عفونت چشم (treatment of eye infection) یکی از مسائلی است که خیلی از ما در زندگی روزمره خود با آن مواجه میشویم. این نوع عفونت میتواند از طریق باکتریها، ویروسها، قارچها و میکروبهای دیگر منتقل شده و علائم مختلفی از جمله سوزش، خارش، تورم و ترشحات چشمی ایجاد کند. در برخی موارد، این عفونتها بسیار ساده و کماهمیت هستند و بهتدریج بهبود مییابند. اما در موارد دیگر، عفونت چشم ممکن است جدی بوده و نیاز به مراجعه به پزشک داشته باشید. در این مقاله با ما همراه باشید تا به بررسی علائم، انواع عفونت چشم و درمان عفونت چشم بپردازیم.
عفونت چشم چیست؟
عفونت چشم، وقتی با باکتریها، ویروسها، قارچها یا میکروبهای دیگر در تماس باشد، در چشم ایجاد میشود. این وضعیت میتواند از التهاب چشم تا کراتیت یا اندوفتالمیت بهشدت متفاوتی را تجربه کنید.
علائم عفونت چشم شامل خارش، سوزش، تورم، قرمزی، ترشحات، درد و کاهش دید میشوند. روشهای درمان عفونت چشم بستگی به نوع و شدت عفونت دارد و ممکن است شامل استفاده از قطرهها یا مرهمهای چشمی، داروهای ضدباکتری، ضدویروسی یا ضدقارچی باشد. در بعضی موارد، برای تشخیص دقیق و درمان مناسب، مراجعه به چشم پزشک ضروری است. همچنین، شستشوی دقیق دستها و پیشگیری از تماس دست با چشمها بسیار حائز اهمیت است.
آرین طب خدمات پزشکی و پرستاری در منزل را ارائه میدهد. اگر نیاز به معاینه چشم توسط چشم پزشک دارید، میتوانید با آرین طب تماس بگیرید و نوبت رزرو کنید. پس از رزرو، پرستاری متخصص به منزل شما اعزام میشود تا خدمات لازم را ارائه دهد. این خدمات شامل معاینه چشم، تشخیص مشکلات بینایی، ارائه توصیههای درمانی و پیگیریهای بعدی است. با این روش، شما میتوانید بدون نیاز به مراجعه به مطب پزشک، از مراقبتهای چشمپزشکی بهرهمند شوید.
برای مشاوره و درخواست خدمات پزشکی و پرستاری در منزل با کارشناسان آرین طب تماس بگیرید.
رزرو نوبت و هماهنگی: ۰۹۱۲۰۴۴۶۳۰۸
آرین طب ارائه ارائهدهنده انواع خدمات پزشکی از جمله پزشک متخصص در منزل (قلب، ریه، داخلی و…) و انواع خدمات پرستاری و تزریقات در منزل
انواع عفونت چشم
انواع عفونت چشم شامل بیش از یک دسته بیماری با علائم متفاوت هستند:
کراتیت: کراتیت، یک التهاب در قرنیه چشم است که ممکن است ناشی از عاملهای مختلفی مانند باکتری، ویروس یا قارچ باشد. این التهاب باعث ایجاد علائمی از جمله درد، قرمزی، تورم و حساسیت به نور در چشم میشود.
کونژونکتیویت: التهاب غشای نازکی که چشم را پوشش میدهد و ممکن است ناشی از باکتری، ویروس یا حساسیت فصلی باشد. علائم این عفونت شامل قرمزی، سوزش، خارش و ترشحات میشود.
عفونت هرپسی: ویروسی که باعث التهاب قرنیه میشود و با درد، قرمزی، نور سوزش و ترشحات مشخص میشود.
سالمونلازیس چشم: عفونت باکتریایی که باعث التهاب قرنیه و علائمی از درد، قرمزی، ترشحات و سوزش میشود.
کلامیدیا: کلامیدیا یک باکتری و عامل بیماری جنسی است که میتواند باعث التهاب کراتیت، یعنی التهاب قرنیه چشم شود. این عفونت چشمی ممکن است به دلیل تماس چشم با آلودگی یا مواد آلوده ایجاد شود و معمولاً با علائمی همچون درد، قرمزی، ترشحات و سوزش همراه است.
عفونت اکسوسلر: معمولاً باکتریایی است و باعث التهاب عضلات و بافتهای پشتی چشم میشود و ممکن است با تورم، درد و دید کمرنگ همراه باشد.
توکسوپلاسموز: توکسوپلاسموز یک عفونت ویروسی است که معمولاً از طریق مصرف غذاهای آلوده به انسان منتقل میشود و میتواند منجر به التهاب قرنیه چشم شود.
هر کدام از این انواع عفونت چشم نیاز به شناسایی دقیق و درمان مناسب دارند و در برخی موارد، نیاز به مراجعه به چشم پزشک برای تشخیص صحیح و درمان است.
علائم عفونت چشم
- قرمزی در ناحیه چشم ها
- خارش یا سوزش چشم ها
- درد در ناحیه کاسه چشم ها
- اشک ریزی از چشم ها و چشمان اشک آلود
- تورم و قرمزی
- احساس وجود شیء تیز در داخل چشم ها
- لکه هایی به رنگ سفید و یا طوسی روی ناحیه مردمک چشم مبتلا
علائم و نشانه های بعدی عفونت چشم ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- ترشحات (چرک زرد و چسبنده) از چشم
- مژه هایی که به دلیل ترشح به هم می چسبند (چسبناک بودن مژه ها)
- حساسیت به نور (فوتو فوبی)
- تاری و کاهش میزان دید
- تب و افزایش درجه حرارت بدن (هیپر ترمیا)
- احساس درد و سنگینی در چشم و پلک مبتلا
علت عفونت چشم چیست؟
این عارضه به دلیل باکتری ها، قارچ ها، انگل ها و ویروس ها به وجود خواهد آمد. این موجودات کوچک می توانند به روش های مختلف از جمله آسیب های چشمی وارد چشم شما شوند.
یکی از رایج ترین راه های ابتلا به عفونت، خوابیدن با لنزهای تماسی است. همچنین اگر لنز های خود را به درستی تمیز نکنید، این عارضه نیز برای شما پیش خواهد آمد.
موارد که باید در استفاده از لنز های تماسی رعایت کنید تا به عفونت های چشمی مبتلا نشوید ؛ این نکات شمامل موارد زیر می باشید:
حتما قبل از گذاشتن لنز های تماسی، دست هایی خود را بشویید و همچنین از استفاده از لنز های چشمی در استخر و در هنگام شنا خودداری کنید.
لنز های تماسی را باید در درون محلول تازه و ضد عفونی کننده نگهداری شود.
لنز های تماسی را نباید با آب بشویید.
هر بار بعد از آن که از لنز استفاده می کنید، محلول درون جا لنزی را دور بریزید و دوباره با محلول جدید آن را پر کنید.
همیشه قبل از بستن درب های قاب لنز تماسی آنرا خشک کنید؛ در غیر این صورت محیط مناسبی برای شد باکتری ها خواهد بود.
عفونت چشم کودکان
عفونت چشمی در کودکان یکی از مشکلات شایع است که میتواند به آسیبدیدگی چشم و اختلال در دید کودکان منجر شود. این نوع عفونت ممکن است به دو صورت باکتریایی و ویروسی رخ دهد. عفونت باکتریایی معمولاً با استافیلوکوک، استرپتوکوک و گلوکزید بزرگ آغاز میشود. علائم عفونت چشم در کودکان شامل سوزش و درد در چشم، قرمزی و التهاب، ترشحات چشمی و در برخی موارد تورم است.
عفونت پلک چشم
بلفاریت یک التهاب در پلکها، بهویژه در لبه آنها است. این بیماری شایع است و معمولاً به دلیل یک عفونت میکروبی خفیف یا بیماری پوستی ایجاد میشود. در بلفاریت، ذرات چربی و باکتری لبههای هر دو پلک بالا و پایین چشم جمع میشوند که باعث ناراحتی، خارش، قرمزی، سوزش و یا احساس وجود جسم خارجی در چشم میشود.
آرین طب خدمات پزشکی و پرستاری در منزل را ارائه میدهد. اگر به معاینه چشم توسط چشم پزشک نیاز دارید، میتوانید به راحتی از طریق آرین طب نوبت رزرو کنید. با این کار، یک پرستار متخصص به منزل شما اعزام میشود تا خدمات کامل چشم پزشکی شامل معاینه، تشخیص و درمان را ارائه دهد. این خدمات به شما امکان میدهد تا بدون نیاز به ترک خانه و در محیطی راحت، از بهترین مراقبتهای پزشکی بهرهمند شوید. برای رزرو نوبت و هماهنگی با کارشناسان آرین طب تماس بگیرید.
تشخیص عفونت چشم
تشخیص عفونت چشم توسط یک متخصص پزشکی مانند چشم پزشک یا اپتومتریست انجام می شود. آنها از ترکیبی از سابقه پزشکی شما، معاینه فیزیکی و آزمایشات برای تعیین علت عفونت و تجویز درمان مناسب استفاده خواهند کرد.
در اینجا مراحلی که می توانید انتظار داشته باشید، آورده شده است:
سابقه پزشکی شما:
- پزشک شما در مورد علائم شما، از جمله زمان شروع، شدت و هر گونه تغییر در طول زمان، سوال می کند.
- آنها همچنین در مورد سابقه پزشکی شما، از جمله هر گونه بیماری چشمی قبلی، آلرژی یا داروهایی که مصرف می کنید، سوال خواهند کرد.
معاینه فیزیکی:
- پزشک بینایی شما را معاینه می کند و به دنبال علائمی مانند قرمزی، تورم، ترشحات و پلک های چسبنده می گردد.
- آنها همچنین ممکن است از یک چراغ قوه برای بررسی دقیق تر چشم ها و پلک های شما استفاده کنند.
آزمایشات:
بسته به علائم شما، پزشک ممکن است آزمایشات اضافی را برای کمک به تشخیص علت عفونت تجویز کند. این آزمایشات ممکن است شامل موارد زیر باشد:
-
- آزمایش بینایی: برای اندازه گیری وضوح بینایی شما
- معاینه لامپ شکاف: برای بررسی دقیق تر ساختار چشم شما
- رنگ آمیزی فلورسئین: برای بررسی خراش ها یا زخم های قرنیه
- کشت از ترشحات چشم: برای تعیین نوع باکتری یا ویروسی که باعث عفونت شده است
درمان عفونت چشم
روشهای درمان عفونت چشم بسته به نوع و شدت عفونت متفاوت است. در ادامه، برخی از روشهای معمول درمان عفونت چشم را توضیح خواهیم داد:
- استفاده از قطره چشمی برای عفونت: در بیشتر موارد، عفونت چشم با استفاده از قطرههای چشمی ضدعفونی درمان میشود. قطره عفونت چشم دارای داروهای ضدباکتری، ضدویروسی یا ضدقارچی هستند و بر اساس نوع عفونت تجویز میشوند.
- مرهم چشمی: برای عفونتهای جدیتر چشمی، ممکن است پزشک مرهم چشمی تجویز کند که باید بهدقت روی لبه پلکها قرار داده شود.
- داروهای داخلی چشم: در صورت شدت بیشتر عفونت، ممکن است پزشک داروهایی را تجویز کند که باید آن را در داخل پلک بمالید. همراه با این داروها ممکن است داروهای خوراکی نیز برای درمان عفونت چشم تجویز شود.
- عدم استفاده از لنزهای چشمی: اگر شما از لنزهای چشمی استفاده میکنید و چشمهایتان دچار عفونت شده است، لازم است تا مدتی از استفاده از لنزها پرهیز کرده و در صورت شدید شدن درد به چشمپزشک مراجعه کنید.
- مراقبتهای اضافی: در برخی موارد، پزشک ممکن است مراقبتهای اضافی مانند استفاده از کمپرس سرد یا گرم یا برخی از درمانهای خانگی را توصیه کند
- جراحی: در شرایط نادری که عفونتچشم با شدت بالا یا آسیب به ساختارهای داخل چشم رخ دهد، ممکن است اقدام به جراحی شود.
توجه داشته باشید که درمان عفونت چشم باید تحتنظر یک چشمپزشک باتجربه انجام شود و در صورت ادامه علائم یا عدم بهبود، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا تشخیص دقیقتری گرفته شود.
درمان خانگی عفونت چشم
عفونت چشمی انواع مختلفی دارد و برخی از آنها ممکن است با درمانهای خانگی بهبود یابند. اما، توصیه میشود قبل از استفاده از این روشها با پزشک مشورت کنید. همچنین، در صورت عفونت در کودکان و نوزادان، بهتر است از درمان عفونت چشم در منزل خودداری کنید و به پزشک مراجعه کنید.
استفاده از آبنمک (محلول سالین): استفاده از آبنمک یکی از درمانهای خانگی مؤثر برای عفونتچشم است. میتوانید محلول سالین را از داروخانه تهیه کنید و با استفاده از آن چشمها را شستشو دهید که مشابه به ترکیب شیمیایی اشک است و میتواند به تمیزی و درمان عفونت چشم کمک کند.
کیسههای چای: استفاده از کیسههای سرد چای به کاهش التهاب چشمها کمک میکند. برخی انواع چای مانند چای سبز و سیاه دارای خواص ضدالتهابی هستند که ممکن است در بهبود درمان عفونت چشم مؤثر باشند.
کمپرس گرم: استفاده از کمپرس گرم میتواند به تسکین درد چشم کمک کند و بهبود وضعیت غدد چشمی را فراهم آورد.
کمپرس سرد: کمپرس سرد معمولاً به تسکین درد چشم کمک میکند و میتواند تورم چشمها را کاهش دهد، اما بهتنهایی عفونت را درمان نمیکند.
همچنین، به یاد داشته باشید که درمان عفونت چشم در خانه معمولاً تنها بهعنوان تسکیندهندههای موقت عفونتچشم عمل میکنند و در موارد شدیدتر، بهتر است به روشهای درمانی توسط پزشک مراجعه کنید.
آیا عفونت چشم باعث کوری میشود؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که اگر عفونت چشم به موقع تشخیص داده شود و درمانهای مناسب توسط پزشک آغاز گردد، این عارضه پس از چند روز مصرف دارو و رعایت برخی نکات بهبود مییابد. اما اگر در درمان عفونت چشمی تعلل شود و به آن اهمیت داده نشود، میتواند مشکلساز شده و با پیشرفت عفونت و حاد شدن مسئله، موجب نابینایی فرد گردد.
در برخی موارد، حاد شدن عفونت ممکن است چشم را در معرض سایر بیماریهای خطرناک چشمی قرار دهد و گاهی اوقات به دلیل عدم رسیدگی به موقع، امکان تخلیه چشم نیز وجود دارد. اگر فرد مجبور به تخلیه چشم شود، برای کاهش عوارض این عارضه و بازیابی زیبایی ظاهری خود باید از چشم مصنوعی استفاده کند. پروتز چشم یا همان چشم مصنوعی انواع مختلفی دارد که پزشک معالج با توجه به شرایط بیمار یک نمونه را انتخاب میکند.
بهترین قطره برای عفونت چشم بزرگسالان
قطره چشم افلوکساسین بهعنوان یک آنتیبیوتیک برای درمان عفونت چشم مورداستفاده قرار میگیرد. این قطره برای عفونت چشم کودکان نیز مؤثر است. درمان عفونتهای باکتریایی چشم در بزرگسالان هم اغلب با استفاده از قطره چشم افلوکساسین صورت میپذیرد. توصیه میشود قبل از استفاده از هرنوع قطره چشم برای عفونت، با پزشک مشورت کرده و دستورات و راهنماییهای او را رعایت کنید.
عوارض عفونت چشم
عوارض عفونت چشم بسته به نوع و شدت عفونت می تواند متفاوت باشد. برخی از عوارض احتمالی عبارتند از:
- از دست دادن بینایی: این جدی ترین عارضه عفونت چشم است. در موارد نادری، عفونت چشم می تواند منجر به آسیب دائمی به قرنیه، لایه شفاف جلویی چشم شود که می تواند منجر به از دست دادن بینایی شود.
- زخم قرنیه: این التهاب و زخم شدن قرنیه است. زخم قرنیه می تواند باعث درد شدید چشم، تاری دید و حساسیت به نور شود. در موارد شدید، زخم قرنیه می تواند منجر به از دست دادن بینایی شود.
- سلولیت پلک: این عفونت پلک ها است که می تواند باعث قرمزی، تورم و درد پلک شود. در موارد شدید، سلولیت پلک می تواند به سایر قسمت های صورت گسترش یابد.
- آبسه پلک: این تجمع چرک در پلک است. آبسه پلک می تواند باعث درد شدید، قرمزی و تورم پلک شود.
- مننژیت: این التهاب غشاهای اطراف مغز و نخاع است. مننژیت یک عارضه نادر اما جدی عفونت چشم است که می تواند کشنده باشد.
اگر هر یک از این عوارض را تجربه می کنید، مهم است که فوراً به پزشک مراجعه کنید. درمان سریع می تواند به جلوگیری از عوارض جدی کمک کند.
در اینجا چند نکته اضافی در مورد عوارض عفونت چشم آورده شده است:
- برخی از افراد بیشتر در معرض خطر عوارض عفونت چشم هستند. این شامل افراد با سیستم ایمنی ضعیف، نوزادان و افراد مسن می شود.
- نوع عفونت چشم نیز می تواند بر خطر عوارض تأثیر بگذارد. برخی از انواع عفونت چشم، مانند عفونت های ناشی از باکتری ها، بیشتر از سایر انواع عفونت ها احتمال دارد باعث عوارض شوند.
- درمان سریع عفونت چشم می تواند به کاهش خطر عوارض کمک کند. بنابراین مهم است که در صورت مشاهده هر گونه علائم عفونت چشم به پزشک مراجعه کنید.
مراقبتها و درمان عفونت چشم بعد از عمل اب مروارید
عفونت چشم یک مشکل شایع است که میتواند از عوامل مختلفی مانند باکتریها، ویروسها یا قارچها ناشی شود. برای درمان عفونت چشم پس از عمل آب مروارید، مراقبتهای زیر را انجام دهید:
- استفاده از محافظ پلاستیکی قابل شستشو برای محافظت از چشمها بهویژه در زمان خواب
- استفاده مؤثر از داروها و قطرهها طبق دستور پزشک
- ثبتنام داروها و قطرهها و در صورت لزوم همراهی با آنها
- حفظ فاصله مناسب بین قطرهها
- درخواست کمک از دیگران برای قطره زدن به چشم
- بستن چشمها بعد از قطره زدن
- اجتناب از پلکزدن زیاد و فعالیتهایی که تحرک زیاد چشم را ایجاد میکنند.
- اطمینان از عدم برخورد نوک ظرف با سطح چشم
این مراقبتها باعث میشوند تا عفونت پس از عمل آبمروارید کنترل شده و عوارض بیشتری پیشگیری شود. در صورت ظهور علائم ناخوشایند، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
برای مشاوره و درخواست خدمات پزشکی و پرستاری در منزل با کارشناسان آرین طب تماس بگیرید.
رزرو نوبت و هماهنگی: ۰۹۱۲۰۴۴۶۳۰۸
آرین طب ارائه ارائهدهنده انواع خدمات پزشکی از جمله پزشک متخصص در منزل (قلب، ریه، داخلی و…) و انواع خدمات پرستاری و تزریقات در منزل
تخلیه عفونت چشم
تخلیه عفونت چشمی یک روش درمانی است که در آن از چندین روش مختلف برای از بین بردن باکتریها، ویروسها و دیگر عوامل عفونی استفاده میشود. این روش باعث پیشرفت عفونت در چشم را متوقف میکند و به بهبود وضعیت چشم کمک میکند.
راههای تخلیه عفونت چشم شامل استفاده از محصولات دارویی مختلف مانند قطرههای چشمی ضدعفونی، کاپها برای تزریق دارو به چشم، استفاده از محلول فیزیولوژیک برای شستشوی چشم، استفاده از داروهای ضد التهاب چشمی، آنتیبیوتیکها و کورتیکواستروئیدها میباشد.
استفاده از این روشها به منظور کاهش سطح عفونت در چشم و کنترل علائم مرتبط با عفونت مانند تورم، درد و التهاب موثر است. با استفاده از این روشها، عوارض عفونت چشمی کاهش مییابد و عملکرد چشم و بینایی بهبود مییابد.
جلوگیری از عفونت چشم و تسریع درمان
جلوگیری از گسترش عفونت چشم و تسریع درمان آن از اهمیت بالایی برخوردار است. برای این منظور، میتوانید روزانه چند بار چشمان خود را با آب سرد شستوشو داده و از شامپوی بچه برای شستشوی آنها استفاده کنید. همچنین، حتماً دستهای خود را مرتباً بشویید و به چشمان خود دست نزنید، بهویژه اگر از پمادهای موضعی استفاده میکنید. استفاده از ضدعفونیکنندههای دست و قطرههای بدون نسخه نیز میتواند در جلوگیری از گسترش عفونت و تسریع درمان مؤثر باشد. در نهایت، اجتناب از استفاده از لوازم آرایشی دیگران و پرهیز از آرایش چشم تا زمانی که عفونت به طور کامل درمان شود، اقداماتی کارآمد در این زمینه هستند.
آیا عفونت چشم خطرناک است؟
اگر عفونت چشمها به موقع شناسایی و درمان نشود، ممکن است خطرناک باشد و عوارض جدی برای چشم و سیستم بینایی ایجاد کند. علائم عفونت چشم بسته به نوع آن میتوانند شدید یا ملایم باشند. به عنوان مثال، عفونت باکتریایی ممکن است باعث تورم، درد و سوزش شدید در چشم شود و در صورت عدم درمان، قرنیه را تخریب کند.
همچنین، بسته به نوع عفونت، احتمال دارد که عفونت چشم به سایر قسمتهای بدن نیز منتقل شود. برای مثال، اگر عفونت چشمی ناشی از ویروس هرپس سیمپلکس باشد، ممکن است به نواحی دیگر بدن مانند صورت منتقل شده و باعث ایجاد تبخال یا آبله شود.
در آخر…
عفونت چشم یک مشکل شایع است که میتواند از عوامل مختلفی مانند باکتریها، ویروسها، قارچها یا میکروبها ناشی شود. این عفونتها علائمی مانند قرمزی، خارش، سوزش، تورم و ترشحات چشمی ایجاد میکنند. در برخی موارد، عفونتهای چشمی ساده و خودبهخود بهبود مییابند، اما در موارد جدیتر نیاز به درمان توسط پزشک دارند. درمان عفونت چشم معمولاً شامل استفاده از قطرهها یا پمادهای چشمی و در برخی موارد داروهای خوراکی است. پیشگیری از عفونت چشم با رعایت بهداشت، مانند شستن دستها و اجتناب از تماس دست با چشمها، میتواند مؤثر باشد.
شما میتوانید در آرین طب خدمات پزشکی و پرستاری در منزل دریافت کنید.
برخی از خدمات ما شامل ویزیت پزشک متخصص در منزل، سونوگرافی در منزل، رادیولوژی در منزل، طب سوزنی در منزل، مشاوره روانشاسی و تغذیه در منزل است.
برای مشاهده همه سرویس های ما به صفحه خدمات مراجعه کنید.
رزرو نوبت و هماهنگی: ۰۹۱۲۰۴۴۶۳۰۸
برای رزرو خدمات پزشکی یا پرستاری در منزل فرم زیر را پر کنید: