فیزیوتراپی در منزل

فیزیوتراپی در منزل

فیزیوتراپی در منزل

فیزیوتراپی در منزل علمی است که نه تنها در بهبود کیفیت زندگی افراد نقش دارد، بلکه میتواند از ایجاد آسیب هم پیشگیری کند. هم بخشی از سیستم توانبخشی است و هم در مراقبت های حاد نقش دارد. به علاوه در حفظ عملکرد های حرکتی، مدیریت بیماری های مزمن و آموزش به بیمار و مراقب او، هم فعالیت می کند. در هر مرحله ای از زندگی افراد، فیزیوتراپی در منزل می تواند برای شهروندان تهران کمک کننده باشد مثلا وقتی یک نفر بخاطر تصادف، بیماری، شکستگی دست یا آرنج و … توانایی جسمی و حرکتی اش را از دست داده است.

امروزه با توجه به تعداد روز افزون بیماری های مغز و اعصاب به خصوص سکته مغزی؛ اولین و تنها گزینه درمان برای کاهش و اصلاح ضایعات حرکتی توانبخشی میباشد

با آسیب به مغز و سیستم اعصاب مرکزی به عنوان فرمان دهنده تمامی حرکات ارادی بدن؛ علائم این آسیب به شکل ناتوانی های حرکتی در اشکال مختلف بروز میکند؛ فیزیوتراپی به عنوان عضو تاثیرگذار تیم توانبخشی خط اول درمان را بر عهده دارد

درمان فیزیوتراپی با رویکرد های متفاوت نسبت به اینگونه ضایعات که شامل فلج نیمه(همی پلژی) ترمور (لرزش غیر ارادی) ریجیدیتی (سفتی و خشکی شدید عضلات) و … توسط متخصص این حوزه صورت می پذیرد.

به عنوان مثال در فلج نیمه بدن در مرحله فلج شل (فلاسیدیتی) فیزیوتراپست با دستگاه های الکتروتراپی یا در اصطلاح عامیانه برق به ضعیف نشدن عضلات کمک کرده همچین با تحریک مسیر های عصب تا مغز حرکت ارادی را شبیه سازی کرده که منجر به توانمند سازی مریض در حرکت اندام ها میگردد؛ همچنین با تمرین درمانی کشش و گرفتن دامنه حرکتی مانع از کوتاهی عضلات در این مرحله میشود

در مرحله انقباض شدید غیر ارادی(اسپاسیتی) با استفاده از تحریک الکتریکی میکوشد عضلات مخالف بخشی از بدن که دچار انقباضات شدید میباشد رو تقویت تا بالانس و توازن را در حرکت ایجاد نمیاد همچین به وسیله تمرین درمانی از شکل گرفتن الگو(شامل جمع شدن اندام ها و چرخش به داخل) جلوگیری کرده و تا مرحله نهایی که منجر به تعادل؛ قدرت راه رفتن؛ فانکشن های اندام فوقانی(حرکات عملکردی کاربردی) و… بیمار را همراهی میکند

برای بیمارانی که به دلایل مختلفی نظیر جراحی امکان رفت و آمد برایشان دشوار است یا نمی توانند حرکت کنند یا مسیر رسیدن آنها برای دریافت جلسات توانبخشی و فیزیوتراپی زیاد است و حتی زمان کافی ندارند انجام فیزیوتراپی در منزل یک پیشنهاد عالی می باشد.

فیزیوتراپی در منزل1 فیزیوتراپی در منزل2

 

انجام فیزیوتراپی در منزل بعد از جراحی دیسک کمر، جراحی دیسک گردن،آرنج، دست، جراحی تنگی کانال نخاع، جراحی های دفورمیتی، جراحی در اندام فوقانی، برای یخ زدگی شانه، تنیس البو، سندروم تونل کارپال، رباط صلیبی زانو ،دردهای سیاتیکی، بیماری های مخچه ای، ضایعات نخاعی، سکته های مغزی، ام اس و…. توسط فیزیوتراپ های حرفه ای و پزشکان متخصص انجام میشود.

زمانی که شما از این خدمات استفاده میکنید شخص فیزیوتراپ در منزل شما در شهر تهران حضور پیدا می‌کند و بعد از ارزیابی دقیق مشکل سپس برنامه درمانی به صورت منظم برای بیمار شروع میشود. بقیه اعضای خانواده می توانند در روند درمان کنار بیمار با فیزیوتراپی در منزل حضور پیدا کنند و از وضعیت بیمارشان درک درستی به دست بیاورند و همچنین در صورت بروز سوال آن را با فیزیوتراپیست در میان بگذارند و همچنین به شیوه‌ی صحیح یاد بگیرند که چگونه می توانند به بیماران خود کمک کنند تا بهبود کامل برسد.

از جمله مزیت های اصلی انجام فیزیوتراپی در منزل این است که در زمان اختصاصی ویزیت فرایند درمان افراد کاهش پیدا می‌کند و سریع تر می توانند به سلامتی‌شان برسند.

 

درمان سکته مغزی با فیزیوتراپی مدرن

سکته مغزی بر اثر عدم خون رسانی مناسب به بخشی از مغز صورت می گیرد. در واقع با بروز اختالل در خونرسانی، اکسیژن به سلول های مغزی نرسیده و موجب مرگ این سلول ها خواهد شد. با از بین رفتن سلول های مغزی، فعالیت مغزی به مشکل می خورد و گاهی حتی باعث می شود که فرد به کام مرگ کشیده شود. مغز پیچیده ترین عضو بدن است و کوچکترین اختالل در کار مغز مشکالت زیاد و گاهی غیر قابل جبران به دنبال دارد.

سکته مغزی را می توان یک فوریت اورژانسی دانست که برای جلوگیری از بروز عوارض جدی که بر اثر مرگ سلول های مغزی خود را نشان  خواهند داد نیاز است به صورت فوری و اورژانسی اقدامات درمانی  موردنیاز را به کار گرفت. عدم اقدام به موقع در زمینه درمان سکته مغزی می تواند سلول های مغزی بیشتری را از بین ببرد و فرد دچار آسیب های جدی تری شود. یکی از راه های موثر برای درمان این اختلال، درمان سکته مغزی با فیزیوتراپی است.

در واقع می توان گفته بعد از سکته مغزی و بعد از درمان های اولیه و کنترل عالئم، فرد از طریق فیزیوتراپی، تحت درمان قرار گیرد. به کمک فیزیوتراپی می­ توان کمک کرد تا بیمار، شرایط جسمی بهتری پیدا کند و بهتر بتواند کارهای شخصی خود را انجام دهد.

 

فیزیوتراپی در منزل

سکته مغزی چیست؟

زمانی که جریان خون بخشی از مغز کاهش پیدا کند یا قطع شود سکته مغزی رخ خواهد داد. چرا که این کاهش جریان خون باعث می شود که مغز اکسیژن و مواد غذایی موردنیاز خود را دریافت نکند. در چنین حالتی تنها در عرض چند دقیقه سلول های مغزی از بین خواهند رفت

خوشبختانه تعداد مرگ و میر ناشی از سکته مغزی پایین است و بعد از سکته مغزی این امکان برای افراد وجود خواهد داشت که با در پیش گرفتن یک روش درمانی مناسب، اثرات سکته مغزی را کاهش دهند.

انواع سکته مغزی

به طور کلی می­ توان سکته مغزی را به دو دسته زیر تقسیم کرد:

1. سکته مغزی ایسکمی
این نوع سکته بر اثر بسته شدن عروق خونرسانی به مغز و وجود لخته
خون به وجود می آید.
2. سکته مغزی خونریزی دهنده
در این نوع سکته عروق مغزی دچار پارگی شده و بخشی از بافت مغز
دچار خونریزی می شود.

7 مورد از عالئم سکته مغزی

به طور کلی موارد زیر را می توان از عالئم سکته مغزی دانست:

  • احساس ضعف یا بی حسی در یک طرف بدن
  • بروز اختالل در راه رفتن و یا عدم تعادل
  • سردردها و سرگیجه های ناگهانی
  • مشکلاتی نظیر دوبینی و تاری دید
  • اختلال در حرف زدن
  • کاهش میزان سطح هوشیاری
  • بروز اختالل در هماهنگی اندام های بدن
  • دلایل بروز سکته مغزی
  • بالا رفتن سن
  • بالا رفتن وزن و چاقی
  • نداشتن تحرک کافی و فعالیت بدنی مناسب
  • داشتن بیماری قلبی و عروقی کنترل نشده
  • بالا بودن میزان کلسترول خون
  • اعتیاد به الکل و سیگار
  • فشار خون نامناسب
  • بیماری های زمینه ای چون دیابت
  • عوارض سکته مغزی

بعد از سکته مغزی معمولا افراد با برخی از مشکلات زیر رو به رو خواهند بود:

  • بدن به طور موقت یا همیشگی فلج می شود؛
  • عضلات دچار آتروفی می شوند؛
  • مغز دچار تورم می شود؛
  • فرد در تکلم با اختالل رو به رو خواهد شد؛
  • در بلع اختالل به وجود می آید؛
  • در راه رفتن و حرکت بدن، اختالل ایجاد می شود؛
  • فرد در کنترل مثانه و روده بی اختیار می شود؛
  • افسردگی یکی دیگر از عوارض سکته مغزی است؛

همچنین فرد ممکن است در حافظه و هوشیاری نیز با مشکل مواجه شود. در بسیاری از مواقع برای درمان و کاهش عوارض سکته مغزی، می توان اقدام به درمان سکته مغزی با فیزیوتراپی نمود.

فیزیوتراپی سکته مغزی چیست؟

یکی از موثرترین روش های درمانی بعد از سکته مغزی، فیزیوتراپی  است. از طریق فیزیوتراپی سکته مغزی می­ توان عوارض سکته مغزی را کاهش داد و به بیمار کمک کرد تا زودتر شرایط مساعدی پیدا کند. یک متخصص فیزیوتراپی به واسطه دانش خود در رابطه با درمان سکته مغزی با فیزیوتراپی، کمک می کند تا فرد از نظر جسمی و حرکتی با بهبود رو به رو شود.

در فیزیوتراپی سکته مغزی، همه چیز براساس نوع سکته مغزی و شدت آن و همچنین سن بیمار، برنامه ریزی می شود. در واقع در این روش درمانی، تمرینات و ورزش ها به گونه ای در کنار هم چیده می شوند که فرد از نظر حرکتی توانایی بیشتری داشته باشد، درد او تسکین  شود و عوارض ناشی از سکته مغزی نیز در او کاهش پیدا کند.

با جلسات فیزیوتراپی می توان به فرد کمک کرد تا از اندام های خود استفاده موثرتری داشته باشد و فرد بتواند کمتر از اطرافیان برای انجام امور روزمره خود کمک بگیرد. گاهی سکته مغزی سبب ناتوانی حرکتی خواهد شد و این موضوع باعث شده که مفاصل دچار خشکی شده و مشکلات حرکتی شدت پیدا کنند.

به کمک فیزیوتراپی سکته مغزی می توان به مفاصل انعطاف بیشتری داد، از خشکی مفاصل جلوگیری کرد، عضالت تضعیف شده را تقویت کرد و شرایط جسمی مطلوب تری را برای بیمار به ارمغان آورد. همچنین در فیزیوتراپی بیمار یاد خواهد گرفت که چگونه از عصا و ویلچر استفاده  کند و همچنین به چه شکلی راه برود و استراحت کند.

 

فیزیوتراپی در منزل

دلایل اهمیت فیزیوتراپی سکته مغزی

بعد از سکته مغزی، سیستم عصبی دارای انعطاف پذیری هدایت شده و کنترل شده نیست. این در حالی است که به کمک فیزیوتراپی این امکان وجود خواهد داشت که بعد از آسیب، دوباره بتوان انعطاف پذیری سیستم عصبی را در جهت صحیح هدایت کرد. در صورتی که بعد از سکته مغزی، زود نسبت به انجام فیزیوتراپی اقدام شود می توان بسیاری از اثرات آن را از بین برد.

برای آن که فرد دچار کوتاهی عضالنی و خشکی مفاصل ناشی از بی حرکتی نشود نیاز است که فیزیوتراپی سکته مغزی انجام شود. هر فرد بعد از سکته مغزی نیاز دارد که فیزیوتراپی مخصوص به خود را دریافت کند.

از دیگر دلایل اهمیت فیزیوتراپی برای درمان سکته مغزی می توان به آشنایی فرد فیزیوتراپیست با علم نوروآناتومی، نوروفیزیولوژی و علوم اعصاب اشاره نمود. در واقع یک فرد فیزیوتراپیست با شناختی که از وضعیت بدن داشته می­ تواند بهترین روش درمانی و تمرین ها را برای درمان و بهبود فرد در نظر بگیرد.

 

تاثیر فیزیوتراپی بر درمان سکته مغزی

یکی از سوالاتی که ممکن است برای هر فردی ایجاد شود این است که فیزیوتراپی چگونه می تواند به بهبود افراد دچار سکته مغزی کمک کند. واقعیت آن است که بعد از سکته مغزی، رشد سلول های جدید مغزی اتفاق نخواهد افتاد و از این رو سلول های آسیب دیده به همان حال باقی می مانند. اما مغز این امکان را خواهد داشت که با ساماندهی سلول های آسیب دیده خود دوباره چیزهای از دست داده را به دست بیاورد. این عمل مغز، نوروپالستیسیتی نام دارد.

این پروسه در بسیاری از مواقع در فیزیوتراپی سکته مغزی انجام خواهد شد و فرد با راهنمایی های فیزیوتراپیست می تواند عملکرد اندام های خود را بازیابی ببخشد. متخصص فیزیوتراپی با همکاری سایر متخصصین، به افراد کمک می کنند تا مشکالت ناشی از سکته مغزی را به حداقل برسانند.

 

فیزیوتراپی در منزل تهران

  • فیزیوتراپی در منزل قیطریه
  • دکتر فیزیوتراپ در منزل زعفرانیه
  • فیزیوتراپی در منزل کامرانیه
  • فیزیوتراپ در منزل فرمانیه
  • دکتر فیزیوتراپ در منزل الهیه
  • فیزیوتراپی در منزل جردن
  • فیزیوتراپ در منزل پاسداران
  • فیزیوتراپی در منزل شمال تهران
  • فیزیوتراپ در منزل غرب تهران
  • فیزیوتراپی تهران
  • فیزیوتراپی در منزل شمال تهران

برخی از وظایف متخصص فیزیوتراپی سکته مغزی

فیزیوتراپیست بسته به شرایط فرد، یک برنامه مراقبتی مناسب تنظیم می کند و به این شکل مانع از بروز عوارضی می شود که باعث کاهشسرعت روند بهبودی می شوند.
در رابطه با حالت و وضعیت بدنی فرد در زمان دراز کشیدن یا نشستن و نیز نحوه انجام حرکات توضیح خواهد داد.
در رابطه با زمان برخواستن بیمار از رختخواب و شروع پیاده روی و نیز استفاده از وسایل کمکی برای حرکت، تصمیمات مناسب را خواهد گرفت.
به فرد انگیزه می دهد که به خوبی جلسات فیزیوتراپی را طی کرده تا مغز الگوهای حرکتی طبیعی را یاد بگیرد.
برای تقویت اندام ها و آموزش نحوه بازیابی دوباره استقالل حرکتی، توصیه های درمانی مناسبی را عنوان می کند.
با تیم توانبخشی، اعضای خانواده و دوستان فرد، برای مدیریت دوره بهبودی همکاری خواهد نمود.
در رابطه با نحوه انجام فعالیت ها توسط فرد و برخی حرکات، به فرد و خانواده او توصیه های لازم را ارائه می کند.

 

فیزیوتراپی در منزل

بهترین زمان انجام فیزیوتراپی سکته مغزی

24 ساعت بعد از سکته مغزی از فرد درخواست می شود که از جای خود بلند شده و کمی حرکت کند. این حرکات می توان صرفاً یک نشستن ساده بر روی صندلی باشد. در اولین مراحل در صورتی که فرد دارای مشکلات خفیفی باشد، فیزیوتراپی کمک می کند تا عوارض خاصی بروز پیدا نکرده و فرد بتواند توانایی های حرکتی خود را دوباره به دست آورد.
بعد از گذشت مدتی می توان اقدامات فیزیوتراپی را با هدف افزایش استقلال فردی و توانایی او برای انجام کارهای مهم تر دنبال کرد. در واقع در این مرحله تمرکز فیزیوتراپی بر روی توانایی فرد برای انجام کارهایی نظیر استفاده از تجهیزات است. بسیار مهم است که فرد بعد از سکته مغزی، به موقع نسبت به پروسه درمان سکته مغزی با فیزیوتراپی اقدام کند.

 

زانو

 

ﻓﯿﺰﯾﻮﺗﺮاﭘﯽ ﺗﻌﻮﯾﺾ ﻣﻔﺼﻞ زاﻧﻮ

ﮔﺎﻫﯽ ﻗﺒﻞ از ﻋﻤﻞ ﻧﯿﺰ ﻓﺮد ﻧﯿﺎز ﺑﻪ ﻣﺪاﺧﻠﻪ ﺗﻮاﻧﺒﺨﺸﯽ دارد. ﻓﯿﺰﯾﻮﺗﺮاﭘﯽ ﻣﯽ ﺗﻮاﻧﺪ ﺗﻤﺮﯾﻨﺎت را ﻗﺒﻞ از ﻋﻤﻞ ﺑﻪ ﺑﯿﻤﺎر آﻣﻮزش دﻫﺪ ﺗﺎ ﺑﯿﻤﺎر ﺑﺘﻮاﻧﺪ روﺷﻬﺎ را درك ﮐﻨﺪ و ﭘﺲ از ﻋﻤﻞ ﺑﻼﻓﺎﺻﻠﻪ آﻣﺎده ﺗﻤﺮﯾﻦ ﻧﺴﺨﻪ ﺻﺤﯿﺢ از ﺗﻤﺮﯾن های ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑﺎﺷﺪ.

فیزیوتراپی بعد جراحی آرﺗﺮوﭘﻼﺳﺘﯽ ﮐﺎﻣﻞ زاﻧﻮ ﺑﺮاي ﺑﯿﻤﺎر ﻣﻔﯿﺪ اﺳﺖ. ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺑﺮﺧﯽ از ﺷﻮاﻫﺪ وﺟﻮد دارد ﮐﻪ ﺗﺎﮐﯿﺪ ﻣﯿﮑﻨﺪ ﻓﯿﺰﯾﻮﺗﺮاﭘﯽ ﺑﺮاي ﮐﺎﻫﺶ ﻣﺪت دوره ﻧﻘﺎﻫﺖ ﺑﻌﺪ از ﺟﺮاﺣﯽ ﻧﯿﺰ ﻣﻔﯿﺪ اﺳﺖ در ﻓﯿﺰﯾﻮﺗﺮاﭘﯽ ﻣﻔﺼﻞ زاﻧﻮ ﺗﻤﺮﯾﻨﺎﺗﯽ ﺑﺮاي ﺑﺎﻻﺑﺮدن اﺳﺘﻘﺎﻣﺖ ﻣﺎﻫﯿﭽﻪﻫﺎي ﺑﯿﻤﺎر اﻧﺠﺎم ﻣﯽﺷﻮد ﮐﻪ روش ﺻﺤﯿﺢ ﺣﺮﮐﺖ ﮐﺮدن را آﻣﻮزش ﻣﯽدﻫﻨﺪ و درد زاﻧﻮ را ﮐﻢ ﻣﯽﮐﻨﻨﺪ ﻓﯿﺰﯾﻮﺗﺮاﭘﯿﺴﺖ ﺑﻪ ﺑﯿﻤﺎر آﻣﻮزش ﻣﯽدﻫﺪ ﮐﻪ ﭼﮕﻮﻧﻪ ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﻣﯿﻠﻪ راه ﺑﺮود ﺗﺎ ﺑﺮاي ﺣﺮﮐﺖ ﻃﺒﯿﻌﯽ آﻣﺎده ﺷﻮد. ﺑﺮاي ﻓﯿﺰﯾﻮﺗﺮاﭘﯽ ﻣﻔﺼﻞ زاﻧﻮ دﺳﺘﮕﺎهﻫﺎﯾﯽ ﻧﯿﺰ وﺟﻮد دارد، ﻣﺎﻧﻨﺪ: اوﻟﺘﺮاﺳﻮﻧﺪ، روش ﻟﯿﺰر و دﺳﺘﮕﺎه ﺳﯽ.ﭘﯽ.ام ﮐﻪ  زﯾﺮ زاﻧﻮي ﺑﯿﻤﺎر ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ و ﺑﺪون ﺣﺮﮐﺖِ ﻓﺮد، آن را ﺧﻢ و راﺳﺖ ﻣﯽﮐﻨﺪ.

ﺑﯿﻤﺎراﻧﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﮐﻪ ﭘﺲ از ﻋﻤﻞ ﺑﻪ دﻟﯿﻞ ﮐﻬﻮﻟﺖ ﺳﻦ ﯾﺎ ﺳﺨﺖ ﺑﻮدن ﺟﺮاﺣﯽ، ﻧﻤﯽﺗﻮاﻧﻨﺪ ﺑﺮاي ﻓﯿﺰﯾﻮﺗﺮاﭘﯽ از ﻣﻨﺰل ﺧﺎرج ﺷﻮﻧﺪ ﯾﺎ ﻃﺒﻖ دﺳﺘﻮر ﭘﺰﺷﮏ ﺑﺎﯾﺪ در ﺣﺎﻟﺖ اﺳﺘﺮاﺣﺖ ﻣﻄﻠﻖ ﺑﺎﺷﻨﺪ؛ در اﯾﻦ ﺣﺎﻟﺖﻫﺎ اﻧﺠﺎم ورزشﻫﺎ و ﺗﻤﺮﯾﻨﺎﺗﯽ ﮐﻪ در ﺑﺎﻻ ﮔﻔﺘﻪ ﺷﺪ، زﯾﺮ ﻧﻈﺮ ﻓﯿﺰﯾﻮﺗﺮاﭘﯿﺴﺖ در ﻣﻨﺰل اﻣﮑﺎنﭘﺬﯾﺮ اﺳﺖ ﻫﻮم وﯾﺰﯾﺖ ﺑﺎ ﻫﻤﺮاﻫﯽ ﺗﯿﻤﯽ ﻣﺠﺮب و ﮐﺎرﺑﻠﺪ، ﭘﺰﺷﮏ و ﻓﯿﺰﯾﻮﺗﺮاپ و ﯾﺎ ﻣﺘﺨﺼﺺ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑﺎ وﺿﻌﯿﺖ ﺑﯿﻤﺎر را ﺑﻪ ﻣﻨﺰل ﺷﻤﺎ اﻋﺰام ﻣﯿﮑﻨﺪ. ﺑﺮوز درد، ﺗﻮرم و ﮐﺎﻫﺶ داﻣﻨﻪ ﺣﺮﮐﺘﯽ ﻣﻔﺼﻞ زاﻧﻮ و اﺳﺘﺨﻮان ﮐﺸﮑﮏ ﺑﻌﺪ از ﺟﺮاﺣﯽ ﺗﻌﻮﯾﺾ ﻣﻔﺼﻞ زاﻧﻮ راﯾﺞ اﺳﺖ، از اﯾﻦ رو ﭘﺮوﺳﻪ ﺗﻮاﻧﺒﺨﺸﯽ ﺧﺼﻮﺻﺎ ﻓﯿﺰﯾﻮﺗﺮاﭘﯽ و ﺗﻤﺮﯾﻦ درﻣﺎﻧﯽ ﭘﺲ از اﻧﺠﺎم ﺟﺮاﺣﯽ ﺗﻌﻮﯾﺾ ﮐﺎﻣﻞ ﻣﻔﺼﻞ زاﻧﻮ در ﺣﺼﻮل ﻧﺘﯿﺠﻪ ﻣﻄﻠﻮب ﻋﻤﻞ و ﮐﯿﻔﯿﺖ زﻧﺪﮔﯽ ﻓﺮد ﺑﺴﯿﺎر اﺳﺎﺳﯽ و ﻣﻮﺛﺮ اﺳﺖ ﺑﯿﻤﺎران ﺗﻌﻮﯾﺾ ﮐﺎﻣﻞ ﻣﻔﺼﻞ ﻣﺸﺘﺎق ﻫﺴﺘﻨﺪ ﺗﺎ ﻫﺮ ﭼﻪ زودﺗﺮ از ﺟﺎي ﺧﻮد ﺑﻠﻨﺪ ﺷﻮﻧﺪ و از زاﻧﻮي ﺟﺪﯾﺪ ﺧﻮد اﺳﺘﻔﺎده ﮐﻨﻨﺪ. در ﻃﻮل درﻣﺎن ﺷﻤﺎ ﺑﺮاي اﯾﻦ ﺟﺮاﺣﯽ ﺑﺰرگ، ﻓﯿﺰﯾﻮﺗﺮاﭘﯿﺴﺖ ﻫﺎ در ﻣﻮرد ﭼﮕﻮﻧﮕﯽ ﺑﻬﺒﻮدي، داﻣﻨﻪ ﺣﺮﮐﺘﯽ ﺷﻤﺎ و اﯾﻨﮑﻪ ﭼﮕﻮﻧﻪ ﻣﯽ ﺗﻮاﻧﯿﺪ در ﺣﯿﻦ ﺗﻘﻮﯾﺖ ﻗﺪرت ﺑﻌﺪ از ﺟﺮاﺣﯽ از ﻋﻮارض ﺟﻠﻮﮔﯿﺮي ﮐﻨﯿﺪ، ﺑﻪ ﺷﻤﺎ ﮐﻤﮏ ﺧﻮاﻫﻨﺪ ﮐﺮد.

ﺷﺮوع ﻫﺮ ﭼﻪ زودﺗﺮ ورزش و فیزیوتراپی برای زانو ﺑﻪ ﺷﻤﺎ در ﺑﻬﺒﻮدي ﮐﻤﮏ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ و ﺑﺎﯾﺪ درد ﺑﻌﺪ از ﻋﻤﻞ را ﮐﺎﻫﺶ دﻫﺪ. فیزیوتراپی زانو ﺑﺮاي ﺑﺎزﯾﺎﺑﯽ ﻗﺪرت و ﺗﺤﺮك زاﻧﻮ ﭘﺲ از اﯾﻦ ﺟﺮاﺣﯽ آن ﺿﺮوري اﺳﺖ و ﺑﺪون آن ﭘﺮوﺳﻪ درﻣﺎﻧﯽ ﻧﺎﺗﻤﺎم ﺧﻮاﻫﺪ ﻣﺎﻧﺪ در ﺟﺮاﺣﯽ ﺗﻌﻮﯾﺾ ﻣﻔﺼﻞ زاﻧﻮ، ﻣﻔﺼﻞ زاﻧﻮي آﺳﯿﺐ دﯾﺪه ﺑﺎ ﯾﮏ ﻣﻔﺼﻞ ﻣﺼﻨﻮﻋﯽ ﯾﺎ ﺗﺮﻣﯿﻢ ﺷﺪه ﺟﺎﯾﮕﺰﯾﻦ ﻣﯽ ﺷﻮد. اﯾﻦ ﺟﺮاﺣﯽ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﯾﮏ راﻫﮑﺎر ﻗﻮي ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده ﻗﺮار ﻣﯽ ﮔﯿﺮد و ﺑﯿﻤﺎراﻧﯽ ﮐﻪ ﺑﻪ ﻋﻠﺖ زﺧﻢ ﻫﺎي ﺷﺪﯾﺪ در ﻣﻔﺼﻞ زاﻧﻮ، اﻓﺘﺎدﮔﯽ ﺷﺪﯾﺪ ﻣﻔﺼﻞ و آﺳﯿﺐ در ﻣﻔﺎﺻﻞ زاﻧﻮ ﺑﻪ ﻧﺘﯿﺠﻪ ﻧﺮﺳﯿﺪه اﻧﺪ، ﻣﯽ ﺗﻮاﻧﻨﺪ از آن ﺑﻬﺮه ﺑﺮداري ﮐﻨﻨﺪ. ﻓﯿﺰﯾﻮﺗﺮاﭘﯽ ﭘﺲ از ﺗﻌﻮﯾﺾ ﻣﻔﺼﻞ زاﻧﻮ ﺑﻪ ﮐﻤﮏ ﺣﺮﮐﺎت و ﺗﻤﺮﯾﻨﺎت ورزﺷﯽ، ﺑﻪ ﺑﯿﻤﺎر ﮐﻤﮏ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ ﺗﺎ ﻋﻀﻼت و ﻣﻔﺎﺻﻞ زاﻧﻮ را ﺗﻘﻮﯾﺖ ﮐﻨﺪ. اﯾﻦ ﺗﻤﺮﯾﻨﺎت ﺷﺎﻣﻞ ﺗﻤﺮﯾﻨﺎت اﻧﻌﻄﺎف ﭘﺬﯾﺮي، ﺗﻤﺮﯾﻨﺎت ﺗﻘﻮﯾﺖ ﻋﻀﻼت و ﺗﻤﺮﯾﻨﺎت ﺗﻌﺎدل و ﮐﻨﺘﺮل ﺣﺮﮐﺘﯽ ﻣﯽ ﺷﻮد.

اﻫﻤﯿﺖ ﻓﯿﺰﯾﻮﺗﺮاﭘﯽ ﺑﻌﺪ از ﺗﻌﻮﯾﺾ ﻣﻔﺼﻞ زاﻧﻮ

انجام فیزیوتراپی بعد از جراحی تعویض مفصل زانو بسیار مهم است چرا که تعویض مفصل زانو جراحی نسبتا پیچیده ای است که پس از عمل نیاز به بازسازی و تقویت زانو دارد .فیزیوتراپی یک روش درمانی است که با استفاده از حرکات، تمرینات، و فنون توانبخشی به بیمار کمک می کند تا بهبودی سریع تر و بهتری در عملکرد زانو و بازگشت به فعالیت های روزانه خود داشته باشد.

چه زمانی بعد از تعویض مفصل زانو فیزیو تراپی را باید شروع کرد؟

شروع فیزیوتراپی تعویض مفصل زانو باید تحت نظر جراح زانو یا متخصص فیزیوتراپی باشد و با توجه به میزان و نوع جراحی و وضعیت فرد، زمان شروع آن متفاوت است. اما به طور کلی، شروع فیزیوتراپی معمولاً در مدت حدود 42 تا 24 ساعت پس از جراحی انجام می شود.

یکی از راهکارهای لازم و ضروری پس از جراحی که باعث تسریع روند بهبودی بیمار نیز می شود انجام اعمال فیزیوتراپی است که توسط پزشک ارائه شده و تحت نظر یک فیزیوتراپ ماهر صورت می پذیرد.

از دیگر روش های فیزیوتراپی استفاده از کمپرس یخ و سرد کردن مفصل زانوی بیمار جهت کاهش درد و تورم ناشی از جراحی می باشد. کمپرس سرد باعث تنگ شدن عروق خونی مفصل زانو شده و بدین ترتیب از درد بیمار کاسته می شود.

فیزیوتراپی بعد از جراحی زانو مهم است زیرا آتروفی ناشی از زمان طولانی در رختخواب را به حداقل می رساند. سایر عوارض پزشکی مرتبط با بی حرکتی مانند لخته شدن خون و ذات الریه را کاهش می دهد.

 فیزیوتراپی بعد از جراحی زانو

تحرک نیز عامل مهم دیگری است که باید در مورد فیزیوتراپی در نظر گرفت. این به این دلیل است که فعالیت های خاصی وجود دارد که در چند هفته اول به کمک آنها نیاز خواهید داشت. این شامل دوش گرفتن، داخل و  خارج شدن از تخت یا صندلی و همچنین بالا رفتن از پله می شود.

پس از انجام عمل جراحی تعویض مفصل زانو نیاز جدی به انجام فیزیوتراپی جهت بازگشت کامل قدرت به زانو وجود دارد چراکه عضلات پا بر اثر عدم استفاده احساس ضعف خواهند داشت بعد از انجام عمل جراحی و برطرف شدن مشکلات عمده در زانو ،فیزیوتراپی موجب قوی تر شدن عضلات اطراف زانو و بهبود ثبات می شود.

موفقیت آمیز بودن نتیجه جراحی تعویض مفصل زانو تا حد زیادی بستگی به فیزیوتراپی قبل و بعد از جراحی مفصل زانو دارد. فیزیوتراپیست قبل از جراحی به شما کمک می کند تا شرایط جسمی ایده آلی را به دست آورید و پس از آن نیز با روش های فیزیوتراپی مانند اولتراسوند، ورزش ،حرکات اصلاحی و… به شما کمک می  کند،تا در حداقل زمان ممکن بتوانید عملکرد طبیعی با مفصل زانوی جراحی شده داشته باشید.

 فیزیوتراپی بعد از جراحی دیسک کمر

شروع فیزیوتراپی بعد از جراحی دیسک کمر به شرایط بیمار و تشخیص پزشک معالج بستگی دارد. فیزیوتراپی با دستگاه: فیزیوتراپیست ها برای بازسازی بافت های آسیب دیده بعد از جراحی از تحریکات  الکتریکی استفاده می کنند. تحریکات الکتریکی دستگاه هایی مثل الکتروتراپی، اولتراسوند، تنس فیزیوتراپی بعد از عمل دیسک کمر با تمرینات بازتوانی و ورزش، بهترین تکنیک هایی است که در بهبودی بیماران جراحی شده نقش دارد. معمولا پس از عمل، فیزیوتراپیست ها ورزش ها و نرمش های مختلفی برای درمان به کار می برند.

فیزیوتراپی بعد از عمل دیسک کمر برای بیماران از اهمیت زیادی برخوردار است. انجام تمام مراحل فیزیوتراپی بهتر است زیر نظر فیزیوتراپ های کارکشته و مجرب باشد.

در کنار انجام فیزیوتراپی بعد از عمل دیسک کمر، رعایت برخی نکات طلایی، روند بهبودی را تسریع می کند. چگونگی مراقبت بعد از جراحی دیسک کمر به خود بیماران بستگی دارد. هر چه قدر که بیماران با فیزیوتراپیست ها و پزشکان همکاری کنند، زودتر بهبود پیدا کرده، به زندگی عادی باز می گردنند.

بیمارانی که مجبور به جراحی دیسک کمر می شوند، پس از جراحی برای بهبودی کامل باید انجام فیزیوتراپی بعد از عمل دیسک کمر را در برنامه مراقبتی خود قرار دهند. تکنیک های فیزیوتراپی به بیماران کمک می کند تا مسیر بهبودی و تندرستی را هر چه سریع تر طی کنند و به زندگی عادی شان باز گردند. شروع فیزیوتراپی از مهم ترین برنامه های فیزیوتراپی می توان به ورزش ها و تمرین های افزایش قدرت عضلات و فیزیوتراپی با دستگاه اشاره کرد.

به طور کلی ورزش و فیزیوتراپی رایجترین روشهای درمانی مکمل برای افراد مبتلا به کمر درد هستند. این روشها برای بیمارانی که جراحی داشته اند و همچنین بیمارانی که با روشهای درمانی غیر جراحی تحت درمان هستند توسط پزشکان تجویز و توصیه می شوند.

قرار گرفتن تحت نظارت یک فیزیوتراپیست و انجام ورزشها و فیزیوتراپی ستون فقرات باعث میشود تا بیمار به جراحی مجدد احتیاج پیدا نکند. در بسیاری از موارد مشکلات ستون فقرات و دیسک کمر با فیزیوتراپی و ورزشهای تخصصی مانند فیزیوتراپی فتق دیسک کمر برطرف میشوند و نیازی به انجام جراحی نخواهد بود. بررسی پرونده پزشکی و شرح حال بیمار: در این مرحله پرونده و مدارک پزشکی بیمار توسط فیزیوتراپیست کنترل شده و سوالات لازم از بیمار پرسیده می شود. بررسی قدرت بدنی بیمار: در اولین جلسه دوره درمانی وضعیت و قدرت عضلات توسط تراپیست بررسی می شود.

استفاده از الکتروتراپی: فیزیوتراپیستها برای کاهش درد بیماران پس از جراحی ستون فقرات از وسایل الکتریکی همچون دستگاه تحریک عصب از زیر پوست استفاده می کنند.

لیزردرمانی: درمان با لیزر دیگر روش مورد استفاده در فیزیوتراپی بعد از جراحی ستون فقرات به شمار می رود. استفاده از این روش به منظور بهبود آسیبهای اسکلتی و ترمیم عضلات آسیب دیده انجام می شود.

ماساژ درمانی: استفاده از ماساژ در فیزیوتراپی بعد از جراحی ستون فقرات به منظور از بین بردن سفتی و اسکار در اطراف محل جراحی انجام می شود.

استفاده از تکنیکهای دستی: روش یا تکنیکهای دستی توسط متخصصین فیزیوتراپی بعد از جراحی ستون فقرات جهت کاهش التهاب و اختلالات در تاندونها، عضلات، رباطها و مفاصل استفاده می شود.

آموزش اقدامات لازم برای کاهش درد: فیزیوتراپیست اقداماتی را برای کاهش درد به بیماران آموزش خواهد داد. این اقدامات ممکن است شامل روش استفاده از کمپرس سرد و گرم، استفاده از ماساژور و یا حتی مصرف دارو باشد. متخصصان فیزیوتراپی ستون فقرات بعضا برای کاهش شدت درد بیمار داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی تجویز می کنند.

در اکثر موارد بیمارانی که دچار درد کمر هستند به کمک روشهای غیر جراحی درمان میشوند با توجه به شرایط و بیماری شما و شدت بیرون زدگی دیسک پزشک به تجویز داروهای خاص یا فیزیوتراپی خواهد پرداخت. در صورتی که پس از ۶ هفته امتحان کردن روشهای غیر جراحی درد کمر شما بهبود پیدا نکرده باشد پزشک انجام عمل جراحی را توصیه خواهد کرد با این حال روشهای جراحی مورد استفاده در همه افراد یکسان  نیست و هر فرد بر اساس شرایطی که دارد به یک روش جراحی خاص نیاز خواهد داشت. پز فیزیوتراپی میتواند به بهبود و تقویت عضلات مرکزی بدن که وظیفه محافظت از ستون فقرات را بر عهده دارند بپردازد تا فشار از روی ستون فقرات برداشته شود و از محل جراحی شده محافظت کردند. جراح یک مرکز فیزیوتراپی معتبر را به شما معرفی میکند که متخصص فیزیوتراپی آن مرکز به شما برای کسب نتایج مطلوب  از جراحی و سپری کردن دوران بهبود کمک خواهد کرد

عد از انجام جراحی دیسک کمر، احتمالا دیگر علائم مربوط به سیاتیک و کمردرد را نخواهید داشت. البته کمر شما به خاطر انجام جراحی دردناک خواهد بود، اما این درد به سرعت بهبود پیدا میکند و نهایتا شما هیچ دردی نخواهید داشت و یا درد بسیار کمی خواهید داشت. در این جا ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که آیا انجام فیزیوتراپی بعد از عمل دیسک کمر، سودی برای شما دارد یا خیر.

قرارگیری بدن در وضعیت صحیح در حالتهای مختلف مانند نشستن و ایستادن، نقش بسیار مهم و حیاتی در حفظ سلامت ستون فقرات شما دارد. به همین خاطر فیزیوترایست، وضعیت قرارگیری شما در حالتهای مختلف را بررسی میکند و در هنگام نشستن، ایستادن و راه رفتن، وضعیت ستون فقرات شما را ارزیابی میکند.

فیزیوتراپیست در این مرحله میتواند به شما کمک کند که در هنگام نشستن و ایستادن، ستون فقرات خود را در وضعیتی صحیح قرار دهید.

فیزیوتراپیست شما وضعیت عضلات مورد نظر را به دقت بررسی میکند. او همچنین قدرت عضلا شکم و کمر، لگن، ران و ساق پا را نیز ارزیابی خواهد کرد.

فیزیوتراپیست ممکن است طی جلسهی اول از شما یک تست عصب شناختی بگیرد. او رفلکس تاندونهای عمقی را با کمک یک چکش مخصوص ارزیابی میکند و همچنین توانایی شما برای تحمل لمس سبک بافتها یا فشار به آنها رانیز مد نظر قرار میدهد.

نتایج ارزیابیهای اولیه به فیزیوتراپیست شما کمک میکند تا یک برنامهی درمانی مناسب و اختصاصی برای وضعیت فیزیوتراپی بعد از جراحی دیسک کمر طرح ریزی کند. ممکن است در مواردی، پزشک جراح شما برخی دستورات خاص برای مراقبتهای بعد از جراحی به شما داده باشد و مطمئنا فیزیوتراپیست شما نیز به نحوی برنامه درمانی شما را تنظیم میکند که از این دستورات پیروی کنید.

از آن جایی که قرار گیری بدن در وضعیت صحیح )در حالات مختلف مانند نشستن و ایستادن( موضوع بسیار مهمی برای حفظ سلامت ستون فقرات شما است، فیزیوتراپ شما نحوهی صحیح نشستن، ایستادن و قرار گیری ستون فقرات در حالات مختلف را به شما آموزش می دهد.

مدالیته های درمانی در فیزیوتراپی. در صورتی که بعد از جراحی دیسک کمر، هنوز درد دارید، فیزیوتراپ شما از برخی مدالیتههای درمانی ویزهی فیزیوتراپی برای کاهش درد شما استفاده میکند. روشهایی مانند الکتروتراپی و مگنتتراپی ممکن است برای کاهش درد مورد استفاده قرار گیرند TENS  یا تحریک الکتریکی با دستگاه ماساژِ جایِ زخم جراحی. در صورتی که فیزیوتراپ تشخیص دهد که بافتهای اطراف محل جراحی دچار گرفتگی یا چسبندگی شدهاند، برای رفع این مشکل از تکنیکهای به خصوصی برای ماساژ دادن این ناحیه استفاده میکند. به طور کلی، دورهی درمان شما در مرکز فیزیوتراپی باید بین 3 تا ۶ هفته طول بکشد. در این مدت زمان فیزیوتراپ تمرینات لازم و چگونگی ادامهی تمرینات را به شما آموزش میدهد. او همچنین اطمینان حاصل میکند که شما به خوبی اطلاع دارید که در صورت عود مجدد درد کمر یا درد سیاتیک، چه اقداماتی باید انجام دهید.

ورزش کردن پس از جراحی ستون فقرات و مراقبت بعد از عمل دیسک کمر بسیار ضروری است که به رفع خستگی، به فعالیت وا داشتن بیمار و اجتناب از جراحی مجدد کمک میکند. به طور کلی ورزش برای بهبود  بدن پس از جراحی و جلوگیری از عود درد کمر و گردن در آینده اهمیت بسیار زیای دارد

با توجه به این که در طول انجام فیزیوتراپی هیچ داروی خاصی وارد بدن فرد نمیشود، بنابراین با دریافت خدمات فیزیوتراپی از مراکز معتبر، روند درمان به بهترین نحو صورت میپذیرد و هیچگونه عوارض فیزیوتراپی کمر متوجه فرد نخواهد بود. توجه داشته باشید که حین دریافت خدمات فیزیوتراپی باید فیزیوتراپیست ها را از سابقه پزشکیتان همانند استفاده از باتری قلبی، وجود تومورهای خوش خیم یا بدخیم و … مطلع کنید تا با ارائه خدمات مناسب بتوانند از عوارضی که ممکن است به دلیل بیماریهای مختلف فردی رخ دهد پیشگیری  کنند.

 درمان سکته مغزی با فیزیوتراپی

سکته مغزی را می توان یک0 فوریت اورژانسی دانست که برای جلوگیری از بروز عوارض جدی که بر اثر مرگ  سلول های مغزی خود را نشان خواهند داد این اختلال بر اثر عدم خون رسانی مناسب به بخشی از مغز صورت می گیرد. یکی از راه های موثر برای درمان این اختلال، فیزیوتراپی سکته مغزی است.

در واقع می توان گفته بعد از سکته مغزی بسیار نیاز است که بعد از درمان های اولیه و کنترل علائم، فرد از طریق فیزیوتراپی، تحت توانبخشی قرار گیرد. به کمک فیزیوتراپی می­ توان کمک کرد تا بیمار، شرایط جسمی بهتری پیدا کرده و بهتر بتواند کارهای شخصی خود را انجام دهد.

خوشبختانه تعداد مرگ و میر ناشی از سکته مغزی پایین است و بعد از سکته مغزی این امکان برای افراد وجود خواهد داشت که با در پیش گرفتن یک روش درمانی مناسب، اثرات سکته مغزی را کاهش دهند.

به طور کلی موارد زیر را می توان از علائم سکته مغزی دانست:

  • احساس ضعف یا بی حسی در یک طرف بدن بروز اختلال در راه رفتن و یا عدم تعادل سردردها و سرگیجه های ناگهانی مشکلاتی نظیر دوبینی و تاری دید اختلال در حرف زدن
  • کاهش میزان سطح هوشیاری
  • بروز اختلال در هماهنگی اندام های بدن

بعد از سکته مغزی معمولاً افراد با برخی از مشکلات زیر رو به رو خواهند بود:

بدن به طور موقت یا همیشگی فلج می شود؛ عضلات دچار آتروفی می شوند؛ مغز دچار تورم می شود؛

فرد در تکلم با اختلال رو به رو خواهد شد؛ در بلع اختلال به وجود می آید؛

در راه رفتن و حرکت بدن، اختلال ایجاد می شود؛ فرد در کنترل مثانه و روده بی اختیار می شود؛ افسردگی یکی دیگر از عوارض سکته مغزی است؛

.همچنین فرد ممکن است در حافظه و هوشیاری نیز با مشکل مواجه شود

در فیزیوتراپی سکته مغزی، همه چیز براساس نوع سکته مغزی و شدت آن و همچنین سن بیمار، برنامه ریزی می شود.

از طریق فیزیوتراپی سکته مغزی می­ توان عوارض سکته مغزی را کاهش داد و به بیمار کمک کرد تا زودتر شرایط مساعدی پیدا کند .یک متخصص فیزیوتراپی به واسطه دانش خود در رابطه با درمان سکته مغزی با فیزیوتراپی، کمک می کند تا فرد از نظر جسمی و حرکتی با بهبود رو به رو شود.

بعد از سکته مغزی، سیستم عصبی دارای انعطاف پذیری هدایت شده و کنترل شده نیست. این در حالی است که به کمک فیزیوتراپی این امکان وجود خواهد داشت که بعد از آسیب، دوباره بتوان انعطاف پذیری سیستم عصبی را در جهت صحیح هدایت کرد.

بعد از آن که فرد به فیزیوتراپی مراجعه کرد تمامی مشکلات پزشکی او توسط فیزیوتراپیست مورد بررسی قرار خواهد گرفت. برای آن که بتوان بهترین روش های مراقبتی را برای درمان فرد به کار گرفت نیاز است که تمامی مشکلات حرکتی در ابتدای کار، تشخیص داده شوند.

در صورتی که فرد در یک طرف بدن خود دچار فلج شده باشد، فیزیوتراپیست وضعیت بدنی او را اصلاح خواهد نمود تا دچار آسیب دیدگی و اسپاسم نشود. معمولاً برای افرادی که قادر به حرکت نیستند با فیزیوتراپی مرتبط با قفسه سینه مانع از عفونت ریه ها خواهند شد. همچنین شرایط برای نشستن فرد فراهم خواهد شد تا در ریه لخته خون ایجاد نشود و فرد تنفس بهتری داشته باشد.

درمان سکته مغزی با فیزیوتراپی، یک روش درمانی تخصصی و حساس است. از این رو نیاز است که این پروسه  درمان در یک مرکز حرفه ای انجام شود. انتخاب بهترین فیزیوتراپی سکته مغزی این امکان را برای شما فراهم خواهد نمود تا بهترین خدمات را برای بهبود مشکلات ناشی از سکته مغزی دریافت کنید.

در بیشتر افراد، علائم سکته مغزی به سرعت و در عرض چند ثانیه یا چند دقیقه بعد از وقوع سکته خود را نشان میدهند. علائم هر سکته مغزی بستگی به قسمتی از مغز دارد که دچار گرفتاری شده است.

به تاثیر فیزیوتراپی در سکته مغزی باور داشته باشید. نکته خوشحال کننده درباره بیماری سکته مغزی این است که نه تنها میتوان از سکته مغزی پیشگیری کرد ،بلکه بازماندگان سکته مغزی میتوانند بهبود یافته و مجددا کیفیت زندگیشان را با مراقبت مناسب و طولانی مدت و حمایت کافی به دست بیاورند.

با توجه به منطقه آسیب دیده در مغز، ممکن است در بیماران سکته مغزی اختلالات حسی ایجاد شود که به مرور زمان نیز بر طرف میگردند. درمانهای فیزیوتراپی میتواند به روند بهبود و درمان بی حسی دست و پا بعد از سکته مغزی کمک کند.

خیلی از افراد شرایط و توانایی طی کردن مسافت تا کلینیک فیزیوتراپی را ندارند ولی نیازمند درمان فیزیوتراپیست هستند. فیزیوتراپیست با حضور در منزل، نیاز افراد به درمان را برآورده می کند.

اگر فردی که دچار سکته مغزی شده است نمیتواند روی تخت یا صندلی بنشیند، فیزیوتراپ به او کمک میکند تا تعادل خود را حفظ کند. پس از این مرحله شخص میتواند با کمک بایستد و به آرامی راه برود.

هرچه زودتر فیزیوتراپی و بازتوانی به دنبال سکته ی مغزی را شروع کنید، احتمال اینکه توانایی ها و مهارت  های از دست رفته ی خود را بازیابید بیشتر است.

مدت مورد نیاز برای فیزیوتراپی و بازتوانی مهارت های از دست رفته به شدت سکته و عوارض مربوط به آن بستگی دارد. برای بعضی از بیماران بهبودی سریع اتفاق می افتد. اما بیشتر افراد برای مدت طولانی تری به فیزیوتراپی نیاز دارند.

همانطور که میدانید، فردی که دچار  سکته مغزی میشود، معمولا قسمتی از بدنش از کار افتاده و دامنه ی حرکتی فرد کاهش پیدا میکند. در این صورت اگر بیمار به کمک تمرین در منزل و درمان به وسیله  فیزیوتراپی، تلاشی برای به بهبود عملکرد بدن خود نکند، ممکن است رفته رفته عضلات وی سفتتر شده و توان حرکتی به کلی از بیمار گرفته شود.

یکی از بخش ها و روش های درمان در فیزیوتراپی بیماران سکته مغزی استفاده از تمرینات ورزشی طبی که با عملکرد تقویت عضلات و تعادل و توانایی کارهای روزمره می تواند باعث بهبود بیماران شود در حقیقت تمرینات می تواند باعث تقویت عضلات رفع کوتاهی های عضلانی و بهبود تعادل بیمار از طریق تمرینات تعادلی و بالانس شود.

اولین جلسه فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل شما، ارزیابی اولیه خواهد بود. در طول این جلسه، فیزیوتراپی شما در خانه شما با شما ملاقات می کند و وضعیت عملکرد فعلی شما را ارزیابی می کند.

فرایند فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل بر اساس نتایج ارزیابی اولیه شما بنا خواهد شد. درمانی که دریافت می کنید باید خاص نیازهای شما باشد. درمان های فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل ممکن است شامل اجزای مختلفی باشد.

فیزیوتراپیست شما همچنین ممکن است برای کمک به بهبود هماهنگی کلی در طول جلسات فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل با شما همکاری کند. فیزیوتراپ ممکن است حرکات آهسته را با قدم زدن هدفمند انجام دهد تا نحوه حرکت بدن بیمار را بهبود بخشد. برخی از این حرکات ممکن است غیرفعال باشند ،یعنی در این حرکت ها، فیزیوتراپیست بدن شما را برای شما حرکت می دهد. سایر حرکات فعال هستند، جایی که شما از عضلاتتان برای حرکت به روش های هماهنگ برای بهبود تحرک عملکردی کلی استفاده می کنید.

سکته مغزی می تواند یک آسیب ترسناک باشد و به طور قابل توجهی توانایی حرکت و عملکرد طبیعی شما را مختل کند. فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل می تواند به بهبود عملکرد شما در خانه و در جامعه بعد از سکته مغزی کمک کند. تیم فیزیوتراپی و توانبخشی ما می تواند با شما و خانواده شما برای بهبود ایمنی و تحرک تان همکاری کند. به این ترتیب می توانید به سرعت کارهای عادی و فعالیت های تفریحی خودتان را از سر بگرید.

 

فیزیوتراپی

 

فیزیوتراپی دیسک گردن در منزل

 

دیسک بین مهره‌ها ساختارهای نرم و انعطاف پذیری هستند که شامل یک پوسته سخت خارجی میباشند و  درون آنها توسط یک ماده نرم ژل مانند پوشانده شده است. با بالا رفتن سن فرآیند تحلیل رفتگی دیسک شروع میشود و این امر باعث بروز درد و در نهایت پارگی آن خواهد شد. پارگی دیسک به علت ترک خوردگی و آسیب لایه خارجی دیسک به وجود میآید و باعث میشود. مواد نرم داخل دیسک به سمت بیرون هدایت شوند و وارد فضای ستون فقرات گردند.

امر اغلب باعث میشود که به اعصاب ستون فقرات فشار وارد شود و میتواند باعث بروز برخی از علائم و نشانه‌ها در بازو گردد.

از علائم شایع دیسک گردن درد گردن میباشد. معمولاً درد در ناحیه گردن به وجود میآید اما بیرون زدگی  دیسک و فشرده شدن اعصاب باعث میشود که درد به بازوها انتشار پیدا کند

هنگامی که اعصاب بازو به علت بیرون زدگی دیسک در ناحیه گردن فشرده میشوند باعث بروز سایر علایم و نشانههای نورولوژیکی از قبیل ضعف عضلانی، بی حسی و سوزن سوزن شدن در بازو خواهد شد. در صورتی که فقط یک دیسک درگیر شده باشد باعث بروز درد و مشکلات حاصل از آن در یک بازو خواهد شد و بیشتر در آن قسمت احساس میشود که عضلات و پوست دارای اعصاب بیشتری هستند علت بروز این امر این است که در اکثر مواقع دیسک فقط به سمت یک طرف بیرون میزند.

 

کمر

 

در صورتی که مدت زیادی از بروز بیرون زدگی دیسک گردن بگذرد ضعف عضلانی در نهایت باعث آرتروز عضلات درگیر شده و بی حسی کامل پوست خواهد شد.

بیرون زدگی دیسک گردن فقط یکی از دلایل درد گردن است با این حال اکثر افرادی که مشکل بیرون زدگیدیسک گردن در آنها تشخیص داده شده است با علائم و نشانههای دیگری از قبیل درد بازو و بی حسی و سوزن سوزن شدن و ضعف عضلانی مواجه خواهند شد. داشتن علائم باعث میشود که تشخیص دیسک گردن در این بیماران راحت تر از بیمارانی باشد که فقط دچار درد گردن هستند

بدون شک بیرون زدگی دیسک ناحیه گردن همانند سایر دیسکها میتواند باعث بروز علائم و نشانهها شود. در این حالت فرآیند درمان بر روی کاهش التهاب و تورم اطراف دیسک و رفع التهاب ریشه عصب تمرکز میکند.

متخصص فیزیوتراپی به کمک حرکات ورزشی خاص به رفع فشار از روی دیسک و اعصاب میپردازد تا دوباره بیمار با این علائم و نشانهها مواجه نشود

 

فیزیوتراپی برای بیرون زدگی دیسک یک روش بسیار موثر است و هدف از انجام آن کاهش درد و سفتی و اسپاسم عضلات میباشد.

 

متخصص فیزیوتراپی به شما برای بهبود قدرت و انعطاف پذیری عضلات کمک خواهد کرد. در مراحل شدید نیز فیزیوتراپی شامل رعایت کردن برخی نکات و توصیهها در خصوص نحوه اصلاح فعالیت جسمانی، نحوه کاهش درد، و همچنین نکات مربوط به مصرف داروهای مسکن است

فیزیوتراپی علاوه بر ورزش از مدالیتههای منفعل متعددی از قبیل تراکشن دستی، تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست، تحریک الکتریکی و التراسوند تراپی استفاده میشود که هدف از کاربرد آنها رفع علائم و نشانه‌های حاصل از بیرون زدگی دیسک گردن و کاهش التهاب میباشد.

 

فیزیوتراپی با استفاده از برنامه ورزش درمانی به شما برای اصلاح حالت بدن و تقویت عضلات گردن به شیوه ای ایمن و بی خطر کمک خواهد کرد. هدف نهایی متخصص فیزیوتراپی کاهش درد است و به شما کمک میکند بتوانید هر چه سریع تر به انجام فعالیتهای کاری و ورزشی خود بپردازید.

 

ماساژ درمانی تلاش بسیار موثر برای کاهش سفتی و التهاب عضلات از قبیل عضله ذوزنقه ای فوقانی است. ماساژ باعث بهبود گردش خون و بهبود قابلیت حرکتی و کاهش درد خواهد شد.

 

در کنار تمرینات ورزشی مخصوص عضلات مرکزی از مدالیتههای الکتروتراپی مانند لیزر درمانی، تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست و درمانهای مداخله ای برای تسکین فوری درد استفاده میشود.

تحریک الکتریکی باعث میشود که اعصاب قسمت پشت سر نتوانند به ارسال سیگنالهای درد بپردازند این امر باعث میشود که بدن به تولید اندروفین بپردازد زیرا اندروفین هورمون طبیعی بدن برای کاهش درد است. این مدالیتههای درمانی در کاهش درد ناشی از بیرون زدگی دیسک مفید هستند به عنوان اولین خط درمان در نظر گرفته می‌شوند.

 

در مواردی که درد گردن شدید است فیزیو پیلاتس شامل برخی تمرینات ورزشی خاص است که عضلات پایدار کننده درون شانه و گردن که به علت ضربه تروماتیک یا نامناسب بودن حالت بدن ضعیف شده اند را هدف قرار میدهد.

 

فیزیوتراپی ایمنی و کارایی بسیار زیادی برای گردن دارد. اکثر بیماران پس از درمان فوراً شاهد بهبود درد خود  خواهند بود اما ممکن است برخی از آنها پس از ورزش کردن دچار درد یا سفتی خفیف شوند

 

توانبخشی فیزیوتراپی بعد از عمل

در صورتی که شما به انجام عمل جراحی نیاز داشته باشید پس از عمل میتوانید از خدمات فیزیوتراپی در برنامه توانبخشی خود استفاده کنید تا به سرعت بهبود پیدا کنید. متخصص فیزیوتراپی نحوه درست حرکت کردن را به شما یاد میدهد و به شما میگوید که باید از انجام دادن کدام حرکات خودداری کنید تا در آینده دچار آسیب دیدگی مجدد گردن نشوید. شما همچنین باید به انجام حرکات کششی و تقویتی مخصوص عضلات گردن بپردازید تا بتوانید کارهای روزمره خود را انجام دهید.

 

روش های فیزیوتراپی برای بیماران مختلف میباشد و بنا به تشخیص پزشک متفاوت میباشد در طی سالها و با پیشرفت علم پزشکی بسیار تغییر کرده باشد و فیزیوتراپی های مدرن و پیشرفته امکان آن را ایجاد کرده که تعداد بیشتری از بیماران مبتلا به بیماری دیسک گردن از دردهای گردن بدون تیغ جراحی رهایی یابند.

 

پایین بودن متمادی سر برای مدت طولانی یا ضربه به سر ایجاد میشود و یعنی لایه احاطه کننده دیسک پاره شده و در نهایت ماده ژلاتینی دیسک به بیرون می آید بیرون آمدن ماده ژلاتینی بین دیسک موجب ایجاد فرآیندهای التهابی و فشار مکانیکی بر روی عصب های اطراف دیسک شده و موجب ایجاد درد می‌شود.

 

لیزر درمانی برای دیسک گردن

استفاده از لیزرهای پرتوان در دوز مناسب و دستگاههای مناسب باعث کاهش دراماتیک التهاب و افزایش میزان ترمیم از طریق بالا بردن ماده تغذیه در داخل سلول شده و موجب ترمیم شگرف ناحیه خارج شده و همچنین عصب های صدمه دیده در محل می‌شود.

اگر از دستگاه مناسب برای دیسک گردن استفاده نشود،  تاثیری در درمان دیسک گردن نخواهد داشت درمان های دیسک گردن در فیزیوتراپی، ورزش برای دیسک گردن می باشد ورزش برای دیسک گردن باید به صورت آرام و بعد از کاهش درد شروع شود و باید توسط پزشک فیزیوتراپیست که درمان بیمار را بر عهده گرفته است دائماً چک شود ممکن است یک ورزش به صورت عام برای عمده دیسک های گردن مناسب باشد اما برای شما مناسب نباشد. توصیه ما این است که ورزش برای دیسک گردن به صورت دائمی انجام شود تا علائم بیمار مجدداً عود نکند.

بهترین فیزیوتراپی برای دیسک گردن باید از تمامی دستگاه ها استفاده کند تا حداکثر نتیجه حاصل شود فیزیوتراپی گردن در منزل فیزیوتراپی گردن یکی از روشهای درمانی برای مشکلات عضلانی و درد گردن است. فیوتراپیست شما با آموزش صحیح وضعیت بدنی و استفاده از گرما ،یخ، تحریک الکتریکی، تکنیک و ورزشهای مختلف به کاهش درد گردن شما کمک میکند.

فیزیوتراپی در منزل شامل: ماساژ، کشش مفاصل، طب سوزنی، روشهای ضربهای، استفاده از گردنبندهای طبی مناسب، استفاده از مدالیتههای الکتریکی برای کاهش درد و افزایش ترمیم و تمرینهای ورزشی مناسب شما است.

بنابراین در فیزیوتراپی ما سعی می کنیم با هم فشار های التهابی بر روی عصب توسط دیسک گردن کاهش یابد و هم فشارهای مکانیکی حاصل از ماده میانی دیسک بر روی عصب های اطراف آن تقلیل پیدا کند.

معمولاً در تمام فیزیوتراپی های دیسک گردن از اولتراسوند استفاده میشود تا انعطاف پذیری و التهاب ناحیه کاهش پیدا کرده و همچنین قدرت عضلات اطراف گردن به حالت اولیه برگردد.

مسئله بسیار مهم در فیزیوتراپی استفاده از مانوال تراپی می باشد مانیپولاسیون ستون فقرات که توسط متخصصین طب فیزیکی و توانبخشی و متخصصین کایروپراکتیک انجام می شود موجب میشود راستای ستون فقرات صاف شده و فشار بر روی عصب ها به صورت دراماتیک کاهش پیدا کرده و بیمار از درد های سخت به صورت ناگهانی رها شود.

برای کاهش اسپاسم ها و دردهای کوچک و رفع خستگی شما می توانید  از فیزیوتراپی در منزل بهره مند  شوید. هر چند برخی از بیماری ها مانند آرتروز گردن نیز می توان از فیزیوتراپی گردن در منزل استفاده نمایدمتخصص فیزیوتراپی ابتدا به انجام معاینه جسمانی میپردازد تا دامنه حرکات گردن و میزان محدودیتهایحرکتی ناشی از درد را ارزیابی نماید سپس با توجه به نتایج حاصل از معاینات اولیه به طراحی برنامه درمان خواهد پرداخت. بیمار و متخصص فیزیوتراپی با یکدیگر همکاری نزدیک دارند تا همه انتظارات و اهداف درمانی پوشش داده شود.

برخی از درمان های دستی برای افرادی که مبتلا به بیماری های عروقی در گردن همانند گرفتگی شریان کاروتید یا آرتروز پیشرفته مفاصل هستند، نا مناسب و خطرناک می باشد. این مشکلات معمولا در افراد مسن رخ می دهد. فیزیوتراپیست شما پیش از آنکه درمان تان را شروع کند، خطرات ناشی از درمان دستی را برای شما بررسی خواهد کرد.

در واقع ورزش های فیزیوتراپی گردن با دو هدف درمان و پیشگیری انجام می دهند

تمرینات پیشگیری مناسب افرادی است که به دلیل سبک زندگی و نوع کار به عنوان مثال کار پشت میز و کار کردن با کامپیوتر در ساعات طولانی ،مستعد به وجود آمدن درد در گردن می باشند.افراد بایست تمرینات پیشگیری را به صورت مداوم انجام دهند که مانع از ایجاد گردن درد شوند.ولی ورزش های درمانی و

فیزیوتراپی گردن برای بیماران انجام می شود  که به هر دلیلی دچار درد و بی ثباتی در قسمت ستون فقرات گردن خود هستند.

فیزیوتراپی در منزل

فیزیوتراپی در منزل نیز در واقع همان روش درمانی فیزیوتراپی در محیط های درمانی است و هیچ تفاوتی با یکدیگر نخواهند داشت. صرفاً در روش فیزیوتراپی در منزل، شخص تراپیست در منزل فرد بیمار حضور پیدا کرده و به کمک تجهیزات همراه خود به فرد کمک خواهد نمود تا جلسات درمانی خود را باکیفیتی مطلب و به شکلی کاملاً اصولی و صحیح پشت سر بگذارد.

فیزیوتراپی به واسطه تمرین هایی که داشته یک روش موثر و عالی به منظور درمان و نیز جلوگیری از آسیب ها و دردهای مربوط به بیماری های مختلف است. فیزیوتراپیست ها به خوبی بسته به مشکل هر فرد بهترین تمارین را برای سرعت بخشی به روند بهبود او به کار خواهند گرفت.

نقش فیزیوتراپی در تقویت عضلات و مفاصل آسیب دیده

فیزیوتراپ‌ها نقش کلیدی در مراقبتهای اولیه درمانی ایفا میکنند. آنها دسترسی مناسب افراد را به خدمات فیزیوتراپی تضمین میکنند. دسترسی سریع به فیزیوتراپی با شرایط مناسب در سلامت بیمار و کاهش هزینههای درمانی بسیار مؤثر است. برای مثال، فردی که دچار کمر درد حاد میشود، اگر در عرض ۲۷ ساعت از شروع درد توسط یک متخصص فیزیوتراپی معاینه گردد، در مقایسه با افرادی که دسترسی سریعی به خدمات فیزیوتراپی ندارند، به تعداد جلسات درمانی کمتر نیازمند خواهد شد، همچنین مدتزمان دور ماندن از محل کار او نیز کاهش یافته و فرایند درمان سریعتر خواهد شد.

فیزیوتراپی با بهبود در کارکرد فیزیکی، سلامت و کیفیت زندگی افراد در ارتباط است. برای شروع فرایند درمان به کمک فیزیوتراپی، ابتدا سابقه پزشکی، آزمایشهای پزشکی و مطالعات تصویربرداری بیمار ارزیابی میگردد. متخصص فیزیوتراپی این یافتهها را با معاینات فیزیکی خود )ازمایشات و معاینههای تنفسی، قلبی، عضلانی -اسکلتی، عصبی – عضلانی و سیستم پوششی بدن( ترکیب مینماید تا به تشخیص دقیق برسد.

بهبود کیفیت زندگی و افزایش سطح سلامت عمومی مهم ترین تاثیر فیزیوتراپی بر نظام سلامت است مدالیته های درمانی مانند منوال تراپی ، سوزن خشک ، لیزر پرتوان ، شاک ویو تراپی و تمرین درمانی از مهم ترین مدالیته های درمانی مورد استفاده در این بخش درمانی هستند.

فیزیوتراپی راهکاری موثر در کاهش عوارض دوران سالمندی و افزایش سطح سلامتی سالمندان در جامعه دارد.

بهبود مهارت های حرکتی، کاهش و درمان محدودیت های حرکتی، تقویت عضلات ضعیف شده و افزایش توانمندی های افراد معلول و سالمند از مهم ترین اهداف فیزیوتراپی هستند.

فیزیوتراپی با کمک به تسکین درد و تسریع بهبودی از انجام بسیاری از جراحی های غیر ضروری پیشگیری می کند.

بهبود وضعیت حرکتی و تعادل در بیمارانی که به دلایلی همچون آسیب های ارتوپدی و یا بیماری های مغز و  اعصاب مانند سکته مغزی و فلج مغزی دچار مشکلات حرکتی شده اند.

 

فیزیوتراپیستها با استفاده از روشهای مختلفی به این هدف خود دست پیدا میکنند:

 

از بیمار میخواهند ورزشهای خاصی را انجام دهد ماساژ عضلات

استفاده از دستگاهها تحریک عضلانی جا انداختن مفاصل

آموزش فعالیتهای سبک زندگی راه رفتن و حالت بدنی و کشش عضلات

فیزیوتراپیست در مورد سابقه پزشکی شما اطلاعات کاملی به دست میآورد

فیزیوتراپیست شرایط شما را بررسی و تشخیص میدهد

شما برنامه درمانی که اهداف خاص شما را دنبال میکند را به دست میآورید

یک برنامه ورزشی و دستگاههای کمکی مورد نیاز برای شما تجویز میشود

 

پس از جراحی: بعد از جراحی بلند شدن و حرکت کردن نقش مهمی در روند بهبودی شما دارد. اگر بخشی از بدن شما مثل دستها، پاها ،کمر ،تحت تأثیر قرار گیرند فیزیوتراپی به بیمار کمک میکند که دوباره بتواند از آن بخش از بدن استفاده کند یا آسیب دیدگی را جبران کند.

 

 فیزیوتراپی ورزشی

ورزشکاران حرفهای به طور منظم با فیزیوتراپیست ها کار میکنند. یک درمانگر خوب میتواند به شما کمک کند تا بعد از تمرین سریعتر به بهبودی دست پیدا کنید، از آسیب دیدگیها جلوگیری کنید و عملکرد ورزشی خود را به حداکثر برسانید. ممکن است فیزیوتراپیست به شما پیشنهاد کند برنامههای ورزشی کششی و تقویتی، ماساژ درمانی، یا وسایل کمک حرکتی داشته باشید تا روند بهبودی خودتان را سرعت ببخشید.

 

 فیزیوتراپی ارتوپدی

آیا تا به حال کمردرد و گردن درد، شکستگی، کشیدگی عضلات یا رگ به رگ شدن را تجربه

کردهاید؟  فیزیوتراپی ارتوپدی میتواند در این مسائل به شما کمک کند ،یک فیزیوتراپیست ماهر اختلالات اسکلتی عضلانی را که روی توانایی انعطافپذیری و دامنه حرکتی شما تأثیر میگذارد، تشخیص، کنترل و درمان میکند. به طورکلی، درمان شامل ترکیبی از ورزشهای کششی تعادلی کرایوتراپی، ماساژ ،یخ و گرما درمانی یا تکنیکهای جا انداختن ستون فقرات میشود. فیزیوتراپیستها همچنین میتوانند ورزشهای خانگی و دستگاههای ارگونومیک را به شما پیشنهاد کنند باعث تسریع روند بهبودی شما میشود.

فیزیوتراپی، خدمتی است که تنها توسط و یا با هدایت و نظارت یک فیزیوتراپیست صورت میگیرد وشامل :

بررسی، تشخیص، برنامه ریزی درمانی، مداخله و ارزیابی میباشد

درمان در فیزیوتراپی به طور کلی به سه گروه اصلی تقسیم میشود

تمرین درمانی: فیزیوتراپیست به وسیله تجویز؛ انجام و آموزش ورزش های درمانی خاص، ماساژ، ورزش در آب

.)آبدرمانی( اقدام به درمان بیمار یا افزایش سطح سلامت میکند

الکتروتراپی:درمان به وسیله دستگاه های ویژه انجام میشود این دستگاه ها معمولاً امواج خاصی را )امواج مایکروویو، امواج کوتاه رایویی، امواج مافوق صوت، امواج الکتریکی( که همگی توسط دستگاه به شکل خاصی

.(تولیدشده و تغییر مییابند )مدوله میشوند مهارت های درمان با دست

.فیزیوتراپی خدماتی را به افراد ارائه می دهد تا حداکثر میزان تحرک برای آنها ایجاد، حفظ و بازیابی شود

فیزیوتراپی به کاهش درد، بازیابی تحرک و انعطاف پذیری، افزایش دامنه حرکتی مفاصل، تقویت ماهیچه ها

.و حفظ وضعیت بدنی درست کمک می کند

.فیزیوتراپی توسط فیزیوتراپیست ها انجام می شود که متخصصان دارای مجوز در حیطه سلامت هستند

فیزیوتراپی کوتاه مدت برای بیمارانی است که آسیبهای اسکلتی-عضلانی-عصبی کوچکی دارند.

این آسیب ها می توانند ناشی از حادثه باشند که در آن ها جراحتهای ساده بافت نرم یا بعضی شکستگی های

.ساده اتفاق افتاده است یا ممکن است آسیب های غیر ترومایی باشند

.این بیماران برای بهبود قطعی فقط برای یک دوره کوتاه نیاز به فیزیوتراپی سرپایی دارند

در مورد بیماری ها و مشکلاتی مانند فلج ماهیچه ای، چه همی پلژی باشد یا فلج چهار اندام و مشکلات دیگری مانند آتاکسی، سرگیجه، سفتی ناشی از بیماری پارکینسون، رعشه و دیستونی به فیزیوتراپی بلند مدت نیاز است.

یک فیزیوتراپیست با در نظر داشتن تمام این مشکلات به افراد مسن تمرین های تعادلی مختلف، تقویت ماهیچه ای، استقلال عملکردی، بازیابی دامنه حرکتی مفصل و تمرین های تنفسی را برای پاکسازی و باز شدن ریه ها و توانبخشی قلب آموزش می دهد.

در حال حاضر فیزیوتراپی به یک بخش بسیار مهم تبدیل شده است

فیزیوتراپی تبدیل به یک بخش اساسی در هر شاخه ای از پزشکی شده و از جهات مختلفی در زندگی ما اهمیت دارد.

گاهی اوقات شکستگی ها پس از درآوردن گچ یا پس از جراحی موجب محدودیت حرکت مفصل می شوند

فیزیوتراپی به بهبود دامنه حرکتی مفصل و تقویت ماهیچه های ضعیف کمک کرده و آنها را برای انجام فعالیت های روزانه آماده می کند.

فیزیوتراپی پس از سکته مغزی

انجام ۳ تا ۴ ماه فیزیوتراپی می تواند تأثیرات سکته مغزی بر اندام ها را برطرف کند. با کمک ورزش های مناسب بیمار می تواند به طور کامل ریکاوری شود.

 

کاهش خطر زمین خوردن

فیزیوتراپیست می تواند ورزش های تعادلی را آموزش دهد و همچنین به تقویت ماهیچه ها کمک کند و این موجب بهبود تعادل و جلوگیری از زمین خوردن می شود.

 

کنترل بیماری‌های قلبی

فیزیوتراپیست نقش مهمی در دوره پس از جراحی های بای پس سرخرگ کرونری دارد. آنها به پاکسازی ترشحات ریه و همچنین افزایش تحرک بیماران کمک می کنند.

آنها برای تقویت قلب به بیمار آموزش می دهند، به بهبود فاکتور جهشی کمک می کنند و برنامه کاملی را برای توانبخشی قلبی عروقی تهیه می کنند.

فیزیوتراپی میتواند در دوران قبل و بعد از تولد نوزاد مفید باشد

فیزیوتراپیست کلاس های پیش از تولد را برگزار می کند که در آنها حفظ سلامت زنان و همچنین حفظ سلامت نوزاد مورد توجه قرار می گیرد.

فیزیوتراپی همچنین کمک می کند که وضع حمل آسان تر شود. فیزیوتراپیست همچنین میتواند هنگام درد های وضع حمل و در دوره پس از زایمان به مادر کمک کند.

دوره پس از زایمان با مشکلات زیادی مانند کمر درد ،گردن درد و درد پایین کمر ناشی از رادیکولوپاتی همراه است.

فیزیوتراپیست فعالیت هایی که باید برای جا به جایی انجام شود را به بیمارانی که نمی توانند از بستر بلند شوند، مانند بیماران آسیب نخاعی، آموزش می دهد.

آنها بر آموزش مجدد عضلات و کنترل و توانبخشی حرکات کوچک و بزرگ در بیماری هایی مانند فلج مغزی، آسیب نخاعی، ام اس، بیماری پارکینسون، آسیب مغزی و سکته مغزی تمرکز می کنند.

درد سیاتیک: یکی از آسیب ها و ناراحتی هایی که فیزیوتراپی نقش موثری در درمان آن دارد، آسیب های عصب سیاتیک می باشد. عصب سیاتیک می تواند بر اثر فشار،افزایش وزن، تصادفات و… دچار پارگی های ناقص و کامل شود، آسیب این عصب در نواحی مختلفی از جمله لگن، ران ها، باسن، زانو ها اختلال ایجاد کرده و موجب  ناراحتی و درد در این نواحی می گردد. فیزیوتراپی با تکنیک های تمرین درمانی و ورزشهای تقویتی و کششی مناسب و همچنین  روش های دستی و غیر دستی، اولتراسوند تراپی، لیزر تراپی، شاک ویو و… به بهبود و جلوگیری از آسیب های شدیدتر کمک می کند.

درد لگن: لگن در سنین مختلف بخصوص در هنگام سالمندی دچار آسیب می شود که البته اگر آسیب از نوع شکستگی باشد و در افراد بزرگسال، سالمند و یا جوانانی که مبتلا به پوکی استخوان، آرتروز و دیگر بیماری های مادرزادی هستتند اتفاق بیفتد، بسیار خطرناک بوده و می تواند موجب فوت فرد شود.آرتروز لگن، آسیب هایی از جمله درد سیاتیک که موجب درد لگن می شود و…. می تواند موجب ناراحتی فرد شود. فیزیوتراپیست با استفاده از تکنیک های فیزیوتراپی) اولتراسوند تراپی، کایروپراکتیک، تحریکات الکتریکی و…(، تمرین درمانی به بهبود این امراض و جلوگیری از تشدید آن ها کمک می کند.

 

فیزیوتراپی

 

فیزیوتراپیست:

فیزیوتراپیست ها اشخاصی هستند  که  با ارزیابی وضعیت بالینی بیماران و شرایط کاری و اجتماعی و روانی آنها درمان های مورد نظر را طبق برنامه زمانی منظم  تجویز میکنند تا به کاهش مشکلات جسمی  آنها بی انجامد .

این درمان ها میتواند با استفاده از دستگاه های مدرن تحریک سلولی  یا ماساژهای خاص و یا تجویز فعالیت  های کششی و ورزشی مناسب برای تقویت عضلات و کاهش درد صورت بگیرد

آرتروز کمر و آرتروز گردن

(درد در قسمت پشت بدن )کمر درد اختلالات مربوط به پاها

(OA) آرتروز زانو دیسک کمر

درد پایین کمر

رگ به رگ شدن و کشیدگی‌ها

اختلالات مربوط به مفصل‌ها

سیاتیک سردرد گردن درد

روماتیسم زانو و روماتیسم ستون فقرات

آموزش و مشاوره: فیزیوتراپیستها با آموزش و ارائه توصیههای عمومی در مورد عواملی که زندگی روزانه شما را تحت تأثیر قرار میدهند )مانند نحوه قرارگیری وضعیت صحیح بدن، بلند کردن یا حمل صحیح اشیا جهت

.جلوگیری از بروز صدمات(، به بهبود کیفیت زندگی افراد میپردازند

فیزیوتراپیست چه کاری انجام میدهد؟یک فیزیوتراپیست با بیماران از طریق برنامههای شخصیسازی شده که مخصوص آنها طراحی شده است کار میکند تا بتواند تواناییها و عملکردهای حرکتی آنها را تا جای ممکن بازیابی کند آنها آموزش میبینند تا بتوانند به بیماران در تمام مراحل زندگی از نوزادی تا سنین پیری و

:همینطور که به کسانی که به علت آسیب دیدگی توانایی حرکتی شان تحت تأثیر قرار گرفته است کمک کنند

گردن درد و کمردرد که ناشی از مشکلاتی در عضلات و بافت اسکلتی بدن باشد

مشکلاتی در استخوانها مفاصل ماهیچهها و رباطها از جمله شامل آرتروز و تأثیرات بعد از قطع عضو می شود.

مشکلات ریوی مثل آسم

ناتوانی که ناشی از مشکلات قلبی است

.موارد مربوط به فلج، مشکلات مربوط به لگن مثل مشکلات مثانه و روده که در ارتباط با زایمان پیش آمده استاز دست دادن تحرک به علت تراما، آسیب به مغز یا ستون فقرات که ناشی از بیماریهایی مثل پارکینسون و ام اس هستند.

برخی از شایعترین دلایلی که مردم به فیزیوتراپیست مراجعه میکنند شامل موارد زیر می شود:

بیماری: بعد از بیماری طولانی یا بعد از بیماری که روی تعادل تحرک یا مهارتهای حرکتی شما تأثیر گذاشته باشد.

مشکلات مزمن سلامتی: برخی مشکلات مزمن برای سلامتی مثل دیابت که بر روی تحرک و تعادل شما تأثیر بگذارد.

پس از جراحی: بعد از جراحی بلند شدن و حرکت کردن نقش مهمی در روند بهبودی شما دارد. اگر بخشی از بدن شما مثل دستها، پاها ،کمر ،تحت تأثیر قرار گیرند فیزیوتراپی به بیمار کمک میکند که دوباره بتواند از آن بخش از بدن استفاده کند یا آسیب دیدگی را جبران کند

آسیب دیدگیها که باعث میشود بیمار با درد زیاد یا ناتوانی هنگام حرکت مواجه شود اغلب از طریق فیزیوتراپی درمان می شوند.

بخش مهمی از بیماران نیازمند خدمات فیزیوتراپی افرادی هستند که به دلایلی دچار درجاتی از معلولیت هستند.

با توجه به تعداد بالای این گروه در جامعه و نیاز این افراد به حضور فعالانه در جامعه توانبخشی با روش هایی همچون فیزیوتراپی با هدف کاهش مشکلات این افراد و افزایش استقلال آن ها بسیار مهم است.

نیز یکی از مشکلات شایعی است که نیازمند برنامه توانبخشی با  بیماری های مادرزادی همچون فلج مغزی فیزیوتراپی هستند. سالمندان نیز قشر مهمی هستند که می تواند از فیزیوتراپی بهره ببرند.

فیزیوتراپی یکی از کارهای بسیار حساس و مهم ، شامل بررسی اولیه ، تشخیص ، برنامه ریزی درمانی، مداخلات و ارزیابی می باشد که جهت بهره مندی از فواید فیزوتراپی لازم است فیزیوتراپی توسط و یا تحت نظارت یک فیزیوتراپیست انجام شود.

فیزیوتراپ ها ، فیزیوتراپی را یک روش درمانی بسیار مناسب می دانند که با استفاده از آن می توان بیماری های مختلفی را درمان کرد. همچنین معتقدند که فواید فیزیوتراپی بسیار زیاد و ریسک آن بسیار پایین می باشد.

درمان با فیزیوتراپی در مقایسه با جراحی و سایر روش های درمانی کم هزینه تر و ایمن تر می باشد و تاثیر زیادی در بهبود مشکلات ناشی از بیماری ها دارد. همچنین فواید فیزیوتراپی بیشتر از فواید به سایر روش های

درمانی است.  برخی از این بیماری ها و اختلالات قابل درمان با این روش عبارتند از:

فلج مغزی ، سکته مغزی ، ام اس ، پارکینسون و سایر بیماری های مغز و اعصاب بیماری های مادرزادی همانند فلح اطفال ، فلج بلز ، دیستروفی عضلانی دوشن ، میلومننگوسل و…

بیماری ها و اختلال های اسکلتی و عضلانی همانند اسپوندیلیت آنکیلوزان ، سندرم تونل کارپال، تاندونیت ها، بورسیت ها و…

پیشگیری از جراحی : در برخی از مشکلات و جراحت ها می توان از فیزیوتراپی جهت از بین بردن درد و درمان آن استفاده کرد که در صورت موفق بودن دیگر نیازی به جراحی نمی باشد. همچنین انجام فیزیوتراپی پس از جراحی باعث می شود تا جراحت زودتر بهبود یابد و بیمار زودتر به وضعیت عادی قبل از عمل جراحی برگردد.

بهبود سریعتر آسیب های ورزشی و جلوگیری از آن ها : لازم است هر فرد ورزش های متناسب با شرایط جسمانی خود را انجام دهد تا آسیب کمتری به او وارد شود. فیزیوتراپیست ها به خوبی می دانند که ورزش های گوناگون چه آسیب هایی به بدن وارد می کنند و به همین جهت برای هر فرد حرکات ورزشی و تمرینات متناسب با شرایط او را معرفی می کنند.

بر خلاف کلینیک های فیزیوتراپی که فیزیوتراپیست به صورت همزمان به چندین بیمار رسیدگی می کند ، در صورت استفاده از خدمات فیزیوتراپی در منزل فیزیوتراپی به صورت خصوصی انجام می شود. در این روش کلیه وقت  هر جلسه را برای یک بیمار اختصاص می دهد که این باعث می شود تاثیر بیشتری در درمان و رفع مشکل داشته باشد.

یکی از مهم ترین فواید فیزیوتراپی در منزل ، درمان به صورت خصوصی می باشد. با توجه به اینکه درمان به صورت خصوصی است تمرینات دقیق تری انجام می شود که باعث بهبودی سریعتر بیمار می شود.

دنبال کردن آرین طب در رسانه ها:

شبکه شرق

درخواست رزرو آنلاین:

Loading...
تزریق داخل مفصل
تزریق داخل مفصلی تزریق مفصلی یک روش درمانی برای کاهش درد و التهاب مفصلی  در بیماری ها و آسیب های
آب درمانی
در جامعه‌ای که به‌سلامتی فیزیکی و روانی اهمیت زیادی می‌دهد، مشکلات جسمی مانند آرتروز، رماتیسم و گرفتگی عضلات، به‌عنوان موانعی
کمردرد
کمردرد- پیشگیری، علل و راه های درمان عوامل مختلفی باعث ایجاد کمردرد می شوند. براساس مطالعات علمی صورت گرفته کمردرد
درمان کشیدگی کشاله ران
کشیدگی کشاله ران یک مشکل متداول است که می‌تواند بر افرادی از هر سن و فعالیتی تأثیر بگذارد. درمان این
آمبولی ریوی ( Pulmonary Embolism ) انسداد عروق خونی ریه توسط یک آمبولی است ؛ آمبولی توده ای است که
چاقی مرضی ( Obesity ) زمانی رخ می دهد که شاخص توده بدنی BMI بالا تر از 35 باشد .