویز پزشک از هیچ دارویی استفاده نکنید.

 

درمان زود انزالی بدون دارو چگونه است؟

درمان زود انزالی بدون داروهای تجویزی شامل تمرینات کگل، استفاده از پوزیشن‌های جنسی مناسب، تکنیک‌های تنفس، مشاوره روانشناختی و تغییرات در سبک زندگی می‌شود. مهم‌ترین گام این است که با پزشک یا متخصص مشوره کنید تا راهنمایی مناسب و درمان موثر را دریافت کنید.

 

زود انزالی در مردان همان اختلال نعوظ است؟

PE و ED دو اختلال متفاوت هستند، اما زود انزالی ممکن است با اختلال نعوظ همراه باشد. درمان زود انزالی نیز با تغییرات در سبک زندگی، استراحت کافی، تغذیه مناسب و مصرف مکمل‌های غذایی حاوی زینک و منیزیوم تاثیربخش است.

 

برای رزرو خدمات پزشکی یا پرستاری در منزل فرم زیر را پر کنید:

Loading...