بیماری نقرس | علت، علائم، تشخیص، پیشگیری و درمان در منزل

درمان نقرس

برای رزرو نوبت خدمات پزشکی و پرستاری در منزل آرین طب با شماره زیر تماس بگیرید.

فهرست مطالب

نقرس یکی از بیماری‌های مفصلی است که می‌تواند به شدت زندگی فرد مبتلا را تحت تاثیر قرار دهد و سبب آزار و اذیت شود. بیماری‌های مفصلی از جمله بیماری‌هایی هستند که معمولاً آثار آن‌ها ماندگار است و به طولانی‌شدن عمر فرد مبتلا می‌پردازد. این بیماری‌ها در انواع مختلفی و با درجات شدت متفاوتی در افراد بروز می‌یابند. در این مقاله قصد داریم علاوه بر معرفی نقرس، علل، علائم، روش‌های پیشگیری و درمان نقرس(Treatment of gout) را بررسی کنیم.

 

مدیریت و درمان نقرس

نقرس یک نوع بسیار حاد از آرتروز است که در دسته بیماری‌های مفصلی قرار دارد. این بیماری ناشی از افزایش بیش از حد اسید اوریک در بدن است که زندگی فرد را به‌شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد. نقرس باعث تورم، درد، التهاب، قرمزی و داغ شدن بیش از حد مفاصل می‌شود.

حملات نقرس بیشتر در هنگام خواب شبانه رخ می‌دهند و فرد را به شدت بی‌قرار می‌کنند. درد مفاصل در این حملات برای فرد غیر قابل تحمل است. این بیماری بیشتر در نواحی انگشت بزرگ پا، زانو و مچ پا دیده می‌شود، اما گاهی آثار آن سایر نواحی بدن را نیز درگیر می‌کند.

نقرس به‌طور عمده در مردان رواج دارد و بیماران کلیوی و افراد با سابقه سنگ کلیه بیشتر از سایر گروه‌ها در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.

درمان نقرس شامل تغییرات در رژیم غذایی، مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs)، داروهای کنترل اسید اوریک و در موارد شدیدتر، داروهایی که از تولید اسید اوریک جلوگیری می‌کنند، می‌شود.

 

برای مشاوره و درخواست خدمات پزشکی و پرستاری در منزل با کارشناسان آرین طب تماس بگیرید.

رزرو نوبت و هماهنگی: ۰۹۱۲۰۴۴۶۳۰۸
آرین طب ارائه ارائه‌دهنده انواع خدمات پزشکی از جمله پزشک متخصص در منزل (قلب، ریه، داخلی و…) و انواع خدمات پرستاری و تزریقات در منزل

 

علائم نقرس

بهترین روش برای تشخیص نقرس، آگاهی از علائم و نشانه‌های این بیماری است. علائم ابتلا به نقرس ممکن است شامل درد شدید در مفاصل، ورم، قرمزی، سوزش و داغ شدن مفاصل باشد. این علائم معمولا در مفاصل زانو، مچ پا، انگشتان پا و دست ظاهر می‌شوند. افراد مبتلا به نقرس ممکن است مشکلاتی در حرکت دادن مفاصل خود تجربه کنند.

علایم نقرس شامل احساس درد شدید در مفاصل، ورم نواحی درگیر، ملتهب شدن و قرمزی مفاصل، سوزش و داغ شدن مفاصل می‌شوند. درصورت تجربه هر یک از این علائم، مشاوره با یک متخصص ارتوپدی می‌تواند به شما کمک کند. تشخیص زودهنگام و درمان مناسب نقرس از اهمیت بسزایی برخوردار است.

اگر احساس می‌کنید که ممکن است به نقرس مبتلا شده‌اید، بهتر است به متخصص مراجعه کرده و برای تشخیص دقیق و درمان مناسب اقدام کنید. اتخاذ تدابیر پیشگیرانه و تغییرات در شیوه زندگی می‌تواند به کنترل علائم و پیشگیری از تعریقات مرتبط با نقرس کمک کند.

 

علل نقرس

 

علل نقرس

نقرس یک بیماری التهابی است که ناشی از تجمع بیش از حد بلورهای اسید اوریک در مفاصل است. افرادی‌که اسید اوریک آن‌ها بیش از حد معمولی است، ممکن است به نقرس مبتلا شوند، اما این موضوع برای تمام افراد صادق نیست. عواملی که می‌توانند افزایش اسید اوریک و در نتیجه ابتلا به نقرس را تشدید کنند را در ادامه بررسی می‌کنیم. دلایل نقرس شامل:

  • مصرف بیش از حد گوشت قرمز
  • زیاده‌روی در مصرف مکمل‌های پروتئین
  • اضافه وزن
  • مصرف بالای الکل
  • افزایش سن
  • وراثت
  • جنسیت (بیشتر مردان نسبت به زنان به بیماری نقرس مبتلا می‌شوند.)
  • استفاده از دیورتیک‌ها می‌تواند عامل خطر برای ابتلا به بیماری نقرس باشد.
  • مصرف داروهای حاوی سالیسیلات نیز می‌تواند احتمال ابتلا به نقرس را افزایش دهد.
  • ابتلا به بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت یا فشار خون و کنترل نکردن آن‌ها
  • پیوند اعضا و مصرف داروهای ویژه برای پس نزدن عضو پیوندی

همچنین علت نقرس در افرادی‌که در خطر ابتلا به نقرس هستند، کم آبی بدن و تب شدید می‌تواند احتمال بروز حملات را افزایش دهد. همچنین، در بسیاری از موارد، حمله‌های نقرس ممکن است با سرمای زیاد بالا روند؛ بنابراین، افراد گروه‌های پر خطر باید به دمای بدن و میزان آب مصرفی خود دقت کنند.

 

عوامل تشدیدکننده بیماری نقرس

عواملی که می‌توانند خطر ابتلا به بیماری نقرس را افزایش دهند عبارت‌اند از:

اضافه وزن یا چاقی: افرادی که دارای اضافه وزن یا چاقی هستند، با خطر بیشتری برای ابتلا به نقرس روبه‌رو هستند.

نارسایی احتقانی قلب: وجود نارسایی احتقانی قلب می‌تواند خطر ابتلا به نقرس را افزایش دهد.

دیابت: افراد دیابتی نیز در خطر ابتلا به نقرس بیشتری قرار دارند.

فشارخون بالا: فشارخون بالا نیز یکی از عواملی است که می‌تواند خطر ابتلا به نقرس را افزایش دهد.

بیماری‌های کلیوی: بیماری‌های کلیوی می‌توانند باعث افزایش خطر ابتلا به نقرس شوند.

سرطان خون: وجود سرطان خون نیز می‌تواند خطر ابتلا به نقرس را افزایش دهد.

علاوه بر این، افرادی‌که سابقه ژنتیکی نقرس را دارند یا مصرف زیادی از پروتئین حیوانی دارند، با خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری روبه‌رو هستند. ازآنجاکه نقرس می‌تواند عوارض جدی داشته باشد، مهم است که افراد با عوامل خطر بالا به سلامتی خود توجه و از راهکارهای پیشگیری مناسب استفاده کنند.

 

انواع نقرس

هیپراوریسمی بدون علامت (Asymptomatic hyperuricemia):

در این مرحله، افراد ممکن است سطح اسید اوریک بالایی داشته باشند بدون اینکه علائم و نشانه‌های نقرس را تجربه کنند. اغلب در این مرحله افراد نیازی به درمان ندارند، اما اسید اوریک بالا می‌تواند باعث آسیب به بافت‌های بدن شود؛ بنابراین، پزشکان در این مرحله ممکن است داروها و روش‌هایی برای کاهش تجمع این اسید پیشنهاد دهند.

بخوانید  تزریق آمپول ضد تهوع در منزل (پرومتازین،گرانیسترون، متوکلوپرامید، اندانسترون)

 

نقرس حاد (Acute gout):

در این مرحله، کریستال‌های اسید اوریک در مفاصل جمع می‌شوند و منجر به التهاب حاد و درد شدید می‌شود. حملات این نوع از نقرس ممکن است بین ۳ روز تا ۲ هفته طول بکشد و عواملی مانند استرس شدید یا مصرف الکل می‌تواند این حملات را تشدید کند.

 

نقرس اینتروال یا میان‌ بحرانی (Interval or intercritical gout):

این دوره بین حملات نقرس حاد واقع شده و با پیشرفت، فواصل زمانی حملات کاهش می‌یابد و کریستال‌های اسید اوریک به تجمع در بافت‌های بدن ادامه می‌دهند.

 

نقرس توفاسه مزمن (Chronic tophaceous gout):

این نوع از نقرس معمولا بعد از چندین سال رخ می‌دهد و با حملات حاد نقرس همراه است. در این نوع، آسیب دائمی به مفاصل و کلیه‌ها وجود دارد و درد شدید به‌شکل مستمر حاکم است.

 

نقرس کاذب (Pseudogout):

این شرایط، که به‌عنوان نقرس کاذب شناخته می‌شود، ناشی از رسوب پیروفسفات کلسیم است و علائمی مشابه با نقرس اما با شدت کمتر دارد. تفاوت اصلی بین نقرس و نقرس کاذب این است که مفاصل توسط کریستال‌های پیروفسفات کلسیم تحریک می‌شوند.

 

تشخیص بیماری نقرس

 

تشخیص بیماری نقرس

روش‌های تشخیص نقرس بسیار مهم هستند و تشخیص صحیح این بیماری نیازمند دقت و توجه ویژه است. در ادامه به روش‌های تشخیص این بیماری می‌پردازیم:

آزمایش خون:

این آزمایش معمولاً ابتدایی‌ترین روش برای تشخیص نقرس است. در این آزمایش، سطح اسید اوریک و کراتین خون اندازه گرفته می‌شود. بااین‌حال، نتایج آزمایش خون تنها نمی‌توانند به‌طور قطعی بیماری را تشخیص دهند.

 

آزمایش مایع میان مفصلی:

در این آزمایش، نمونه‌ای از مایع مفصلی برای بررسی به آزمایشگاه ارسال می‌شود. دصورت مشاهده بلورهای اسید اوریک در زیر میکروسکوپ، تشخیص نقرس برای فرد قطعی می‌شود.

 

آزمایش ادرار:

این آزمایش نیز مقدار اسید اوریک در ادرار را اندازه گیری می‌کند که به‌طور معقولی در تشخیص نقرس مؤثر است.

 

سی‌تی اسکن (Dual energy CT scan):

در این نوع از سی‌تی اسکن، از انرژی دوگانه استفاده می‌شود که بلورهای اسید اوریک را نمایان می‌سازد. این روش به‌عنوان یکی از دقیق‌ترین روش‌ها برای تشخیص نقرس شناخته می‌شود.

 

رادیولوژی:

عکس‌برداری با اشعه ایکس نیز برای تشخیص ورم مفاصل استفاده می‌شود، اما تشخیص دقیق نقرس با این روش ممکن نیست.

 

سونوگرافی:

این روش نیز برای تشخیص نقرس به‌کار می‌رود و علاوه بر تشخیص ورم، کریستال‌های اسید اوریک را نیز شناسایی می‌کند.

 

درمان نقرس

برای درمان بیماری نقرس، دو روش اصلی وجود دارد که توصیه می‌شود فرد مبتلا از هر دو روش به‌صورت ترکیبی استفاده کند. در ادامه، جزئیات هر یک از این روش‌ها و داروهای توصیه شده برای هر یک آورده شده است:

درمان با داروی نقرس:

در این مرحله، هدف اصلی کاهش سریع درد و التهاب ناشی از حملات نقرسی است. برای این منظور، داروهای ضدالتهاب مانند ایندومتاسین یا قرص مسکن برای نقرس مانند ایبوپروفن معمولاً تجویز می‌شوند. افرادی‌که نباید از داروهای ضدالتهاب استفاده کنند می‌توانند از داروهای کلشیسین استفاده کنند. همچنین، بیماران کلیوی که نمی‌توانند از کلشیسین استفاده کنند، می‌توانند به جای آن از داروهای کورتیکوستروئیدها استفاده کنند.

در مرحله بعدی پزشک با تجویز داروهای کاهش‌دهنده اسید اوریک، احتمال حملات بعدی نقرس را کاهش می‌دهد. داروهایی مانند آلوپورینول، پروبنسید، فبوکزوستات و پگلوتیکاس می‌توانند سطح اسید اوریک را در بدن کاهش دهند.

برای پیشگیری از عود حملات نقرسی، دکتر روماتولوژی ممکن است داروهای پیشگیری از حملات را تجویز کند. این داروها معمولاً در ۶ ماه اول درمان بعد از حمله نقرس مصرف می‌شوند.

 

درمان با طب سنتی و تغییر سبک زندگی:

علاوه بر درمان دارویی، تغییرات در سبک زندگی مانند تغییرات در رژیم غذایی، وزندهی سالم، مصرف آب بیشتر و کاهش مصرف الکل نیز می‌تواند بهبود وضعیت نقرسی را تسریع کند.

برای درمان نقرس، پزشک ممکن است به شما کورتیکواستروئیدها و یا داروهای دیگر را با دوز بالا تجویز کند. با کاهش علائم نقرس، پزشک ممکن است دوز داروها را کاهش دهد. اگر به سرعت به پزشک مراجعه کنید، بهبود علائم نقرس معمولاً بعد از ۲۴ ساعت از دریافت درمان‌های پزشکی شروع می‌شود.

 

داروهای مسکن برای بیماری نقرس

قرص نقرس شامل موارد زیر می‌شود:

  • داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن، ناپروکسن و ایندومتاسین که برای کاهش التهاب و درد مصرف می‌شوند.
  • مهار کننده‌های Xanthine oxidase مانند آلوپورینول که میزان اسید اوریک تولید شده توسط بدن را کاهش می‌دهند.
  • Probenecid که توانایی کلیه‌ها برای حذف اسید اوریک از خون را بهبود می‌بخشد.
  • کلشی سین (Colchicine) که در صورت عدم توانایی مصرف NSAIDs، برای کاهش درد استفاده می‌شود.
  • کورتیکواستروئیدها (Corticosteroids) که برای کاهش درد و التهاب مصرف می‌شوند و می‌توانند به صورت خوراکی یا تزریقی تجویز شوند. اما باید به عوارض جانبی آن‌ها مثل نازک‌شدن استخوان‌ها، تأخیر در بهبود زخم‌ها و کاهش قدرت مبارزه با عفونت توجه کرد.

 

برای مشاوره و درخواست خدمات پزشکی و پرستاری در منزل با کارشناسان آرین طب تماس بگیرید.

رزرو نوبت و هماهنگی: ۰۹۱۲۰۴۴۶۳۰۸
آرین طب ارائه ارائه‌دهنده انواع خدمات پزشکی از جمله پزشک متخصص در منزل (قلب، ریه، داخلی و…) و انواع خدمات پرستاری و تزریقات در منزل

 

درمان نقرس در منزل تهران

درمان نقرس در خانه شامل موارد زیر می‌شوند:

نوشیدن آب زیاد: افزایش مصرف مایعات می‌تواند کلیه‌ها را تحریک کرده و تورم را در فرد مبتلا به نقرس کاهش دهد. آب بهترین گزینه است و مایعات شفاف دیگر مانند دم‌نوش‌های گیاهی نیز مفید هستند.

بخوانید  والاسیکلوویر (والبایوویر، ویرالیپ، ویراترکس، ویرابکس)

مالیدن یخ به مفاصل آسیب دیده: استفاده از کیسه یخ بسته شده در یک حوله می‌تواند به کاهش التهاب کمک کند.

کاهش استرس: ورزش، مدیتیشن، استراحت کافی و فعالیت‌های آرامش‌بخش می‌توانند به کاهش استرس کمک کنند.

بالابردن مفاصل آسیب دیده: این کار می‌تواند به تسهیل جریان خون در مفاصل کمک کند و تورم را کاهش دهد.

مصرف مسکن‌های بدون نسخه: داروهای ضدالتهابی بدون نسخه می‌توانند در کنترل درد و التهاب مرتبط با نقرس مفید باشند.

رژیم غذایی متعادل: رژیم غذایی حاوی مواد مغذی و غنی از میوه‌ها و سبزیجات می‌تواند به کاهش سطح اسید اوریک کمک کند.

نوشیدن آب لیمو: آب لیمو می‌تواند به خنثی‌کردن اسید اوریک کمک کند و در نتیجه به کاهش سطح آن منجر شود.

محدودکردن مصرف الکل: مصرف بیش از حد الکل می‌تواند خطر ابتلا به نقرس را افزایش دهد.

اجتناب از گوشت‌های با پورین بالا: از مصرف گوشت‌ها و ماهی‌های حاوی مقادیر بالایی از پورین خودداری کنید.

 

درمان نقرس

 

همچنین دیگر درمان خانگی نقرس شامل:

دستورالعمل‌های زیر توسط انجمن رژیم غذایی آمریکا (ADA) برای زمانی که تحت حملات نقرس هستید:

  • مصرف حدود 2 تا 4 لیتر مایعات، که حداقل نصف آن آب باشد.
  • اجتناب از مصرف الکل
  • مصرف معتدل پروتئین از منابع سالم
  • مصرف روزانه گوشت قرمز، مرغ و ماهی در اندازه مناسب

همچنین درمان نقرس در طب سنتی نیازمند توجه به مواردی از قبیل احتیاط در مصرف غذاهای حاوی پورین، ماساژ با روغن‌های گیاهی، مصرف مداوم ویتامین C، مصرف آب زیاد، مصرف آبمیوه‌های طبیعی، نگه‌داشتن مفاصل درگیر بالاتر از سطح قلب و کاهش وزن و جلوگیری از چاقی است. همچنین، مصرف آنتی‌اکسیدان‌ها، استفاده از سرکه سیب، دمنوش و چای گیاهی و تغییرات در رژیم غذایی نیز می‌تواند در کنترل علائم نقرس موثر باشد. اما درصورت بروز حملات شدید یا تاثیرات جانبی جدی، توصیه می‌شود با پزشک مشورت کنید.

این روش‌ها می‌توانند به کنترل علائم نقرس کمک کنند. اما همواره مهم است که با پزشک خود مشورت کرده و راهنمایی‌های مناسب را از او دریافت کنید.

 

جدیدترین داروهای نقرس

برای درمان نقرس در تهران، دوزهای بالایی از داروهای ضد التهابی یا استروئیدها توسط پزشک تجویز می‌شوند تا علائم و التهاب کاهش یابد. داروهای کوتاه مدت شامل:

داروهای ضد التهابی: ایبوپروفن و ناپروکسن مانند Advil و Aleve که بدون نسخه پزشک در دسترس هستند.

کلشی سین: برای توقف نقرس در نشانه‌های اولیه، تجویز می‌شود.

کورتیکواستروئیدها: پردنیزون برای کاهش التهاب و درد تجویز می‌شود.

داروهای ضد درد نقرس: برای تسکین درد ناگهانی، ایبوپروفن و ناپروکسن استفاده می‌شود.

 

داروهای طولانی مدت شامل:

آلوپورینول (لوپورین و زیلوپریم): برای کاهش سطح اسید اوریک و پیشگیری از حملات نقرس استفاده می‌شود.

فبوکسوستات (اولریک): برای کاهش سطح اسید اوریک و مهارکننده گزانتین اکسیداز مورداستفاده قرار می‌گیرد.

پروبنسید (بنمید و پروبالان): برای کاهش سطوح اسید اوریک و جلوگیری از حمله جدید نقرس تجویز می‌شود.

لسین وراد (زورامپیک): برای بیمارانی که توانایی کاهش سطح اسید اوریک را ندارند.

پگلوتیکاس: برای کنترل بیماری نقرس در بیمارانی که با درمان‌های معمولی بهبود نمی‌یابند.

توجه: درصورت بروز عوارض جانبی یا تغییرات ناخواسته در وضعیت سلامتی، به پزشک مراجعه شود.

 

آمپول کتورولاک برای نقرس

مهم است بدانید که آمپول کتورولاک، یکی از داروهای معروف برای درمان دردهای حمله‌های نقرس استفاده می‌شود. اگر به دردهای حملات ناگهانی نقرس دچار شده‌اید، می‌توانید از این دارو برای کاهش دردهای خود استفاده کنید. در واقع، مسکن‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی از جمله مؤثرترین داروهای برای کاهش درد نقرس هستند.

برای سرعت بخشیدن به فرایند بهبودی و درمان سریع نقرس، می‌توانید از مسکن‌های تزریقی غیراستروئیدی ضدالتهابی مانند کتورولاک استفاده کنید. این داروها می‌توانند به شما کمک کنند تا به سرعت از درد نقرس خلاص شوید. اما بهتر است قبل از استفاده از هر دارویی، نظر پزشک خود را جویا شوید.

در نهایت، تزریق امپول برای نقرس در منزل تنها درصورت دستور پزشک و بادقت بالا صورت بگیرد.

 

عوارض نقرس

نقرس می‌تواند در برخی افراد پس از یک دوره درمانی بهبود یابد، اما در بیشتر موارد، علائم و عوارض آن دوباره ظاهر می‌شوند. در افرادی‌که بیماری به شدت پیشرفت کرده است، توده‌های بزرگ در نواحی نرم اطراف مفاصل شکل می‌گیرند که زیبایی ناحیه را تخریب می‌کنند و در زمان حمله، محل مبتلا بسیار متورم می‌شود.

در موارد پیشرفته‌تر، حتی امکان حرکت عادی مفاصل نیز ممکن است از بین برود. بزرگترین تهدید نقرس برای بدن، آسیب به کلیه‌های بیمار و ایجاد سنگ‌های کلیه است که می‌تواند به کمبود عملکرد کلیه و مشکلات جدی دیگر منجر شود.

درصورت بروز هرگونه علائم جدید یا تغییرات ناخواسته در وضعیت سلامتی، حتما به پزشک مراجعه کنید.

 

غذاهایی که باعث بروز نقرس می‌شوند

مصرف غذاهای حاوی پورین زیادی می‌تواند خطر ابتلا به نقرس را افزایش دهد. بعضی از این غذاها عبارت‌اند از:

نوشیدنی‌ها و شیرینی‌هایی با قند افزوده: مصرف قند معمولی که از قند فروکتوز تشکیل شده است، باعث ایجاد اسید اوریک در بدن می‌شود و ممکن است به نقرس منجر شود؛ بنابراین، مصرف غذاها و نوشیدنی‌های پرقند می‌تواند خطر نقرس را افزایش دهد.

گوشت قرمز: مصرف گوشت قرمز از بخش‌های مختلف حیوانات، مانند گاو، می‌تواند خطر ابتلا به نقرس را افزایش دهد.

گوشت‌های شکاری: غذاهایی مانند غاز، گوساله و گوزن که حاوی سطوح بالای پورین هستند، همچنین ممکن است خطر نقرس را افزایش دهند.

بخوانید  هیپرتانسیون (فشار خون بالا) | علت، علائم، تشخیص، پیشگیری و درمان در منزل

غذاهای دریایی: ماهی‌هایی مانند شاه‌ماهی، گوش‌ماهی، صدف، ماهی تن، قزل‌آلا و شاه‌ماهی همگی می‌توانند به افزایش احتمال ابتلا به نقرس کمک کنند.

بهتر است که درصورت مشکلات مربوط به نقرس یا هر علامتی که نگران‌کننده است، با پزشک مشورت کنید.

 

روش‌های پیشگیری از نقرس

نقرس یک بیماری است که باتوجه‎به شدت آن، می‌تواند به شکل‌های مختلفی ظاهر شود. اما پیشگیری از حملات نقرس و کاهش شدت آن‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. برخی از روش‌های پیشگیری نقرس عبارت‌اند از:

داروهای پیشگیری کننده: مهار کننده‌های Xanthine oxidase و probenecid می‌توانند با کاهش میزان اسید اوریک در خون، از حملات نقرس جلوگیری کنند. پزشک ممکن است داروهایی مانند NSAID یا کلشیسین را نیز تجویز کند.

تغییرات تغذیه‌ای: نظارت دقیق بر رژیم غذایی می‌تواند به کاهش میزان اسید اوریک کمک کند. از جمله تغییراتی که می‌توانید اعمال کنید، محدودکردن مصرف غذاهای پرپورین و افزایش مصرف مواد غذایی که کمک به کاهش اسید اوریک دارند است.

حفظ وزن سالم: چاقی یک عامل خطر برای نقرس است. حفظ وزن سالم از طریق رژیم غذایی متعادل و ورزش منظم می‌تواند به جلوگیری از حملات کمک کند.

اجتناب از مصرف مشروبات الکلی: کاهش مصرف مشروبات الکلی یا اجتناب از آن‌ها می‌تواند به کاهش احتمال ابتلا به نقرس کمک کند.

افزایش میزان نوشیدن آب: افزایش مصرف آب می‌تواند به کاهش اسید اوریک و احتمال ابتلا به نقرس کمک کند.

با اعمال تغییرات در سبک زندگی و رژیم غذایی، می‌توانید از ابتلا به نقرس پیشگیری کرده و کیفیت زندگی خود را بهبود بخشید.

 

پیشگیری از نقرس

 

نتیجه‌گیری

نقرس یک نوع آرتروز است که باعث تحت تاثیر قرارگرفتن مفاصل می‌شود و معمولاً با درد، تورم و سفتی در ناحیه مفصل همراه است. افزایش سطح اسید اوریک در خون، عامل اصلی ابتلا به نقرس است. اگر اورات اضافی توسط کلیه‌ها به‌طور طبیعی دفع نشود، کریستال‌های اورات روی مفاصل تشکیل می‌شوند. برای درمان اورات، معمولاً داروهایی برای کاهش التهاب و اسید اوریک تجویز می‌شود. افراد می‌توانند با پرهیز از غذاهای حاوی پورین بالا که به اسید اوریک تبدیل می‌شوند، هیدراته نگه داشتن و اجتناب از مصرف الکل، خطر ابتلا به نقرس را کاهش دهند.

با رعایت رژیم غذایی مناسب، مصرف مواد غذایی کم‌پورین و مداومت در داروهای تجویز شده توسط پزشک، می‌توانید از ابتلا به نقرس جلوگیری کرده و به بهبود وضعیت مفاصل و کاهش علائم نقرس کمک کنید.

 

سؤالات متداول
نقرس چیست؟

پاسخ:

نقرس یک بیماری شدید در دسته بیماری‌های مفصلی است که ناشی از افزایش اسید اوریک در بدن است. این بیماری باعث تورم، درد، التهاب، قرمزی و داغی مفاصل می‌شود. حملات نقرس معمولاً در شب هنگام رخ می‌دهند و باعث بی‌قراری شدید فرد می‌شوند. درد غیر قابل تحمل مفاصل در این حملات به ویژه در نواحی انگشتان پا، زانو و مچ پا احساس می‌شود. این بیماری به‌طور عمده در مردان شایع است و بیماران کلیوی و افرادی که سابقه سنگ کلیه دارند، بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند.

 

اسید اوریک بالا و درد مفاصل چه ارتباطی با هم دارند؟

پاسخ:

در نقرس، افزایش بیش از حد اسید اوریک در بدن می‌تواند به تشکیل کریستال‌های اورات در مفاصل منجر شود. این کریستال‌ها باعث تورم، درد، التهاب، قرمزی و داغ شدن بیش از حد مفاصل می‌شوند. حملات نقرس که بیشتر در هنگام خواب شبانه رخ می‌دهند، باعث درد شدید و تورم مفاصل می‌شوند و فرد را به شدت بی‌قرار می‌کنند. این درد مفاصل به طور قابل توجهی از کیفیت زندگی فرد تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ بنابراین، ارتباط مستقیم بین اسید اوریک بالا و درد مفاصل در نقرس وجود دارد.

 

چه بیمارانی تحت مراقبت قرار می‌گیرند؟

پاسخ:

افرادی‌که تحت مراقبت بیشتر برای بیماری نقرس قرار می‌گیرند شامل افرادی هستند که قبلاً حملات نقرس داشته‌اند، افرادی‎که داروهایی مصرف می‌کنند که ممکن است اسید اوریک را افزایش دهند، کسانی‌که دارای عوامل خطر بیشتری برای ابتلا به نقرس هستند مانند چاقی، مصرف غذاهای پرپورین، مصرف زیاد الکل و داشتن بیماری‌های مرتبط و همچنین افرادی که مشکلات کلیوی دارند. این افراد نیاز به مراقبت و درمان ویژه‌ای دارند تا از تکرار حملات نقرس جلوگیری شود و علائم آن‌ها به‌منظور بهبود کیفیت زندگی و جلوگیری از عوارض جدی بیماری کنترل شود.

 

چگونه نوبت ویزیت پزشک متخصص در منزل آرین طب را برای درمان نقرس رزرو کنیم؟

پاسخ:

برای رزرو نوبت ویزیت پزشک متخصص در منزل برای درمان نقرس، شما می‌توانید با شماره تماس 09120446308 تماس بگیرید. تیم آرین طب آماده است تا پزشک متخصص را به خانه‌تان اعزام کرده و به شما کمک کند. این روش می‌تواند به شما کمک کند تا بدون نیاز به حضور در محلهای درمانی، از خدمات پزشکی حرفه‌ای برخوردار شوید و به درمان نقرس خود بپردازید.

 

شما می‌توانید در آرین طب خدمات پزشکی و پرستاری در منزل دریافت کنید.

برخی از خدمات ما شامل ویزیت پزشک متخصص در منزل، سونوگرافی در منزل، رادیولوژی در منزل، طب سوزنی در منزل، مشاوره روانشاسی و تغذیه در منزل است.

برای مشاهده همه سرویس های ما به صفحه خدمات مراجعه کنید.

رزرو نوبت و هماهنگی: ۰۹۱۲۰۴۴۶۳۰۸

 

برای رزرو خدمات پزشکی یا پرستاری در منزل فرم زیر را پر کنید:

Loading...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

آمپول پنی سیلین ۸۰۰۰۰۰

آمپول پنی سیلین ۸۰۰۰۰۰ (۸۰۰) عوارض، کاربرد، تزریق در منزل

آمپول پنی سیلین ۸۰۰۰۰۰ واحد، یکی از آنتی‌بیوتیک‌های بسیار قوی و پرکاربرد در درمان عفونت‌های باکتریایی است. این دارو با توقف رشد باکتری‌ها و جلوگیری از تکثیر آن‌ها عمل می‌کند. پنی سیلین در درمان طیف وسیعی از عفونت‌ها از جمله عفونت‌های پوستی، عفونت‌های دستگاه تنفسی، عفونت‌های ادراری و برخی عفونت‌های

بیشتر بخوانید »
رادیولوژی در منزل ولنجک

رادیولوژی در منزل ولنجک: توسط متخصص + (هزینه ها)

در دنیای امروز، پیشرفت تکنولوژی به ما این امکان را داده است که بسیاری از خدمات پزشکی را در خانه دریافت کنیم. یکی از این خدمات که روز به روز محبوب‌تر می‌شود، رادیولوژی در منزل است. این امکان به بیماران، به ویژه کسانی که مشکل جابه‌جایی دارند، این فرصت را

بیشتر بخوانید »
فیزیوتراپی در منزل زعفرانیه

فیزیوتراپی در منزل زعفرانیه: توسط فیزیوتراپیست مجرب + (هزینه ها)

با توجه به افزایش نیاز به خدمات پزشکی در منزل، بسیاری از افراد به دنبال دریافت خدمات تخصصی‌تر مانند فیزیوتراپی در محیطی راحت‌تر و خصوصی‌تر مانند خانه خود هستند. در این راستا، محله زعفرانیه یکی از مناطق برجسته تهران است که با فراهم کردن چنین خدماتی در سطح حرفه‌ای و

بیشتر بخوانید »
آمپول پنی سیلین ۱۲۰۰۰۰۰

آمپول پنی سیلین ۱۲۰۰۰۰۰ (۱۲۰۰) عوارض، کاربرد، تزریق در منزل

آمپول پنی سیلین ۱۲۰۰۰۰۰ یکی از انواع آنتی‌بیوتیک‌های پنی سیلین است که به صورت تزریقی عضلانی استفاده می‌شود. این دارو برای درمان طیف وسیعی از عفونت‌های باکتریایی، به ویژه عفونت‌های ناشی از باکتری‌های گرم مثبت، تجویز می‌شود. پنی سیلین با تداخل در ساخت دیواره سلولی باکتری‌ها، باعث مرگ آن‌ها می‌شود.

بیشتر بخوانید »
سونوگرافی کالر داپلر (رنگی) در منزل پاسداران

سونوگرافی کالر داپلر (رنگی) در منزل پاسداران

سونوگرافی کالر داپلر (رنگی) در منزل پاسداران: راهنمای جامع خدمات سونوگرافی یکی از ابزارهای مهم و کارآمد در تشخیص و بررسی بسیاری از مشکلات پزشکی است. با پیشرفت تکنولوژی و گسترش خدمات پزشکی سیار، انجام سونوگرافی در منزل به ویژه در مناطق مختلف شهر تهران، مانند پاسداران، به یکی از

بیشتر بخوانید »
انسولین نوومیکس

انسولین نوومیکس novomix: نحوه تزریق، عوارض جانبی، تداخلات دارویی

انسولین نوومیکس novomix یک نوع انسولین ترکیبی است که برای کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت استفاده می‌شود. این انسولین شامل دو نوع انسولین است: انسولین آسپارت (یک انسولین سریع‌الاثر) و انسولین آسپارت پروتامینه (یک انسولین متوسط‌الاثر). این ترکیب به این معنی است که نوومیکس هم اثر سریع

بیشتر بخوانید »

خدمات ما

برای رزرو نوبت خدمات پزشکی و پرستاری در منزل آرین طب با شماره زیر تماس بگیرید.

وبلاگ‌های مشابه

وبلاگ‌های رندوم

درمان کم کاری تیروئید

کم کاری تیروئید | علت، علائم، پیشگیری، تشخیص و درمان در منزل

کم کاری تیروئید ( Treatment of hypothyroidism ) یکی از اختلالات شایع در سیستم تنظیم هورمون‌ های تیروئید می باشد که ممکن است به علائمی چون خستگی ، افزایش وزن و افسردگی منجر شود ؛ در این مقاله ، به بررسی علائم کم کاری‌ تیروئید ، عوامل خطر ، تشخیص

بیشتر بخوانید »
تعویض پانسمان در منزل تهران

تعویض پانسمان در منزل تهران (پانسمان برای جلوگیری از عفونت)

در شهر تهران، مراکز مختلفی وجود دارند که پانسمان زخم را ارائه می‌دهند. این مراکز، با تیم‌های متخصص و مجرب از پزشکان و پرستاران، به بیماران امکان می‌دهند که به راحتی و در محیط آرام خود، از مراقبت‌های لازم برخوردار شوند. تعویض پانسمان در منزل تهران از این خدمات است

بیشتر بخوانید »
ویزیت پزشک در منزل الهیه

ویزیت پزشک در منزل الهیه [تشخیص و درمان] – اعزام فوری پزشکان متخصص

ویزیت پزشک در منزل الهیه، یک خدمت پزشکی ویژه است که به بیماران این امکان را می‌دهد تا بدون نیاز به خروج از خانه، از خدمات تخصصی پزشکان مختلف بهره‌مند شوند. این نوع خدمات پزشکی به خصوص برای افرادی که به دلیل مشکلات جسمی، سن بالا، یا مشغله‌های روزمره قادر

بیشتر بخوانید »

دسته‌ها