آکنه و جوش صورت (facial acne)، یکی از مشکلات پوستی شایع است که از دوران نوجوانی تا بزرگسالی بر روی پوست صورت ظاهر میشود. علت این مشکلات میتواند به عوامل متنوعی برگردد. برای درمان و پیشگیری از عوارض آکنه و جوش، مهم است که به متخصص پوست مراجعه کنید. تشخیص و درمان بهموقع آکنه و جوش صورت بسیار اهمیت دارد. با درمان مناسب، عوارضی مانند لکهای قهوهای جلوگیری خواهد شد. هرچند، جوش روی صورت خطرناک نیست، اما اثرات آن بر زیبایی ظاهری بسیار مهم است. در این مقاله، به بررسی علت آکنه و جوش صورت و روشهای مختلف درمان آنها میپردازیم.
آکنه صورت چیست؟
بیماری آکنه یا همان جوش صورت، نوعی وضعیت پوستی است که وقتی فولیکولهای مو با چربی و سلولهای مرده پوست پر میشوند، ایجاد میشود. این وضعیت باعث ایجاد جوشهای سرسیاه، جوشهای سرسفید یا آکنه میشود. آکنه، اغلب در جوانان رخ میدهد؛ اما ممکن است در هر سنی دیده شود. برخی از افراد با مشکل آکنه مواجه میشوند که با درمانهای مؤثر قابلکنترل است، اما گاهی اوقات ممکن است آکنه ماندگار باقی بماند. اضطراب عاطفی و زخمهای پوستی از جمله عواقب آکنه میتوانند باشند، اما با شروع زودهنگام به درمان، احتمال ابتلا به چنین مشکلاتی کاهش مییابد.
برای مشاوره و درخواست خدمات پزشکی و پرستاری در منزل با کارشناسان آرین طب تماس بگیرید.
رزرو نوبت و هماهنگی: ۰۹۱۲۰۴۴۶۳۰۸
آرین طب ارائه ارائهدهنده انواع خدمات پزشکی از جمله پزشک متخصص در منزل (قلب، ریه، داخلی و…) و انواع خدمات پرستاری و تزریقات در منزل
خدمات مرتبط
تفاوت آکنه و جوش صورت
تمایز واضح بین التهاب آکنه و جوش صورت در ریشه ماهیت این دو پدیده قرار دارد. در حقیقت، جوشها نشانه یک بیماری هستند، درحالیکه آکنه خود نوعی بیماری است.
افراد با پوست مستعد آکنه، جوشها را بهعنوان بخشی از یک بیماری تجربه میکنند. بهعبارتدیگر، جوشها از علایم آکنه هستند و نشانهای از وجود آکنه در پوست افراد مبتلا به این بیماری هستند. در مقابل، افرادی که گاهبهگاه جوش میزنند، لزوماً پوست مستعد آکنه ندارند.
بنابراین، اگرچه جوشها میتوانند بهعنوان یک علامت از وجود آکنه در پوست تلقی شوند، اما تمامی جوشها بهعنوان آکنه شناخته نمیشوند. این تفاوت در ماهیت بیماری و نحوه ظاهرشدن علایم، تمایز مهمی بین آکنه و جوش صورت را به ارمغان میآورد.
علائم آکنه صورت
علایم آکنه صورت شامل موارد زیر است:
- جوشهای سرسفید (منافذ بسته) معمولاً بهصورت برجستگیهای سفید یا زرد روی سطح پوست که قسمت بالایی منافذ پوستی را بسته میکنند ظاهر میشوند.
- جوشهای سرسیاه (منافذ باز) بهصورت برجستگیهای سیاه روی سطح پوست که قسمت بالا و روی منافذ پوستی باز میمانند ظاهر میشوند.
- جوش چرکی، جوشهای نوکتیزی پر از چرک بهصورت برجستگیهای قرمز و لطیف با سر چرکی روی سطح پوست ظاهر میشوند.
- برجستگیهای کوچک قرمز و لطیف (سوزنک) تودههای کوچک قرمز و دردناک روی سطح پوست ظاهر میشوند.
- تودههای بزرگ، جامد و دردناک زیر پوست (ندولها) بهصورت تودههای بزرگ، جامد و دردناک زیر پوست که اغلب بهصورت ندولها ظاهر میشوند ظاهر میشوند.
- تودههای دردناک و پر از چرک در زیر پوست (ضایعات کیستیک) بهصورت تودههای دردناک و پر از چرک در عمق زیر پوست که اغلب با عفونت شدید همراه هستند ظاهر میشوند.
آکنه معمولاً در مناطقی مانند صورت، پیشانی، سینه، بالای کمر و شانهها ظاهر میشود.
علت آکنه صورت
به دلیل مجموعهای از عوامل، جوشهای صورت و آکنه در افراد بروز میکند. این عوامل عبارتاند از:
تولید بیش از حد چربی (چربی پوست): غدد چربی در پوست بیش از حد فعالیت میکنند و باعث انسداد فولیکولهای مو میشوند.
باکتریها: باکتریها میتوانند فولیکولهای مو را آلوده کرده و التهاب و آکنههای مختلف را ایجاد کنند.
فولیکولهای مو: مواد چرب و سلولهای مرده پوست میتوانند فولیکولهای مو را مسدود کرده و باعث بروز جوش و آکنه شوند.
جوش صورت در نوجوانان:
بلوغ، با تغییرات هورمونی همراه است که باعث ایجاد آکنه در نوجوانان میشود. این تغییرات هورمونی میتوانند باعث بروز آکنه در سنین نوجوانی شوند.
جوش صورت در بزرگسالان:
آکنه در بزرگسالان نیز میتواند به دلیل تغییرات هورمونی، استرس یا موارد دیگر ایجاد شود. افراد سالمند نیز ممکن است به دلیل تجربه استرس و اضطراب در معرض خطر جوشها و آکنهها قرار بگیرند.
جوش صورت در خانمها:
آکنه هورمونی نوعی مشکل پوستی است که بهخاطر تغییرات هورمونی در زنان ایجاد میشود. این تغییرات هورمونی ممکن است در طول دورههای قاعدگی، بارداری یا یائسگی رخ دهند.
جوش صورت در نوزادان:
آکنه در نوزادان نیز ممکن است به دلیل وجود هورمونهایی که پیش از تولد نوزاد موجودند ایجاد شود. این هورمونها ممکن است باعث بروز جوشهای صورت در نوزادان شوند.
باتوجهبه این عوامل، آکنه معمولاً در مناطقی مانند صورت، پیشانی، قفسه سینه، قسمت بالای کمر و شانهها ظاهر میشود.
انواع آکنه صورت
همه نوعهای آکنه در سطح پوست پخش نمیشوند. منافذ مسدودشدن باعث ایجاد آکنه میشوند. این مشکل پوستی ممکن است به دلیل عوامل زیر ایجاد شود:
- باکتریها
- هورمونها
- تولید بیش از حد چربی
- سلولهای مرده پوست
- موهایی که داخل گوشت فرومیروند
پیدایش آکنه معمولاً با نوسانات هورمونی در دوران نوجوانی اتفاق میافتد، اما افراد بالغ نیز ممکن است با آکنه بزرگسالان یا آکنه روزانه مواجه شوند.شناسایی نوع آکنه، کلیدی برای درمان موفق است احتمالاً آکنه ممکن است غیرالتهابی یا التهابی باشد و به دودسته زیر تقسیم میشود:
- جوشهای سرسیاه
- جوشهای سرسفید
- جوش معمولی
- چرک گرهها (ندولها)
- کیست
احتمالاً چند نوع آکنه مختلف به طور همزمان بر روی پوست وجود داشته باشد. در چنین حالتی، مراجعه به متخصص پوست واجب میشود.
برای مشاوره و درخواست خدمات پزشکی و پرستاری در منزل با کارشناسان آرین طب تماس بگیرید.
رزرو نوبت و هماهنگی: ۰۹۱۲۰۴۴۶۳۰۸
آرین طب ارائه ارائهدهنده انواع خدمات پزشکی از جمله پزشک متخصص در منزل (قلب، ریه، داخلی و…) و انواع خدمات پرستاری و تزریقات در منزل
جوشهای سرسیاه (جوشهای زیرپوستی باز)
جوشهای سرسیاه یکی از انواع شایع آکنه هستند که معمولاً زیر پوست قرار میگیرند. این جوشها زمانی ایجاد میشوند که منافذ پوستی با چربی، سلولهای مرده پوست و گردوغبار مسدود میشوند. به دلیل مسدودشدن منافذ پوستی و تماس با هوا، چربی درون پوست اکسید میشود و رنگ تیرهای به خود میگیرد که باعث مشاهده آن بهصورت جوش سیاه میشود.
جوشهای سرسفید (جوشهای زیرپوستی بسته)
آکنههای سرسفید همانند جوشهای سرسیاه از انسداد منافذ پوستی ناشی میشوند، اما در این حالت، قسمت بالایی منافذ پوستی بسته میشود و جوش به شکل یک برجستگی سفید یا زرد در سطح پوست ظاهر میشود.
جوشهای چرکی
جوشهای چرکی نیز ناشی از انسداد منافذ پوستی هستند، اما در این حالت، هنگامی که دیوارههای اطراف منافذ پوستی خراب میشوند، چربی و باکتریها داخل آنها تجمع مییابند و به شکل برجستگی قرمز یا زرد روی پوست ظاهر میشوند.
کورک (جوش نوکتیز)
کورکها هنگامی ایجاد میشوند که دیوارههای اطراف منافذ پوستی بهشدت التهاب میگیرند و باعث میشوند منافذ پوستی بسته شوند. این جوشها معمولاً با درد و احساس ناراحتی همراه هستند و باعث ایجاد برجستگیهای سفت و صلب روی پوست میشوند که به رنگ صورتی هستند.
آکنههای التهابی
آکنههای التهابی شامل جوشهای قرمز و متورم هستند که به دلیل عفونت زیر پوستی ایجاد میشوند. این جوشها معمولاً با درد و احساس گرمی همراه هستند و ممکن است باعث ایجاد لکههای آکنهای دردناک شوند.
آکنه غیرالتهابی
آکنه غیرالتهابی شامل جوشهای سرسیاه و سرسفید است که معمولاً تورمی ندارند و به درمانهای بدون نیاز به نسخه پاسخ میدهند.
ندولها (گرهها)
برخلاف جوشهای چرکی و کورکها، ندولها در عمق و زیر پوست قرار دارند. ازآنجاکه گرهها بسیار عمیق هستند، به طور معمول نمیتوانید آنها را در خانه درمان کنید. داروهای تجویزی برای کمک به رفع این مشکلات ضروری است.
به طور معمول، پزشک یا متخصص پوست داروی خوراکی ایزوترتینوئین را برای شما تجویز میکنند. این دارو از نوعی ویتامین A ساخته شده است و به مدت ۴ تا ۶ ماه، روزانه قابل مصرف است. ایزوترتینوئین با کاهش اندازه غدههای چربی در داخل منافذ میتواند گرهها را درمان کرده و از بهوجودآمدن مجدد آنها جلوگیری کند.
کیستها
بسته شدن منافذ با ترکیبی از باکتریها، چربی و سلولهای مرده پوست منجر به ایجاد کیستها میشود. لمس این برجستگیهای قرمز یا سفید بزرگ اغلب دردناک است.
کیست بهعنوان بزرگترین شکل آکنه شناخته میشود و تشکیل آن معمولاً به دلیل عفونت شدید رخ میدهد. این نوع آکنهها بیشتر در معرض اسکار (جای زخم) قرار دارند.
در موارد شدید، متخصص پوست ممکن است کیست را با جراحی خارج کند. آکنه در هر نقطهای از بدن، از جمله مناطق تناسلی، باید تحت کنترل و درمان قرار گیرد تا از بروز عوارض بعدی جلوگیری شود.
تشخیص آکنه صورت
تشخیص جوش صورت و آکنه عمدتاً از طریق معاینه فیزیکی انجام میشود که اولین گام در تشخیص این مشکلات پوستی است. در برخی موارد، انجام آزمایشهای میکروبیولوژیک نیز ممکن است لازم باشد.
این آزمایشها بهمنظور شناسایی عوامل ایجادکننده مشکل، باکتریها و عوامل عفونتزا استفاده میشود. اما بهطورکلی، متخصص پوست با بررسی نقاط مختلفی مانند صورت، قفسه سینه و پشت بدن میتواند به تشخیص درباره علت و نوع جوشها برسد.
درمان جوش صورت یا آکنه
اگر محصولات بدون نسخه برای کنترل آکنه به شما کمک نکردهاند، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. متخصص پوست میتواند به شما کمک کند تا:
- آکنه خود را کنترل کنید.
- از ایجاد زخم یا آسیب دیگر به پوست خود جلوگیری کنید.
- جای زخمها کمتر دیده شود.
درمان دارویی جوش صورت شامل استفاده از داروهایی است که تولید چربی را کاهش میدهند، تورم را کاهش میدهند یا عفونت باکتریایی را درمان میکنند. این داروها ممکن است بهصورت موضعی و یا خوراکی مصرف شوند.
درمان دارویی جوش صورت:
قرصهای آنتیبیوتیک معمولاً همراه با درمانهای موضعی برای درمان آکنه شدید استفاده میشوند. در بیشتر موارد، از دستهای از آنتیبیوتیکها به نام تتراسایکلینها استفاده میشود. البته، افراد باردار یا شیرده باید از استفاده از این داروها خودداری کنند. همچنین فوم ضد جوش بیواکوا حاوی مواد فعالی مانند اسید سالیسیلیک و نیاکینامید است که به کاهش آکنهها، تسریع در تجدید سلولهای پوست و کاهش التهابهای مرتبط با آکنه کمک میکند. این فوم همچنین دارای عوامل مرطوبکننده است که از خشکی و تحریک پوست جلوگیری میکند و بهبود وضعیت پوست را ارتقا میدهد.
درمان خانگی جوش صورت
میتوانید با استفاده از محصولات بدون نسخه و درمان آکنه صورت در منزل، انواع آکنه را کنترل کنید و جلوی آنها را بگیرید.
روشهای عمومی:
محافظت از پوست در برابر آفتاب: استفاده از کرمهای ضدآفتاب و پوشیدن کلاه و عینک آفتابی میتواند از بروز آکنه ناشی از تحریک پوست توسط نور UV محافظت کند.
شستشو با پاککننده ملایم: برای شستشوی پوست، از پاککنندههای ملایم و بدون عطر و الکل استفاده کنید.
اجتناب از اصطکاک پوست: فشار و اصطکاک زیاد بر روی پوست میتواند باعث تحریک پوست و بروز جوش شود.
استفاده از محصولات ضد آکنه بدون نسخه: محصولات شستشوی صورت، تونرها و کرمهای ضد آکنه بدون نیاز به نسخه پزشک میتوانند به کنترل تولید چربی پوست کمک کنند.
درمان جوش بعد از اصلاح صورت:
استفاده از کمپرس سرد: قراردادن یک کمپرس یا لوازم سرد بر روی جوشهای تازه پس از اصلاح میتواند التهاب را کاهش داده و بازسازی پوست را تسریع کند.
ماسک خیار: خیار دارای خواص آرامشبخش و ضدالتهابی است که میتواند به درمان جوشهای پس از اصلاح کمک کند.
استفاده از سفیده تخم مرغ: مخلوط سفیده تخم مرغ و عسل میتواند باعث تسریع درمان جوشهای پس از اصلاح شود.
ماسک ماست و عسل: ترکیبی از ماست و عسل میتواند پوست را نرم کند و بازسازی سلولهای پوست را تسریع بخشد.
درمان آکنه صورت با بخور دادن:
بخور دادن باعث تمیز شدن منافذ پوستی و جلوگیری از ایجاد جوشهای زیر پوستی میشود. برای این کار، صورت خود را به مدت ۱۵ دقیقه در معرض بخار آب گرم قرار دهید.
ماسک جوش شیرین:
این ماسک بهعنوان “قاتل جوش” شناخته میشود. برای تهیه آن، یک قاشق چایخوری عسل را با چهار قاشق غذاخوری آب مخلوط کرده و روی جوشها و پوست اطراف آن بمالید. بعد از ۱۵ دقیقه، صورت خود را با آب خنک بشویید.
درمان آکنه صورت در خانه با آبلیمو:
آبلیمو دارای خواص ضدمیکروبی و ضد التهابی است و میتواند پوست را روشن کند و جوشها را کاهش دهد. پوست خود را با آبلیمو تازه پاک کرده و پس از آن از مرطوب کننده استفاده کنید.
درمان با عرق کاسنی:
از عرق کاسنی بهعنوان روش درمانی طب سنتی برای کنترل آکنه استفاده میشود. عرق کاسنی میتواند کمک کند تا مزاج بدن متعادل شود و از ایجاد آکنه جلوگیری شود.
از بین بردن جوشهای صورت با مخلوط عسل و دارچین:
مخلوطی از عسل و دارچین میتواند خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی داشته باشد و به درمان جوشها کمک کند. با این روشهای درمانی خانگی، میتوانید جوشها را کنترل کرده و پوست سالمی داشته باشید. اگر با مشکلات جدیتری روبرو شدید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
اسکار جوش صورت
یکی از عوارض جوش و آکنه ایجاد زخمهایی است که به شکل حفرههای ریز روی پوست ایجاد میشوند و باعث ایجاد گود میشوند. جای زخمهای عمیق یا کلوئیدها نیز میتوانند صافی پوست و زیبایی آن را تهدید کنند. درصورتیکه آکنه اسکار ایجاد شده باشد، بهتر است برای از بین بردن اسکار جوش صورت به پزشک مراجعه کنید.
لک قهوهای
همراه با آزالیا آکنه، امکان دارد که لکههای قهوهای روی سطح پوست باقی بمانند. پوست آسیبدیده نسبت به قبل بیشتر در معرض بروز بیماریهایی مانند تیرهشدن (هایپرپیگمانته) یا روشنشدن (هایپوپیگمانته) بخشهایی از آن قرار میگیرد. این علائم معمولاً پس از جوش زدگی آکنه بهبود مییابند، اما در برخی موارد ممکن است نیاز به درمان داشته باشند. در صورت نیاز، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
درمان سریع آکنه صورت
اگر فردا به یک مهمانی مهم دعوت شدهاید و یک یا چند جوش قرمز روی صورتتان جا خوش کرده است، میتوانید برای از بین بردن آکنه صورت از روشهای زیر، جوشهای خود را بهبود دهید:
استفاده از شویندههای ملایم: ابتدا، صورت خود را با یک شوینده ملایم که حاوی دانههای اسکراب و پاککننده است بشویید تا سلولهای مرده سطح پوست به طور کامل از بین بروند.
سرکه سیب: دو قاشق غذاخوری سرکه سیب را با یک قاشق غذاخوری آب مخلوط کنید و با یک پنبه از این محلول روی جوشهای صورتتان استفاده کنید.
استفاده از کرم ضد جوش: قبل از خواب، مقداری کرم ضد جوش را روی جوشهای صورت خود بزنید. این کرم باید حاوی بنزوئیل پروکساید باشد تا جوشها خشک شوند و سلولهای مرده سطحی پوست نیز از بین بروند.
استفاده از قطره ضد قرمزی چشم: درصورتیکه کرم ضد جوش ندارید، میتوانید از قطره ضد قرمزی چشم استفاده کنید. این قطره میتواند قرمزی جوشها را کم کند.
با این مراحل ساده، میتوانید قبل از مهمانی، جوشهای قرمز صورت خود را بهبود دهید و زیبایی پوست خود را حفظ کنید.
عوارض جوش صورت
افرادی که پوست تیره دارند، معمولاً با عوارض آکنه بیشتری روبرو میشوند. عوارض جوش صورت و آکنه شامل موارد زیر میشوند:
باقیماندن جای جوشها: پس از بهبود جوشها، اغلب جای آنها روی پوست باقی میماند که میتواند به مدت طولانی یا حتی همیشگی باقی بماند.
تغییرات پوستی: تغییراتی ممکن است بهصورت دائمی روی پوست و نواحی دیگر از جمله تغییرات رنگ پوست (تیره شدن یا روشن شدن) و تغییرات در ساختار پوست (از جمله جایگزینی بافت عادی با بافت ناهموار یا بافت اسکاری).ایجاد شود.
رژیم غذایی برای کنترل جوش صورت
برای بهبود و پیشگیری از بروز جوش صورت، میتوانید از مواد غذایی زیر در رژیم غذایی خود استفاده کنید:
میوهها و سبزیجات زرد و نارنجی: میوهها و سبزیجاتی مانند هویج، زردآلو، سیبزمینی شیرین و کدو برای بهبود پوست مفید هستند.
ماهی چرب: مصرف ماهیهایی مانند ماهی قزلآلا و ماهی خالمخالی که حاوی اسیدهای چرب امگا-۳ هستند، میتواند بهبود جوش صورت را تسریع کند.
سبزیجات سبز تیره و برگدار: سبزیجاتی مانند اسفناج، کلم و کلم بروکلی برای تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود پوست مفید هستند.
دانههای کامل: مصرف دانههایی مانند گندم کامل و برنج قهوهای بهجای دانههای پرپروتئین ممکن است بهبود جوش صورت را تسریع کند.
مواد غذایی دیگر: گوجهفرنگی، بوقلمون، بلوبری و آجیل نیز میتوانند در بهبود و پیشگیری از جوش صورت مفید باشند.
بدن هر فرد متفاوت است و برخی افراد ممکن است با مصرف خاصیتهای خاصی از مواد غذایی متوجه شوند که جوش صورت بیشتری را ایجاد میکند؛ بنابراین، توجه به حساسیتهای پوستی در انتخاب رژیم غذایی اهمیت زیادی دارد.
پیشگیری از بروز جوش صورت و آکنه
پیشگیری آکنه صورت و جوش میتواند با انجام مراحل زیر در خانه انجام شود:
شستشوی روزانه: صورت خود را دو بار در روز با یک پاککننده بدون چربی بشویید تا از انباشت چربی و آلودگیها جلوگیری کنید.
استفاده از کرم ضد آکنه: از کرمهای ضد آکنه بدون نیاز به نسخه برای کاهش تولید چربی و کنترل جوشهای موجود استفاده کنید.
تمیزکردن پوست قبل از خواب: پاککردن آرایش و تمیزکردن پوست به طور کامل قبل از خواب را جدی بگیرید تا از انسداد منافذ پوستی جلوگیری کنید.
رژیم غذایی سالم: رژیم غذایی سالم با حداقل میزان قندهای فراوریشده و بیشتر میوهها، سبزیجات و مواد غذایی غنی از ویتامینها و مواد مغذی را رعایت کنید.
استفاده از آرایش مناسب: از مواد آرایشی حاوی چربی و روغن با محصولات غیر چرب استفاده نکنید تا از ایجاد چربی اضافی در پوست جلوگیری کنید.
دوش بعد از ورزش: پس از ورزش، حتماً دوش بگیرید تا عرق و آلودگیهای پوستی را از بین ببرید و از انسداد منافذ پوستی جلوگیری کنید.
کاهش استرس نیز میتواند به کنترل وضعیت آکنههای موجود و پیشگیری از وخیمتر شدن وضعیت آکنهها کمک کند؛ بنابراین، توصیه میشود که سعی کنید استرس را کاهش دهید و به سلامت روانی خود توجه کنید.
در آخر…
درمان آکنه صورت در تهران نیازمند توجه و مراقبتهای خاصی است. برای کشف علت جوش صورت و انواع آکنه، مراجعه به متخصص پوست درمان پزشکی ضروری است. این افراد میتوانند با تشخیص دقیق، درمانهای مناسب را تجویز کنند و راهنماییهای لازم را برای پیشگیری از عوارض آکنه مانند جای جوش و لکها ارائه دهند. همچنین، رعایت رژیم غذایی سالم، استفاده از محصولات مراقبتی مناسب و در موارد لزوم، مصرف داروهای موضعی یا هورمونی میتواند به بهبود و پیشگیری از آکنه کمک کند.
سؤالات متداول
آیا آکنه با جوش متفاوت است؟
پاسخ:
آکنه و جوش اگرچه ظاهراً شبیه به یکدیگر هستند، اما علت بروز آنها با هم متفاوت است. آکنه یک بیماری پوستی است که ناشی از انسداد منافذ چربی پوست، التهاب موهای زیر پوستی و رشد باکتریها است. علائم آکنه شامل جوشهای سرسیاه، چرکی، قرمز و التهاب پوست است. این بیماری نیاز به درمان دارویی دارد. از سوی دیگر، جوش یک نوع آکنه است که ناشی از التهاب موهای زیر پوستی و انسداد منافذ زهوار با چربی و بافت پوست مرده است. درمان جوش معمولاً شامل استفاده از کرمها و ژلهای ضد جوش، آنتیبیوتیکها و در موارد شدیدتر، داروهای سیستمیک است. در نهایت، علایم آکنه شامل جوشهای مختلف مانند سرسیاه، سفید و قرمز است، درحالیکه جوش فقط یکی از نوع جلوگیری و علاج آکنه است.
چرا آکنه صورت می گیریم؟
پاسخ:
آکنه به دلیل مسدودشدن فولیکولهای مو زیر پوست ایجاد میشود. این اتفاق به دلیل تولید بیش از حد سبوم، یعنی روغن طبیعی پوست و مسدود شدن منافذ آن رخ میدهد که در نتیجه جوشهای مختلفی به وجود میآید.
درمان خانگی آکنه صورت چیست؟
پاسخ:
برای درمان خانگی آکنه صورت میتوانید از روشهایی مانند محافظت از پوست در برابر آفتاب با استفاده از کرمهای ضدآفتاب و پوشیدن کلاه و عینک آفتابی، استفاده از پاککنندههای ملایم بدون عطر و الکل برای شستشوی پوست، اجتناب از اصطکاک زیاد و فشار بر روی پوست و استفاده از محصولات ضد آکنه بدون نیاز به نسخه پزشک مانند محصولات شستشوی صورت، تونرها و کرمهای ضد آکنه استفاده کنید که میتواند به کنترل تولید چربی پوست و به درمان آکنه کمک کند.
شما میتوانید در آرین طب خدمات پزشکی و پرستاری در منزل دریافت کنید.
برخی از خدمات ما شامل ویزیت پزشک متخصص در منزل، سونوگرافی در منزل، رادیولوژی در منزل، طب سوزنی در منزل، مشاوره روانشاسی و تغذیه در منزل است.
برای مشاهده همه سرویس های ما به صفحه خدمات مراجعه کنید.
رزرو نوبت و هماهنگی: ۰۹۱۲۰۴۴۶۳۰۸