داپاگلیفلوزین (داکسلا، فاکسیبت، داتوپین، فورکسیگا، گلوداپ)

قرص داپاگلیفلوزین

داپاگلیفلوزین یک داروی مؤثر برای کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ است که توسط شرکت داروسازی اکتوورکو تولید می‌شود. این دارو با مهار کانال انتقال سدیم – گلوکز 2 (SGLT2) در کلیه‌ها، باعث افزایش دفع قند از طریق ادرار می‌شود. علاوه بر کاهش قند خون، مصرف این دارو می‌تواند منجر به کاهش وزن و فشارخون نیز شود. اما، برخی عوارض جانبی ممکن است شامل عفونت‌های ادراری، افزایش خونریزی ادراری و عوارض گوارشی مانند اسهال و استفراغ باشند. در ادامه مقاله، با ما همراه باشید تا درباره مکانیسم عمل، کاربردها و عوارض قرص داپاگلیفلوزین(Dapagliflozin tablets) آشنا شویم.

 

قرص داپاگلیفلوزین چگونه عمل می‌کند؟

داپاگلیفلوزین از طریق مهار کوترانسپورتر 2 سدیم – گلوکز (SGLT2) در توبول‌های ابتدایی نفرون‌ها عمل می‌کند. این عمل باعث کاهش بازجذب گلوکز، سدیم و آب از ادرار می‌شود. به‌این‌ترتیب، کلیه‌های شما بیشترین مقدار این مواد را از خون و ادرارتان فیلتر می‌کنند و هنگام ادرارکردن، این مواد از بدن شما خارج می‌شوند. این فرایند باعث کاهش قند خون، کنترل فشارخون و کاهش بار قلبی می‌شود که در نتیجه به بهبود وضعیت بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک می‌کند.

 

اشکال دارویی داپاگلیفلوزین

داپاگلیفلوزین به‌صورت قرص‌های روکش‌دار در دو مقدار مختلف تولید می‌شود:

  • قرص روکش‌دار حاوی 5 میلی‌گرم داپاگلیفلوزین
  • قرص روکش‌دار حاوی 10 میلی‌گرم داپاگلیفلوزین

این دو شکل دارویی از داپاگلیفلوزین برای مدیریت دیابت نوع 2 استفاده می‌شود و هرکدام از آن‌ها حاوی مقدار مشخصی از داپاگلیفلوزین بوده و با روکشی برای مصرف خوراکی ارائه می‌شوند.

 

موارد مصرف داپاگلیفلوزین

استفاده در دیابت نوع 2:

قرص داپاگلیفلوزین، یک داروی مهارکننده‌ کوترانسپورتر 2 سدیمم – لوکز (SGLT2) است که برای کنترل قند خون در بیماران دیابت نوع 2 مورداستفاده قرار می‌گیرد. عملکرد اصلی این دارو در افزایش دفع گلوکز از طریق ادرار است که باعث کاهش میزان قند در خون می‌شود. این روش کاهش قند خون باعث کنترل بهتر میزان قند در بیماران دیابتی می‌شود و می‌تواند به پیشگیری از عوارض جانبی ناشی از دیابت کمک کند.

 

تأثیر بر سلامت قلب:

در مطالعات بالینی، قرص داپاگلیفلوزین نشان داده است که می‌تواند خطرات مرتبط با نارسایی قلبی را در بیماران دیابتی کاهش دهد. این دارو اثرات مثبتی بر روی سلامت قلب دارد و می‌تواند به‌عنوان یک ابزار مهم در مدیریت بیماران دیابتی با مشکلات قلبی مورداستفاده قرار گیرد. علاوه بر این، می‌تواند از عوارض جانبی مرتبط با نارسایی قلبی، مانند بیماری عروق کرونری قلب و فشارخون بالا، محافظت کند.

 

تأثیر بر سلامت کلیوی:

قرص داپاگلیفلوزین نیز می‌تواند از پیشروی بیماری کلیوی در بیماران دیابتی جلوگیری کند. با افزایش دفع قند از طریق ادرار، این دارو می‌تواند از تغییرات خطرناک در کلیه بیماران دیابتی پیشگیری کند. همچنین، می‌تواند از عوارض جانبی مرتبط با بیماری کلیوی، مانند نارسایی کلیه، محافظت کند و بهبودی در عملکرد کلیه را تسریع بخشد. این دارو با ترکیبی از اثرات مؤثر بر روی مدیریت دیابت، سلامت قلب و کلیه، به‌عنوان یک گزینه مؤثر و مطلوب در درمان بیماران دیابتی با مشکلات قلبی و کلیوی مورداستفاده قرار می‌گیرد.

موارد مصرف داپاگلیفلوزین

مکانیسم اثر و فارماکوکینتیک داپاگلیفلوزین

با اینکه داپاگلیفلوزین یک داروی مهم برای کنترل قند خون در بیماران دیابتی است، مکانیسم عمل این دارو اهمیت بالایی دارد. داپاگلیفلوزین عمدتاً با مهار کوترانسپورتر 2 سدیم – گلوکز (SGLT2) در توبول‌های ابتدایی نفرون‌ها عمل می‌کند. این عمل باعث کاهش بازجذب گلوکز و سدیم از ادرار می‌شود و در نتیجه، بیشترین مقدار گلوکز با دفع ادراری حذف می‌شود. همچنین، داپاگلیفلوزین باعث انتقال بیشتر سدیم به توبول‌های انتهایی کلیه می‌شود که موجب کاهش بار قلبی، تعدیل فعالیت سمپاتیک و کاهش فشار اینتراگلومرولی می‌شود.

درباره فارماکوکینتیک داپاگلیفلوزین، این دارو از طریق کبد متابولیزم می‌شود، عمدتاً توسط سیستم CYP450 و سپس از طریق UGT به یک متابولیت غیرفعال تبدیل می‌شود. حدود ۷۵ درصد از داپاگلیفلوزین به‌صورت ادراری دفع می‌شود که در شرایطی که دارو تغییر نکرده باشد، این مقدار تا حدود ۲ درصد کاهش می‌یابد. همچنین، حدود ۲۱ درصد از داپاگلیفلوزین به‌صورت مدفوع دفع می‌شود که این مقدار نیز در شرایطی که دارو تغییر نکرده باشد، به حدود ۱۵ درصد کاهش می‌یابد. داپاگلیفلوزین به نسبت ۹۱ درصد به پروتئین‌های خون متصل می‌شود و نیمه‌عمر آن حدود ۱۲/۹ ساعت است. زمانی که داپاگلیفلوزین به پیک اثر خود می‌رسد، حدود ۲ ساعت طول می‌کشد.

 

قبل از مصرف قرص داپاگلیفلوزین

قبل از شروع مصرف داروی گلوداپ (داپاگلیفلوزین)، نکات زیر را به‌دقت مطالعه کنید و در صورت نیاز با پزشک خود مشورت کنید:

دیابت نوع 1 و کتواسیدوز دیابتی: اگر دچار دیابت نوع 1 هستید یا به کتواسیدوز دیابتی رسیده‌اید، حتماً این موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید. این اطلاعات می‌توانند در تنظیم مصرف دارو و مدیریت وضعیت شما تاثیرگذار باشند.

مشکلات کلیوی یا نیاز به دیالیز: اگر سابقه مشکلات کلیوی دارید یا به دیالیز نیاز دارید، حتماً با پزشک خود مشورت کنید. او می‌تواند راهنمایی لازم را برای استفاده از دارو ارائه دهد.

سابقه مصرف داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی: اگر سابقه مصرف داروهایی مانند استروئیدها یا داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی دارید، حتماً این اطلاعات را به پزشک خود بدهید. این داروها ممکن است با داپاگلیفلوزین تداخل داشته باشند.

بارداری و شیردهی: اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، یا در دوران شیردهی هستید یا قصد شیردهی دارید، قبل از استفاده از دارو با پزشک خود مشورت کنید. او می‌تواند به شما راهنمایی کند که آیا مصرف دارو در این شرایط مناسب است یا خیر.

تنظیم داروهای دیگر: اطمینان حاصل کنید که پزشک شما در جریان تمامی داروهایی که مصرف می‌کنید، از جمله داروهای نسخه‌ای، بدون نسخه، محصولات طبیعی و ویتامین‌ها، قرار دارد. این اطلاعات به پزشک کمک می‌کند تا مصرف داروی گلوداپ را با دیگر داروهای شما هماهنگ کند و از ایجاد تداخل‌های مضر جلوگیری کند.

مشورت با پزشک: هیچگاه بدون مشورت پزشک دوز دارو را تغییر ندهید یا آن را شروع یا قطع نکنید. پزشک شما می‌تواند به شما راهنمایی کند که چگونه از دارو استفاده کنید و مواردی که باید توجه داشته باشید را توضیح دهد.

با رعایت این نکات، مصرف قرص داپاگلیفلوزین می‌تواند به بهبود وضعیت شما کمک کند.

 

برای مشاوره و درخواست خدمات پزشکی، پرستاری و زیبایی در منزل با کارشناسان آرین طب تماس بگیرید.

رزرو نوبت و هماهنگی: ۰۹۱۲۰۴۴۶۳۰۸

 

راهنمای مصرف داروی داپاگلیفلوزین

پایبندی به دستور پزشک: حتماً دارو را دقیقاً طبق دستور پزشک مصرف کنید. از تغییرات در دوز یا زمان مصرف دارو بدون مشاوره پزشک خود پرهیز کنید.

مصرف با آب: قرص را با یک لیوان آب میل کنید. این کمک می‌کند تا دارو بهتر در معده جذب شود و اثربخشی آن افزایش یابد.

مصرف با یا بدون غذا: می‌توانید دارو را با یا بدون غذا مصرف کنید، اما بهتر است از همسازی آن با وعده‌های غذایی مشاوره پزشک خود را بگیرید.

عدم قطع خودسرانه: هرگز دارو را بدون دستور پزشک خود قطع نکنید. اگر نیاز به تغییر در دوز یا قطع دارو دارید، حتماً ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.

با رعایت این راهنما، می‌توانید از مصرف داروی داپاگلیفلوزین بهترین نتیجه را برای بهبود وضعیت خود به دست آورید.

قرص داپاگلیفلوزین

نکات مهم هنگام مصرف گلوداپ (داپاگلیفلوزین)

اطلاع‌رسانی به ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی:

حتماً به پزشکان، پرستاران، داروسازان و دندانپزشکان خود اعلام کنید که این دارو را مصرف می‌کنید. این اطلاعات برای تسهیل مراقبت و ارائه درمان مناسب بسیار حیاتی است.

آزمایشات خون:

در هنگام مصرف دارو و یا پیش از تجویز آن، ممکن است پزشک شما برخی آزمایشات خون را توصیه کند. این آزمایشات به پزشک کمک می‌کنند تا عملکرد بدن شما را بهتر درک کنند و درمان مناسب را ارائه دهند.

رعایت رژیم غذایی و فعالیت بدنی:

رزیم غذایی و فعالیت بدنی توصیه شده توسط پزشک خود را به‌دقت رعایت کنید. این اقدامات می‌توانند به بهبود کنترل قند خون و مدیریت دیابت کمک کنند.

شناسایی علائم کتواسیدوز:

در صورت ظاهرشدن علائم کتواسیدوز مانند کاهش وزن ناگهانی، تشنگی شدید، تهوع، استفراغ، درد شکم، خستگی، بی‌خوابی و مشکلات تنفسی، به‌سرعت به مراکز درمانی مراجعه کنید. این علائم ممکن است نشانه‌ای از وضعیت جدی باشند و نیاز به درمان فوری داشته باشند.

دهیدراتاسیون و کم‌آبی بدن:

در صورت تجربه دهیدراتاسیون یا کم‌آبی بدن (ازدست‌دادن آب و نمک)، به پزشک خود اطلاع دهید. این وضعیت می‌تواند جدی باشد و نیاز به مداخله پزشکی داشته باشد.

اندازه‌گیری قند خون:

اندازه‌گیری قند خون خود را بر اساس دستور پزشک اندازه‌گیری نمایید. این کار به شناسایی و مدیریت بهتر قند خون کمک می‌کند و از وضعیت دیابت کنترل‌شده‌تری برخوردار می‌شوید.

 

هشدارهای داپاگلیفلوزین

توقف مصرف قبل از عمل جراحی:

در صورت برنامه‌ریزی عمل جراحی، بیمار باید حداقل سه روز (ممکن است تا پنج‌روز) قبل از تاریخ عمل، مصرف داپاگلیفلوزین را متوقف کند. این اقدام باعث پیشگیری از وقوع کتواسیدوز دیابتیک می‌شود. پس از جراحی نیز باید به داروهای جایگزین برای کنترل قند خون تا زمانی که وضعیت بیمار پایدار شود، رجوع کرد.

علائم عفونت:

در صورت وقوع هرگونه علائم عفونت جدید، مانند درد، حساسیت به لمس، زخم یا ضایعه‌های جدید بر روی اندام‌های تحتانی، باید فوراً مصرف داپاگلیفلوزین متوقف شود.

هایپوولمی:

اگر بیمار هایپوولمی (کاهش ناگهانی سطح پتاسیم در خون) شده باشد، قبل از شروع درمان با داپاگلیفلوزین باید حجم مایع ازدست‌رفته جبران شود و مشکل برطرف شود. این ممکن است نیاز به کاهش دوز تدریجی انسولین یا داروهای دیگر برای جلوگیری از افت قند خون داشته باشد.

مصرف در بیمارستان:

استفاده داروهای مهارکننده SGLT2 (مانند داپاگلیفلوزین) برای کنترل قند در بیماران بستری به طور رایج توصیه نمی‌شود.

 

مصرف داپاگلیفلوزین در بارداری

درحالی‌که مدیریت دیابت در دوران بارداری بسیار حیاتی است، اما برای داپاگلیفلوزین، اطلاعات کافی درباره‌ خطرات یا ایمنی مصرف در این دوران موجود نیست. شواهدی نشان داده‌اند که مصرف این دارو در دوران بارداری ممکن است با خطراتی مانند مرگ جنین همراه باشد؛ بنابراین، در سه‌ماهه دوم و سوم بارداری، توصیه می‌شود که از مصرف داپاگلیفلوزین خودداری شود.

اگر شما باردار هستید یا قصد بارداری دارید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا گزینه‌های دیگری را که ممکن است برای شما مناسب‌تر باشند، بررسی کنید.

 

مصرف داپاگلیفلوزین در شیردهی

همچنین، در مورد مصرف داپاگلیفلوزین در دوران شیردهی نیز اطلاعات کافی وجود ندارد. اگرچه نمی‌توانیم با اطمینان بیان کنیم که آیا دارو به شیر مادر منتقل می‌شود یا خیر، اما اگر چنین اتفاق بیفتد، ممکن است عوارض جانبی جدی برای کودک ایجاد شود؛ بنابراین، اگر در حال شیردهی هستید یا قصد دارید به شیردهی بپردازید، بهتر است با پزشک خود در مورد داروهای جایگزین برای درمان بیماری خود مشورت کنید.

 

مصرف داپاگلیفلوزین در باروری

اطلاعات کافی درباره استفاده از داپاگلیفلوزین در دوران باروری و بر تخصیصی این دارو به باروری وجود ندارد. به‌عبارت‌دیگر، تحقیقات و تجربیات انسانی در این زمینه محدود است. ازاین‌رو، نمی‌توان به طور قطعی ادعا کرد که داپاگلیفلوزین امن یا خطرناک برای استفاده در دوران باروری است.

درصورتی‌که زوجی قصد باروری دارند و یکی از آن‌ها داروی داپاگلیفلوزین را مصرف می‌کند، توصیه می‌شود که با پزشک مشورت کنند. پزشک می‌تواند مزایا و معایب استفاده از داپاگلیفلوزین را برای هر زوج ارزیابی کند و در صورت لزوم، گزینه‌های دیگری را پیشنهاد دهد که ممکن است مناسب‌تر و ایمن‌تر برای موفقیت باروری باشند.

 

اگر یک دوز را فراموش کردید

همان‌طور که اتفاق می‌افتد، ممکن است به هر دلیلی یک دوز از دارو را فراموش کنید، اما این مسئله نباید برای شما نگرانی ایجاد کند. زمانی که به یادآورید، بلافاصله دوز را مصرف کنید. اگر زمان مصرف دوز بعدی نزدیک است، ممکن است شما تمایل داشته باشید که دوبرابر کردن دوز را در نظر بگیرید، توجه کنید، همیشه باید از دوبرابر کردن مقدار داروی خودداری کنید و فقط دوز بعدی را طبق روال تجویز مصرف کنید. درهرصورت، از این موقعیت به‌عنوان یک فرصت برای بهبود دقت در مصرف دارو استفاده کنید و در صورت داشتن هر گونه سؤال یا نگرانی، به پزشک یا داروساز خود مراجعه کنید.

 

عوارض داپاگلیفلوزین

اگرچه این حادثه نادر است، اما برخی افراد ممکن است در زمان مصرف قرص داپاگلیفلوزین به عوارض جانبی شدید و گاهاً کشنده دچار شوند. در صورت بروز هر یک از علائم زیر که ممکن است نشانه یک عارضه جانبی جدی باشد، باید فوراً با پزشک خود تماس بگیرید یا در صورت لزوم به پزشک مراجعه کنید:

  • علائم واکنش آلرژیک جدی شامل بثورات پوستی، خارش یا تورم (به‌خصوص در صورت، زبان و گلو)، سرگیجه شدید و اختلال در تنفس
  • علایم اختلال در میزان مایعات و الکترولیت‌ها از جمله ضربان قلب سریع و غیرعادی، سرگیجه شدید یا از حال رفتن، احساس ضعف و خستگی شدید
  • علائم عفونت مجاری ادراری شامل دیدن خون در ادرار، احساس سوزش و درد هنگام ادرارکردن، احساس دفع ادرار، تب، درد در پایین شکم یا لگن است.
  • عفونت قارچی واژن
  • عفونت قارچی آلت تناسلی آقایان

همه داروها ممکن است عوارض جانبی داشته باشند، اما بسیاری از افراد عوارض جانبی ندارند یا فقط عوارض جانبی کمی را تجربه می‌کنند. اگر هر یک از این عوارض جانبی شما را مزاحمت می‌دهد یا بهبود نمی‌یابد، بهتر است از پزشک معالج خود کمک بگیرید.

دیگر عوارض جانبی داپاگلیفلوزین ممکن شامل افت قند خون، تحریک‌پذیری مخاط بینی و گلو و… هستند. در صورت وجود هر گونه سؤال یا نگرانی در مورد عوارض جانبی، با پزشک یا داروساز خود تماس بگیرید.

عوارض داپاگلیفلوزین

توصیه‌های دارویی برای مصرف داپاگلیفلوزین

زمان مصرف دارو: بهترین زمان برای مصرف قرص داپاگلیفلوزین صبح‌ها است، زیرا این دارو باعث افزایش حجم ادرار می‌شود.

آموزش‌های مرتبط با فشارخون: افراد باید در مورد احتمال بروز افت فشار وضعیتی آگاه شوند و آموزش‌های لازم را از جمله پرهیز از تغییرات ناگهانی و مراقبت در بالا و پایین‌رفتن از پله‌ها را از پزشک دریافت کنند.

بررسی عملکرد کلیه: در زمان شروع درمان، عملکرد کلیه با استفاده از eGFR اندازه‌گیری شود و پس از آن نیز در صورت نیاز مورد بررسی قرار گیرد.

پیگیری وضعیت قلبی عروقی: بیماران باید آموزش داده شوند که چگونه فشارخون خود را اندازه‌گیری و ثبت کنند و وضعیت قلبی عروقی خود را در مدت مصرف دارو پیگیری کنند.

استفاده به‌عنوان داروی جایگزین: داپاگلیفلوزین ممکن است به‌تنهایی یا به همراه سایر داروهای ضد دیابت تجویز شود، به‌ویژه در بیمارانی که به متفورمین پاسخ نداده‌اند یا به دلایل دیگر امکان مصرف متفورمین را ندارند.

برخی دیگر از توصیه های دارویی عبارت‌‎اند از:

اثرات در بیماران پس از جراحی معده: در طول درمان، باید به تغییرات جذب دارو در بیمارانی که عمل جراحی معده داشته‌اند، توجه شود.

پیگیری منظم وضعیت بیمار: میزان قند خون و عملکرد کلیه باید به‌صورت منظم بررسی شود.

مداومت در بررسی HbA1c: باید به‌صورت دوره‌ای بررسی شود و در صورت لزوم باید به تغییرات درمانی پرداخته شود.

اهمیت رعایت بهداشت پا: بیماران باید آموزش داده شوند که در صورت مشاهده علائم کتواسیدوز به پزشک مراجعه کنند و اندازه‌گیری مستقیم کتون‌ها در خون و پی اچ شریانی را انجام دهند.

اطلاعات مربوط به مصرف در دوران شیردهی: در این زمان بهتر است از یک روش مناسب جهت جلوگیری از بارداری استفاده شود و در صورت بارداری به پزشک اطلاع داده شود.

 

توصیه‌های فوق برای رعایت و بهبود وضعیت سلامتی بیماران بسیار حیاتی است و باید بادقت و به‌صورت کامل رعایت شوند. در صورت وجود هر گونه سؤال یا نگرانی، بهتر است به پزشک مراجعه شود.

 

موارد احتیاط در مصرف داپاگلیفلوزین

بیماران با معیارهای زیر باید در مصرف قرص داپاگلیفلوزین موارد احتیاط را رعایت کنند:

  • eGFR بین 45 تا 60 (در صورت تجویز اولیه برای درمان دیابت نوع دو)
  • eGFR بین 25 تا 60 (تجویز اولیه برای جلوگیری از پیشروی عوارض کلیوی و قلبی-عروقی)
  • eGFR کمتر از 25 (در صورت ادامه درمان برای جلوگیری از پیشروی عوارض کلیوی و قلبی-عروقی)
  • بیمارانی که هم‌زمان از داروهای دیگری که ممکن است سمیت کلیوی داشته باشند، استفاده می‌کنند.
  • افرادی با سوابق یا ابتلا به افت فشارخون، نارسایی احتقانی قلب، اعتیاد به الکل، یا عفونت‌های ژنی‌تان قارچی
  • بیماران با خطر بروز کتواسیدوز
  • افرادی که دارای کمبود ترشح پانکراسی انسولین هستند.
  • افراد مسن، بیماران روزه‌دار یا با گرسنگی‌های طولانی‌مدت و آقایان ختنه نشده

رعایت این موارد احتیاطی بسیار مهم است و قبل از شروع مصرف دارو، باید با پزشک مشورت شود.

 

برای مشاوره و درخواست خدمات پزشکی، پرستاری و زیبایی در منزل با کارشناسان آرین طب تماس بگیرید.

رزرو نوبت و هماهنگی: ۰۹۱۲۰۴۴۶۳۰۸

 

تداخلات دارویی با داپاگلیفلوزین و منع مصرف

قرص داپاگلیفلوزین می‌تواند با چندین نوع دارو تداخل داشته باشد، از جمله:

  • سایر داروهای دیابت، به‌ویژه انسولین یا سولفونیل‌اوره‌ها
  • داروهای فشارخون
  • دیورتیک‌های استفاده شده در درمان فشارخون بالا
  • کورتیکواستروئیدهای مورداستفاده در کاهش التهاب و تورم
  • داروهای خاص آسم
  • داروهای ضد روان‌پریشی

این لیست شامل همه انواع داروهایی که ممکن است با داپاگلیفلوزین تداخل داشته باشند، نیست. پزشک یا داروساز شما می‌توانند در مورد این تداخلات و سایر تداخلات دیگری که ممکن است با داپاگلیفلوزین رخ دهد، بیشتر به شما بگویند. قبل از شروع مصرف گیاهان دارویی یا مکمل‌ها با داپاگلیفلوزین، به پزشک خود اطلاع دهید.

 

منع مصرف داپاگلیفلوزین:

  • حساسیت به این دارو یا داروهای مشابه
  • سه‌ماهه دوم و سوم بارداری
  • دیابت نوع یک، دیابت کتواسیدوزیس
  • کاهش شدید حجم مایعات بدن
  • بیماران دیالیزی، eGFR <45 یا eGFR <25

 

شرایط نگهداری

برای حفظ داروها، ابتدا آن‌ها را در محیطی با دمای اتاق نگه دارید تا از تغییرات دمایی محافظت شوند. همچنین، باید از قرارگرفتن آن‌ها در معرض گرما پرهیز کنید و آن‎ها را در محیطی خشک و خنک نگه دارید. مطمئن شوید که داروها از دسترس اطفال و حیوانات خانگی دور باشند و همچنین داروهایی که منقضی شده یا استفاده نشده‌اند را دور بریزید. بهتر است قبل از دفع داروهای منقضی یا بلااستفاده، با داروساز یا پزشک خود مشورت کنید.

قرص داپاگلیفلوزین

خرید داپاگلیفلوزین

داپاگلیفلوزین یک داروی مورداستفاده برای کنترل قند خون در بیماران دیابتی است. این دارو با کاهش میزان قند خون از طریق کاهش تولید قند از کبد و افزایش احساس حساسیت به انسولین اثر می‌کند. قیمت داپاگلیفلوزین ممکن است بر اساس منطقه جغرافیایی و نوع بسته‌بندی متفاوت باشد، بهتر است از داروخانه محلی یا داروساز معتبر مشاوره بگیرید.

 

نتیجه‌گیری

قرص داپاگلیفلوزین یک گزینه مؤثر برای کنترل قند خون در بیماران دیابتی است، اثرات مثبت آن شامل کاهش سطح قند خون، کاهش خطر عوارض قلبی – عروقی و بهبود حساسیت به انسولین است. اما ماندگاری واکنش‌های ناخواسته از جمله عوارض معده‌ای و افزایش خطر عفونت مجاری ادراری نیز ممکن است، بنابراین قبل از مصرف، مشورت با پزشک لازم است.

 

داروهای هم گروه

  • امپاگلیفلوزین
  • متفورمین+پیوگلیتازون
  • سیتاگلیپتین+متفورمین
  • متفورمین+گلی بن کلامید
  • داپاگلی فلوزین+ساکساگلیپتین
  • امپاگلیفلوزین+متفورمین
  • امپاگلیفلوزین+لیناگلیپتین
  • امپاگلیفلوزین+لیناگلیپتین+متفورمین

 

اسامی تجاری موجود در ایران

  • قرص داتوپین 5 میلی‌گرم [دارو پخش – کارخانه]
  • قرص داتوپین 10 میلی‌گرم [دارو پخش – کارخانه]
  • قرص داپاگلوز 5 میلی‌گرم [درمان یاب دارو]
  • قرص داپاگلوز 10 میلی‌گرم [درمان یاب دارو]
  • قرص داکسلا 5 میلی‌گرم [داروسازی دارو درمان پارس]
  • قرص داکسلا 10 میلی‌گرم [داروسازی دارو درمان پارس]
  • قرص دیافوزین 5 میلی‌گرم [داروسازی تهران شیمی]
  • قرص دیافوزین 10 میلی‌گرم [داروسازی تهران شیمی]
  • قرص فاکسیبت 5 میلی‌گرم [نوآوران دارویی کیمیا]
  • قرص فاکسیبت 10 میلی‌گرم [نوآوران دارویی کیمیا]
  • قرص فورکسیگا 5 میلی‌گرم [کوبل دارو]
  • قرص فورکسیگا 10 میلی‌گرم [کوبل دارو]
  • قرص گلوداپ 5 میلی‌گرم [داروسازی اکتوورکو]
  • قرص گلوداپ 10 میلی‌گرم [داروسازی اکتوورکو]
  • قرص گلوکسیگا 5 میلی‌گرم [داروسازی مداوا]
  • قرص گلوکسیگا 10 میلی‌گرم [داروسازی مداوا]
  • قرص ویاداپازین 5 میلی‌گرم [دارو صنعت ویانا]
  • قرص ویاداپازین 10 میلی‌گرم [دارو صنعت ویانا]
  • قرص کورفیکسا 5 میلی‌گرم [کوبل دارو]
  • قرص کورفیکسا 10 میلی‌گرم [کوبل دارو]

 

سؤالات متداول
قرص داپاگلیفلوزین برای چی خوبه؟

پاسخ:

داپاگلیفلوزین، یک داروی کنترل‌کننده قند خون برای بیماران دیابت نوع 2 است. عمده تأثیر این دارو در افزایش دفع گلوکز از طریق ادرار است که باعث کاهش قند خون می‌شود. در مطالعات بالینی، اثرات مثبتی بر روی سلامت قلب و کلیه نیز نشان‌داده‌شده است که این دارو را به‌عنوان یک گزینه مؤثر در درمان بیماران دیابتی با مشکلات قلبی و کلیوی تبدیل کرده است.

 

اگر یک دوز داپاگلیفلوزین را فراموش کنم چه کاری می توانم انجام دهم؟

پاسخ:

اگر یک دوز از داپاگلیفلوزین را فراموش کنید، بلافاصله آن را مصرف کنید، اما اگر زمان مصرف دوز بعدی نزدیک است، دوبرابر کردن مقدار دارو را در نظر نگیرید و به روال تجویز ادامه دهید. از این موقعیت به‌عنوان فرصتی برای بهبود دقت در مصرف دارو استفاده کنید و در صورت داشتن هر گونه سؤال یا نگرانی، به پزشک یا داروساز خود مراجعه کنید.

 

چگونه از داپاگلیفلوزین نگهداری کنم؟

پاسخ:

برای حفظ داپاگلیفلوزین و دیگر داروها، ابتدا آن‌ها را در محیطی با دمای اتاق نگه دارید تا از تغییرات دمایی محافظت شوند. همچنین، از قرارگرفتن آن‌ها در معرض گرما پرهیز کنید و آن‌ها را در محیطی خشک و خنک نگه دارید. مطمئن شوید که داپاگلیفلوزین از دسترس اطفال و حیوانات خانگی دور باشد و همچنین داروهایی که منقضی شده یا استفاده نشده‌اند را دور بریزید. بهتر است قبل از دفع داروهای منقضی یا بلااستفاده، با داروساز یا پزشک خود مشورت کنید.

 

برای رزرو خدمات پزشکی یا پرستاری در منزل فرم زیر را پر کنید:

Loading...