تعویض مفصل زانو

تعویض مفصل زانو | عوارض، چگونگی و مراقبت های قبل و بعد

فهرست مطالب

ازآنجاکه انسان‌ها با تغییرات زندگی، بیماری‌ها و مشکلات پزشکی نیز دستخوش تغییراتی می‌شوند، مفصل زانو به‌عنوان یکی از قسمت‌های پیچیده بدن، به طور خاص در معرض خطرات و آسیب‌های زیادی قرار دارد. در سال‌های اخیر، دردها و ناراحتی‌های مربوط به این مفصل به‌شدت افزایش‌یافته است. اما از طرفی، با توسعه علم پزشکی و پیشرفت در فناوری ساخت پروتزهای کارآمد، عمل تعویض مفصل زانو(Knee joint replacement) (آرتروپلاستی زانو) به یکی از موفقیت‌آمیزترین عمل‌های جراحی تبدیل شده است. در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا در نحوه انجام عمل و انواع پروتز زانو آشنا شوید.

تعویض مفصل زانو چیست؟

تعویض مفصل زانو، روشی پزشکی است که در آن مفصل زانو با مفصل مصنوعی یا پروتز جایگزین می‌شود. در این روش، بافت انعطاف‌پذیر و ارتجاعی غضروفی در انتهای استخوان‌ها که محل قرارگیری مفصل را تشکیل می‌دهند، تخریب شده و اصطکاک افزایش می‌یابد که در نهایت موجب ساییدگی استخوان‌ها و بروز درد شدید در ناحیه زانو می‌شود. دکتر جراح متخصص ارتوپدی با انجام عمل تعویض مفصل زانو، بهبود وضعیت بیمار را تسهیل می‌کند، زیرا با استفاده از پروتز جدید، حرکت زانو متعادل و بی‌دردی فراهم می‌شود.

برای مشاوره و درخواست خدمات پزشکی و پرستاری در منزل با کارشناسان آرین طب تماس بگیرید.

رزرو نوبت و هماهنگی: ۰۹۱۲۰۴۴۶۳۰۸

آرین طب ارائه ارائه‌دهنده انواع خدمات پزشکی از جمله پزشک متخصص در منزل (قلب، ریه، داخلی و…) و انواع خدمات پرستاری و تزریقات در منزل

خدمات مرتبط

پزشک متخصص ارتوپدی در منزل
پزشک متخصص ارتوپدی در منزل

هدف از جراحی تعویض مفصل زانو

ساییدگی مفصل زانو، باعث نزدیک‌شدن استخوان‌ها به یکدیگر و کاهش دامنه حرکتی زانو می‌شود. این مشکل منجر به محدودیت در انجام فعالیت‌های روزمره مانند پله رفتن می‌شود و بیمار با درد شدید در ناحیه زانو مواجه می‌شود. هدف اصلی از جراحی تعویض مفصل زانو، در افرادی که روماتیسم، ساییدگی، تخریب مفصل و آرتروز زانو دارند، ازبین‌بردن درد ناشی از این مشکلات و بازگشت بیمار به فعالیت‌های روزمره‌اش است. با انجام این جراحی، بیماران قادر خواهند بود به طور کامل به فعالیت‌های روزمره خود بازگردند و از درد زانوی خود رهایی یابند.

تعویض مفصل زانو

علل و عوامل مؤثر در نیاز به تعویض مفصل زانو

ازبین‌رفتن غضروف، ساییدگی مفصل، التهاب آن و عدم اثربخشی درمان‌های غیرجراحی مانند فیزیوتراپی و داروهای خوراکی، علت اصلی تعویض مفصل زانو است. در این مرحله، دکتر ارتوپد با انجام عمل جراحی و استفاده از پروتزهای مصنوعی به بهبود وضعیت بیمار کمک می‌کند و پس از گذشت دوره‌ نقاهت، درد زانو به طور کامل از بین می‌رود.

مواردی که ممکن است منجر به ازبین‌رفتن غضروف و ساییدگی استخوان ها شوند عبارت‌اند از:

ضربه و آسیب به‌زانو: مفصل زانو اغلب در اثر حوادث غیرمترقبه مانند تصادفات رانندگی دچار آسیب می‌شود.

روماتیسم مفصلی: روماتیسم مفصلی، یا آرتریت روماتوئید، یک بیماری خودایمنی است که سیستم ایمنی بدن به بافت پوششی مفاصل حمله کرده و التهاب آن را ایجاد می‌کند.

آرتروز: این بیماری به‌عنوان ازبین‌رفتن غضروف سبب ساییدگی استخوان‌ها با یکدیگر می‌شود و التهاب و درد شدیدی را به همراه دارد.

پوکی‌استخوان: با افزایش سن، شانس شکستگی و التهاب استخوان‌ها افزایش می‌یابد و در برخی موارد می‌تواند سبب ازبین‌رفتن مفصل زانو شود.

انواع پروتز مفصل زانو

پروتز Unicondylar: در این نوع پروتز، فقط نیمی از زانو تعویض می‌شود. این روش برای مواردی که فقط یکی از بخش‌های زانو تخریب شده است و شدت درد و درگیری مفصل کمتری وجود دارد، استفاده می‌شود. مزیت این روش، برش کوچک‌تری است که باعث حفظ بافت سالم زانو می‌شود.

پروتز تعویض مفصل کامل زانو (PS): در این نوع پروتز، سطح تخریب شده زانو به‌صورت کامل با پروتز جایگزین می‌شود. این روش برای مواردی که تخریب زیادی در مفصل زانو رخ‌داده است و نیاز به جایگزینی کامل مفصل وجود دارد، استفاده می‌شود. این روش ساده‌تر و پرکاربردتر از دیگر روش‌ها است.

پروتز تعویض مفصل کامل زانو CR: در این نوع پروتز، رباط صلیبی خلفی زانو حفظ می‌شود که باعث شباهت بیشتر به زانوی طبیعی می‌شود. این روش برای مواردی که نیاز به حفظ رباط‌های صلیبی زانو وجود دارد، مناسب است.

پروتز CCK: این پروتز برای موارد استوآرتریت شدید زانو مورداستفاده قرار می‌گیرد. در این نوع، قسمت مرکزی پلی‌اتیلن طول بیشتری دارد که با استفاده از میله‌های فلزی به استخوان متصل می‌شود.

پروتز HING یا لولایی: این پروتز در مواردی که تخریب شدید مفصل زانو و بافت نرم زانو دچار مشکل شده است، استفاده می‌شود. در این پروتز، سطوح مفصلی با استفاده از یک قطعه فلزی به هم متصل می‌شوند.

هر کدام از این انواع پروتزها برای شرایط مختلف و باتوجه‌به نیاز و وضعیت مفصل زانو انتخاب می‌شوند

چگونگی تعویض مفصل زانو

روش جراحی تعویض مفصل زانو در تهران، یا آرتروپلاستی کامل زانو (TKA) به این صورت است:

بیهوشی: باتوجه‌به نیاز بیمار، از روش بیهوشی عمومی یا بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود.

دسترسی: در مرحله دسترسی، با ایجاد یک شکاف کوچک در ناحیه مفصل زانو، پزشک به داخلی و استخوان‌های مفصل دسترسی پیدا می‌کند.

حذف آسیب‌ها: نواحی آسیب‌دیده مانند غضروف و سطح مفصلی استخوان‌های ران و ساق، با استفاده از ابزار مخصوص جراحی حذف می‌شوند.

پروتز و ایمپلنت: پزشک پروتز و ایمپلنت‌های مخصوص را جایگزین مفصل آسیب‌دیده می‌کند. این پروتزها از جنس‌های فلزی و پلاستیکی تشکیل شده و بادقت بسیار بالا وارد ناحیه مفصل می‌شوند.

بخوانید  ویزیت متخصص ارتوپدی در منزل تهران

تثبیت: ایمپلنت‌ها با استفاده از “سیمان استخوانی” به استخوان‌های ران و ساق متصل می‌شوند. همچنین ممکن است پزشک از روش تثبیت بیولوژیک نیز استفاده کند، بسته به شرایط بیمار.

با انجام این روش، بسیاری از بیماران بهبودیافته و به زندگی عادی خود باز می‌گردند.

کاندیدای مناسب برای تعویض مفصل زانو

تعویض مفصل، به‌ویژه در زانو و لگن، از موفقیت‌آمیزترین اعمال جراحی در سراسر دنیا است. اما پیش از رسیدن به این مرحله، پزشک ارتوپد با شروع درمان‌های غیرجراحی مانند فیزیوتراپی و دارویی، تلاش می‌کند. اما برخی افراد درمان‌های غیرجراحی به آن‌ها کمک نمی‌کند و عملکرد طبیعی زانو بهبود نمی‌یابد. در این صورت، این افراد کاندیدای اصلی برای عمل جراحی تعویض مفصل زانو محسوب می‌شوند.

  • افرادی که دچار درد شدید و پیوسته در زانو هستند.
  • افرادی که دچار محدودیت در حرکت زانو شده‌اند.
  • افرادی که شکل زانوی آن‌ها دچار تغییرات و بدشکلی شده است.
  • افرادی که در هر شرایطی، حتی در زمان استراحت، درد زانو را تجربه می‌کنند.
  • افرادی که درمان‌های غیرجراحی بر روی آن‌ها تأثیری نداشته است.

ارتروپلاستی مفصل زانو می‌تواند به این افراد کمک کند تا بهبودی یافته و به‌راحتی به فعالیت‌های روزمره خود بازگردند.

انواع مختلف جراحی تعویض مفصل زانو

دکتر ارتوپد در تهران باتوجه‌به شرایط مفصل زانوی آسیب‌دیده در سه بخش اصلی زانو؛ یعنی بخش میانی، جانبی و کاسه زانو؛ یکی از انواع جراحی را برای کمک به بهبود وضعیت بیمار و تعویض مفصل زانو انتخاب می‌کند.

جراحی تعویض مفصل زانو به‌صورت جزئی: این نوع جراحی در سن‌های مختلف قابل‌انجام است و بسته به میزان سلامتی اجزای مفصل مانند رباط‌ها و میزان آسیب‌دیدگی بخش‌های مختلف زانو، توسط پزشک انتخاب می‌شود.

جراحی تعویض مفصل زانو به‌صورت کامل: جراحی تعویض مفصل زانو به‌صورت کامل معمولاً شامل تعویض سطوحی از انتهای استخوان ران، استخوان ساق پا و یا تعویض سطح زیرین کاسه زانو است.

با انتخاب متناسب‌ترین نوع جراحی، پزشک تلاش می‌کند تا بهبود و راحتی بیشتری برای بیمار فراهم کند و به طور مؤثر به تعویض مفصل زانو کمک کند.

انواع پروتز های مورداستفاده در عمل تعویض مفصل زانو

پروتزهای استفاده شده در جراحی تعویض مفصل زانو ممکن است شامل انواع مختلفی باشند که به شرایط بیمار بستگی دارد. این پروتزها می‌توانند شامل پروتزهای کامل زانویی، نیمه زانویی، پیشانی زانو و پشت زانو باشند. هرکدام از این انواع پروتزها از جنس‌ها و مواد مختلفی ساخته می‌شوند که بر اساس نیاز و وضعیت بیمار انتخاب می‌شوند:

  • سرامیک بر روی پلاستیک
  • سرامیک بر روی سرامیک
  • فلز بر روی پلاستیک
  • فلز بر روی فلز

پروتز مورداستفاده در جراحی تعویض مفصل زانو از سه بخش تشکیل می‌شود:

  • بخشی که به استخوان ران مربوط می‌شود (فمورال)
  • بخشی که به استخوان ساق مربوط می‌شود (تیبیال)
  • بخشی که به استخوان کشکک مربوط می‌شود (پاتلار)

این انواع پروتزها بسته به نیازهای بیمار و شرایط خاص زانو، انتخاب و جایگزینی می‌شوند، تا بهبودی و راحتی بیشتری برای بیمار فراهم شود.

مراقبت‌ های قبل از تعویض مفصل زانو

قبل از انجام عمل تعویض مفصل زانو، مراقبت‌هایی مانند مطالعه و آماده‌سازی روانی، مشاوره با پزشک درباره روش عمل و تدابیری برای بهبود عملکرد جسمانی مانند ورزش‌هایی مناسب و رژیم غذایی مناسب انجام می‌شود. همچنین، از برخی داروها و موادی که ممکن است تداخل با جراحی داشته باشند، قبل از عمل تعویض مفصل زانو استفاده نمی‌شود.

مراقبت های بعد از تعویض مفصل زانو

پس از تعویض مفصل زانو، مراقبت‌های بعد از عمل بسیار اهمیت دارد تا بهبودی بهتر و سریع‌تر بیمار را تضمین کند. این مراقبت‌ها شامل مصرف به‌موقع داروهای تجویز شده از طرف پزشک می‌شود، از جمله مسکن‌ها برای کنترل درد، آنتی‌بیوتیک‌ها برای جلوگیری از عفونت و داروهایی که مانع ایجاد لخته خونی می‌شوند. همچنین، مصرف داروهای مکمل مانند قرص آهن و ویتامین‌ها نیز با مشورت پزشک توصیه می‌شود.

به‌علاوه، باید از رسیدن آب و رطوبت به محل زخم در زمان استحمام جلوگیری شود و از استفاده از پله تا چند ماه نخست پس از عمل خودداری شود. بازگشت به محل کار نیز با مشورت پزشک و حداقل ۲ ماه پس از عمل انجام شود.

انجام دقیق و به‌موقع حرکات ورزشی در منزل، حضور در جلسات فیزیوتراپی به‌صورت مستمر و مصرف مواد مغذی مانند میوه و سبزیجات نیز از مراقبت‌های مهم پس از تعویض مفصل زانو هستند.

علاوه بر این، قراردادن نشیمنگاه صندلی بالاتر از حد معمول، رعایت بهداشت و رسیدگی به محل جراحی، دقت در نحوه راه‌رفتن، نشستن و خوابیدن، پیاده‌روی روزانه در منزل به‌دفعات بالا، شروع رانندگی با مشورت پزشک و تعویض به‌موقع بانداژ نیز از مراقبت‌های مهم هستند.

دوره‌ نقاهت پس از عمل جراحی زانو با پروتز

در دوره‌ نقاهت، بیمار باید استراحت کرده و از انجام فعالیت‌های سنگین بدنی خودداری کند. هرچند که سرعت بهبودی در تمام افراد یکسان نیست، اما با تأیید پزشک، بیمار ممکن است پس از گذشت ۴ الی ۶ هفته به فعالیت‌های عادی خود بازگردد. در طول دوره‌ نقاهت، به نکات زیر توجه شود:

  • استفاده از عصا یا واکر در هنگام راه‌رفتن
  • فشارنیاوردن به‌زانو در هنگام بلندشدن
  • فشار واردنکردن به‌زانو در هنگام خواب
  • آویزان نکردن پا در هنگام نشستن
  • استفاده‌نکردن از پله
بخوانید  دیکلوفناک سدیم (ديكلوفناك، کمیفناک) | کپسول، قرص، شیاف، ژل و آمپول

درد بعد از عمل تعویض مفصل زانو

احساس درد پس از عمل تعویض مفصل زانو امری طبیعی است که باگذشت دوره‌ نقاهت تدریجاً کاهش می‌یابد. اما در برخی از موارد، تورم، تب و قرمزی در محل جراحی به همراه احساس درد، به‌صورت فزاینده ظاهر می‌شود و می‌تواند بیمار را آزرده کند؛ بنابراین، ضروری است این موارد را به پزشک اطلاع داده و در صورت لزوم، اقدامات بعدی انجام شود.

برای مشاوره و درخواست خدمات پزشکی و پرستاری در منزل با کارشناسان آرین طب تماس بگیرید.

رزرو نوبت و هماهنگی: ۰۹۱۲۰۴۴۶۳۰۸

آرین طب ارائه ارائه‌دهنده انواع خدمات پزشکی از جمله پزشک متخصص در منزل (قلب، ریه، داخلی و…) و انواع خدمات پرستاری و تزریقات در منزل

مدت ‌زمان بهبودی کامل بعد از عمل تعویض مفصل زانو

معمولاً راه‌رفتن با عصا یا واکر به مدت شش هفته توصیه می‌شود، اما در برخی از موارد به دلیل درد و التهاب، این کار ممکن است به مدت سه ماه یا بیشتر ادامه یابد. در این دوره، بافت اسکار بهبود می‌یابد و قدرت عضلانی به حالت طبیعی و اولیه خود باز می‌گردد.

توصیه می‌شود انجام ورزش‌ها و تمرینات سنگین بدنی برای مدتی بعد از عمل پروتز زانو به تعویق بیفتد. زمان مناسب برای شروع این ورزش‌ها حتماً با پزشک مشورت شود.

رانندگی ممنوع است تا زمانی که فرد قادر به خم و راست کردن کامل زانوی خود نیس که  معمولاً چهار تا شش هفته زمان می‌برد تا فرد بتواند بدون درد زانوی خود را خم کند. زمان مناسب برای شروع رانندگی نیز باید از پزشک مورد تایید باشد.

زمان بازگشت به کار هم به نوع کار و شرایط بستگی دارد و معمولاً شش تا دوازده هفته بعد از عمل، فرد می‌تواند به محل کار خود برگردد.

تعویض مفصل زانو

عواملی که به خشکی زانو بعد از عمل تعویض مفصل زانو منجر می‌شوند

  • خشکی زانو پیش از جراحی: افرادی که قبل از جراحی دچار سفتی زانو بوده‌اند، احتمال بیشتری برای تجربه خشکی زانو پس از جراحی دارند.
  • عدم مدیریت درد: درد شدید می‌تواند باعث محدودیت در انجام فعالیت‌های ورزشی و فیزیوتراپی شود که منجر به افزایش خشکی زانو می‌شود.
  • باقی‌ماندن زخم غیرطبیعی: جراحی‌های گذشته می‌توانند زمینه‌ای برای تشکیل بافت اسکار در زانو فراهم کنند که به خشکی زانو پس از جراحی منجر می‌شود.
  • بیماری‌های مزمن: بیماری‌هایی مانند دیابت می‌توانند ریسک خشکی زانو را افزایش دهند.
  • جراحی ناموفق و عدم مهارت جراح: اگر جراحی به‌درستی انجام نشود و یا ایمپلنت به‌صورت صحیح درج نشود، ممکن است خشکی زانو به همراه درد و محدودیت حرکت رخ دهد.

با اینکه عمل زانو تعویض مفصل معمولاً بهبود می‌آورد، اما در برخی موارد، عوارضی مانند خشکی زانو ممکن است ایجاد شود که نیازمند مداخله پزشکی دقیق و درمان مناسب است.

زمان بالا رفتن از پله بعد از تعویض مفصل زانو

بیشتر بیمارانی که عمل تعویض زانو یا لگن را انجام می‌دهند، از هفته‌ اول پس از جراحی قادر به بالا و پایین‌رفتن از پله هستند. مهم‌ترین نکته این است که هنگام انجام این فعالیت، از اندامی که عمل نشده است به‌عنوان نقطه تکیه‌گاه استفاده شود.

تعویض مفصل زانو: روش جراحی برای درمان شکستگی و در رفتگی زانو

ارتروپلاستی مفصل زانو به‌عنوان یک روش جراحی برای درمان شکستگی زانو و یا در رفتگی زانو مورد بررسی قرار گرفته است. در مواردی که آسیب به استخوان‌ها و بافت‌های مفصلی زانو به حدی جدی است که تحت‌تأثیر قرارگرفتن حرکت و کیفیت زندگی بیمار قرار می‌گیرد، تعویض مفصل زانو به‌عنوان یک روش درمانی از جایگاه بسیار مهمی برخوردار است.

بر اساس اطلاعات علمی، در موارد شدید شکستگی کاسه زانو و دررفتگی زانو که باعث آسیب دائمی به استخوان‌ها و بافت‌های مفصلی زانو می‌شود، ارتروپلاستی مفصل زانو یک روش مؤثر برای بهبود عملکرد زانو و کاهش درد و کوفتگی زانو است. این روش جراحی به طور گسترده‌ای در مواردی که تحت‌تأثیر قرارگرفتن کیفیت زندگی بیمار استفاده می‌شود، زیرا می‌تواند عوارض آسیب‌های جدی را بهبود بخشد و بازسازی مناسبی از مفصل زانو ایجاد کند.

نحوه خوابیدن بعد از تعویض مفصل زانو

خوابیدن روی کمر

بهترین روش خوابیدن بعد از عمل جراحی زانو، خوابیدن روی کمر است. در این حالت، باتوجه‌به قرارگرفتن روی کمر، می‌توانید پاهای خود را به‌صورت صاف نگه دارید و جریان خون کافی را به محل جراحی برسانید. برای اطمینان از حمایت لازم زانوی خود، از بالش استفاده کنید و آن را در زیر طول زانو و ساق پا قرار دهید.

خوابیدن روی پهلو

اگرچه ممکن است بتوانید بعد از جراحی روی پهلوی خود بخوابید، اما توصیه می‌شود حداقل تا چند هفته اول پس از عمل از این روش خودداری کنید. اگر تصمیم به استفاده از این حالت دارید، مطمئن شوید که زانوی جراحی شده هیچ فشاری نمی‌پذیرد و از چند بالش بین زانوها استفاده کنید تا راحتی بیشتری حاصل شود.

نحوه خوابیدن بعد از تعویض غضروف زانو بستگی به تسهیل در جریان خون و حمایت از مفصل دارد. خوابیدن روی کمر یا پهلو به ترتیب می‌تواند بهترین گزینه‌ها باشند، اما حتماً قبل از اعمال هر کدام، با پزشک خود مشورت کنید.

عوارض تعویض مفصل زانو

تعویض مفصل زانو یک روش جراحی است که می‌تواند بهبود قابل‌توجهی در کیفیت زندگی افرادی که دچار آسیب یا فرسودگی مفصل زانو هستند، ایجاد کند. اما همان‌طور که اشاره شد، این عمل همراه با ریسک‌هایی مانند خونریزی، لخته خونی، عفونت و سایر مشکلات ممکن است.

بخوانید  درمان رگ‌ به رگ شدن کمر با تکنیک های ساده

فرسودگی زانوی مصنوعی ممکن است با گذر زمان اتفاق بیفتد، به‌خصوص در افراد فعالیت بالا یا وزن‌دهی بالا. عفونت هم یکی از مشکلات شایع است که ممکن است نیاز به درمان دوباره یا حذف بخشی از زانوی مصنوعی را داشته باشد.

مشکلات بعد از عمل زانو با پروتز عبارت‌اند از: مانند لرز، نشت مایع، تب بالا و تورم زانو این علائم از عوارض آرتروپلاستی زانو هستند که نیاز به مشورت پزشکی دارند، زیرا ممکن است به عفونت یا مشکلات دیگر اشاره کنند. در صورت لزوم، پزشک ممکن است بخشی از زانوی مصنوعی را حذف کند تا عفونت را درمان کند.

مزایای عمل تعویض مفصل زانو

یکی از مزایای اصلی تعویض مفصل زانو، تسکین درد شدید است که معمولاً عامل اصلی مراجعه به پزشک و انجام جراحی است. همچنین، این عمل باعث بهبود وضعیت جسمانی بیمار می‌شود و او را قادر می‌سازد تا به فعالیت‌های روزانه بپردازد که این بازگشت به فعالیت‌های روزمره می‌تواند تأثیر مثبتی بر روحیه و رضایت فرد داشته باشد.

راهنمایی مؤثر برای مراقبت های پس از تعویض مفصل زانو

برای مراقبت‌های پس از تعویض کشکک زانو, ، نکات زیر را در نظر بگیرید:

  • انتخاب پزشک متخصص: انتخاب بهترین دکتر برای تعویض مفصل زانو بسیار اهمیت دارد، زیرا تجربه و دانش آن‌ها به بهبودی شما کمک خواهد کرد.
  • فیزیوتراپی: قبل از جراحی، انجام فیزیوتراپی برای تقویت عضلات و آماده‌سازی بدن بسیار مفید است.
  • انتخاب تکنیک جراحی مناسب: همچنین، انتخاب تکنیک جراحی مناسب و اعتماد به تجربه پزشک جراح امری حیاتی است.
  • انتخاب پروتز باکیفیت: انتخاب نوع پروتز و شرکت سازنده‌ آن باکیفیت و استانداردهای بالا به ماندگاری طولانی‌مدت آن کمک می‌کند.
  • پیگیری مراقبت‌های پس از جراحی: پیگیری مراقبت‌های دوره نقاهت پس از جراحی، از جمله جلسات فیزیوتراپی و نرمش‌های موردنیاز، ضروری است.
  • رعایت مراقبت‌های همیشگی: رعایت مراقبت‌های همیشگی بیمار از پروتز، از جمله نحوه‌ صحیح نشستن و اجتناب از فشار زیاد بر زانو، به بهبودی و ماندگاری پروتز کمک می‌کند.

با رعایت این نکات و همکاری با پزشکان و متخصصان، می‌توانید به بهبودی مناسبی دست پیدا کنید.

برای توانبخشی بعد از تعویض مفصل و جراحی مفصل و درمان دردهای مفصلی و ستون فقرات می توانید متخصص طب ورزش در منزل  و طب سوزنی در منزل را رزرو کنید .

جمع بندی

با ارزیابی دقیق و کامل توسط دکتر تعویض مفصل زانو، تصمیم برای انجام جراحی تعویض مفصل زانو گرفته می‌شود. دکتر مفصل زانو، عوامل گوناگونی از جمله سلامت کلی بیمار، میزان درد و ناتوانی و همچنین خطرات احتمالی این عمل را به‌دقت در نظر می‌گیرد. ایشان اطلاعات به‌دست‌آمده را بادقت مورد بررسی قرار داده و پس از بررسی‌های دقیق، تصمیم مناسب و بهینه برای ادامه درمان را اعلام می‌کنند. این تصمیم به صورتی است که با بهبود وضعیت بیمار، کیفیت زندگی او نیز افزایش می‌یابد و ریسک‌های مرتبط با عمل جراحی به حداقل ممکن می‌رسد.

سؤالات متداول

مدت ‌زمان بهبودی کامل بعد از عمل تعویض مفصل زانو چقدر است؟

زمان بهبودی کامل بعد از جراحی تعویض مفصل زانو متنوع است. راه‌رفتن با عصا یا واکر معمولاً تا شش هفته طول می‌کشد، اما ممکن است به دلیل درد و التهاب تا سه ماه یا بیشتر ادامه یابد. از ورزش‌های سنگین باید بپرهیزید و با پزشک مشورت کنید. رانندگی ممنوع است تا زمانی که بتوانید زانوی خود را به حالت کامل خم و راست کنید که معمولاً چهارتا شش هفته طول می‌کشد. بازگشت به کار نیز بستگی به نوع کار و شرایط دارد و معمولاً شش تا دوازده هفته بعد از عمل امکان‌پذیر است.

ایا عمل تعویض مفصل زانو خطرناک است؟

عمل تعویض مفصل زانو خطرات جدی از جمله عفونت، لخته خونی و عوارض بیهوشی را داراست. همچنین، ممکن است پس از جراحی، مشکلاتی مانند عدم تطابق مفصل جدید یا درد مزمن رخ دهد. بااین‌حال، با مشورت پزشک و پیگیری منظم، این خطرات قابل‌مدیریت و کاهش است.

علت ورم پا بعد از تعویض مفصل زانو چیست؟

یکی از علائم ممکن پس از عمل تعویض غضروف زانو، ورم ساق است که ممکن است نشانگر لخته خون در وریدهای ساق باشد. این لخته‌ها می‌توانند به ریه حرکت کرده و آمبولی ریوی را ایجاد کنند که یک موضوع جدی است و در برخی موارد منجر به مرگ بیمار می‌شود. به همین دلیل، ورم پس از عمل تعویض مفصل زانو نباید نادیده گرفته شود، زیرا ممکن است نشانگر مشکلات خطرناکی باشد.

شما می‌توانید در آرین طب خدمات پزشکی و پرستاری در منزل دریافت کنید.

برخی از خدمات ما شامل ویزیت پزشک متخصص در منزل، سونوگرافی در منزل، رادیولوژی در منزل، طب سوزنی در منزل، مشاوره روانشاسی و تغذیه در منزل است.

برای مشاهده همه سرویس های ما به صفحه خدمات مراجعه کنید.

رزرو نوبت و هماهنگی: ۰۹۱۲۰۴۴۶۳۰۸

برای رزرو خدمات پزشکی یا پرستاری در منزل فرم زیر را پر کنید:

Loading...

آخرین مقالات

شکستگی آلت

شکستگی آلت | علائم، نشانه ها، تشخیص و درمان در منزل

شکستگی آلت تناسلی یک آسیب فیزیکی شدید اما نسبتاً نادر است که اغلب در حین فعالیت‌های جنسی پرتحرک یا وارد شدن ضربه ناگهانی به آلت در حالت نعوظ اتفاق می‌افتد. در این حالت، لایه‌ی محکمی به نام تنک آلبوجینئا که بافت‌های نعوظی را احاطه کرده، دچار پارگی می‌شود. این آسیب

بیشتر بخوانید »
پارگی مقعد و روده

پارگی مقعد و روده | علائم، نشانه ها، تشخیص و درمان در منزل

پارگی مقعد، که در پزشکی به عنوان شقاق مقعدی شناخته می‌شود، یکی از مشکلات دردناک و شایعی است که در اثر کشیدگی یا آسیب به پوست یا مخاط ناحیه‌ی مقعد به وجود می‌آید. این وضعیت می‌تواند به دلایل مختلفی مانند یبوست شدید، زور زدن هنگام دفع، اسهال مکرر یا حتی

بیشتر بخوانید »
بزرگ کردن سینه

بزرگ کردن سینه

بزرگ کردن سینه یکی از رایج‌ترین اقدامات زیبایی در میان بانوان است که با هدف افزایش اعتمادبه‌نفس، بهبود تناسب اندام و دستیابی به فرم دلخواه بدن انجام می‌شود. این فرآیند می‌تواند به روش‌های مختلفی صورت گیرد، از جمله جراحی پروتز، تزریق چربی یا حتی روش‌های غیرجراحی مانند تمرینات ورزشی و

بیشتر بخوانید »
زایمان زودرس

زایمان زودرس | دلایل، علائم و راه های پیشگیری

زایمان زودرس به تولد نوزادی گفته می‌شود که قبل از هفته ۳۷ بارداری اتفاق می‌افتد و یکی از چالش‌های مهم در حوزه بهداشت و درمان مادر و کودک است. این وضعیت می‌تواند پیامدهای جدی برای سلامت نوزاد به همراه داشته باشد، از جمله مشکلات تنفسی، نارسایی سیستم ایمنی و اختلالات

بیشتر بخوانید »
تاثیر چاقی روی سلامت استخوان کودکان

تاثیر چاقی روی سلامت استخوان ها و مفاصل کودکان و نوجوانان

چاقی در کودکان یکی از چالش‌های مهم بهداشتی در دنیای امروز است که فراتر از مسائل ظاهری، تأثیرات عمیقی بر سلامت کل بدن به‌ویژه سیستم اسکلتی-عضلانی دارد. وزن اضافی، فشار زیادی روی استخوان‌ها و مفاصل وارد می‌کند و می‌تواند روند طبیعی رشد و تقویت استخوان‌ها را مختل سازد. این وضعیت

بیشتر بخوانید »
ژنیکوماستی

ژنیکوماستی (بزرگی سینه مردان)

ژنیکوماستی (Gynecomastia) یکی از شایع‌ترین تغییرات هورمونی در بدن مردان است که منجر به بزرگ شدن غیرطبیعی بافت سینه می‌شود. این وضعیت می‌تواند در هر سنی، از نوزادی تا سالمندی، رخ دهد و معمولاً ناشی از عدم تعادل بین هورمون‌های استروژن و تستوسترون است. هرچند که ژنیکوماستی به خودی خود

بیشتر بخوانید »

خدمات ما

برای رزرو نوبت خدمات پزشکی و پرستاری در منزل آرین طب با شماره زیر تماس بگیرید.

وبلاگ‌های مشابه

وبلاگ‌های رندوم

مدیریت بیماری های مزمن در تعطیلات

مدیریت بیماری های مزمن در تعطیلات

تعطیلات فرصتی برای استراحت و لذت بردن از زمان با خانواده و دوستان است، اما برای افرادی که از بیماری‌های مزمن رنج می‌برند، این زمان می‌تواند با چالش‌های خاص خود همراه باشد. تغییرات در روال زندگی، رژیم غذایی، سطح فعالیت و حتی استرس‌های مربوط به تعطیلات ممکن است موجب تشدید

بیشتر بخوانید »
دیفنوکسیلات

دیفنوکسیلات (لوموکسیلات، دیفنوکسیلات، دفنوکیم)

دیفنوکسیلات، یک داروی افیونی مؤثر برای کنترل اسهال حاد است که در مواقع ضروری برای حفظ سلامتی و راحتی افراد بسیار مفید است. این دارو تنها با نسخه پزشک و به مدت محدودی، معمولاً تا دو روز، قابل‌استفاده است. باتوجه‌به اینکه دارای اثراتی همچون کاهش سرعت هضم و تسهیل در

بیشتر بخوانید »
پسوریازیس

پسوریازیس | علائم و نشانه ها (تشخیص و درمان در منزل)

پسوریازیس یکی از شایع‌ترین بیماری‌های پوستی است که تأثیرات آن می‌تواند بر روی کیفیت زندگی فرد تأثیر گذار باشد. این بیماری به صورت یک اختلال خودایمنی در سیستم ایمنی بدن شناخته می‌شود که باعث تولید ناهنجار سلول‌های پوستی و ایجاد آسیب در پوست می‌شود. علایم بیماری از جمله پلاک‌های قرمز،

بیشتر بخوانید »

دسته‌ها