کبد چرب

کبد چرب

بیماری کبد چرب (Fatty Liver) به عنوان یکی از مشکلات شایع سلامتی جامعه به‌شمار می‌آید و در حال افزایش است. کبد چرب به وضعیتی اطلاق می‌شود که چربی‌ها به‌طور غیرعادی درون سلول‌های کبد انباشته می‌شوند. این بیماری اغلب بدون نشانه‌های ظاهری شروع می‌شود و ممکن است سال‌ها به‌طور ناشناخته پیش‌روی کند. با افزایش شیوع اختلالات مرتبط با سبک زندگی، مصرف الکل و اضافه وزن، بیشترین تأثیر را بر این بیماری دیده‌ایم. این موضوع اهمیت بیشتری برای تشخیص و درمان زودهنگام بیماری کبد چرب دارد، زیرا ممکن است منجر به عوارض جدی مانند نارسایی کبدی، سیروز و حتی سرطان کبد شود. در این متن، به معرفی بیشتر این بیماری، علائم و عوامل خطر، روش‌های تشخیص و درمان آن خواهیم پرداخت.

 

برای مشاوره و درخواست خدمات پزشکی و پرستاری در منزل با کارشناسان آرین طب تماس بگیرید.

رزرو نوبت و هماهنگی: ۰۹۱۲۰۴۴۶۳۰۸
آرین طب ارائه ارائه‌دهنده انواع خدمات پزشکی از جمله پزشک متخصص در منزل (قلب، ریه، داخلی و…) و انواع خدمات پرستاری و تزریقات در منزل

 

کبد چرب چیست؟

بیماری‌های کبد دو نوع هستند و هرکدام به‌ نوعی به این اندام حیاتی آسیب می‌رسانند. این بیماری یکی از شایع‌ترین بیماری‌های کبد است که به دلیل تجمع چربی در آن به وجود می‌آید. این بیماری، به عنوان استئاتوز کبدی نیز شناخته می‌شود و زمانی رخ می‌دهد که چربی در کبد تجمع پیدا کند.

بودن کمی چربی در این اندام طبیعی به نظر می‌آید، اما تجمع بیش از اندازه چربی می‌تواند به یک مشکل بد تبدیل شود. اگر بیش از ۵ تا ۱۰ درصد از وزن کبد شما چربی است، احتمالا به این بیماری مبتلا هستید. کبد، دومین ارگان بزرگ بدن است که به فرآوری مواد غذایی کمک می‌کند و مواد مضر خون را فیلتر می‌کند. گاهی این بیماری را بیماری خاموش کبدی می‌نامند، زیرا ممکن است بدون ایجاد علائم رخ دهد.

شیوع این بیماری در بسیاری از نقاط جهان، به ویژه در کشورهای غربی، در حال افزایش است و حدود ۲۵ درصد از مردم جهان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. اما خبر خوب این است که کبد چرب یک بیماری برگشت‌پذیر است و با تغییر سبک زندگی قابل بهبود است.

 

کبد چرب

 

با انواع کبد چرب بیشتر آشنا شوید

این بیماری به دو شکل اصلی دیده می‌شود، هرکدام دارای علت و عامل خطر متفاوتی است که از هم مجزا هستند.

  • کبد چرب الکلی (AFLD): نوعی از بیماری که ناشی از مصرف بیش از حد الکل است. مصرف زیاد الکل باعث تجمع چربی در کبد می‌شود. افرادی که مقدار زیادی الکل مصرف می‌کنند باید مصرف خود را محدود کنند تا از این بیماری جلوگیری کنند. در کشورهایی مانند ایالات متحده آمریکا که مصرف الکل زیاد است، حدود ۵% از جمعیت این بیماری را تجربه می‌کنند.
  • کبد چرب غیر الکلی (NAFLD): نوعی دیگر از بیماری که به علت عواملی غیر از مصرف الکل مانند ژنتیک، چاقی، دارو و غیره ایجاد می‌شود. این نوع از بیماری هیچ ارتباطی با مصرف الکل ندارد و می‌تواند نتیجه عوامل مختلفی مانند چاقی و دیابت باشد. از هر سه بزرگسال، یک نفر و از هر ۱۰ کودک یک نفر ممکن است به این بیماری مبتلا شوند. دقیقاً علت ایجاد این نوع بیماری هنوز مشخص نیست، اما افراد چاق و دارای دیابت به طور معمول بیشتر از سایرین دچار آن می‌شوند.

دلایل ایجاد کبد چرب چیست؟

بیماری کبد چرب به دو شکل اصلی ظاهر می‌شود، با اعتیاد به الکل و بدون آن. درباره افرادی که اعتیاد به الکل ندارند، پزشکان هنوز به طور کامل نمی‌دانند که چه چیزی باعث ایجاد آن می‌شود.

اطلاعات دقیق در مورد اینکه چرا در برخی افراد چربی در کبد تجمع می‌یابد و در برخی دیگر این اتفاق نمی‌افتد، هنوز موجود نیست. اما معمولاً بیماری کبد چرب و سیروز کبدی با عوامل مشترکی مرتبط هستند و برای جلوگیری از آن باید موارد زیر را کنترل کرد:

  • اضافه وزن یا چاقی
  • مقاومت به انسولین
  • قند خون بالا که نشان‌دهنده پیش‌دیابت یا دیابت نوع ۲ است
  • سطح بالای چربی در خون، به ویژه تری‌گلیسرید

همچنین عوامل دیگری نیز ممکن است به ایجاد این بیماری کمک کنند، مانند:

  • نوشیدن بیش از حد الکل
  • چاقی
  • قند خون بالا
  • کلسترول بالا
  • تری گلیسرید بالا
  • سندرم متابولیک
  • مقاومت به انسولین
  • دیابت نوع ۲
  • کمبود آلفا ۱ آنتی‌تریپسین

عوارض جانبی بعضی داروها مثل متوترکسات، تاموکسیفن، آمیودارون و داروهای ضد تشنج و ضد صرع، کورتیکواستروئیدها، استامینوفن (استفاده طولانی مدت) و بعضی آنتی‌بیوتیک‌ها

  • بای پس معده
  • بارداری
  • قرار گرفتن در معرض سموم خاص
  • ژنتیک و وجود سابقه خانوادگی
  • بیماری التهابی روده (IBS)
  • مصرف زیاد کربوهیدرات
  • مصرف نوشیدنی‌های قندی

علائم بیماری کبد چرب چیست؟

نشانه‌های بیماری کبد چرب در افراد متفاوت و متنوع است و هر فرد ممکن است نشانه‌های متفاوتی را تجربه کند. با این حال، برخی از علائم این بیماری در تمام افراد مشابه است. این علائم شامل موارد زیر می‌شود:

  • خستگی و ضعف عمومی بدن
  • حالت تهوع
  • بی‌اشتهایی
  • درد در بخش بالای سمت راست شکم
  • بزرگی کبد
  • ظاهر لکه‌های قهوه‌ای رنگ در پوست

اگرچه بیماری کبد چرب در مراحل اولیه خاموش است و علائم مشخصی ندارد، اما پیشرفت آن ممکن است باعث ظاهر شدن نشانه‌های مختلف شود. به همین دلیل، کنترل وزن و مراقبت از سلامتی بسیار اهمیت دارد. درصورتی‌که اضافه وزن دارید و شاخص توده بدنی (BMI) شما بیش از حد معمول است و یا چربی در ناحیه شکم زیاد است، باید به زودی به نشانه‌های بیماری کبد چرب توجه کنید.

 

کبد چرب

 

چه کسانی بیشتر به کبد چرب مبتلا می‌شوند؟

افراد دارای اضافه وزن ریسک بالاتری برای مبتلا به کبد چرب دارند

چاقی و اضافه وزن از جمله عوامل مهمی است که می‌تواند به بروز کبد چرب منجر شود. این مشکل به طور همزمان با بیماری‌های دیگری همچون بیماری‌های قلبی، سرطان و دیابت نوع ۲ همراه است. با توجه به رژیم غذایی ناسالم و سبک زندگی فعلی، چاقی به یک چالش اساسی تبدیل شده است. عواملی همچون غذاهای ناسالم، استرس، کمبود خواب، اختلالات هورمونی و عدم فعالیت کافی می‌توانند در افزایش وزن تأثیرگذار باشند.

اگر شاخص توده بدنی شما (BMI) بین ۲۵ تا ۳۰ باشد، به اضافه وزن دچار هستید؛ اما اگر بیش از ۳۰ باشد، به عنوان یک فرد چاق شناخته می‌شوید. سعی کنید با رعایت یک رژیم غذایی سالم و انجام فعالیت ورزشی منظم، وزن خود را کاهش دهید، زیرا کاهش وزن تأثیر بسزایی در پیشگیری از بروز کبد چرب دارد.

افراد دارای دیابت نوع ۲ امکان دارد که به کبد چرب مبتلا شوند

دیابت نوع ۲ یک بیماری مزمن است که با افزایش سطح قند خون در بدن همراه است. این بیماری به دلیل نقص در پاسخ بدن به هورمون انسولین ایجاد می‌شود، که وظیفه انتقال گلوکز به سلول‌ها را برای تامین انرژی دارد. در مراحل پیشرفته‌تر این بیماری، بدن قادر به تولید انسولین به میزان کافی نمی‌باشد، که منجر به تجمع گلوکز در خون می‌شود.

کسانی که الکل مصرف می‌کنند

مصرف بیش از حد الکل می‌تواند باعث ابتلا به کبد چرب الکلی شود، که افراد معتاد به الکل را در معرض خطر نارسایی کبد قرار می‌دهد. در فرآیند تجزیه الکل توسط کبد، مواد مضری تولید می‌شود که می‌توانند به سلول‌های کبد آسیب برسانند و باعث التهاب آن شوند. این التهاب ممکن است در نهایت به هپاتیت الکلی و سیروز تبدیل شود.

کسانی که کلتسرول بالا دارند

کلسترول بالا، یکی از مشکلات رایج در جوامع پیشرفته است که زمانی که سطح این چربی در خون افزایش می‌یابد، می‌تواند به تشکیل پلاک در دیواره‌های رگ‌های خونی و در نتیجه مسدود شدن مسیر جریان خون منجر شود.

یکی از انواع کلسترول بالا به دلیل عوامل ژنتیکی به ارث می‌رسد، در حالی که نوع دیگر آن از عوامل اکتسابی مانند سبک زندگی، بیماری‌های زمینه‌ای و داروهای مصرفی تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

سطح بالای تری گلیسیرید در خون امکان دارد باعث ابتلا به کبد چرب شود

ارتفاع سطح تری‌گلیسیرید در خون، از جمله عواملی است که می‌تواند خطر ابتلا به کبد چرب را افزایش دهد، که علت آن ممکن است ارثی باشد. اما در عصر امروز، رژیم غذایی نامناسب و کمبود فعالیت بدنی از جمله عواملی هستند که ممکن است منجر به افزایش سطح تری‌گلیسیرید در خون شوند. اگر سطح تری‌گلیسیرید در خون شما افزایش یافته است، تغییر در سبک زندگی شما امری ضروری است زیرا این وضعیت می‌تواند منجر به بروز کبد چرب، سکته مغزی یا حمله قلبی گردد.

کبد چرب در زنان باردار

کبد چرب در دوران بارداری یک بیماری نادر اما جدی است که برخی از زنان در طول این دوره ممکن است با آن روبه‌رو شوند. با این حال، علت دقیق آن هنوز مشخص نیست. در شرایط طبیعی، چربی و تری‌گلیسیرید در کبد تجزیه می‌شوند، اما در بعضی از زنان باردار، این فرآیند مختل شده و باعث تجمع چربی در سلول‌های کبد و اطراف آن می‌شود.

کبد چرب در دوران بارداری می‌تواند عوارض جدی برای مادر و جنین ایجاد کند، از جمله افزایش احتمال فشارخون بارداری، خونریزی پس از زایمان و زایمان زودرس.

 

 

برای مشاوره و درخواست خدمات پزشکی و پرستاری در منزل با کارشناسان آرین طب تماس بگیرید.

رزرو نوبت و هماهنگی: ۰۹۱۲۰۴۴۶۳۰۸
آرین طب ارائه ارائه‌دهنده انواع خدمات پزشکی از جمله پزشک متخصص در منزل (قلب، ریه، داخلی و…) و انواع خدمات پرستاری و تزریقات در منزل

 

درمان کبد چرب چگونه است؟

در حال حاضر، هیچ دارویی که به طور قطعی برای درمان این بیماری تأیید شده باشد وجود ندارد. برای پیدا کردن راهکارهای درمانی مؤثر، نیاز به انجام تحقیقات بیشتری است. در ادامه، به بررسی مواردی می‌پردازیم که با رعایت آن‌ها می‌توان بهبودی یا کنترل بهتری بر روند بیماری داشت.

درمان فوری کبد چرب

ممکن است این جمله توجه شما را به جنبه‌هایی از کبد چرب کشانده که می‌خواهید آن را درمان کنید! در حالی که کبد چرب قابل درمان است، اما برای داشتن نتایج سریع، باید با دقت و هوشمندی اقدام کنید. برای بهبود فوری این بیماری، بهترین روش کاهش وزن است. تحقیقات نشان می‌دهد که حتی کاهش کوچکی در وزن می‌تواند تأثیر قابل توجهی در فرآیند درمان داشته باشد. اگر فرد دچار نوع الکلی این بیماری است، قطع مصرف الکل می‌تواند تاثیر مثبتی داشته باشد و به تنظیم کبد چرب کمک کند.

درمان های دارویی و قرص برای کبد چرب

درمان کبد چرب اصولاً بدون داروهای خاص صورت می‌گیرد و پزشک بیشتر تمرکز خود را بر روی تغییر سبک زندگی متمرکز می‌کند. با این حال، در برخی موارد، داروهایی برای کنترل دیابت، کلسترول و تری‌گلیسیرید ممکن است تجویز شوند. همچنین، در برخی مواقع، پزشک ممکن است قرص ویتامین E را تجویز کند. به‌علاوه، استفاده از داروی متفورمین برای افرادی که همراه با دیابت، به کبد چرب غیر الکلی مبتلا هستند، تأثیر مثبتی دارد، زیرا این دارو می‌تواند مقاومت به انسولین را بهبود بخشد.

عمل جراحی

برای تشخیص و درمان بیماری‌های کبدی مانند سیروز و نارسایی کبدی، بهتر است به متخصص گوارش و فوق تخصص کبد مراجعه کنید. درمان نارسایی کبدی ممکن است نیازمند پیوند کبد باشد، بنابراین مشاوره با پزشکان فوق تخصص کبد بسیار حائز اهمیت است. از طریق آرین طب می‌توانید بهترین پزشکان فوق تخصص کبد کشور را پیدا کنید و با آن‌ها مشورت کرده و نوبت حضوری رزرو کنید.

 

کبد چرب

 

درمان کبد چرب در منزل

در بسیاری از موارد، با تغییر سبک زندگی و اعمال درمان‌های خانگی، می‌توان روند بیماری کبد چرب را معکوس کرد و از آسیب‌های کبدی و ایجاد زخم جلوگیری کرد. این تغییرات شامل:

  • اجتناب از مصرف الکل، کاهش وزن، تغییر رژیم غذایی، کاهش مصرف کالری‌های اضافی، کاهش مصرف چربی‌های اشباع شده و چربی‌های ترانس، افزایش مصرف میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات و غلات کامل، کاهش مصرف کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده، ورزش منظم، مصرف مکمل‌های ویتامین E و استفاده از داروها برای کنترل کلسترول، تری‌گلیسیرید، فشار خون و دیابت می‌شوند. باید مصرف داروهایی که ممکن است به کبد آسیب برسانند محدود شود و قبل از استفاده از مکمل‌ها یا داروهای جدید با پزشک مشورت شود.

غذاهای مفید کبد چرب کدامند؟

رعایت رژیم غذایی از مهم‌ترین اقدامات برای درمان این بیماری است. باید سعی کنید از تمام گروه‌های غذایی شامل میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، پروتئین بدون چربی، لبنیات کم‌چرب، چربی و روغن‌های سالم در رژیم غذایی خود استفاده کنید و مصرف غذاهای پرکالری را محدود کرده و به جای آن‌ها از غذاهای غنی از فیبر استفاده کنید، که انواع میوه، سبزیجات و حبوبات از جمله غذاهای پر فیبر هستند.

صبحانه مناسب برای کبد چرب

بعضی از مواردی که می‌توانند بهترین همراه شما در صبحانه باشند عبارتند از:

  • سالاد میوه: یک سالاد مقوی ترکیباتی از یک موز و بقیه میوه‌ها می‌تواند شما را در روز پر انرژی نگه دارد و همزمان برای این بیماری هم مقوی باشد.
  • غلات: مصرف غلات در صبحانه از بهترین رژیم‌های غذایی برای کبد چرب است.
  • دسر ماست و‌ توت: دسر ماست و توت می‌تواند بهترین گزینه برای یک صبحانه خوشمزه و سالم برای کبد چرب باشد.
  • نان و پنیر: انتخاب یک پنیر محلی با نان سبوس‌دار گزینه مناسبی برای صبحانه و کبد چرب شماست.

سرکه سیب برای کبد چرب

سرکه سیب می‌تواند به هضم چربی‌های انباشته‌شده در و اطراف کبد کمک کند و به فرآیند کاهش وزن کمک نماید. اما لازم است تاکید شود که باید در مصرف هیچ یک از این داروهای گیاهی و خوراکی‌های طبیعی زیاده‌روی نشود، زیرا ممکن است باعث بدتر شدن شرایط کبد و حتی بام بیفتید.

 

درمان کبد چرب در طب سنتی

طب سنتی و بومی یکی از راه‌های درمانی است که بسیاری از افراد، به‌ویژه در خاورمیانه، از آن استفاده می‌کنند. در ایران، طب سنتی به شکل سازماندهی‌شده‌تری و با ارائه روش‌های درمانی برای کبد چرب، مورد توجه قرار گرفته است. اگرچه از این روش‌ها برای درمان قطعی کبد چرب نمی‌توان استفاده کرد، اما می‌توان آن‌ها را به‌عنوان تکمیلی به روش‌های درمانی و پزشکی استفاده کرد. در ادامه به بعضی از داروهای گیاهی که برای درمان این بیماری مصرف می‌شود، اشاره شده است.

داروی گیاهی برای کبد چرب

بهترین داروهای گیاهی برای درمان کبد چرب عبارتند از:

زردچوبه بهتر است این داروی گیاهی را به صورت کپسول پس از غذا یا با عسل مخلوط و روزانه مصرف کنید تا از تاثیرات معجزه‌آسای آن بهره‌مند شوید.

خاکشیر مصرف شربت خاکشیر برای درمان کبد چرب و پاکسازی آن بسیار مفید است، همچنین عطش بدن را نیز برطرف می‌کند و می‌تواند یک ماده‌ فوق‌العاده برای تابستان باشد.

لیموترش شروع روز با مصرف لیموترش می‌تواند هدیه‌ای فوق‌العاده برای کبد چرب شما باشد.

چای سبز مصرف چای سبز همچنین می‌تواند به عنوان راهی درمانی برای کبد چرب موثر باشد، زیرا از تجمع چربی در اطراف کبد جلوگیری می‌کند و برای آرامش خیال و درمان کبد چرب توصیه می‌شود.

 

عوارض کبد چرب چیست؟

همه‌ ما درگیر سوالی هستیم که عوارض کبد چرب چیست؟ عارضه اصلی این بیماری، پیشرفت به سمت سیروز است که به معنی تشکیل زخم (اسکار) در کبد است و منجر به سخت‌شدن کبد می‌شود. همچنین، واریس مری و سرطان کبد از دیگر عوارض این بیماری هستند که می‌تواند روی رشد مو تأثیر بگذارد و باعث شروع ریزش مو شود.

اما عوارض خطرناک کبد چرب چیست؟

یکی از علائم که در مراحل پایانی این بیماری به وجود می‌آید، سیروز کبدی است که به دلیل التهاب کبد بروز می‌کند. سیروز باعث اسکار در کبد شده و زخم به وجود می‌آورد. اگر این روند متوقف نشود، شخص به عوارضی مانند تجمع مایع در شکم، تورم وریدهای مری، گیجی و خواب‌آلودگی، سرطان کبد و نارسایی کبد و ازکارافتادن این اندام دچار می‌شود.

 

تشخیص کبد چرب چگونه است؟

مراحل تشخیصی کبد چرب:

شرح حال پزشکی

برای تشخیص دقیق کبد چرب، پزشک نیازمند یک شرح حال پزشکی دقیق است. این شامل پرسش‌هایی درباره تاریخچه پزشکی خانوادگی، مصرف الکل، داروهای مصرفی، بیماری‌های زمینه‌ای و علائم مانند خستگی یا از دست‌دادن اشتها می‌شود.

معاینه بدنی

پزشک در مرحله معاینه بدنی، ممکن است با لمس و فشار دادن شکم، کبد را بررسی کند. در صورت بزرگ شدن کبد، آن را در قسمت بالایی و راست شکم مشاهده می‌کند. اما در برخی موارد، کبد می‌تواند ملتهب باشد اما اندازه‌اش تغییر نکند، در این صورت، تشخیص دقیق تر توسط پزشک متخصص کبد صورت می‌گیرد.

آزمایش

در بسیاری از موارد، بیماری کبد چرب با افزایش آنزیم‌های کبدی در آزمایش خون مشخص می‌شود. افزایش آنزیم‌های آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) در آزمایش خون، نشان دهنده التهاب کبد است که یکی از دلایل آن افزایش چربی در کبد است. اما این فقط یکی از عوامل ممکن برای افزایش آنزیم‌های کبدی است.

هرگاه آنزیم‌های کبدی بالا باشند، پزشک ممکن است آزمایش‌های دیگری را برای شناسایی علت التهاب کبد تجویز کند. آزمایش‌هایی که به پزشک در تشخیص کبد چرب کمک می‌کنند عبارتند از:

  • آزمایش بررسی عملکرد کبد یا تست کبد چرب که با آزمایش خون انجام می‌شود و سطح پروتئین‌ها و آنزیم‌ها در کبد بررسی می‌شود. اگر عملکرد کبد مشکوک به مشکل باشد، پزشک آزمایش‌های تصویربرداری دقیق‌تر را توصیه می‌کند.
  • آزمایش چربی خون
  • شمارش کامل سلول‌های خونی
  • آزمایش بررسی هپاتیت ویروسی مزمن (هپاتیت A، B، C)
  • آزمایش غربالگری بیماری سلیاک
  • قند خون ناشتا
  • اندازه‌گیری هموگلوبین A۱C برای بررسی سطح قند خون طی ۶ ماه گذشته

مطالعات تصویربرداری

پزشک ممکن است برای مشخص کردن میزان چربی و مشکلات دیگر در کبد، مطالعات تصویربرداری را توصیه کند. این شامل سونوگرافی، CT scan، MRI و فیبرواسکن می‌شود.

نمونه‌برداری از کبد

برای تعیین شدت بیماری کبدی، نمونه‌برداری از کبد استفاده می‌شود. پزشک یک سوزن را در کبد فرو می‌کند و یک تکه از بافت را برمی‌دارد که سپس تحت میکروسکوپ بررسی می‌شود.

تست کبد چرب در خانه

تشخیص بیماری کبد چرب در خانه توسط خود فرد بسیار دشوار است و حتماً نیازمند آزمایش‌های متخصصانه تحت نظر پزشک است. با این حال، این بیماری علائمی شایع دارد که در افراد مختلف دیده می‌شود و با شناخت این علائم، می‌توان به سرعت بیشتری بیماری را تشخیص داد و درمان را زودتر آغاز کرد. این علائم شامل خستگی، بی‌حالی، افزایش شدت خواب و ضعف روزانه می‌باشند، بنابراین باید به آنها توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

 

روش های پیشگیری از کبد چرب چیست؟

تغییر در سبک زندگی و انجام کارهایی که به سلامت بدن کمک می‌کند، به‌عنوان مهم‌ترین اقدام برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری مطرح می‌شود. این شامل موارد زیر است:

  • نگه‌داری وزن در محدوده سالم و در صورت چاقی یا اضافه‌وزن، کاهش آن.
  • تعیین برنامه ورزشی روزانه و رعایت آن.
  • کاهش مصرف الکل به حداقل.
  • منظم مصرف داروهای مورد نیاز برای کسانی که دیابت یا چربی خون دارند.
  • انتخاب رژیم غذایی سالم شامل میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و چربی‌های سالم.

 

کبد چرب

 

در آخر…

کبد چرب تغییرات در سبک زندگی و مداومت در رعایت توصیه‌های پزشکی می‌تواند به کاهش خطرات این بیماری و جلوگیری از پیشرفت آن کمک کند. از جمله اقداماتی که می‌توان انجام داد، کاهش وزن، افزایش فعالیت‌های ورزشی، کنترل مصرف الکل، رعایت رژیم غذایی سالم و مداومت در مصرف داروهای مورد نیاز است. انجام این اقدامات به صورت منظم و مداوم می‌تواند به بهبود وضعیت سلامت کبد کمک کرده و از پیشرفت بیماری جلوگیری نماید.

سوالات متداول

آیا کبد چرب باعث مرگ می‌شود؟

اکثر افراد این بیماری را به عنوان یک مشکل جدی نمی‌بینند و با تغییرات کوچکی در سبک زندگی می‌توانند آن را مدیریت کنند. اما زمانی که این بیماری به مرحله سیروز کبدی می‌رسد، ممکن است در نهایت منجر به نارسایی کبد و سرطان کبد شود. کبد به عنوان یک اندام حیاتی در بدن، اهمیت بسیاری دارد و بدون آن، زندگی معمولی ممکن نیست.

 

چربی خون باعث ایجاد کبد چرب می‌شود؟

بالارفتن سطح چربی خون می‌تواند یکی از عوامل ابتلا به بیماری کبد چرب باشد، به‌ویژه در افرادی که تری‌گلیسرید خون آن‌ها بالا است. همچنین، افزایش کلسترول نیز به‌عنوان یک عامل خطر برای بروز این بیماری در نظر گرفته می‌شود. افرادی که دچار این مشکلات هستند، باید دقت لازم را در مدیریت بیماری خود داشته و به طور منظم آزمایشات مربوط به سطح چربی خون خود را انجام دهند. همچنین، افرادی که سابقه خانوادگی ابتلا به این مشکل را دارند، باید برای بررسی‌های دقیق‌تر، آزمایشات مرتبط را انجام دهند.

 

خدمات ما:

 

شما می‌توانید در آرین طب خدمات پزشکی و پرستاری در منزل دریافت کنید.

برخی از خدمات ما شامل ویزیت پزشک متخصص در منزل، سونوگرافی در منزل، رادیولوژی در منزل، طب سوزنی در منزل، مشاوره روانشاسی و تغذیه در منزل است.

برای مشاهده همه سرویس های ما به صفحه خدمات مراجعه کنید.

رزرو نوبت و هماهنگی: ۰۹۱۲۰۴۴۶۳۰۸

برای رزرو خدمات پزشکی یا پرستاری در منزل فرم زیر را پر کنید:

Loading...